FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

dagerHZ
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la dagerHZ » 17 jan 2019, 16:55

Iskreno ne bi bilo pravedno prema Rahmanovicu i ostalima kojima su zaprijetili tribinom da sada Adukor nastavi igrati bez produzenja ugovora kao da nista nije bilo.

Jednom se moralo stati u kraj ovome, i puna podrska za ovakve odluke :salut:

Klub iznad svakog pojedinca :wave:

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 17 jan 2019, 17:02

Allahmanet Aduka. Nema zezancije ni sa Bošnjama više.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 17 jan 2019, 17:10

Pa eto, ako je glupo poredjenje, sro amar produzi a adukor nece? Imao je rahmanovic bolje ponude o adukora!
Isto godina imaju, imaju slican kvalitet. Jedan produzi drugi nece. Amaru su prijetili suspenzijom i tribinama. Produzio je.
Adukoru je prijeceno isto, nije pristao, sta treba sad da rahmanovic i krste koji su mogli otici a nisu, produzili su, da su budale a adukor pametan? Jel tako treba da funkcionise klub? Da sluzimo ko trrening centar. Podsjecam titule smo osvojili poslije haseta, godinu, poslije papeta godinu. Igranje adukora, koji je ostavio ekipu bi poremetilo timski duh jedinstva koji je stvoren. Stavio je svoje ciljeve iznad klupskih, za razliku od tatara, rahmanovica, krste, i svih drugih klji su produzili, i sada trreba da njega klub posmatra kao ove? Izvini, to nema nigdje.
Kvakitet nije u jednom igracu nego sto svi igraju kao jedan , i ko god dodje, nadomjestit ce adukora bez problema.
Klub zivi od para, uspjeha i dok god bude pusyao igrace da idu kad hoce nema napretka.
Isti taj bi sutra skontao, hebo ozljedu, da ja malo noge cuvam. On mora na operaciju ramena ako niste znali, jer ima problema sa istim i samo operacija moze da sredi to. Mislis da ne bi se cuvao nekog jaceg duela?
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 jan 2019, 17:15

YarrabiTobe je napisao/la:Ima ponuda za Adukora, ali ako su ga vec prekrizili onda bi bilo mangupski odbiti ponudu i drzati ga na tribini za primjer ostalima. Da se posalje jasna poruka svima da se vise nikad nece desavati novi buljevici i sarici.
Teško, mi živimo od toga.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 jan 2019, 17:18

Hvala mu, al prijatno i vozdra ba. Drugi to klubovi rade od vazda, nek smo i mi naučili nešto dobro. Ne treba dozvoliti sebi da neko stoji iznad kluba, ni jedan igrač ili uposlenik. Svaka čast upravi. Da se i njih jednom pohvali za dobar rad. Ako ima ponuda za Aduku, prodat ga odma i završiti priču.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 17 jan 2019, 17:19

Ma ya ba, da je Ronaldo, pishaj ga. Uslovi za sve moraju bit isti. Ako mu nađu klub, prodat ga i ćao. Ako ne, ima mjesto na zapadu pored mene, svakako sam dolazim. :lol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

YarrabiTobe
Kontakt:

Post Postao/la YarrabiTobe » 17 jan 2019, 17:22

MortemHz je napisao/la:
YarrabiTobe je napisao/la:Ima ponuda za Adukora, ali ako su ga vec prekrizili onda bi bilo mangupski odbiti ponudu i drzati ga na tribini za primjer ostalima. Da se posalje jasna poruka svima da se vise nikad nece desavati novi buljevici i sarici.
Ali onda opet nista nismo uradili ni dokazali. Nego ispada da covjek nece da produzi ugovor jer je nasao nesto bolje i mi ga pustamo, tj pristajemo na njegovu ucjenu. Ako vec zelimo slati neke poruke onda samo tribina dolazi u obzir.

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 17 jan 2019, 17:28

Nasli bi se pljuvaci opet ovi isti.
Na sokeru formaciju ne znaju napraviti, a nevidjeni skauti i treneri.
Sto kaze moj stari, vrijedjati Musemica je isto kao i vrijedjanje Haseta, Papeta i ostalih dokazanih legendi. To moze neko ko mrzi klub ili neko ko nema grama mozga, pa mu namecu misljenja.[/quote]

E čuj vrijeđati Husrefa je isto kao vrijeđanja Haseta, Papeta... Šta čovjek provali i osta živ!!!???[/quote]

Nisam bio tu par dana pa da odgovorim:

Jel ti sad jasno?[/quote]

Nije! I nisi mi ništa pojasnio, jer porediti jednog prosječnog igrača sa dvojicom koji su jedni od najboljih igrača svih vremena u regiji je, najblaže rečeno, nonsens, zato me , molim, zaobiđi!!!

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 17 jan 2019, 17:28

Denchi je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:Necu nista ni o njegovim igrackim ni ljudskim kvalitetama. Ovo je nacin kako se ispravno posluje u fudbalu i za to im kedno veliko BRAVO !
Sto se zamjene tice, najrealniji mi je Horic koji bi kod nas bio pun pogodak, momak je tu, blizu, ako su nasi zainteresovani...
Zar on nema suspenziju neku? Ili je imao?
Meni se cini da idemo na Faustina zbog ove price s Celikom
Samo da se papirologija ne razvuce

oj, al' ti pereš sa tim faustinom , malo je reći :facepalm:
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 17 jan 2019, 17:30

@Tobe ma nije ucjena, prodaja bi bila najbolja opcija realno. Pokazali smo veličinu ovim, al ako još možemo i zaradit nešta, to je top. Skidaš ga s platnog spiska plus dobiješ keš, ovako će sjedit na tribini i uzimat lovu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 17 jan 2019, 17:32

bordopoeta je napisao/la: "Samozdravlje", činiš mi se kao dobrodušan čovjek, pa ću ti odgovoriti, kao i legendi "Pitar 6785". Kao prvo nonsens je porediti Vahidina i Husrefa, to ti je kao da porediš Džeku i Aganspahića i opet veća razlika u korist Vahidina. Pa, bolan, čovjek je bio najbolji centarfor Evrope! Hej!. I meni je Husref drag. Zar može biti mrzak navijaču Sarajeva, koji je u šampionskoj sezoni bio prvi strijelac kluba? Ali, moje je mišljenje da on nije trener za OVO Sarajevo i da s njim nećemo nikada napraviti iskorak. On je trener za timove tipa Mladost, Tuzla city i sl. Dalje da ti, moj Pitaru, kažem nešto o Šljivi, jednom od najboljih fudbalera svih vremena našeg kluba i mirnom i tihom čovjeku. Kao što znate u našem je klubu još od pionira, a njegov stariji brat Mehmed , je bio u Želji, gdje nije ostavio neki trag, možda je odigrao svega par utakmica za njih, a veći trag je ostavio u sarajevskoj Iskri i koliko se sjećam u bugojanskoj Iskri. Upravo zbog te činjenice su ga prvotimci, kojima je svima bio simpatičan, tada kao dječačića zezali da on navija za Želju a ne za Sarajevo, a on bi se rasplakao i govorio kako on samo voli Sarajevo. U toj generaciji juniora najbolji i najveći talenti su bili: jedan moj rođak, Fahrudin Ulak, Anđelko Tešan i Edhem Šljivo. Tom mom rođaku otac nije dozvoljavao da trenira nego je on to činio kradom, htio je prvo da završi školu i fakultet, te on nije dobacio dalje od Iskre, GP Bosne Vrbanjuše i Vratnika i važio je tada kao jedan od najboljih fudbalera tih liga. Fahrudin Ulak, sjajno lijevo krilo, kome su proricali da će naslijediti Dragana Džajića je imao srčanu mahanu i morao je prekinuti bavljenje fudbalom, te je završio kao taksista. Anđelko Tešan, sjajni desni bek, uspješno naslijedio Mirsada Fazlagića i bio važna karika u našem klubu, a odigrao i par mečeva za reprezentaciju (čini mi se debitovao protiv Brazila). A Šljivo? E, naš Etko (kako smo ga zvali) sa nekih 18 godine debitovao za FKS, igrao je desnog halfa, kasnije desnu polutku (kako se to tada zvalo), izvanredan tehničar, sjajan zadnji pas i šut sa poludistance. Imao je izvanredne motoričke sposobnosti,sav podređen kolektivu, veći trkač prije njega je bio, možda, Manojlo-Mane Radinović, igrač sredine terena koji je nama došao iz Rudara-Prijedor, ali je Šljivo bio daleko bolji tehničar. Dogurao je Etko i do reprezentacije, ali relativno u poznijim igračkim godinama, a zaslužio je to mnogo ranije, međutim, skroman i nenametljiv kakav je bio, nije mnogo ni mario za to. Ostvario je i i zavidnuinternacionalnu karijeru
(Standard-Lijež, te Keln koji je tada bio stabilan bundesligaš i sa kojim je osvojio kup Njemačke), ostvario bi i daleko veću da tada nije bilo zabranjeno igračima ići vani prije navršene 27 godine života. Karijeru mu je prekinula stravična automobilska nesreća, gdje je jedva ostao živ, ali je završio u kolicima. Živi u Liježu, gdje drži kafić "Sarajevo". O njegovoj veličini govori to da FS Belgije svake godine organizuje malonogometni turnir naziva "Edhem Šljivo". I da ne zaboravim, najviše je Etko bio poznat po svom čuvenom lažnjaku, kao što neki dan izjavi Piksi da je Pape bio najbolji tehničar na ovim prostorima, ja tvrdim da je on najbolje izvodio lažnjak od svih fudbalera ne samo na ovim prostorima, nego je to radio najbolje na cijelom svijetu. Ne, ne pretjerujem, jer kada bi Etko zamahnuo, ne samo da bi padao u jednu stranu protivnički igrač ili više njih, nego je padala čitava tribina čovječe. Eto, malo o našem Šljivi, nisam valjda bio dosadan. LP. :salut:
Hvala ti za ovaj post. Pisi nam cesce :thumbup:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 17 jan 2019, 17:34

Ma samo ovako,svaki igrac koji dodje u budućnosti neka zna da dolazi u klub koji ima i istoriju i tradiciju...Nije im ovo Dečić ili Mornar iz Bara,pa ko vele "Jbemi se...". U ovom klubu su bile igracine svjetske klase i svi moraju znati da se bez svakoga može...
Kada igraci pocnu razmisljati da se zbog nezalaganja ili zavlacenja kluba može fasovati tribina,onda ce davati svoj maksimum i na terenu...
Jos jednom, svaka cast upravi na principijelnosti , to je jos jedna pozitiva kojom možemo ici samo naprijed... :salut:

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 17 jan 2019, 17:36

skoroalen je napisao/la:@bordopoeta piši knjigu jbt. :bow: :bow: :bow:
E, moj dobri "škoroalene", da sam bar inspiritivan kao u gimnazijskim danima, ok. Ali...
Čini mi se da si ti mnogo vičniji peru, ja sa uživanjem čitanm tvoje postove. Zaista lijepo i smisleno pišeš. :salut:

YarrabiTobe
Kontakt:

Post Postao/la YarrabiTobe » 17 jan 2019, 17:37

skoroalen je napisao/la:@Tobe ma nije ucjena, prodaja bi bila najbolja opcija realno. Pokazali smo veličinu ovim, al ako još možemo i zaradit nešta, to je top. Skidaš ga s platnog spiska plus dobiješ keš, ovako će sjedit na tribini i uzimat lovu.
Nije ucjena ali ispada da smo ga ozivjeli, on to skontao, otiso u afriku ili ne znam gdje, nasao bolje uslove i kaze necu potpisati jer idem tamo, i mi ga pustimo za neku sicu. Osim ako cifra koju nudi taj neko nije bas pozamasna.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 jan 2019, 17:37

YarrabiTobe je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Ali onda opet nista nismo uradili ni dokazali. Nego ispada da covjek nece da produzi ugovor jer je nasao nesto bolje i mi ga pustamo, tj pristajemo na njegovu ucjenu. Ako vec zelimo slati neke poruke onda samo tribina dolazi u obzir.
Ja ali pazi ovo, Aduka je bio dosta važan faktor u našoj igri (kad nije na stoperu).
Znači gubitak takvog igrača za trenutni tim Sarajeva se mora osjetiti ali to je na kraju krajeva samo jedan igrač od 11 na terenu i 7 na klupi plus nije ofanzivan što znači da je još lakše tako nekog nadomjestiti.
Stranac je, igrača skidaš sa platne liste i zaradit ćeš troduplo više para nego što si mu dao na plate a fino si ga iskoristio, realno to nije loša stvar ako već tako mora biti jer bi za 6 mjeseci otišao džaba a ovako možeš drugog igrača uigravati u ligi i spremiti se za europska takmičenja.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 17 jan 2019, 17:45

Eh od danas 100% da neće više! Danas smo poslali jasnu poruku svima! Mi smo veliki klub vol. 235!

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 17 jan 2019, 17:45

Jahić i Crepaldi da Cruz na probi u FK Sarajevo

Treninzima Fudbalskog kluba Sarajevo pridružio se Ado Jahić, dvadesetjednogodišnji vezni igrač. Jahić će zajedno sa ekipom obaviti prvi dio priprema u Ljubuškom nakon čega će biti odlučeno da li će potpisati ugovor sa klubom.

Jahić je igrač Southern Illinois University Edwardsville koji nastupa u američkoj univerzitetskoj NCAA ligi, a bio je član kadetske i juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prije početka priprema u Hercegovini, Jahiću se na probi naknadno pridružio Nathan Crepaldi da Cruz. Devetnaestogodišnji napadač porijeklom je iz Brazila, a trenutno nastupa za Metropolitano (Brazil).
ISTINA ZA VEDRANA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 jan 2019, 17:47

Treninzima Fudbalskog kluba Sarajevo pridružio se Ado Jahić, dvadesetjednogodišnji vezni igrač. Jahić će zajedno sa ekipom obaviti prvi dio priprema u Ljubuškom nakon čega će biti odlučeno da li će potpisati ugovor sa klubom. Jahić je igrač Southern Illinois University Edwardsville koji nastupa u američkoj univerzitetskoj NCAA ligi, a bio je član kadetske i juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prije početka priprema u Hercegovini, Jahiću se na probi naknadno pridružio Nathan Crepaldi da Cruz. Devetnaestogodišnji napadač porijeklom je iz Brazila, a trenutno nastupa za Metropolitano (Brazil).

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 17 jan 2019, 17:47

YarrabiTobe je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:@Tobe ma nije ucjena, prodaja bi bila najbolja opcija realno. Pokazali smo veličinu ovim, al ako još možemo i zaradit nešta, to je top. Skidaš ga s platnog spiska plus dobiješ keš, ovako će sjedit na tribini i uzimat lovu.
Nije ucjena ali ispada da smo ga ozivjeli, on to skontao, otiso u afriku ili ne znam gdje, nasao bolje uslove i kaze necu potpisati jer idem tamo, i mi ga pustimo za neku sicu. Osim ako cifra koju nudi taj neko nije bas pozamasna.
Ako ima ponuda najbolja opcija sigurno je prodaja al dabogda
Nama he Adukor dosao djaba, odigro je extra i napravili smo od njeg igracinu, gleda svoj interes i ne zanima ga klub, ok neces ni na pripreme nit biti u kombinaciji i to je najpostenije
Al ako ima ponuda za njeg onda ne treba ganjat neki inat prema njemu i da iz naseg principa ga ne prodamo nego da bude na tribini, opet treba prvenstveno korist kluba gledat
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 jan 2019, 17:47

A dz'e faj famozni Rudnin golman ,jel to bomba bila nako preventivno ili je meni promaklo da je tu.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 21 gost.