Jednom se moralo stati u kraj ovome, i puna podrska za ovakve odluke

Klub iznad svakog pojedinca

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Teško, mi živimo od toga.YarrabiTobe je napisao/la:Ima ponuda za Adukora, ali ako su ga vec prekrizili onda bi bilo mangupski odbiti ponudu i drzati ga na tribini za primjer ostalima. Da se posalje jasna poruka svima da se vise nikad nece desavati novi buljevici i sarici.
Ali onda opet nista nismo uradili ni dokazali. Nego ispada da covjek nece da produzi ugovor jer je nasao nesto bolje i mi ga pustamo, tj pristajemo na njegovu ucjenu. Ako vec zelimo slati neke poruke onda samo tribina dolazi u obzir.MortemHz je napisao/la:Teško, mi živimo od toga.YarrabiTobe je napisao/la:Ima ponuda za Adukora, ali ako su ga vec prekrizili onda bi bilo mangupski odbiti ponudu i drzati ga na tribini za primjer ostalima. Da se posalje jasna poruka svima da se vise nikad nece desavati novi buljevici i sarici.
Denchi je napisao/la:Zar on nema suspenziju neku? Ili je imao?belosevic28 je napisao/la:Necu nista ni o njegovim igrackim ni ljudskim kvalitetama. Ovo je nacin kako se ispravno posluje u fudbalu i za to im kedno veliko BRAVO !
Sto se zamjene tice, najrealniji mi je Horic koji bi kod nas bio pun pogodak, momak je tu, blizu, ako su nasi zainteresovani...
Meni se cini da idemo na Faustina zbog ove price s Celikom
Samo da se papirologija ne razvuce
Hvala ti za ovaj post. Pisi nam cescebordopoeta je napisao/la: "Samozdravlje", činiš mi se kao dobrodušan čovjek, pa ću ti odgovoriti, kao i legendi "Pitar 6785". Kao prvo nonsens je porediti Vahidina i Husrefa, to ti je kao da porediš Džeku i Aganspahića i opet veća razlika u korist Vahidina. Pa, bolan, čovjek je bio najbolji centarfor Evrope! Hej!. I meni je Husref drag. Zar može biti mrzak navijaču Sarajeva, koji je u šampionskoj sezoni bio prvi strijelac kluba? Ali, moje je mišljenje da on nije trener za OVO Sarajevo i da s njim nećemo nikada napraviti iskorak. On je trener za timove tipa Mladost, Tuzla city i sl. Dalje da ti, moj Pitaru, kažem nešto o Šljivi, jednom od najboljih fudbalera svih vremena našeg kluba i mirnom i tihom čovjeku. Kao što znate u našem je klubu još od pionira, a njegov stariji brat Mehmed , je bio u Želji, gdje nije ostavio neki trag, možda je odigrao svega par utakmica za njih, a veći trag je ostavio u sarajevskoj Iskri i koliko se sjećam u bugojanskoj Iskri. Upravo zbog te činjenice su ga prvotimci, kojima je svima bio simpatičan, tada kao dječačića zezali da on navija za Želju a ne za Sarajevo, a on bi se rasplakao i govorio kako on samo voli Sarajevo. U toj generaciji juniora najbolji i najveći talenti su bili: jedan moj rođak, Fahrudin Ulak, Anđelko Tešan i Edhem Šljivo. Tom mom rođaku otac nije dozvoljavao da trenira nego je on to činio kradom, htio je prvo da završi školu i fakultet, te on nije dobacio dalje od Iskre, GP Bosne Vrbanjuše i Vratnika i važio je tada kao jedan od najboljih fudbalera tih liga. Fahrudin Ulak, sjajno lijevo krilo, kome su proricali da će naslijediti Dragana Džajića je imao srčanu mahanu i morao je prekinuti bavljenje fudbalom, te je završio kao taksista. Anđelko Tešan, sjajni desni bek, uspješno naslijedio Mirsada Fazlagića i bio važna karika u našem klubu, a odigrao i par mečeva za reprezentaciju (čini mi se debitovao protiv Brazila). A Šljivo? E, naš Etko (kako smo ga zvali) sa nekih 18 godine debitovao za FKS, igrao je desnog halfa, kasnije desnu polutku (kako se to tada zvalo), izvanredan tehničar, sjajan zadnji pas i šut sa poludistance. Imao je izvanredne motoričke sposobnosti,sav podređen kolektivu, veći trkač prije njega je bio, možda, Manojlo-Mane Radinović, igrač sredine terena koji je nama došao iz Rudara-Prijedor, ali je Šljivo bio daleko bolji tehničar. Dogurao je Etko i do reprezentacije, ali relativno u poznijim igračkim godinama, a zaslužio je to mnogo ranije, međutim, skroman i nenametljiv kakav je bio, nije mnogo ni mario za to. Ostvario je i i zavidnuinternacionalnu karijeru
(Standard-Lijež, te Keln koji je tada bio stabilan bundesligaš i sa kojim je osvojio kup Njemačke), ostvario bi i daleko veću da tada nije bilo zabranjeno igračima ići vani prije navršene 27 godine života. Karijeru mu je prekinula stravična automobilska nesreća, gdje je jedva ostao živ, ali je završio u kolicima. Živi u Liježu, gdje drži kafić "Sarajevo". O njegovoj veličini govori to da FS Belgije svake godine organizuje malonogometni turnir naziva "Edhem Šljivo". I da ne zaboravim, najviše je Etko bio poznat po svom čuvenom lažnjaku, kao što neki dan izjavi Piksi da je Pape bio najbolji tehničar na ovim prostorima, ja tvrdim da je on najbolje izvodio lažnjak od svih fudbalera ne samo na ovim prostorima, nego je to radio najbolje na cijelom svijetu. Ne, ne pretjerujem, jer kada bi Etko zamahnuo, ne samo da bi padao u jednu stranu protivnički igrač ili više njih, nego je padala čitava tribina čovječe. Eto, malo o našem Šljivi, nisam valjda bio dosadan. LP.
E, moj dobri "škoroalene", da sam bar inspiritivan kao u gimnazijskim danima, ok. Ali...skoroalen je napisao/la:@bordopoeta piši knjigu jbt.![]()
![]()
Nije ucjena ali ispada da smo ga ozivjeli, on to skontao, otiso u afriku ili ne znam gdje, nasao bolje uslove i kaze necu potpisati jer idem tamo, i mi ga pustimo za neku sicu. Osim ako cifra koju nudi taj neko nije bas pozamasna.skoroalen je napisao/la:@Tobe ma nije ucjena, prodaja bi bila najbolja opcija realno. Pokazali smo veličinu ovim, al ako još možemo i zaradit nešta, to je top. Skidaš ga s platnog spiska plus dobiješ keš, ovako će sjedit na tribini i uzimat lovu.
Ja ali pazi ovo, Aduka je bio dosta važan faktor u našoj igri (kad nije na stoperu).YarrabiTobe je napisao/la:Ali onda opet nista nismo uradili ni dokazali. Nego ispada da covjek nece da produzi ugovor jer je nasao nesto bolje i mi ga pustamo, tj pristajemo na njegovu ucjenu. Ako vec zelimo slati neke poruke onda samo tribina dolazi u obzir.MortemHz je napisao/la:Teško, mi živimo od toga.YarrabiTobe je napisao/la:Ima ponuda za Adukora, ali ako su ga vec prekrizili onda bi bilo mangupski odbiti ponudu i drzati ga na tribini za primjer ostalima. Da se posalje jasna poruka svima da se vise nikad nece desavati novi buljevici i sarici.
Eh od danas 100% da neće više! Danas smo poslali jasnu poruku svima! Mi smo veliki klub vol. 235!YarrabiTobe je napisao/la:Ima ponuda za Adukora, ali ako su ga vec prekrizili onda bi bilo mangupski odbiti ponudu i drzati ga na tribini za primjer ostalima. Da se posalje jasna poruka svima da se vise nikad nece desavati novi buljevici i sarici.
Ako ima ponuda najbolja opcija sigurno je prodaja al dabogdaYarrabiTobe je napisao/la:Nije ucjena ali ispada da smo ga ozivjeli, on to skontao, otiso u afriku ili ne znam gdje, nasao bolje uslove i kaze necu potpisati jer idem tamo, i mi ga pustimo za neku sicu. Osim ako cifra koju nudi taj neko nije bas pozamasna.skoroalen je napisao/la:@Tobe ma nije ucjena, prodaja bi bila najbolja opcija realno. Pokazali smo veličinu ovim, al ako još možemo i zaradit nešta, to je top. Skidaš ga s platnog spiska plus dobiješ keš, ovako će sjedit na tribini i uzimat lovu.
Trenutno korisnika/ca: johntravolta123, ledesma, MaroonBjelave, napoleon72, Tarapi, Venom i 44 gosta.