FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

avlami97
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avlami97 » 21 okt 2010, 09:22

O utakmici ne bih mnogo, jer koga je interesirala mogao ju je pogledati na Grbavici ili u direktnom TV-e prijenosu. Čuh da neki, prvenstveno pitari spominju posjećenost i neku cifru od 1.50o gledatelja. S obzirom da im je to jako važno i moram im dati i detaljne informacije. Sjever ima 5377 stolica i na tim stolicama je sjedilo 876 navijača, dok je lešinara na istoj tribini bilo tačno 64, na onom dijelu gdje nema stolica. To nam daje cifru od 940 ljudi na sjeveru. Zapadna tribina ima 543 stolice i na njima je sjedilo ukupno 397 gledatelja, što sa posmatračima sa sjevera čini brojku od 1337 osoba. Na jugu su postavljene 3068 stolice (ko je bio na stadionu zna tačno da su te stolice na gornjem dijelu juga od reflektora do reflektora). Istočno od reflektora na jugu, gdje nema stolica, nalazilo se tačno 44 čovjeka, a na zapadu od juga, gdje također nema stolica stajala su tačno 12 ljudi. Na istoku-odnosno jugoistoku i sve prema zapadnoj tribini su se nalazila 34 čovjeka. Na jugu, znači gdje se nalaze stolice njih 3068 bila su 73 najvatrenija navijača Želje. Da saberemo 876+64+397+44+12+34+73=1.500. Ovo su 100% provjerene cifre, pitari mi kažu prebrojao ih TV komentator.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 21 okt 2010, 09:25

Esii TM87 je napisao/la:Kitice popustite nas,jer sutra igramo veoma vaznu tekmu...vi spremite vazelin i opustite se :mrgreen:

Lesevi iz BL su vec jednom pobjegli sa raznja,nesto nevejerujem da mogu to ponoviti opet... mogu ako im mi opet damo dva fore.Mada u to sumnjam jer Brko nece dva puta istu gresku naparaviti,odnosno igraci ce zapeti od samog pocetka i pokazati ko je gazda na Grbavici.

Volio bi kad igraci nebi zaboravili onu grubu igru iz prve tekme,treba ima vratiti milo za drago da znaju gdje su dosli..pogotovo onom njihovom lijevom bocnom (zaboravio sam ime) sto je prvo Stanica a zatim i Savic opalio laktom...jos se pravio lud..Aaaaa lijepi Senad Zeric taj nikada nije zaboravljao :lol: vracao je i s kamatom.

Sutra samo ponosni i hrabro...pobjeda ja zagarantovana
Fakat se obistini ovo sto sam pisao,k'o da su citali pojedini igraci...Prva stvar koja me je fascinirala osim Kerle naravno :mrgreen: je to sto su lesevi dosli na stadion pola sata prije tekme.Mislim da ce to uci u anale PLBiH...docekasmo i to,neka masallah.
Druga stvar koja me je fascinirala je nasa igra i siguran sam, da je ovo najbolja igra u ovoj sezoni bar ja sto sam gledao,a ni gledao sam sve osim u Tuzli.Svi su odigrali posebno mangupski od Sehe do cara Lazara :mrgreen: .Neznam gdje je sad onaj @ Zeljovac da vidi kako Lazo sam ganja pola ekipe Borca :mrgreen: i da on je Ibra za RoWu @ Seyo ja sam to rekao :mrgreen: ,kapa dole Lazo za borbenost...relizaciju sacuvaj za kitice.Sta reci za Kerlu :? armirani beton,docekah i to da kazem...oprostio sam ti i ja Semire.Sada su na redu zbljohavi sa cickovim uljem na klupi i raljama u napadau...ma ubicemo ih samo nek ponove ovakav pristup i ja se ne sikiram kec ce biti ko vrata
1921-2011

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 21 okt 2010, 09:40

Ispade rutinska utakmica,ali bilo je tesko po teskom terenu i trcati a ne odigrati onakvu predstavu,pogotovo u drugom poluvremenu,svaka cast...Sehic nije imao posla i to je zapravo pokazatelj koji usmjerava pricu o dominaciji..Markovic odlican,ali u drugom poluvremenu,u prvom je imao slabijih varijanti u defanzivi,mnogo je trcao,borben je,bolje nego inace...Radovanovic standardan,on nema konkurenciju na svojoj poziciji,meni je sasvim dovoljno da igra onako kako sada igra...Kerla igrac utakmice,dominira snagom,skokom,cesto je ulazio u protivnicki prostor,jednostavno je beton...Mesic uz Kerlu bio miran,ok odigrao,nije imao potrebe da se puno zadaje iako je on po nekoj logici iskusniji i trebao bi da vodi odbranu,Kerla je to preuzeo od njega...Svraka sasvim solidan,narocito po trci..Beslija je znacajan za nase igrace na terenu i on kad vikne,onda ga slusaju...igrao lose,dosta se trudio,covjek igra iz ljubavi prema klubu i to je jako znacajno...Culum je meni bio jedan od tri najbolja igraca,bez obzira na pogodak,raduje me cinjenica da se vraca igri,dolazi sebi i postepeno iz utakmice u utakmicu dolazi na svoj nivo..imao je pogresnih dodavanja i da je to bilo na nivou bio bi ubjedljivo najbolji na terenu..pretrcao jako mnogo,izgleda sporo i tromo,ali je bio pravi fajter...Zeba je majstor poteza,odlican,kontrolisao susret u vezi,nema onakvih veznjaka u ligi,sarmer,a sto mi je najvaznije,ovaj put nije bjezao od duela,bezobrazno dobar...Visca odigrao standardno,onoliko koliko se igralo po njegovoj strani,to je i odradio koliko je mogao...cesto je Amar vikao na njega u drugom pluvremenu,bio mu je uz aut liniju i cinilo mi se da je dobijao konstantne kritike,Visca je mlad i dobro uci,treba njemu jos puno utakmica,a svaka kritika je urodila plodom jer je jednostavno slusao sve sto mu Amar govori...Popovic odlican bez realizacije,da ima realizaciju bila bi to jedna druga dimenzija...igra srcem,bori se,tribina ga motivise i zaista je vrijedan..komentar koji je Amar dao u jednom razgovoru je konstatacija,da je Lazo igrao u lukavici dobili bi dva razlike,ne zato sto bi ovaj bio strijelac,nego sto je ovaj mogao raditi na varijantu kako je bilo sada protiv Borca...Lazo na ovom nivou je Lazo koji je dobar za nas,u tom slucaju ima ko dati gol,kao sto se desilo na ovoj utakmici...Colic ga zabio i to je bilo fino vidjeti konacno....
Ovaj nivo igre koji se desio u drugom poluvremenu me ohrabruje i takav nivo je potreban za pitare,tada bi i taj derbi izgledao kao rutina u nasu korist..Borac je dobra ekipa bez obzira na vidjeno na Grbavici,imaju glavu i rep i odlicno kretanje...oni cak nisu imali ni svoj slab dan na ovoj utakmici,ali kao i do sada na Grbavici,igrali su prilicno oprezno i neopasno,sto me je malo cudilo,no dobro...bice oni opasni za borbuza titulu i nisu bez veze prvo mjesto...
Slijedi derbi,slijedi spektakl u kojem bi mi trebali pobijediti s obzirom na prikazano do sada...ali derbi je derbi i trenutak inspiracije je dovoljan za bilo koju ekipu da bi pobijedila,ne treba euforicno,ali jednu prepreku smo presli i idemo dalje...cestitam plavim momcima...navijanje odlicno !!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ShkaFishKafNjaK
Kontakt:

Post Postao/la ShkaFishKafNjaK » 21 okt 2010, 09:46

tanzla je napisao/la:Ja sam Kerli sve oprostio, samo nek potpiše ugovor. Poslije ćemo ga utopiti za milion,dva barem. :D

Long live Kerla.
Ja mu nisam oprostio i neću. Stvarno je odličan igrač i sve dok Željo dobro ne zaradi na njemu neću mu oprostiti. Dobit će on od mene aplauz za dobru igru ali skandiranje njegovog imena nikad. Ja mu želim sve najbolje u karijeri ali da nije Želje sumnjam da bi do izražaja došla njegova nadmoćna igra. Najbolji primjer je Džekina zahvalnost Želji iako su ga ovdje zvali klocem i kudili ga, Željo mu je dao priliku da ga skauti vide i on to cijeni. Istu tu priliku ima Kerla i svaki igrač koji nosi plavi dres i treba pokazati zahvalnost a ne ostaviti na cjedilu saigrače i klub čim se ukaže prilika za malo većom platom.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 21 okt 2010, 09:47

Ja sam zadovoljan pravo :D
Pristup odličan, pokrivanje terena, borbenost, ma jednostavno im nisu oka dali otvoriti. Ako ovako odigramo protiv pitara nadam se sigurnoj pobjedi. Pogotovo što je Borac bolja ekipa od njih. Jedino da nam se ne desi neka sportska nezgoda ko onaj Šehin nepotrebni penal prošli put. Marković me fakat prijatno iznenadio. Bešlija mi loš bio, izgleda da ne može više. Im'o je lopti i situacija more, ali ne može da probije nikako. Kerla je strava i ona mu frizura baš leži. Mislim da je sve u svemu Savić bolje rješenje od Ćuluma, ali hajd'.
Nije mi jasno kako se protiv Čelika nije moglo ovako odigrati. Borac u 180 minuta igre s nama nije praktično ništa pokaz'o.
Na kraju, ne volim ovo suđenje jer je opet bio ogroman broj izmišljenih faulova. Neku noć Real - Milan bilo 10 faulova za poluvrijeme kod nas barem 20. Ne volim ovo suđenje i iz razloga što stvara nerealnu sliku.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 okt 2010, 09:50

avlami97 je napisao/la:O utakmici ne bih mnogo, jer koga je interesirala mogao ju je pogledati na Grbavici ili u direktnom TV-e prijenosu. Čuh da neki, prvenstveno pitari spominju posjećenost i neku cifru od 1.50o gledatelja. S obzirom da im je to jako važno i moram im dati i detaljne informacije. Sjever ima 5377 stolica i na tim stolicama je sjedilo 876 navijača, dok je lešinara na istoj tribini bilo tačno 64, na onom dijelu gdje nema stolica. To nam daje cifru od 940 ljudi na sjeveru. Zapadna tribina ima 543 stolice i na njima je sjedilo ukupno 397 gledatelja, što sa posmatračima sa sjevera čini brojku od 1337 osoba. Na jugu su postavljene 3068 stolice (ko je bio na stadionu zna tačno da su te stolice na gornjem dijelu juga od reflektora do reflektora). Istočno od reflektora na jugu, gdje nema stolica, nalazilo se tačno 44 čovjeka, a na zapadu od juga, gdje također nema stolica stajala su tačno 12 ljudi. Na istoku-odnosno jugoistoku i sve prema zapadnoj tribini su se nalazila 34 čovjeka. Na jugu, znači gdje se nalaze stolice njih 3068 bila su 73 najvatrenija navijača Želje. Da saberemo 876+64+397+44+12+34+73=1.500. Ovo su 100% provjerene cifre, pitari mi kažu prebrojao ih TV komentator.
ko zna koliko je gdje stolica, zna i da je bilo najmanje 5.000 ljudi. sve se može vidjeti na slikama.

ne palite se na pitarsku šuplju.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 21 okt 2010, 09:51

boccaccio je napisao/la:Ispade rutinska utakmica,ali bilo je tesko po teskom terenu i trcati a ne odigrati onakvu predstavu,pogotovo u drugom poluvremenu,svaka cast...Sehic nije imao posla i to je zapravo pokazatelj koji usmjerava pricu o dominaciji..Markovic odlican,ali u drugom poluvremenu,u prvom je imao slabijih varijanti u defanzivi,mnogo je trcao,borben je,bolje nego inace...Radovanovic standardan,on nema konkurenciju na svojoj poziciji,meni je sasvim dovoljno da igra onako kako sada igra...Kerla igrac utakmice,dominira snagom,skokom,cesto je ulazio u protivnicki prostor,jednostavno je beton...Mesic uz Kerlu bio miran,ok odigrao,nije imao potrebe da se puno zadaje iako je on po nekoj logici iskusniji i trebao bi da vodi odbranu,Kerla je to preuzeo od njega...Svraka sasvim solidan,narocito po trci..Beslija je znacajan za nase igrace na terenu i on kad vikne,onda ga slusaju...igrao lose,dosta se trudio,covjek igra iz ljubavi prema klubu i to je jako znacajno...Culum je meni bio jedan od tri najbolja igraca,bez obzira na pogodak,raduje me cinjenica da se vraca igri,dolazi sebi i postepeno iz utakmice u utakmicu dolazi na svoj nivo..imao je pogresnih dodavanja i da je to bilo na nivou bio bi ubjedljivo najbolji na terenu..pretrcao jako mnogo,izgleda sporo i tromo,ali je bio pravi fajter...Zeba je majstor poteza,odlican,kontrolisao susret u vezi,nema onakvih veznjaka u ligi,sarmer,a sto mi je najvaznije,ovaj put nije bjezao od duela,bezobrazno dobar...Visca odigrao standardno,onoliko koliko se igralo po njegovoj strani,to je i odradio koliko je mogao...cesto je Amar vikao na njega u drugom pluvremenu,bio mu je uz aut liniju i cinilo mi se da je dobijao konstantne kritike,Visca je mlad i dobro uci,treba njemu jos puno utakmica,a svaka kritika je urodila plodom jer je jednostavno slusao sve sto mu Amar govori...Popovic odlican bez realizacije,da ima realizaciju bila bi to jedna druga dimenzija...igra srcem,bori se,tribina ga motivise i zaista je vrijedan..komentar koji je Amar dao u jednom razgovoru je konstatacija,da je Lazo igrao u lukavici dobili bi dva razlike,ne zato sto bi ovaj bio strijelac,nego sto je ovaj mogao raditi na varijantu kako je bilo sada protiv Borca...Lazo na ovom nivou je Lazo koji je dobar za nas,u tom slucaju ima ko dati gol,kao sto se desilo na ovoj utakmici...Colic ga zabio i to je bilo fino vidjeti konacno....
Ovaj nivo igre koji se desio u drugom poluvremenu me ohrabruje i takav nivo je potreban za pitare,tada bi i taj derbi izgledao kao rutina u nasu korist..Borac je dobra ekipa bez obzira na vidjeno na Grbavici,imaju glavu i rep i odlicno kretanje...oni cak nisu imali ni svoj slab dan na ovoj utakmici,ali kao i do sada na Grbavici,igrali su prilicno oprezno i neopasno,sto me je malo cudilo,no dobro...bice oni opasni za borbuza titulu i nisu bez veze prvo mjesto...
Slijedi derbi,slijedi spektakl u kojem bi mi trebali pobijediti s obzirom na prikazano do sada...ali derbi je derbi i trenutak inspiracije je dovoljan za bilo koju ekipu da bi pobijedila,ne treba euforicno,ali jednu prepreku smo presli i idemo dalje...cestitam plavim momcima...navijanje odlicno !!!
Niti šta dodati niti šta oduzeti. Odlična elaboracija, po mom mišljenju.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Zaxon
Kontakt:

Post Postao/la Zaxon » 21 okt 2010, 10:11

Uh ne mogu dočekati nedelju.
Samo Željo!

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 21 okt 2010, 10:25

čamac je napisao/la:Ja sam zadovoljan pravo :D
Pristup odličan, pokrivanje terena, borbenost, ma jednostavno im nisu oka dali otvoriti. Ako ovako odigramo protiv pitara nadam se sigurnoj pobjedi. Pogotovo što je Borac bolja ekipa od njih. Jedino da nam se ne desi neka sportska nezgoda ko onaj Šehin nepotrebni penal prošli put. Marković me fakat prijatno iznenadio. Bešlija mi loš bio, izgleda da ne može više. Im'o je lopti i situacija more, ali ne može da probije nikako. Kerla je strava i ona mu frizura baš leži. Mislim da je sve u svemu Savić bolje rješenje od Ćuluma, ali hajd'.
Nije mi jasno kako se protiv Čelika nije moglo ovako odigrati. Borac u 180 minuta igre s nama nije praktično ništa pokaz'o.
Na kraju, ne volim ovo suđenje jer je opet bio ogroman broj izmišljenih faulova. Neku noć Real - Milan bilo 10 faulova za poluvrijeme kod nas barem 20. Ne volim ovo suđenje i iz razloga što stvara nerealnu sliku.
čamac jes' to ti majketi...nemogu da te prepoznam :lol:
1921-2011

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 21 okt 2010, 10:26

O derbiju,rivalstvu,ocekivanjima i sl. pisite ovdje!
http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=60&t=3506
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ShkaFishKafNjaK
Kontakt:

Post Postao/la ShkaFishKafNjaK » 21 okt 2010, 10:33

Za ovaj stil igre koji Amar preferira Lazar skoro na svakoj utakmici može dobiti minimalnu ocjenu 9. OK...neće ga gol pa šta sad? Kako bi vama bilo da vam 100-200 fudbalskih laika sa sjevera psuje za svaku sitnicu? Čovjek je pod ogromnim pritiskom svaku utakmicu i sve to utiče na njegovo samopouzdanje i koncentraciju. Dajte čovjeku malo podrške da dobije krila i igra bez straha da će mu tih 100-200 laika sa sjevera početi psovati za svaku sitnicu ili ne daj Bože sačekati negdje poslije utakmice. Istina sve je manje galamdžija na Lazarov račun i daje se zaslužena podrška kad ga neće koju on cijeni i trudi se da opravda to.
Sada izgleda kao da svršavam na Lazara ali me nerviraju ovi "poznavaoci" fudbala koji očigledno loptu ni u svojoj mahali nisu šutnuli nego išli raji po vodu pa dođu i pričaju kako je neko loš napadač ako ne zabije 2-3 gola po utakmici.
O Mirku i Čulumu neću puno...samo ću reći svoje mišljenje da je Mirko među najbolja 3 ako ne i najbolji poslijeratni lijevi bek kojeg je Željo imao. Isti ti igrači su nam donijeli titulu nakon dugo vremena i treba im skinuti kapu za to.

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 21 okt 2010, 10:41

ko zna koliko je gdje stolica, zna i da je bilo najmanje 5.000 ljudi. sve se može vidjeti na slikama.

ne palite se na pitarsku šuplju.
jarane,IZVNI,ali stvarno ...ima li smisla,pa bio je prenos....nije ba niko corav jbt
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 21 okt 2010, 10:45

tik-tak je napisao/la:cak stavise ja navijam za zelju a ne za sarajevo
i da gadi mi se i to fuj
tik-tak je napisao/la:osime napusi se ti k ite
Fuj .. :mrgreen:
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 21 okt 2010, 10:46

Stole iz Bora je napisao/la:
tik-tak je napisao/la:cak stavise ja navijam za zelju a ne za sarajevo
i da gadi mi se i to fuj
tik-tak je napisao/la:osime napusi se ti k ite
Fuj .. :mrgreen:
Haha, u laži su kratke noge :D
Nego, jel se meni učinilo, ili sam jučer vidio na klupi Omara Baljića ?

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 okt 2010, 10:47

jel ti fakat hoćeš da kažeš da je pola stolica ili manje bilo popunjeno? mislim, kad su svi došli, zbog termina?

otkud tolika potreba da se unizi tuđe?

zolaTM
Kontakt:

Post Postao/la zolaTM » 21 okt 2010, 10:48

kerlu treba odmah staviti u repku,bolji je od nadarevica i mravca

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 21 okt 2010, 10:51

Omar500 je napisao/la:Nego, jel se meni učinilo, ili sam jučer vidio na klupi Omara Baljića ?
Nije ti se ucinlo, bio je na klupi.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 21 okt 2010, 10:54

Opali ga stocem Lazareee,lazareee :mrgreen:
1921-2011

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 21 okt 2010, 10:56

[youtube][/youtube]
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

semony
Kontakt:

Post Postao/la semony » 21 okt 2010, 10:57

zolaTM je napisao/la:kerlu treba odmah staviti u repku,bolji je od nadarevica i mravca
Potpis jarane, jucer je pokazao da je momak koji je dorastao repki ;)
Nella gioia e nel dolore per Inter amore... FC INTER !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic i 49 gostiju.