Monolog je napisao/la:kobe24 je napisao/la:Je li se kome desilo da ih nasred ulice zaustavi krim policija u civilu (prvenstveno mislim na ove Tuzlake)? Prije par sati me hladno opkolise tri lika u civilu, ja ubijedjen bio da su dzeparosi. Jedan od njih vadi znacku, a ja ono u fazonu 'daj predji na stvar, ne zezaj me s tim fejk iskaznicama', kad na kraju fakat policajci.

Hahahahaha - prije desetak godina, usitnio pare u onoj lutriji na Batvi i kad sam prešau ulicu, tri lika krenula prema meni; jedan k'o od brda odvaljen, druga dvojica srednja žalost. Pola dva je bilo, ja kren'o na fakultet, predrok iz nečeg, ne mogu se sjetit. Znam da je malo falilo da zakasnim - 45 minuta su me ljudi "legitimisali", istresli kako bi našli drogu, a poslije se ispostavilo da su me zamijenili za onog narkića s Irca - Neninog (ili onog što bude s njim, nemam pojma). Uglavnom, smijurija.

Ja sam isao od tusanjske dzamije tamo prema skveru i isto tako je jedan bio k'o od brda odvaljen, a ova dvojica su osjetno sitniji od mene. Prisli su mi istovremeno, a prvo sto sam u tim trenucima imao u glavi bilo je bjezanje, jer realno u nekoj tuci nemam nikakve sanse s njima.

Zakoracio sam bio 2-3 koraka, skontao da sigurno imaju neko oruzje i momentalno stao. Vracam se do njih, a oni mi govore 'daj dokumente'. Kontam u sebi, ko ste ba vi da vam dajem licnu i govorim im da mi pokazu neku iskaznicu. Da ne duzim dalje, bili su maksimalno korektni i pristupacni. Upisali su tamo sve sto ih je zanimalo i sve ok. Meni je samo bio problem sto se fakat prvi put susrecem s tim i sto su prve njihove rijeci bile 'daj nam dokumente', a nisam nikad ranije cuo da tako presrecu narod u civilu. Rekli su mi da je to neka rutinska kontrola i da to rade na toj dionici jer su se tu ranije znale desavati pljacke.
Doduse, jesam nosio kapu na glavi pa sam im mozda zbog toga bio malo sumnjiv (osisao se na keca, a hladno brate).

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."