FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 24 jan 2019, 18:59

Što se tiče ovog Klepača što je došao iz Osijeka na posudbu, ono što je pozitivno je da nemamo nikakva očekivanja od njega tako da može samo prijatno iznenadit. Ono što me brine je scenario u kojem se on pokazuje kao pun pogodak, da li ćemo ga onda moći zadržat budući da nije naš igrač. Druga stvar, na transfermarktu piše da ima ugovor do 15.6 ali mislim da se to odnosi samo da će do tog datuma biti ma posudbi u Rudešu, a ne da tad postaje slobodan igrač. Prvo sam pomislio da mu je do tada ugovor sa Osijekom pa sam mislio ga možemo ugrabiti kao slobodnog igrača ukoliko se pokaže ali čačkajući po netu sam našao da je 2017. potpisao ugovor sa Osijekom do 2020. Ali hajde vidjet ćemo ko zna šta su naši ispregovarali.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 24 jan 2019, 19:07

Zeljo92 je napisao/la: Bolje da si Bogicevica stavio na profilnu :kafa:
Nisam nažalost dostigao još taj sensei level
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 24 jan 2019, 21:21

Sulejman Krpic: “Odlazim samo ako klub bude zadovoljan ponudom.”
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 jan 2019, 21:30

kerimatomic1921 je napisao/la:Sulejman Krpic: “Odlazim samo ako klub bude zadovoljan ponudom.”
Krpu na ljeto prodat i pružiti šansu Zubanu od naredne sezone. :)

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 24 jan 2019, 21:40

Ja da se pitam nesto a ne pitam se nista :D Ako ima ponuda Krpica bih odmao prodao. Mi cemo bez njega izboriti evropu svakako.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 jan 2019, 21:54

Ma sumnjam da će uopšte biti više odlazaka ove zime, eventualno da neko od mladih ode na posudbu.

KongrateUK
Kontakt:

Post Postao/la KongrateUK » 24 jan 2019, 22:02

Sada ga prodati bilo bi van svake pameti, jer bi nam mali Zuban ostao kao jedini klasicni napadac, na ljeto neka ide kud mu je volja, po ovome on bi rado ostao, a opet ga menadzeri izgleda guraju da se proda, potvrdjuje se ono sto je @Neymar pisao i tvrdio
KRPIĆ : Otići ću samo ako Željo i ja budemo zadovoljni, znao sam da ću „kupiti“ Manijake, osjeti se nova energija u klubu

Sulejman Krpić stigao je u ljetnom prijelaznom roku na Grbavicu.

Dolazak iskusnog napadača pokazao se kao pravi potez, jer je Krpić jedan od rijetkoh fudbalera koji su došli u Zvorničku 27 sa statusom pojačanja, u posljednje tri godine, a da se na kraju to i ispostavilo tako.

Sulejman Krpić svojim partijama u dresu Želje stekao je veoma brzo status jednog od najomiljenijih igrača među „Manijacima“, a dobio je i kapitensku traku. Odigrao je sve utakmice Želje ove sezone, njih ukupno 23. Postigao je 16 golova i upisao jednu asistenciju.

Sa Krpićem smo razgovarali o eventualnom odlasku, Amaru Osimu, kapitenskoj traci, Manijacima, njegovom karakteru i temperamentu, prelasku u Dinamo…

Na Grbavicu ste stigli kao veliko pojačanje, a jedan ste od rijetkih fudbalera koji su uspjeli svojim igrama i opravdati taj epitet? Kako ste zadovoljni svojom prvom polusezonom u Plavom dresu?

KRPIĆ: Zadovoljan sam polusezonom, dao sam veliki broj golova, pružio sam maksimum svoj za ekipu. U prvim izjavama kada sam potpisao rekao sam da mi je cilj da pomognem ekipi i da zabijam golove što se na kraju i obistinilo.

Željo je razočarao u jesenjem dijelu. Šta je bio ključni razlog za slabe partije, posebno u finišu jesenjeg dijela PLBiH?

KRPIĆ: Ne bih se nešto vraćao na to, najviše bih volio da to mogu brzo zaboraviti, ali nije lako. Bilo je svega, jednostavno u kratkom periodu mnogo stvari se negativno poklopilo.

Često se govori, posebno u posljednje vrijeme o Vašem odlasku iz Želje. Koliko zapravo ima istine u tome, da li su zaista stigle neke ponude za Vas i hoćemo li Sulejmana Krpića gledati i na proljeće u Plavom dresu?

KRPIĆ: Što se tiče nekih ponuda, nije ništa zvanično dolazilo, ali nekih kontakata ima. Priključio sam se klubu na prozivci, imam još godinu i pol ugovora, mogu otići samo ako i klub i ja budemo zadovoljni. Ne želim ići ako klub nije zadovoljan.

Igrali ste u FK Sarajevo, ali već u prvoj utakmici u dresu Želje pokupili ste simpatije Manijaka. Koliko Vam znači njihova podrška?

KRPIĆ: Iskreno, mislim da sam svojim igrama znao da ću „kupiti“ najvijače, jer sam takav karakter, borac i normalno da mi je drago što je tako. Nisam o tome puno razmišljao, želio sam samo da igram dobro, pobijeđujem, zabijam golove i ostavljam srce na terenu.

Šta za Vas predstavlja kapitenska traka koju nosite. Da li je to teret ili dodatna obaveza?

KRPIĆ: I ranije u karijerii sam bio kapiten. Kapiten je biti čast i nije neki teret jer se znam nositi sa tim. Tu sam biti podrška mlađim igračima, da svi pričamo, družimo se i da im budem uvijek na raspolganju.

Kako ste zadovoljni dosadašnjim dijelom pripema i kako je raditi pod trenerskom palicom Amara Osima?

KRPIĆ: Svaki igrač je dobio neki program da radi, a ko ga nije ispoštovao, vjerovatno osjeća malo teže pripreme. Ja sam radio po programu, ali svake pripreme su prvih 15 dana teške. Radi se punom parom i sretan sam što se tako radi. Zadovoljan sam stručnim štabom, njihovim treninzima, ponašanjem, disciplinom i stvarno se vidi neka nova energija i klubu što mi je drago.

Često su Vam davali nadimak “bad boy bh. fudbala”. Kako ste se nosili sa tim tokom karijere i kakav je danas Sulejman Krpić? I dalje temperamentan ili se taj temperament malo smirio tokom godina?

KRPIĆ: Temperament je uvijek isti i prije deset godina i danas, ali ipak sam malo zreliji, iskusniji tako da mi je cilj samo da radim i napredujem i da uživam u sportu.

Veoma mladi ste otišli u Dinamo, kao veliko pojačanje, ali tamo se niste dugo zdržaali. Kako danas gledate na taj period ?

KRPIĆ: Što se tiče Dinama, potpisao sam ugovor na deset godina. Gospodin Mamić zna kako me doveo, s njihove strane je sve bilo koreketno, ali nažalost s moje nije. Otišao sam mlad, ponio me život u Zagrebu, krivo mi je, ali se ne želim kajati ni za čim. Nisam odustajao ni u teškim trenucima, živio sam, borio se i nastavio sa fudbalom. Sjetim se lijepih trenutaka u Dinamu, igrao sam sa Mandžukićem, Balabanom, Kovačem i drugim velikim zvijezdama. U nekim prilikama nisam imao ni sreće, ali život ide dalje šta je tu je.

Koliko Željo može do kraja ove sezone?

KRPIĆ: Cilj nam je izlazak u Evropu, stručni štab je novi došao, još se upoznajemo, dolaze i novi igrači, uigravamo se i nastojat ćemo da opravdamo sve što šef želi na najbolji načim. Ići ćemo utakmicu po utakmicu i nadati se najboljem.

Igrate sjajno, među dva ste najbolja napadača u ligi, nada li se Sulejman Krpić možda i pozivu u A reprezentaciju BiH?

KRPIĆ: Kada sam igrao u Slobodi bio sam i tada najbolji strijelac. Uvijek je cilj reprezentacija, ko god da je selektor veliki je stručnjak i zna najbolje trebaju li me pozvati. Sebi kažem da ima dobrih bh. napadača u Evropi tako da nisam ljut što ne dobijam poziv. Ako bude neki širi spisak, volio bih dobiti poziv, ali ponavljam, realan sam i svi su napadači zaslužili pozive.
17.12.2018. - Dan kada je FK Željezničar oslobođen i vraćen onima koji ga vole, i kojima pripada !

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 24 jan 2019, 22:06

Hoćel dobit Rus ugovor, il da pokrećem bojkot?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 jan 2019, 22:08

Osim13 je napisao/la:Hoćel dobit Rus ugovor, il da pokrećem bojkot?
Prekosutra zabija doppelpack protiv Igmana, dobija ugovor na tri godine, mirno spavaj. :mrgreen:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 24 jan 2019, 22:21

U potpis Rusa sada mećem, zaustavit nas niko neće OSIM13
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Maxi
Kontakt:

Post Postao/la Maxi » 24 jan 2019, 23:04

Nakon pogledanog sažetka, nekoliko finih akcija se izdvojilo. Mali Zuban bi mogao očevim stopama, Šehić isto dobar. Lijep gol Selemeneva, ali za oko mi zapala vrhunska dijagonala, samo nisam prepoznao ko je..
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 24 jan 2019, 23:32

@KongrateUK, zaboravio si da je dosao Ermin.
Bez obzira, mislim sa bi bila velika gluposti sada pustiti Krpica da ode. Pa u koga da se uzdamo? Ermin je misterija, necu se valjda uzdati u Asima i Zaima???
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 25 jan 2019, 00:15

Nadam se da prestajemo sa glupostima tipa pronadjeno sredstvo za ciscenje stolica,objavljivanje kolko je karti prodato itd...
23

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 jan 2019, 00:48

GOAT je napisao/la:Nadam se da prestajemo sa glupostima tipa pronadjeno sredstvo za ciscenje stolica,objavljivanje kolko je karti prodato itd...
To za karte nije glupost. Sasvim ok stvar i za karte, clanske, dresove i te stvari. Nema se tu sta kriti ili bilo sta drugo. A to za sredstva je druga stvar.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Maxi
Kontakt:

Post Postao/la Maxi » 25 jan 2019, 01:05

kerimatomic1921 je napisao/la:@KongrateUK, zaboravio si da je dosao Ermin.
Bez obzira, mislim sa bi bila velika gluposti sada pustiti Krpica da ode. Pa u koga da se uzdamo? Ermin je misterija, necu se valjda uzdati u Asima i Zaima???
Istog sam mišljenja da ne treba pustiti sad Krpića, sad baš nije vrijeme.
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 25 jan 2019, 01:12

KongrateUK je napisao/la:Sada ga prodati bilo bi van svake pameti, jer bi nam mali Zuban ostao kao jedini klasicni napadac, na ljeto neka ide kud mu je volja, po ovome on bi rado ostao, a opet ga menadzeri izgleda guraju da se proda, potvrdjuje se ono sto je @Neymar pisao i tvrdio
KRPIĆ : Otići ću samo ako Željo i ja budemo zadovoljni, znao sam da ću „kupiti“ Manijake, osjeti se nova energija u klubu

Dolazak iskusnog napadača pokazao se kao pravi potez, jer je Krpić jedan od rijetkoh fudbalera koji su došli u Zvorničku 27 sa statusom pojačanja, u posljednje tri godine, a da se na kraju to i ispostavilo tako.

Sulejman Krpić svojim partijama u dresu Želje stekao je veoma brzo status jednog od najomiljenijih igrača među „Manijacima“, a dobio je i kapitensku traku. Odigrao je sve utakmice Želje ove sezone, njih ukupno 23. Postigao je 16 golova i upisao jednu asistenciju.

Sa Krpićem smo razgovarali o eventualnom odlasku, Amaru Osimu, kapitenskoj traci, Manijacima, njegovom karakteru i temperamentu, prelasku u Dinamo…

Na Grbavicu ste stigli kao veliko pojačanje, a jedan ste od rijetkih fudbalera koji su uspjeli svojim igrama i opravdati taj epitet? Kako ste zadovoljni svojom prvom polusezonom u Plavom dresu?

KRPIĆ: Zadovoljan sam polusezonom, dao sam veliki broj golova, pružio sam maksimum svoj za ekipu. U prvim izjavama kada sam potpisao rekao sam da mi je cilj da pomognem ekipi i da zabijam golove što se na kraju i obistinilo.

Željo je razočarao u jesenjem dijelu. Šta je bio ključni razlog za slabe partije, posebno u finišu jesenjeg dijela PLBiH?

KRPIĆ: Ne bih se nešto vraćao na to, najviše bih volio da to mogu brzo zaboraviti, ali nije lako. Bilo je svega, jednostavno u kratkom periodu mnogo stvari se negativno poklopilo.

Često se govori, posebno u posljednje vrijeme o Vašem odlasku iz Želje. Koliko zapravo ima istine u tome, da li su zaista stigle neke ponude za Vas i hoćemo li Sulejmana Krpića gledati i na proljeće u Plavom dresu?

KRPIĆ: Što se tiče nekih ponuda, nije ništa zvanično dolazilo, ali nekih kontakata ima. Priključio sam se klubu na prozivci, imam još godinu i pol ugovora, mogu otići samo ako i klub i ja budemo zadovoljni. Ne želim ići ako klub nije zadovoljan.

Igrali ste u FK Sarajevo, ali već u prvoj utakmici u dresu Želje pokupili ste simpatije Manijaka. Koliko Vam znači njihova podrška?

KRPIĆ: Iskreno, mislim da sam svojim igrama znao da ću „kupiti“ najvijače, jer sam takav karakter, borac i normalno da mi je drago što je tako. Nisam o tome puno razmišljao, želio sam samo da igram dobro, pobijeđujem, zabijam golove i ostavljam srce na terenu.

Šta za Vas predstavlja kapitenska traka koju nosite. Da li je to teret ili dodatna obaveza?

KRPIĆ: I ranije u karijerii sam bio kapiten. Kapiten je biti čast i nije neki teret jer se znam nositi sa tim. Tu sam biti podrška mlađim igračima, da svi pričamo, družimo se i da im budem uvijek na raspolganju.

Kako ste zadovoljni dosadašnjim dijelom pripema i kako je raditi pod trenerskom palicom Amara Osima?

KRPIĆ: Svaki igrač je dobio neki program da radi, a ko ga nije ispoštovao, vjerovatno osjeća malo teže pripreme. Ja sam radio po programu, ali svake pripreme su prvih 15 dana teške. Radi se punom parom i sretan sam što se tako radi. Zadovoljan sam stručnim štabom, njihovim treninzima, ponašanjem, disciplinom i stvarno se vidi neka nova energija i klubu što mi je drago.

Često su Vam davali nadimak “bad boy bh. fudbala”. Kako ste se nosili sa tim tokom karijere i kakav je danas Sulejman Krpić? I dalje temperamentan ili se taj temperament malo smirio tokom godina?

KRPIĆ: Temperament je uvijek isti i prije deset godina i danas, ali ipak sam malo zreliji, iskusniji tako da mi je cilj samo da radim i napredujem i da uživam u sportu.

Veoma mladi ste otišli u Dinamo, kao veliko pojačanje, ali tamo se niste dugo zdržaali. Kako danas gledate na taj period ?

KRPIĆ: Što se tiče Dinama, potpisao sam ugovor na deset godina. Gospodin Mamić zna kako me doveo, s njihove strane je sve bilo koreketno, ali nažalost s moje nije. Otišao sam mlad, ponio me život u Zagrebu, krivo mi je, ali se ne želim kajati ni za čim. Nisam odustajao ni u teškim trenucima, živio sam, borio se i nastavio sa fudbalom. Sjetim se lijepih trenutaka u Dinamu, igrao sam sa Mandžukićem, Balabanom, Kovačem i drugim velikim zvijezdama. U nekim prilikama nisam imao ni sreće, ali život ide dalje šta je tu je.

KRPIĆ: Cilj nam je izlazak u Evropu, stručni štab je novi došao, još se upoznajemo, dolaze i novi igrači, uigravamo se i nastojat ćemo da opravdamo sve što šef želi na najbolji načim. Ići ćemo utakmicu po utakmicu i nadati se najboljem.

Igrate sjajno, među dva ste najbolja napadača u ligi, nada li se Sulejman Krpić možda i pozivu u A reprezentaciju BiH?

KRPIĆ: Kada sam igrao u Slobodi bio sam i tada najbolji strijelac. Uvijek je cilj reprezentacija, ko god da je selektor veliki je stručnjak i zna najbolje trebaju li me pozvati. Sebi kažem da ima dobrih bh. napadača u Evropi tako da nisam ljut što ne dobijam poziv. Ako bude neki širi spisak, volio bih dobiti poziv, ali ponavljam, realan sam i svi su napadači zaslužili pozive.

Ja sam reko da Krpa ima finu ponudu i da klub razmatra sve opcije i eto potvrdio je i sam ,, sto se tice Graovca znam da mu imaju duzni par plata neznam tacno kolko ako mu se ne isplati mogo bi dobit raskid ugovora mogo bi doci al hajd vidjecemo osim njega u igri su jos dva stopera sta ce bit neznam, reko sam da ce doci igrac ubrzo evo ovaj Klepaca bi to trebo biti, samo da kazem momku koji je me citiro prije par dana reko jel iz Hrvacke eto vidis da jeste, e sad jel dobra opcija il nije neznam al vjerujmo Amaru kao i svaki put, da ne ispadne da sam inisider samo prenosim ono so nacujem il cujem ja to ovde prenesem, isto tako za Ordagica ce se znat sve do polaska u Tursku .. @Rokako samo cu da potvrdim da mu imaju duzni neke pare da bi mozda se mogo doci ako mu ne dadnu te pare..
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 25 jan 2019, 01:16

Hvala bruda moj
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

KongrateUK
Kontakt:

Post Postao/la KongrateUK » 25 jan 2019, 01:20

kerimatomic1921 je napisao/la:@KongrateUK, zaboravio si da je dosao Ermin.
Ništa ja zaboravio nisam, konstantno se raspravljam sa forumašima oko prirodnih pozicija igraca i onih pozicija koje jos mogu igrati, sto je velika razlika, klasicni spic napadaci su nam Krpic i mali Zuban, Krpic ako ode ostajemo na malom, sto je van svake pameti, Krpa treba ostati ovu polusezonu a malog lagano gurati u vatru i kaliti ga

Šiljak hoda po ruckovima, glodje kost koju smo vec glodjali, @Neymar neka potvrdi posto sam kao novak jako nepouzdan :kafa:
17.12.2018. - Dan kada je FK Željezničar oslobođen i vraćen onima koji ga vole, i kojima pripada !

KongrateUK
Kontakt:

Post Postao/la KongrateUK » 25 jan 2019, 01:25

Neymar11 je napisao/la:
KongrateUK je napisao/la:Sada ga prodati bilo bi van svake pameti, jer bi nam mali Zuban ostao kao jedini klasicni napadac, na ljeto neka ide kud mu je volja, po ovome on bi rado ostao, a opet ga menadzeri izgleda guraju da se proda, potvrdjuje se ono sto je @Neymar pisao i tvrdio

Ja sam reko da Krpa ima finu ponudu i da klub razmatra sve opcije i eto potvrdio je i sam ,, sto se tice Graovca znam da mu imaju duzni par plata neznam tacno kolko ako mu se ne isplati mogo bi dobit raskid ugovora mogo bi doci al hajd vidjecemo osim njega u igri su jos dva stopera sta ce bit neznam, reko sam da ce doci igrac ubrzo evo ovaj Klepaca bi to trebo biti, samo da kazem momku koji je me citiro prije par dana reko jel iz Hrvacke eto vidis da jeste, e sad jel dobra opcija il nije neznam al vjerujmo Amaru kao i svaki put, da ne ispadne da sam inisider samo prenosim ono so nacujem il cujem ja to ovde prenesem, isto tako za Ordagica ce se znat sve do polaska u Tursku .. @Rokako samo cu da potvrdim da mu imaju duzni neke pare da bi mozda se mogo doci ako mu ne dadnu te pare..
:thumbup:

Ja da sam na tvom mjestu pucao bi novinarima tačeve, minimalno petobanka po informaciji, ja ne mogu vise od cvaje uzeti :lol:

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 25 jan 2019, 01:35

Rokoko87 je napisao/la:Hvala bruda moj
Nista bruda imas pp od mene pa procitaj haha :rol: @Kongrateuk ma nisam tog posla ja oko novinara itd oni su placeni da istrazu saszaju sve ja sto znam sto cujem nacujem ja prenesem znam da su igri par stopera i dva vezna imena necu napisat al ima istine ti za onog igraca stosi reko mi napiso ... sta ce bit neznam ni sam , samo cu reci da Amar ima finih zelja za ljeto dva top igraca zeli, bolje da nekad nesto presutim jer znas kako biva to ako propadne transfer ja sam kriv il nesto,, al hajd vicemo stace biti :kafa:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.