FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plava_pruga
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plava_pruga » 21 okt 2010, 00:19

Izvini, tik-tak, ja sam mislio da ti se gadi samo sto Manijaci pjevaju, jer sam mislio da si navijac sarajeva. Nisam znao da ti se uopsteno gadi svako ko psuje. U prvom postu sam te shvatio kao provokaciju.
G A Z I
Željo sve do pobjede

drug

Post Postao/la drug » 21 okt 2010, 00:22

a kad je poslije slavije nekom našem poručio da se "napuši kite" nije mu se gadilo. Pozorište, opera, cafe imperijal...izvolite

Do nedjelje nastavit radit i onda opet čvrsto, muški i PAMETNO do pobjede

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 21 okt 2010, 00:33

Ja danima pisem da je Kerla najbolji stoper u ligi, ali @tanzla ne vjeruje nego nekog Trivunovica spominje. :P
O danasnjoj utakmici je vise-manje sve receno, ja cu se vec okrenuti derbiju i napisati jedan mali "preview". :)

Sehic i Hamzic otprilike slicni golmani, znaju ponekad napraviti kiks.
Na bekovskim pozicijama je, po meni, Sarajevo bolje. Muharemovic definitivno igrac za jacu ligu, Arsenijevic jako dobar, i smatram da je to najjaci bekovski par u ligi. S druge strane, Radovanovic dosta dobar, dok mi je Markovic malo "tanak".
Gledajuci stopere, Kerla donosi prevagu na Zeljinu stranu. Bolji, jaci i spremniji od Torlaka i odbojkasa.
Culum-Svraka-Zeba vs Dzakmic-Handzic-Hamzagic u srcu terena. Oni su bolji u trkackom dijelu, dok je Zeljo sa Zebom tehnicki bolji, sa raznovrsnijim rjesenjima. Culum kritican, bez obzira na danasnji gol.
Na krilnim pozicijama je Zeljo najjaci u ligi, iako je Beslija vidno sporiji nego prije nekoliko godina. Kojasevic opasan, a tu je jos superbrzi Vucina :P . Nije mi jasno kako je on stalno u prvom sastavu, ali dobro, nemaju boljeg.
Realizacija katastrofalna i kod jednih i kod drugih, tu se ne zna ko je gori. Napadaci u bazen ne mogu ubaciti. Ali, zato Lazar nosi dvojicu, a Jahovic samo jednog. :lol:
O Amaru ne treba trositi rijeci, dok Mirza po meni ne radi lose svoj posao, bez obzira na stil odijevanja i misljenje njihovih navijaca da bi ga trebalo smijeniti.

Sve u svemu, znamo ko je bolji. Zeljina sansa bi mogao biti odbojkas, iako, kazu, ima nezgodan servis. :lol:
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 21 okt 2010, 00:33

Normalan je napisao/la:
elSaik je napisao/la:Valjda je sad jasno zašto je Car prvi napadač.
Meni još nije jasno. Tjera me s tribina njegova "igra". S dva metra neometan šuta glavom direktno u golmana. Fula mrtvi zicer svaku utakmicu. Imo je danas odličnih poteza, pogotovo asistencija za treći, ali je najtuplji napadač ikad. Realizacija -1000. Ne d'o Bog da fuli zicer na derbiju, a da ne pobijedimo, malo bi koga utješilo što se bori, hrve, gradi...

KERLA SEMIR UNOSI NEMIR!!!
Šta i ako promaši? Lazo igra srcem i gine na terenu kao rijetko koji napadač Želje prije njega...kad se sjetim praščića ili Dudića...??? Lazo je stijena za njih i meni je to više nego dovoljno, a večeras je ruku na srce, razvalio zadnju liniju Borca! Istu onu odbranu koja u prvenstvu nije još gola primila.

@Željovac ovako izgleda kad Lazo ganja sam zadnju liniju Širokog, pardon Borca) ;)
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 21 okt 2010, 00:43

otpravnik_vozova je napisao/la:
Normalan je napisao/la:
elSaik je napisao/la:Valjda je sad jasno zašto je Car prvi napadač.
Meni još nije jasno. Tjera me s tribina njegova "igra". S dva metra neometan šuta glavom direktno u golmana. Fula mrtvi zicer svaku utakmicu. Imo je danas odličnih poteza, pogotovo asistencija za treći, ali je najtuplji napadač ikad. Realizacija -1000. Ne d'o Bog da fuli zicer na derbiju, a da ne pobijedimo, malo bi koga utješilo što se bori, hrve, gradi...

Šta i ako promaši? Lazo igra srcem i gine na terenu kao rijetko koji napadač Želje prije njega...kad se sjetim praščića ili Dudića...??? Lazo je stijena za njih i meni je to više nego dovoljno, a večeras je ruku na srce, razvalio zadnju liniju Borca! Istu onu odbranu koja u prvenstvu nije još gola primila.

@Željovac ovako izgleda kad Lazo ganja sam zadnju liniju Širokog, pardon Borca) ;)
Pitao bih te ja "šta i ako promaši?",da je onakav zicer fulio na 0-0,ili još gore na derbiju. ;) Lako je pričati kad vodiš 2-0 pa onakav promašaj većinom izazove smijeh a ne gnjev,ali ono se jednostavno NE SMIJE fulati.
ali nema para,sve se rastalilo....

Normalan
Kontakt:

Post Postao/la Normalan » 21 okt 2010, 01:14

Bravo, Tarantino. U Tuzli mu treba 5 sekundi da se prebaci na desnu iz pozicije za lijevu i odoše 3 boda. Odlično je ganjao danas, ali mu džaba kad je sam ganjao. Jedno dvije minute su ga uzastopno vrtili odbrambeni Borca, a on ganjao. Par klizećih startova u tom presingu je bilo korisnih. Jednu izbio u aut, drugu igrač Borca pod pritiskom. Džaba, čekam dan kada ćemo gledati napadača na Grbavici. Za Raščićem me nostalgija hvata, a da ne spominjem Hadžića, Guvu iz prvog mandata i još njih nekoliko. Ne bih da se rapsravljam, trpim Popovića iz poštovanja prema Osimu i to je to, ali mi je muka gledati njegove poteze i promašaje više nego išta. Zapitam se što sam uopšte došao na stadion i platio kartu kad se na terminima mogu vidjeti bolje reakcije. Od vremena Mulaosmanovića i medijskog produkta xxx nisam više čeznuo da neki igrač Želje napusti klub. Vrijedi još istaći da Popović daje svoj maksimum što je za svaku pohvalu, ali taj maksimum je jednostavno minimum.

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 21 okt 2010, 01:35

Tarantino je napisao/la:
otpravnik_vozova je napisao/la:
Normalan je napisao/la: Meni još nije jasno. Tjera me s tribina njegova "igra". S dva metra neometan šuta glavom direktno u golmana. Fula mrtvi zicer svaku utakmicu. Imo je danas odličnih poteza, pogotovo asistencija za treći, ali je najtuplji napadač ikad. Realizacija -1000. Ne d'o Bog da fuli zicer na derbiju, a da ne pobijedimo, malo bi koga utješilo što se bori, hrve, gradi...

Pitao bih te ja "šta i ako promaši?",da je onakav zicer fulio na 0-0,ili još gore na derbiju. ;) Lako je pričati kad vodiš 2-0 pa onakav promašaj većinom izazove smijeh a ne gnjev,ali ono se jednostavno NE SMIJE fulati.
Ti pišeš kao da on to nešto namjerno fula, nisi dobar nikako...Pa Lazo bi bio najsrećniji da ga je uvalio...a večeras je igrom i zalaganjem zaslužio da zabije!

Prošli derby u dolini smo izgubili, pa nije bio smak svijeta kume...Od nas se očekuje ogromna podrška narednih dana, a ne komentari ko je šta fulio jer smo večeras odigrali najbolju utakmicu u ovoj sezoni! Tražiš bez veze neke razloge za neku prozivku baš u trenucima kad smo konačno proigrali!? Pobjediti sa tri razlike banjalučane i usput im još ubiti i želju za fudbalom, vidjećemo ko će to osim nas još napraviti??? Možda Travnik jedino? :D

Ovo večeras je bila igra koju svi mi želimo da gledamo i uživamo...relax
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 21 okt 2010, 01:40

Normalan je napisao/la:Bravo, Tarantino. U Tuzli mu treba 5 sekundi da se prebaci na desnu iz pozicije za lijevu i odoše 3 boda. Odlično je ganjao danas, ali mu džaba kad je sam ganjao. Jedno dvije minute su ga uzastopno vrtili odbrambeni Borca, a on ganjao. Par klizećih startova u tom presingu je bilo korisnih. Jednu izbio u aut, drugu igrač Borca pod pritiskom. Džaba, čekam dan kada ćemo gledati napadača na Grbavici. Za Raščićem me nostalgija hvata, a da ne spominjem Hadžića, Guvu iz prvog mandata i još njih nekoliko. Ne bih da se rapsravljam, trpim Popovića iz poštovanja prema Osimu i to je to, ali mi je muka gledati njegove poteze i promašaje više nego išta. Zapitam se što sam uopšte došao na stadion i platio kartu kad se na terminima mogu vidjeti bolje reakcije. Od vremena Mulaosmanovića i medijskog produkta xxx nisam više čeznuo da neki igrač Želje napusti klub. Vrijedi još istaći da Popović daje svoj maksimum što je za svaku pohvalu, ali taj maksimum je jednostavno minimum.
Bravo šta?

Šta je ZZ promašio u Tuzli?

Sam ganjao? Mi smo večeras odigrali presing, neviđen u ovoj ligi!

Ovo boldirano se i ja pitam?

Pa jbt šta je onda tebi maximum? A šta minimum?

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 okt 2010, 02:30

Sasvim zadovoljan danasnjim izdanjem, borac je ipak jedna od jacih ekipa u nasoj ligi.A odigras onoliko koliko ti protivnik dopusti mi smo prije svega odigrali zrelo i znali smo sta hocemo dok to nije bio slucaj sa borcem.Dominacija u vecem dijelu susreta i puno veci broj sansi, borac fakticki nije napravio akcije i kod njih mi je jedino onaj nikolic nesto pokusavao al ga je kerla stavio u dzep.Komplet ekipa po meni odigrala prije svega borbeno, muski.Najbolji pojedinac susreta po meni Markovic, vrlo dobra igra i naprije i nazad a mislim da je to sto odavno pokusavamo da razvijemo igru po bokovima danas je to funkionisalo jako dobro.Kerla i Popovic su isto tako odigrali jako dobro a glupo je zaboraviti ono sto su uradili svraka i culum i pored nekih gresaka, vrijedi istaci da je seha bio pa skoro i nezaposlen.Najvise od svega mi se svidja da koristimo to kad protivnicka ekipa padne i da iskoristimo njihove greske na takvim se stvarima dobijaju i mnogo vece utakmice od ove danas.
Borac ahriviran idemo dalje a po meni je bio najveca prepreka u kup, jojjj sto mrzim kup.
Slijedi utakmica protiv smradova sa koseva, uz ovakav pristup igri nemamo problema oni su i onako ekipa na baterije, vise se ide na horuk ta dokele ide.Igracki smo jaci a i bolje izgledamo kao ekipa na terenu da ne spominjem najvecu prednost AMAR OSIM je na klupi.
Grbavice otvaraj kapije eto ove pitarske seljadije!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 21 okt 2010, 02:31

Volio bih i ja vidjeti Ibrahimovića u špicu napada ili barem Rooneya ako vec ne može ovaj prvi, mada bi i njima "strucnjaci" sa tribina našli mane sigurno i neke bi tjerali sa utakmica svojim potezima.
Ali Osim sam kaže da mi nemamo ni desetine hiljada, a kamoli stotine, pa da možemo sebi priuštiti luksuz da se iskeširamo za nekog komletnog napadaca od kojeg možemo ocekivati minimalno 15- tak golova po sezoni.
Prošle godine je odnekle iz naftalina, tacnije iz mrtvih izvadio Mešanovića koji je sa 35 godina i pivskim stomačićem zabijao iz jedne poluprilike i zabio 10 golova na polusezoni.
Doveo je najtalentovanijeg mladog igraca države Višću za cijelih 0 KM iz drugoligaša Banovića.
Hocete mašinu za golove, a da se ikako može dovesti guzovace ili za neki minimalac kao što su se doveli Popović ,Ćulum i Radovanović iz Srbije...e pa kar.ina :!: , ne može nigdje tako...svaki iole bolji napadac danas košta.
Popović se bori i svaka mu cast na zalaganju...zato i igra kod Osima u prvih 11.
Ne zna dati gol, pa šta sad? ..to mene nece natjerati da prestanem pratiti Želju, kao što mnogo gore stvari i one sezone sivila nisu natjerale.
Na koncu, davao je Osim i njegovoj alternativi Rovcaninu šanse, pa ništa od njega zasad...zabio dva gola iz penala i šta?

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 okt 2010, 02:38

Mandrak je napisao/la:Volio bih i ja vidjeti Ibrahimovića u špicu napada ili barem Rooneya ako vec ne može ovaj prvi, mada bi i njima "strucnjaci" sa tribina našli mane sigurno i neke bi tjerali sa utakmica svojim potezima.
Ali Osim sam kaže da mi nemamo ni desetine hiljada, a kamoli stotine, pa da možemo sebi priuštiti luksuz da se iskeširamo za nekog komletnog napadaca od kojeg možemo ocekivati minimalno 15- tak golova po sezoni.
Prošle godine je odnekle iz naftalina, tacnije iz mrtvih izvadio Mešanovića koji je sa 35 godina i pivskim stomačićem zabijao iz jedne poluprilike i zabio 10 golova na polusezoni.
Doveo je najtalentovanijeg mladog igraca države Višću za cijelih 0 KM iz drugoligaša Banovića.Hocete mašinu za golove, a da se ikako može dovesti guzovace ili za neki minimalac kao što su se doveli Popović ,Ćulum i Radovanović iz Srbije...e pa kar.ina :!: , ne može nigdje tako...svaki iole bolji napadac danas košta.
Popović se bori i svaka mu cast na zalaganju...zato i igra kod Osima u prvih 11.
Ne zna dati gol, pa šta sad? ..to mene nece natjerati da prestanem pratiti Želju, kao što mnogo gore stvari i one sezone sivila nisu natjerale.
Na koncu, davao je Osim i njegovoj alternativi Rovcaninu šanse, pa ništa od njega zasad...zabio dva gola iz penala i šta?
Onaj ko kaze da je lazo odigrao juce lose ne zna sta je fudbal.
Visca je kostao 12 000 KM kao odsteta za treniranje.
Popovic , Culum i Radovanovic imaju za nase uslove dobre plate, koje su po meni i zasluzili sa ovim igracima smo bili prvaci pametnom dosta.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 21 okt 2010, 02:42

Nisam znao za tih 12.000 ali eto i to je džabe u odnosu nam taj momak pruža na terenu, koliko nam valja i koliko sad vec vrijedi i koliko ce vrijediti za par godina.

Normalan
Kontakt:

Post Postao/la Normalan » 21 okt 2010, 02:53

otpravnik_vozova je napisao/la: Bravo šta?

Ne znam što ideš dalje u polemiku kad nemaš konkretnih nedoumica. Zeba fuli jednom, Popović svaku utakmicu. Presing do neke 35. minute nije postojao. Tih zadnjih 10 minuta prvog poluvremena je bio savršen i drugo poluvrijeme ništa posebno što se tiče presinga. Tada se i desilo onih nekih 10 pasova kada je sam Popović ganjao a odbrana Borca ga vrtila u krug. To se u nekim superpresing predstavama ne može desiti.
Minimum je Popovićev kvalitet, a za našu ligu je blizu maksimuma Višćin i Kerlin, često i Zebin.
Prvaci jesmo bili sa Radovanovićem, Ćulumom i Popovićem, ali doprinos tituli jednog Alena Mešanovića naspram ove trojice zajedno je 10:1.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 21 okt 2010, 03:23

pile87 je napisao/la:Sasvim zadovoljan danasnjim izdanjem, borac je ipak jedna od jacih ekipa u nasoj ligi.A odigras onoliko koliko ti protivnik dopusti mi smo prije svega odigrali zrelo i znali smo sta hocemo dok to nije bio slucaj sa borcem.Dominacija u vecem dijelu susreta i puno veci broj sansi, borac fakticki nije napravio akcije i kod njih mi je jedino onaj nikolic nesto pokusavao al ga je kerla stavio u dzep.Komplet ekipa po meni odigrala prije svega borbeno, muski.Najbolji pojedinac susreta po meni Markovic, vrlo dobra igra i naprije i nazad a mislim da je to sto odavno pokusavamo da razvijemo igru po bokovima danas je to funkionisalo jako dobro.Kerla i Popovic su isto tako odigrali jako dobro a glupo je zaboraviti ono sto su uradili svraka i culum i pored nekih gresaka, vrijedi istaci da je seha bio pa skoro i nezaposlen.Najvise od svega mi se svidja da koristimo to kad protivnicka ekipa padne i da iskoristimo njihove greske na takvim se stvarima dobijaju i mnogo vece utakmice od ove danas.
Borac ahriviran idemo dalje a po meni je bio najveca prepreka u kup, jojjj sto mrzim kup.
Slijedi utakmica protiv smradova sa koseva, uz ovakav pristup igri nemamo problema oni su i onako ekipa na baterije, vise se ide na horuk ta dokele ide.Igracki smo jaci a i bolje izgledamo kao ekipa na terenu da ne spominjem najvecu prednost AMAR OSIM je na klupi.
Grbavice otvaraj kapije eto ove pitarske seljadije!
kerla culum zeba popovic...sto se mene tice! Lazo je veceras i "poznavaocima" dokazao zasto je kod "sina njegovoga" napadac No.1!!! Meni se cini da je neko rekao "lazo je za roWu ibrahimovic" :mrgreen:
markovic mi se malo gubio na trenutke u prvom dijelu ali je odlicno odigrao drugo, pogotovo je imao finih prodora gore i dosta je "buci" pomogao :mrgreen:
Tempom smo ih ubili!
Cujem da pogan govori kako je borac uzasno losa ekipa i da ne zasluzuje prvo mjesto (pa koje li onda oni zasluzuju :mrgreen: ) ...valjda zele da umanje kvalitet nas tj prikrivaju svoj strah :D mogu misliti kako im je bilo tesko gledati :mrgreen:
A SADA SPEKTAKL...
...DOLAZE NAM BAS CUDNA RAJA!!!
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 21 okt 2010, 07:57

dino lj je napisao/la:radebl je napisao/la:
e ovako sumari jedni iz doline....negde sam procitao da da neko prognozira 3-1? pa realno, borac nije primio gol u zadnjih 9 utakmica od toga 4 na strani i sad od vas da primi 3... jedina sansa - jeste glavni sudija dominkovic i vi to znate..zato tisu i ni jedne!
Intelektualac de bogati objasni kako Borac primi tri komada i to bez pomoci Dominkovica

Ja šumar prognozirao,izvini necu nikad vise ni pomisliti da borac primi tricu,

HVALA dominkovicu :P :P :P
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

drug

Post Postao/la drug » 21 okt 2010, 08:25

Nama čelični Kerla (nije jedini da valja, ima ih više ;) ), vama dvojica metuzalema. Vozdra

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 okt 2010, 08:26

kerla k'o junak iz grčkih mitova :mrgreen:

kad se popeo prema jugu, dres puca na njemu :mrgreen:

gracic
Kontakt:

Post Postao/la gracic » 21 okt 2010, 08:36

Normalan je napisao/la:
otpravnik_vozova je napisao/la: Bravo šta?

Ne znam što ideš dalje u polemiku kad nemaš konkretnih nedoumica. Zeba fuli jednom, Popović svaku utakmicu. Presing do neke 35. minute nije postojao. Tih zadnjih 10 minuta prvog poluvremena je bio savršen i drugo poluvrijeme ništa posebno što se tiče presinga. Tada se i desilo onih nekih 10 pasova kada je sam Popović ganjao a odbrana Borca ga vrtila u krug. To se u nekim superpresing predstavama ne može desiti.
Minimum je Popovićev kvalitet, a za našu ligu je blizu maksimuma Višćin i Kerlin, često i Zebin.
Prvaci jesmo bili sa Radovanovićem, Ćulumom i Popovićem, ali doprinos tituli jednog Alena Mešanovića naspram ove trojice zajedno je 10:1.
Vidim ti si neki veliki fudbalski expert, takve mourinho traži za asistenta pa eto iskoristi priliku pa idi u real i povedi sa sobom tog istog mešanovića a neka nama laze, mirka i ćuluma...
ŽEEEEELJOOOOO

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 okt 2010, 08:55

Divi internet huligana što su se opustili, ovakvi derbije na TV-u gledaju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

semony
Kontakt:

Post Postao/la semony » 21 okt 2010, 09:01

Ovo je samo još jedan dokaz da smo najjači sportski kolektiv u državi, nešto ko Inter u Italiji. Čitam ove komentare sto su bili prije utakmice :P ja mislim da se sad jedu ovi sto su pisali prvo da ce nas "razvaliti" Borac, drugo da nemožemo meda, itd... Kakve sve vrste ljubomore ima, to je čudo, ali i sikiracija nije dobra, jer se neki više sikiraju kako ćemo mi igrati nego njihov poluklub. Neko razvali Borca, neko jedva "pobjedi" Travnika i to naravno da se Travniku sve poništava, hehe. FORZA ŽELJO!
Nella gioia e nel dolore per Inter amore... FC INTER !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Zeljinodijete1921 i 32 gosta.