FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la sloboda72 » 26 jan 2019, 10:33

FK Tuzla City - FanPage

Tri talentovana igrača iz omladinskih selekcija su se priključili pripremama seniorske ekipe. Dokaz je to da dobre igre omladinaca neće proći nezapaženo, a Starčević će uz preporuke svojih asistenata i trenera omladinskih selekcija nastaviti sa praćenjem mladih igrača.

slika

https://www.facebook.com/TuzlaCityFAN/p ... =3&theater
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 26 jan 2019, 10:37

FK Tuzla City - FanPage

Danas 26.01.2019.igra City!
FK Tuzla City - HNK Čapljina
Stadion Sportski centar Međugorje
Prijateljska utakmica
11:00h

slika

https://www.facebook.com/TuzlaCityFAN/p ... =3&theater
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 26 jan 2019, 11:20

.................................FK Tuzla City u Međugorju pobijedio HNK Čapljina

....................................................Prijateljska utakmica

..............................26.01.2019.FK Tuzla City - HNK Čapljina 3:1(2:1)

slika
https://sportsport.ba/fudbal/fk-tuzla-c ... ina/304316

Ekipe će meč početi u sljedećim sastavima:

FK Tuzla City: Fejzić,- Efendić, Širanović, Kojić,Zlatković,- Stjepanović, Trumić,- Crnkić, Stojčev, Murga - Ubiparip

HNK Čapljina: Stefanović, Jović, Bevanda, Cvitković, Zubac, Tipurić, Ramić, Jazvin, Hasinović, Mustafić, Omanović.

Strelci:1:0 Tipurić15' (autog.),2:0 Ubiparip(18'-11m),(prekršaj nad Crnkićem),2:1 Cvitković 21', 3:1 Musić 62',(asist. Hajrović)

...............................................KRAJ PRVOG POLUVREMENA

FK Tuzla City u nastavku igra u sljedećem sastavu:

Nurković,- Čomor, Karijašević, Musić, Sarčević,- Hasanović, Hasanbegović - Burić,Hajrović, Omeragić- Mujić.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
........................slika
.............................................. VOJO UBIPARIP PUCA PENAL ZA 2:0
- Tuzla City se već nekoliko dana nalazi u Međugorju, gdje se igrači ovog tima pripremaju za drugi dio sezone. Izabranici Slobodana Starčevića danas su odigrali prijateljski meč u kojem su sa 3:1 uspjeli da savladaju ekipu Čapljine.

Utakmicu su bolje otvorili igrači Čapljine koji su zaprijetili u četvrtoj minuti kada je pokušao Hasinović, ali je lopta otišla preko gol. Desetak minuta kasnije Tuzla City dolazi do prednosti. Nakon jednog centaršuta Tipurić je zakačio loptu glavom, te tako postigao autogol za 1:0.

Samo dvije minuta kasnije Tuzla City je stigla do penala kada je u kaznenom prostoru oboren Crnkić. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Vojo Ubiparip koji lagano pogađa mrežu Čapljine za 2:0.

Međutim, Čapljina se veoma brzo vratila u meč. U 21. minuti igrači ovog tima smanjili su na 2:1 golom Cvitkovića koji je pogodio nakon centaršuta iz kornera. Do kraja prvog dijela Čapljina je mogla do poravnanja, no nisu iskoristili nekoliko solidnih šansi.

U nastavku utakmice na terenu je ponovo bila bolja ekipa Tuzla Cityja. To su fudbaleri ovog tima iskoristili u 62. minuti kada je Hajrović odlično centrirao, a mrežu Čapljine za ispostavit će se konačnih 3:1 zatresao je Musić.

Do kraja utakmice igralo se većinom između dva kaznena prostora. Čapljina je imala nekoliko veoam dobrih šansi, no rezultat se na kraju nije mijenjao.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 26 jan 2019, 18:05, ukupno mijenjano 17 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 26 jan 2019, 11:38

.....................................NEKA BUDE UZ BOŽIJU POMOĆ

......................slika

.................................................................slika

..................................................BUDI I TI TUZLA CITY

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...............................Dino Bevab novo pojačanje FK Tuzla City

......................................Defanzivac stiže iz NK Čelik
Dino Bevab je ove sezone odigrao 17 utakmica u Premijer ligi BiH, te je postigao jedan gol i upisao tri asistencije

SAZNAJEMO
R. Pašić
26.01.19. 11:32

.....slika

.....slika
.....................................Azmir Husić, Dino Bevab i Sabahudin Vugdalić
- Dino Bevab je ove sezone odigrao 17 utakmica u Premijer ligi BiH, te je postigao jedan gol i upisao tri asistencije

Još ranije su se pojavile informacije da je Dino Bevab nedovoljan svojim statusom u NK Čelik, te da želi napustiti zenički klub, a čini se da je sada uspio dogovoriti raskid saradnje, pa će po svemu sudeći, pojačati redove mlađeg tuzlanskog premijerligaša.

Bevab bi se već danas trebao priključiti ekipi Tuzla Cityja, kojoj u nastavku sezone predstoji borba za opstanak.

Inače, ovaj 26-godišnji defanzivac je u svojoj dosadašnjoj karijeri bio član Zagreba, Željezničara, Olimpika i Čelika.

https://sportsport.ba/fudbal/dino-bevab ... ity/304311
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 26 jan 2019, 17:49, ukupno mijenjano 4 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 26 jan 2019, 17:12

Starčević: Drago mi je što smo pobijedili, ali smo vidjeli deficite koje moramo popraviti

...........................................Trener Tuzla Cityja nakon meča
FK Tuzla City danas je u Međugorju pobijedio Čapljinu sa 3:1 u prijateljskoj utakmici.

E. Čaušević
26.01.19. 12:54

slika

- Starčević: Drago mi je što smo pobijedili, ali smo vidjeli deficite koje moramo popraviti
Igrači tuzlanskog kluba uspjeli su da dođu do pobjede u pripremnoj utakmici, a Slobodan Starčević je dao šansu gotovo svim igračima. Trener Tuzla Cityja bio je zadovoljan viđenim, a posebno ga je oduševio Hajrović koji je odigrao jako dobar meč.

"Zadovoljni smo što smo pobijedili. U prvom dijelu iskusnijoj ekipi dali prednost, dok su u drugom igrali manje iskusni. Ispunili smo količinu trčanja, drago nam je što smo pobijedili sa 3:1, ali isto tako vidjeli smo neke deficite koje ćemo do meča sa Željom morati popraviti kako bi bili konkurentni Manje poznati Hajrović i više poznati Hasanović su pokazali da mogu igrati u Premijer ligi. I mlađim igračima ćemo iskoristiti svaku priliku da im damo šansu da igraju na najvišem nivou", rekao je Starčević za SportSport.ba nakon utakmice.
http://www.bhstring.net/tuzlauslikama/t ... VuLKl5yXYg
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
https://sportsport.ba/fudbal/fk-tuzla-c ... id=1&pid=8
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 28 jan 2019, 09:06, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 26 jan 2019, 18:40

Heinrich Renner iz putopisa "Bosnom i Hercegovinom uzduž i poprijeko" (štampano u Berlinu 1896. godine)

- "Solanu u Siminhanu pohodio sam god. 1895. i saopćujem ovdje moje tadanje dojmove. Kada se ostavi stanica Tuzla, ide željeznica uz livade desnom obalom, te stiže Jalinu pritočicu Solinu i prelazi je drvenim mostom. Odma kraj toga mjesta i uz cestu, što ovuda ide u Zvornik, stoji paromlin pravoslavnoga mitropolita. Spram paromlina odvaja se od glavne ceste stara cesta u Brčki, koja ide solinskom dolinom; mjesto nje ima sada cesta jalskom i gnjičkom dolinom na Lopare. Kada se pregje solinski most, vozi željeznica po nasipima i u prokopima — s lijeve strane ostaje poljodjelska naseobina „sestara božanske ljubavi" — ponajviše usporedo s cestom i sasvim uz nju sve do solane u Siminhanu.
Do god. 1884. bio je Siminhan osamljen tih kraj, koji su jedino po hanu nekoga Sime (otuda i ime) poznavali okolišni žitelji. Da se izrabe gornjo-tuzlanska slana vrela, kojima je osmanlijska uprava veoma primitivno gospodarila, tako da se je ne-raščišćena sol odande i nerado kupovala, odluči bosanska vlada da ovdje sagradi solanu. S gradnjom se započne u maju 1884. i solana uzme u martu 1885. raditi.
Krasan je kraj oko solane. Pristale tvorničke zgrade i stanovi pričinjaju se kao švajcarske kuće, a zelene šume po obroncima straga navele bi te skoro na misao, da ovdje Donja Tuzla ima svoj cottage. Za klimatsko se lječilište ljepši kraj ne da ni pomisliti; scenerija te na svakom koraku sjeća najkrasnijih krajeva štajerskih. Čim izigješ iz željeznice vidiš napis: „Franje Josipa Solana". Onamo odemo i razgledamo podrobno nutarnje prostorije. Slana se voda diže parnim šmrkom, te se cijevima, dugima 4100 metara, vodi iz Gornje Tuzle u Siminhan. U ona dva aparata za varenje (sada ih ima šest) zuji i bruji neprestance, a raščišćivanje, kojim se Glauberova sol i magnezija rastavlja od čiste soli, provodi se po najnovijim izumima. Postavljeni su veliki kazani za isušivanje, a svuda su zaposleni sami domaći radnici, koji su veoma spretni i uputljivi. Za njih su opet sagragjeni stanovi na domaći način. Tako je oko solane čitavo selo, a ima i veoma prostranih magazina. Još će se i dalje vrtati za vrelima, te će se zavod još proširiti i opskrbljivati solju svu Bosnu, što se je do sada (1895.) već prilično postiglo.
Siminhan je i raskrsnica za Zvornik i Brčko. Odma uz solanu odvaja se od glavne ceste tuzlansko-zvornička cesta, što na Gornju Tuzlu i Lopare vodi krasnim krajem u Brčko. Iz Siminhana se stiže kolima u Brčko za 6Va, u Zvornik za 6 sati. Četiri km od solane leži Gornja Tuzla, čisto muhamedovsko mjesto, poznato svojim solnim bogastvom. U zgodnoj gostionici za solanom, gdje ima i elegantan ljetnji paviljon, dobijemo zajutrak, da ne može biti bolji. Bilo je svježa piva, dobrih vina, sode. Gostioničar je bio Magjar, kao što u opće u tuzlanskom kraju ima veoma mnogo Magjara i u činovničkom i u poslovnom položaju. Svuda se tu čuju Magjari, te se ne može poricati, da oni pokazuju mnogo više razumijevanja za vrijednost Bosne, nego li oni u Cislajtaniji, gdje se od vječitih razmirica sasvim zaboravlja, kakvu je vrijednu zemlju habsburška monarhija stekla okupacijom. Istina da se je prirodno blago moralo istom na sunce iznositi i da su se pomoćna sredstva morala tek nalaziti. Da se je to učinilo i da se i danas čini, velika je zasluga sadanje bosanske uprave...."

slika
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 jan 2019, 16:43

Eh kad bi u narednoj utakmici Starčević startao sa ovom postavom:

FEJZIĆ,- EFENDIĆ,MUSIĆ,ŠIRANOVIĆ,ZLATKOVIĆ,-STJEPANOVIĆ ,HASANOVIĆ,-STOJČEV, HAJROVIĆ,OMERAGIĆ,-UBIPARIP.

Drugo poluvrijeme:NURKOVIĆ(ČALAKOVIĆ),-ČOMOR,KOJIĆ,BREKALO,ŠARČEVIĆ,-TRUMIĆ,KARJAŠEVIĆ-BURIĆ(MURGA),HASANBEGOVIĆ,CRNKIĆ,-MUJIĆ.

JOŠ OSTAJU ČOMOR I ČALAKOVIĆ DA UĐU.ZA BEVABA NE ZNAM JE LI FIT.

- Treba izmiješati karte ,tako da kombinuje standardne sa prinovama.Ako prinove budu uvijek igrale baška to nije dobro.To je samo loš način da ih se ubije u pojam a standardnim kaže da su oni nedodirljivi.
- Ima još vremena , mjesec dana,valja iznaći najboljih 11 i plus klupu.I još nešto ,niko ne može biti siguran da ima zagarantovano mjesto u startnoj postavi,kao što ni prinove ne smiju steći dojam da su dovedeni da sjede na klupi i tribinama.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 jan 2019, 07:21

........................................STARČEVIĆ: “MLADI SU ŽELJNI DOKAZIVANJA”

.............slika
............................................................27. Januara 2019. 219 Pregleda
Nakon prvog testa trener Slobodan Starčević bio je relativno zadovoljan sa onim što je vidio od svojih izabranika u pobjedi nad Čapljinom od 3:1.

– U prvom poluvremenu smo dali šansu uglavnom igračima koji su igrali u jesen plus Trumić i Zlatković. Po nekom mom mišljenju mislim da smo to prvo poluvrijeme odigrali s nekih 60% snage. To se može pravdati u protivniku s manje rejtinga koji dolazi iz Prve lige FBiH, zatim u blatnjavom terenu ali i umoru. Ipak, zabili smo dva gola, promašili još neke šanse, ali bilo je tu trke, kaže Starčević.

U nastavku susreta, tačnije drugo poluvrijeme je šansu dobilo drugih 11 igrača.

– U drugom dijelu su igrali uglavnom oni mlađi i oni novi, koji nisu igrali u jesen. Kod njih se vidjela želja za dokazivanjem, imali su više motiva i to svakako raduje, govori Starčević.

Iako ne voli da ističe pojedince, kaže da u novajlijama ima materijala i da će svakako pojačati konkurenciju.

– Ne bih nikoga da ističem, ali vidi se kvalitet kod Hajrovića, koji je u nekoliko navrata pokazao da će biti u najužoj konkurenciji. Ali tu su i ostali koji se nameću poput Omeragića, Burića, Hasanbegovića. Uglavnom sve je do njih, imat će šansu i ko se nametne dobit će šansu, kaže za kraj Starčević.

Zbog povreda duel protiv Čapljine su propustili Mitrović i Brekalo.

Naredna provjera je protiv Željezničara u utorak.

press Služba FK Tuzla City
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 28 jan 2019, 17:44, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 jan 2019, 09:30

Mirsad Dedić: Čudno je to Sarajevo, vratimo se iz Brazila a raja kaže vidi levata zabio mu Ronaldo

..............................................Legendarni golman za SportSport.ba
Posebna je sorta čovjeka Mirsad Dedić. Nije bio takvih igrača/golmana mnogo ispod našeg fudbalskog neba, a osim velikim iskustvom Dedić se odlikuje i svojim autentičnim načinom razmišljanja.

INTERVJU
A. Čulić
27.01.19. 19:18

slika

- Mirsad Dedić na pripremama u Međugorju: Šeta po nekoliko sati .
S Dedićem, koji danas obnaša funkciju trenera golmana u Tuzla Cityju, je uvijek cirkus, kažu oni koji se vole s njim družiti. On opet ne voli sa svima da se druži. Nakon što je prošetao više od sat, jer želi iskoristiti vrijeme da mu se oporave pluća, budući da ima bronhijalnih problema, pričao je za SportSport.ba.

"Rekao sam ja i treneru i ostalima, nemojte me tjerati da se s Vama družim. Privatni život je privatni život, ako nešto pogriješim na treningu, uredu. Ja ne volim da pričam non-stop o fudbalu, pogotovo kad smo ovako na pripremama. Na pripremama radiš uvijek jedno te isto, monotonija je, tako da se nekad ljudi čude kada se ja malo našalim, okrenem na zezanciju", priča Dedić za SportSport.ba i prisjeća se vremena kada je harao bh. Premijer ligom na golu i u dresu Sarajeva.

"Ja sam u Sarajevo došao u aprilu 1996. nakon što sam već bio od 1990. do 1993. Prva utakmica mi je bila na reintegriranoj Grbavici. Prva utakmica i odmah derbi..."

Mnogi ne znaju da si stajao na golu Sarajeva protiv Crvene zvezde koja je prethodno osvojila titulu šampiona Evrope.

"Ima ta utakmica i na internetu. Imali smo mi dobru ekipu, bila je to sezona 1991. na 1992. Potom se zaratilo. Svetozar Vujović me tada natjerao da ostanem u klubu. On i Refik Muftić. Ja sam bio došao, a tek onda se Sloboda počela zanimati za mene. Ja sam prvo bio igrač Slobode ali nisam tamo valjao pa su me posudili u Gradinu. Ja sam u Sarajevo došao iz Gradine. I bio sam malo, ali htio sam se vratiti. Svetozar potom dođe i pita šta je, čujem da hoćeš da ideš kući. Rekoh direktore meni se sve nakupilo, a nisam ni ugovor dobio. Ja sam branio samo za platu, dok je nekoliko juniora među kojima je bio Sretko Vuksanović, sjećam se, dobilo odmah ugovore..."

I tako do 1993. kada ste otišli na turneju po Turskoj?

"Ja sam tada bio u Rovinju, tamo su me pokupli i onda smo iz Rovinja otišli u Tursku, pa u Saudijsku Arabiju. Tamo su sa mnom bili Suljagić, Geca, Repuh... nije bilo mnogo igrača koji su opet 1994. otišli u Italiju. Almir Turković recimo tada nije bio sa nama ali jeste 1994. On je igrao mali fudbal. Imali smo tada odličnu ekipu, to je bila plejada igrača koji su stasavali prije rata, kada je bila odlična škola fudbala. Pokupili su tada i Elvira Baljića, a kako smo dobru generaciju imali govori i to da Balja nije mogao biti ni među 16 igrača, plakao. Ali dobro, bio je tada premlad. Igrali so tada protiv Kocelispora gdje su bili Omerović i Najdoski iz Zvezde. Mi njih 4:2 dobijemo... Glista Abdurahmanović i Nermin Vazda su igrali odlično."

Nisi se potom vratio u BiH?

"Nisam. Iz Arabije sam otišao u Tursku. Nisam više mogao izdržati u kampu u Arabiji i preko rahmetli Zeke Zejnilovića otišao sam tamo. I zakasnim na prelazni rok, a Vazda potpiše. To je klub neki iz Istanbula ali sa Bosfora tamo. I onda sam tu ostao malo ipak, pa odatle u Njemačku. I 1996. preko Seje Kapetanovića iz kluba su se raspitali za mene i došao sam. I nisam pogriješio uopšte, mogao sam tao možda igrati u trećoj ligi, ali bolje ti je pet hiljada maraka zaraditi u Sarajevu, pa četiri ostaviti sa strane, nego pet hiljada u Njemačkoj gdje ne možeš ništa uštediti.

Dobro, ali kasnije si imao ponuda ipak. Ima onaj čuveni naslov "Dedić u Veroni"! Jesi li mogao više?

"Jeste bio je neki drugoligaš italijanski. Gledali su me protiv Italije na Koševu 1997. kada smo igrali, ali nije se to realiziralo, a u karijeri mi je najviše žao što nisam otišao u Hercules. Eno imam kod kuće još taj predugovor. Tada mi je bio menadžer Bekim Pašalić i sve je bio dogovorio, ali su me ljudi neki iz Sarajeva ocrnili jer nisu željeli da idem iz kluba. Tražili su neki basnoslovan novac. I onda su nazvali u klub i rekli kako sam svakakav, nekakav i to je propalo. A nudili su mi ekstra uslove."

Jesi li imao još nekih problema u Sarajevu budući da su te ljudi doživljavali kao čovjeka "na svoju ruku"?

Ma nisam, ali bilo je puno anegdota. Recimo ja sam se u to vrijeme najviše volio družiti sa igračima Želje, pa su mislili da radim za njih. Ja sam volio s njima, družili smo se Pehli, Burek, Biščević... bilo je još igrača. Pa odem kod Niske dole... I to je zanimljivo, danas evo u Tuzla Cityju trojica smo samo iz Tuzle. Tada u Sarajevu i Želji nije bilo stranaca, kod nas tek Nouken. Ali to je zato što nije bilo mnogo novaca da se dovode igrači sa strane. A mi kakvi smo, čim se otvorila malo prilika, odmah su nam postali zanimljiviji svi drugi nego domaći igrači. Haj ti meni reci ima li smisla plaćati nekog ko ti ne donosi prevagu, nauštrb onoga koji je tu?"

Pominješ da je bilo anegdota, koja ti je nekako najupečatljivija iz tog perioda.

"Pa bio sam kapiten ekipe. I onda kada nam kasni plaća ostali igrači mene pošalju da idem kod predsjednika Hame Granova. Ja odem tamo, a Nijaz Merdanović me dočeka, iznese piće, mi se raspričamo, ljubi Granova, šega, šala i ja za pola sata zaboravim što sam uopće došao. Oni ti mene totalno omađijaju. Ja se vratim igračima rekoh šta mi uradiše ja nisam znao ni po šta sam došao. E rekoh sljedeći put nećeš i ja fino saigračima kažem, Džemi Smječaninu, Zeki Turkoviću... da neću da budem kapiten. Pa idite vi tražite platu."

Trenersku karijeru si isto počeo u Sarajevu.

"Jesam, doveo me Husref Musemić koji mi je bio i trener. Husref je došao tamo neke 2005. iz Čelika drugi put i bili smo u štabu Avdo Oruč i ja. U prvoj seoni osvojili smo Kup, a onda je Husref osvojio 2007. ali ja tada nisam bio, već sam otišao na polusezoni. Jeftiniji bio život u Tuzli i onda sam tamo otišao. Ali broji mi se ta titula (smijeh)."

Kako je bilo raditi s Husrefom. Jesu li se sudarali karakteri?

"NIje, Husref zna posao, i jeste vrlo karakteran, ali smo sarađivali lijepo. Njegov možda problem je što je ters, pa se izgalami na igrače, ai nije zlonamjeran. I ja sam takav, brzo planem, ali me brzo popusti i onda kada nauče ljudi da si takav, onda nemaš problema. Husref je mene vodio i u Đerzelezu, tada so imali strašnu ekipu. Da se nije sve rasplo, da Ćelo Ismet nije morao dići ruke, možda bismo bili i prvaci..."

Kakav si odnos imao s Ismetom Bajramovićem. Postoji anegdota da je Husrefa posebno volio jer je bio karakteran, da se mogao posvađati sa njim. Nije mu podilazio.

"Ćelo je bio tu i u Sarajevu i u Đerzelezu. Nikada čovjek nije nikome nijedan problem pravio. Ponašao se sasvim normalno. Čak je jednom da zaštiti igrače suspendovao Musemića, kad se on nešto na nekoga izgalamio. I onda je on sjedio na klupi dvije utakmice i obje smo dobili. A kad je plaća kasnila on meni fino kaže 'rekao sam ti bit će za 15 dana". I bude za 15 dana."

Bio si dugo reprezentativac. Šta ti je iz tog perioda ostalo najdraže?

"Definitivno kada smo igrali s Brazilom. Tada je bilo stvarno moćno. Putovali smo tada jedno četiri dana, 16 nas je možda bilo, družili se, bili prava klapa. Bio je let do Amsterdama, pa u Porto Alegre pa u Manaus. Sve su tada igrali igrači iz naše lige, većinom. Pintol je čuva Ronalda, pravog Ronalda. I vratim se ja u Sarajevo, kažu ja levata primio gol od Ronalda. E reko bolje da mi je Ronaldo zabio gol nego Čičkušić iz Budućnosti. Tada je stvarno čudo kako nismo izgubili jedno pet, šest nula."

A reci nam za kraj kako si se, Boga ti, osjećao nakon što ti je Zubanović zabio u derbiju 1998. za šampionsku titulu?

"A u prvom momentu ne znaš šta ćeš. Bilo mi je teško. Trebaš pobijediti 5:0, kad najednom izlazi čovjek ispred mene. Teže je bilo nekoliko dana poslije, kad čovjek skonta koliki je ulog bio, ali šta ćeš ti tu. Lako je biti general poslije bitke. Moralo se tako desiti i desilo se. Na isti način smo mi pobijedili Široki u Mostaru tada u play offu. Ljudi nas "poderali", a mi jednom opucali na gol i Gogalić ga zabio. U derbiju nam se to vratilo. Razmišljao sam poslije da li sam mogao bolje reagovati, da sačekam Zubanovića ili da ga navedem da "bježi" od gola, ali to se sve dešava u djeliću sekunde, ne možeš ti tu ništa. I Zidane onoga udari, izgubi Svjetsko prvenstvo..."

Salihamidžić, Katana, Franceskos...
"Igrao sam s mnogim igračima, koga bih izdvojio? Teško je za nekoga posebno reći ovaj je najbolji. Od ovih što sam gledao i da nisam s njima igrao Hasan Salihamidžić je stvarno grandiozan. On je uvijek igrao dobro, ali ljudi kod nas očekuju da on sve sam pređe i zabije gol. Sergej Barbarez je i kao igrač i kao čovjek bio dobar, karakteran. Mada ja najvećim majstorom smatram Ismeta Mulavdića. On je bio kada sam 1990. došao u Sarajevo. I on i Katana su bili otiši u Genk. I čovjek je jednom sjedio do navečer, a trebao potpisati za Anderleht. I doživi saobraćajnu nesreću i ne napravi karijeru kakvu je trebao...

"Što se reprezentacije tiče, najviše mi je žao što nismo otišli na veliko takmičenje, ona generacija koja je nakon rata odmah igrala. Zamisli ti odbrane, Konjić, Hibić, Varešanović... Pa Halilović, Mujčin, Kodro, Bolić. To je najbolja ekipa koju smo imali. Najgora utakmica iz tog perioda mi je kada smo izgubli od Grčke. Onaj Franceskos s crvenim kopačkama, plasirao je od stativu. Ali izgubili smo i tu utakmicu jer smo se isfulali, promašili smo jedno tri-četiri "mrtve" prilike. Tako tu bude."
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 jan 2019, 17:43

.............................Nikola Mitrović lakše povrijeđen, bit će među putnicima za Ulcinj

...............................................Odradio detaljne preglede u Tuzli
Nogometaš Tuzla Cityja Nikola Mitrović obavio je preglede u Tuzli i ustanovljeno je da se ipak radi o lakšoj povredi koljena.

E. Škorić
28.01.19. 17:04

slika

Nikola Mitrović lakše povrijeđen, bit će među putnicima za Ulcinj
Podsjećamo, Mitrović je prije tri dana napustio pripreme Tuzle u Međugorju zbog problema s koljenom.

Nakon što se vratio u Tuzlu, odradio je detaljne preglede, a na sreću ne radi se o težoj povredi, pa će se najvjerovatnije naći na listi putnika za završni dio priprema u Ulcinju.

Dvadesetjednogodišnji veznjak je u Tuzlu City došao još u ljeto 2017. godine, a ove sezone je na 13 premijerligaških mečeva postigao jedan pgoodak.

Ekipa Tuzla Cityja odigrala je u Međugorju i jedan prijateljski meč, pobijedila je Čapljinu sa 3:1.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 29 jan 2019, 05:42, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 jan 2019, 17:57

Igrači FK Tuzla City rade na sticanju fizičke snage, sutra protiv Željezničara

...........................................Trening Tuzlaka u Međugorju
...............Pripreme su u punom jeku, a nogometaši Tuzle Cityja svakodnevno rade visokim intenzitetom.

E. Škorić
28.01.19. 17:39

slika
MUSIĆ, HASANOVIĆ
slika
ČALAKOVIĆ,ŠIRANOVIĆ,BEVAB,ŠARČEVIĆ
slika
BREKALO,TRUMIĆ
slika
slika
UBIPARIP X 2
slika
EFENDIĆ,HAJROVIĆ,STJEPANOVIĆ
slika
slika
FEJZIĆ
slika
FEJZIĆ ,ČALAKOVIĆ
slika
ČALAKOVIĆ,NURKOVIĆ
slika
ČOMOR
slika
NURKOVIĆ,HASANBEGOVIĆ,TRUMIĆ,HAJROVIĆ,KARJAŠEVIĆ
https://sportsport.ba/fudbal/igraci-fk- ... id=1&pid=2

Tuzla City se nalazi u Međugorju u Sport Centru, a ova hercegovačka baza idealno je mjesto za pripreme bh. klubova.

Tuzlaci su danas odradili još jedan trening. Radilo se na sticanju fizičke snage, uigravanju nekih varijanti.

Treneru Slobodanu Starčeviću su svi bili na raspolaganju izuzev mladog Nedima Omeragića, koji je pošteđen jer osjetio bol u zadnjoj loži.

Ekipa Tuzle sutra će odigrati prijateljski meč sa Željezničarom, a prije nekoliko dana je ovaj tim savladao Čapljinu u prvoj kontrolnoj utakmici.

Nakon što završe s Međugorjem, otputovat će u toplije krajeve, tačnije u Ulcinj.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 29 jan 2019, 09:41

FK Tuzla City - FanPage

29.01.2019.

Danas 14:00h...FK Tuzla City - FK Željezničar (2 X 60 minuta).

Stadion Sportski centar Međugorje - ("BLATUŠA")

slika

Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 29 jan 2019, 12:45

........................POTVRĐENO: Tuzla City angažovao novog fudbalera
Januar 29, 2019 10:34

slika

- Slobodan Starčević slaže igrački mozaik u Tuzla Cityju za proljetni dio prvenstva, a novi fudbaler ovog kluba je Huso Karjašević.

Kako je potvrđeno iz tuzlanskog kluba , Karjašević je sa Tuzla Cityjem potpisao ugovor na dvije i po godine, a dolazi iz ekipe Podrinja gdje je bio kapiten.

Ovaj desni vezni fudbaler u prvom dijelu sezone Prve lige RS-a odigrao je 15 utakmica te je postigao jedan pogodak uz asistenciju.

U Tuzla City do sada su stigli još: Slavko Brekalo, Nemanja Zlatković,Dino Bevab, Ensar Hajrović, Eldin Trumić, Nedim Omeragić…

http://****/potvrdjeno-tuzla-cit ... fudbalera/
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 03 feb 2019, 05:55, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 29 jan 2019, 14:18

29.01.2019.

Željezničar poražen od Tuzla Cityja, pet golova u Međugorju

................................ FK Željezničar - FK Tuzla City 2:3 (1:0)

Strelci: 1:0 Šabanadžović 40', 2:0 Osmanković 68', 2:1 Musić 69', 2:2 Crnkić71', 2:3 Hajrović 97' (11-m).

slika
slika
PREDSJEDNIK HUSIĆ SA SAMIROM MURATOVIĆEM - SPORTSKIM SAVJETNIKOM KLUBA
slika
U DRUGOM POLUVREMENU ZAIGRALI SU POBJEDNICI
https://sportsport.ba/fudbal/fk-tuzla-c ... car/304648

.......................................PRVO PLUVRIJEME

- Očito da Starčević igra defanzivnu varijantu u prvih 60 minuta.Bezopasna krila Šarčević i Čomor više paze na seljine igrače nego li da dejstvuju ofenzivno.
- Štopere je mogao kombinovati.Visoki +niski.Ali on je startao sa Kojićem i Brekalom.Mogao je Kojić i Musić u prvih 60' ,a Brekalo i Širanović u drugih 60'.

Više očekujem u drugih 60 minuta.

-----Tuzla City: Fejzić,- Efendić(C), Brekalo, Kojić, Zlatković,- Trumić, Hasanović,- Murga ,Stojčev, Šarčević,- Ubiparip.

---Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Zilić, Rodin, Bajić, Šabanadžović, Hajdarević, Zec, Sacić, Zajmović, Krpić.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Posljednjih desetak minuta Plavi sa Grbavice vrše ozbiljan pritisak i za sada su bliži vodstvu od svog današnjeg rivala"

"Kraj prvog poluvremena! Željo je bio bolji tim i zasluženo vodi sa 1:0. Jedini gol djelo je Anela Šabanadžovića iz 40. minute".

--Počelo je drugo poluvrijeme, Osim i Starčević su u potpunosti promijenili ekipe

Za Željezničar u drugom poluvremenu nastupaju Fejzić, Stanić, Osmanković, Bogičević, E. Šehić, Žerić, Osmanović, Klepač, Ramović,
Veselinović i Zubanović.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

......................................... DRUGO POLUVRIJEME

Nurković,-Čomor,Širanović,Musić,Bevab,-Stjepanović(C),Karjašević -,Burić (Hasanbegović),Hajrović ,Crnkić,-Mujić.

Rezerve : Čalaković i Hasanbegović.

Povrijeđeni :-( Mahmutović,Milaković)te(Nukić)i(Kostić) nisu na pripremama.-Lakše povrede: Mitrović i Omeragić.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

65 'Burić glavom šutira sa sedam metara, lopta ide malo pored stative

68' GOOOL! Željo vodi sa 2:0. Veselinović je centrirao iz slobodnog udarca, a Osmanković je bio najviši u skoku i glavom duplirao vodstvo Plavih sa Grbavice.

69' GOOOL! Tuzla City ekspresno smanjuje na 2:1

71' GOOOL! Nevjerovatan povratak Tuzle, koja odmah stiže i do drugog gola!

- Prvi gol za Tuzlake postigao je Musić nakon asistencije Hajrovića iz kornera, a drugi Crnkić na asistenciju Čomora sa pet metara.

97' Penal za Tuzla City.

97' Hajrović je siguran sa bijele tačke, ekipa Tuzyla Cityja je preokrenula rezultat.

120' Kraj meča. Tuzla City je pobijedila 3:2.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

https://www.klix.ba/sport/nogomet/zelje ... 90129125#1
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 30 jan 2019, 14:01, ukupno mijenjano 6 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 29 jan 2019, 23:03

Trebaju novinari prestati pisati ime SEmir Burić, dečko se zove SAmir. Vidim pokazao se opet danas, mali je fakat zvijerka.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 30 jan 2019, 06:06

Starčević: U drugom poluvremenu smo prezentovali put kojim trebamo ići.

Trener Tuzla Cityja Slobodan Starčević bio je vrlo zadovoljan posebno drugim poluvremenom današnje utakmice protiv Željezničara.

A. Lendo
29.01.19. 16:49

Podsjetimo, njegovi igrači su pobijediti sarajevsku ekipu sa 3:2 i to nakon preokreta koji je napravljen u drugom dijelu. Starčević je iskoristio i priliku da pohvali Hajrovića i Burića koji su odigrali sjajan meč.

"Pa čestitam mojim momcima prije svega na sjajnom drugom poluvremenu, ne samo na pobjedi. Grupa igrača koja je igrala prvo poluvrijeme nije odgovorila na agresivnost i kvalitet FK Željezničar. Imali smo samo jedan gol zaostatka, ali trebali smo i više ako ćemo realno. Međutim, ulaskom mlađih igrača u drugom poluvremenu predvođenim kapitenom odigrali smo susret kakav Tuzla City treba igrati u Premijer ligi. To je doza agresivnosti koja nam je potrebna uz srce borbenog i raspoloženog Hajrovića. To je put kojim mi treba da idemo i ovaj trijumf će nam svakako značiti na polju samopouzdanja obzirom da nije mala stvar pobijediti neku ekipu iz 'velike četvorke'.

"Hajrović i Burić su dva neopsporno kvalitetna igrača. U našoj dijaspori ima dosta kvalitetnih igrača. Ima ih još dosta kojima treba dati šansu, samo im je to falilo. S njima ćemo dobiti na kvalitetu i na agresivnosti i svemu onome što donosi Premijer liga BiH", kaže Starčević.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 30 jan 2019, 06:14

Uspješne pripreme u Međugorju: Slobodan Starčević na slatkim mukama

Mladi igrači opasno zaoštrili konkurenciju u Tuzla Cityju
Fudbaleri Tuzla Cityja su odradili jako dobar posao u Hercegovini, tačnije u Sport Centru u Međugorju. Izgledali su zanimljivo običnim posmatračima i malobrojnim novinarima prisutnim na pripremama, a drugo poluvrijeme današnje utakmice sa Željom pokazalo je da Slobodan Starčević na raspolaganju ima mnogo više od početnih jedanaest.

A. Čulić
29.01.19. 22:38

slika

- Meč protiv Željezničara odigrale su dvije postave, svaka po 60 minuta. Ova koja je igrala u prvom poluvremenu razlikovala se od ove iz drugog po dvjema stvarima: Prvoj - nije se previše naigrala, ne zaprijetivši čestito sastavu Plavih te drugoj - djelovala je mnogo manje energično, da ne kažemo inertno.

Treća stvar, prvo poluvrijeme Tuzla je izgubila 0:1, drugo je dobila 3:1 i to nakon što su primili još jedan gol. Ukupno 3:2.

Kad sve zbrojiš i oduzmeš, neosporna je činjenica da su danas mlađi igrači dominirali, a nije nevažno spomenuti i da su u prvom susretu u Međugorju protiv Čapljine djelovali i više nego solidno. Trener Slobodan Starčević, možda ranije nije imao priliku u to da se uvjeri, možda je pak i znao šta nekoliko široj javnosti malo poznatih igrača može, ali definitivno je da će u narednom periodu biti na slatkim mukama.

Logika je neka, mada to večina naših trenera neće nikada priznati, da je mladi igrač koji želi da se nametne, ekipi mnogo korisniji od starijeg čiji je motiv upitan. To može biti i nauk za one čiji je voljni momenat i pored neospornog kvaliteta nizak, a nakon današnjeg meča i ukupnog trijumfa 3:2 ne treba biti mnogo pametan i oštrouman.

Odnos, zalaganje, energičnost i tempo kojim su odigrali igrači u drugih 60 minuta, na kraju krajeva pohvalio je i trener Starčević koji ne se bi trebao ustručavati dati im adekvatnu priliku i u narednom periodu.

Mladi stoper Ermin Musić otkrovljenje je priprema i u oba meča bio je apsolutno na visini zadatka, a osim toga uspio je stići zabiti dva gola. Ako to nije dovoljno da se standardni stoperi zapitaju, onda treba sačekati da dobije još nekad priliku pa da ekipa ne primi gol, a on zabije tri.

Ensar Hajrović je novajlija koji je ozbiljno zaintrigirao sve one koji su posmatrali utakmice sa tribina, a javno ga je pohvalio i trener Željezničara Amar Osim. Lijeva noga kakve nema u Premijer ligi, dobar pregled igre i sjajna duga lopta krase ovog fudbalera na kojeg u budućnosti bi pažnju trebao posvetiti i selektor mlade reprezentacije Vinko Marinović.

Samir Burić i za Google nepoznati fudbaler u par navrata je i prisutnu publiku svojim potezima dizao na noge. Prodoran, hrabar i pun samopouzdanja u nekoliko navrata je namučio odbranu Plavih. No, to nije sve, da na mlađima svijet ostaje pokazali su i Suad Mujić i Huso Karjašević... igrači su na koje bi Starčević nakon priprema u Međugorju mogao ozbiljnije računati. Ako ništa, neće se morati brinuti da li će ići na glavu, a svakako da je da tako kažemo posebna atrakcija bio mladi 16-godišnji Ahmed Hasanbegović pred kojim je, ukoliko nastavi sa predanim radom, blistava budućnost.

Da su bogdo svi ko oni

- Jedan od menadžera sportskog centra Circle u Međugorju priznao nam je da dugo nije imao lagodnije goste, kao što su igrači i članovi stručnog štaba Tuzla Citya. Naime zbog lošijih vremenskih prilika i kiše koja je često posljednjih dana padala u Međugorju, trebalo je voditi više pažnje o terenima, pa šta god da bi predložili Tuzlacima oni su bez zanovijetanja prihvatali.

Ne može glavni teren, može sporedni. Danas nam je bitno da sačuvamo ovaj teren, nema veze, može onaj. Ne može travnjak, može plastična trava u balonu. Da su bogdo svi gosti tako nezahtjevni kao oni, to bi bila milina, priznaje nam jedan od ovdašnjih koordinatora u centru koji se mlađem tuzlanskom premijerligašu zahvalio na svemu i zaželio mu mnogo sreće u nastavku sezone.
Ja volim FK Tuzla City

1921ba
Kontakt:

Post Postao/la 1921ba » 30 jan 2019, 12:18

Pozdrav, evo izvještaja sa jučerašnje utakmice Željo-Tuzla

Youtube: 1921tv
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 30 jan 2019, 13:35

1921ba je napisao/la:Pozdrav, evo izvještaja sa jučerašnje utakmice Željo-Tuzla

Hvala puno ,živio.

.................
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 30 jan 2019, 14:03

...................................................................................................................................................................................

29.01.2019.

................................ FK Željezničar - FK Tuzla City 2:3 (1:0)

Strelci: 1:0 Šabanadžović 40', 2:0 Osmanković 68', 2:1 Musić 69', 2:2 Crnkić71', 2:3 Hajrović 97' (11-m).

...................................................................................................................................................................................

.................NIŠTA POSLIJE OVE UTAKMICE NEĆE BITI KAO PRIJE.

........slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 03 feb 2019, 05:51, ukupno mijenjano 6 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: tuzlanskinacin i 16 gostiju.