FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AlfredNobel » 12 jan 2019, 19:21

MortemHz je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:Vidim pojedini koriste zdravstveno stanje prvog skauta pa vrse analizu novopridoslih igraca. Nek im je na cast.

Btw, momak bi mogao biti pun pogodak po svim najavama.
SPORTSPORT.BA JE JAVNI FORUM !

Kada budeš imao privatni, možeš uspostavljati neku diktaturu.
Nije moj privatni ali ja mogu uspostaviti diktaturu.

slika

:kafa:
Jel se to solidarišeš s samoprozvanim skautom? Nisam to očekivao od tebe.. :kafa:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 12 jan 2019, 19:36

Samozdravlje je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:U vrijeme dok je igrao kod nas, Darko Lazić je bio manje loša polovina vjerovatno najgoreg stoperskog tandema kojeg smo imali od raspada Yuge pa do danas. Krneta i on... :crazy: , bilo ne ponovilo se.
Vjerovatno da , ali su imali 20 i 22 god.,ako se ne varam. Mozes li nam sta reci o njemu trenutno.Da li je zasluzio ugovor sa Anzi .Ipak je bio 10 g. u CZ(kao omladinac). Hvala. :thumbup:
Po meni je Lazić bio sasvim korektan za taj tim Zvezde. Jeste da je pred odlazak imao nekih kikseva, ali ne cudi obzirom da je bio mlad i pod pritiskom...

Ono sto mu navijaci vise zamjere je sto je na onom tutorijalu iz Rusije ispao bas ljakse, hvaleci se i snimajuci gajbu u kojoj zivi...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 12 jan 2019, 19:50

zagor1987 je napisao/la:Ne bude li ovaj potpisao treba banovat sve i jednog koji pljuju po Husu i slicno. Zaboravili ste da je direktorica iz Amerike,i nije prcija da potpise ko hoce ec da mora postojati opcija zasto se potpisuje uglavnom nebi ovaj vodo po Bosno Visoko itd igrace vec bi onda sve nama uvaljivo
Zasto banovati ? Covjek iznio svoje misljenje , slagao se ja sa njim ili ne .Nikakve stete Husref , a pogotovo klub nece imati od posta navijaca,ako se momak pokaze(iako @bihuzur tvrdi da nije fudbaler)kao dobar. Iskreno bih kao i Ti i mnogi volio da bude Mesi. Uh kako bi zezao ahbaba @bihuzur-a.
Iskreno ne vjerujem da @alenpitar pise napamet,bez razlike sto bas ne gotivi Husrefa.Medjutim znao je priznati i Husrefove zasluge.
Zato jer svaki dan pljuju Husa i slicne stvari zaboli me sta on misli,meni je Hus legenda,gospodin koji voli Sarajevo kao svi mi i ne zelim da se pljuje svaki dan ovdje

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 jan 2019, 19:57

marconato je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:U vrijeme dok je igrao kod nas, Darko Lazić je bio manje loša polovina vjerovatno najgoreg stoperskog tandema kojeg smo imali od raspada Yuge pa do danas. Krneta i on... :crazy: , bilo ne ponovilo se.
Vjerovatno da , ali su imali 20 i 22 god.,ako se ne varam. Mozes li nam sta reci o njemu trenutno.Da li je zasluzio ugovor sa Anzi .Ipak je bio 10 g. u CZ(kao omladinac). Hvala. :thumbup:
Po meni je Lazić bio sasvim korektan za taj tim Zvezde. Jeste da je pred odlazak imao nekih kikseva, ali ne cudi obzirom da je bio mlad i pod pritiskom...
Ono sto mu navijaci vise zamjere je sto je na onom tutorijalu iz Rusije ispao bas ljakse, hvaleci se i snimajuci gajbu u kojoj zivi...

Mi mu halalimo za ovo crveno :rol: Ni CZ(posudba Spartaku),a ni U21 Srbije nisu bas bili korektni prema nasem "pevacu".Vjerujem da je pojacanje za FKS(no teren je mjerilo).Stanojevic i Akademci ce mu pomoci da se sto prije aklimatizuje na Seher(to bas i nije tesko).Najbitnije da sa 24 g. ima ambicija da zaigra u grupama EL , aBd. :thumbup: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 jan 2019, 20:17

zagor1987 je napisao/la:
zagor1987 je napisao/la:Ne bude li ovaj potpisao treba banovat sve i jednog koji pljuju po Husu i slicno. Zaboravili ste da je direktorica iz Amerike,i nije prcija da potpise ko hoce ec da mora postojati opcija zasto se potpisuje uglavnom nebi ovaj vodo po Bosno Visoko itd igrace vec bi onda sve nama uvaljivo
Zasto banovati ? Covjek iznio svoje misljenje , slagao se ja sa njim ili ne .Nikakve stete Husref , a pogotovo klub nece imati od posta navijaca,ako se momak pokaze(iako @bihuzur tvrdi da nije fudbaler)kao dobar. Iskreno bih kao i Ti i mnogi volio da bude Mesi. Uh kako bi zezao ahbaba @bihuzur-a.
Iskreno ne vjerujem da @alenpitar pise napamet,bez razlike sto bas ne gotivi Husrefa.Medjutim znao je priznati i Husrefove zasluge.
Zato jer svaki dan pljuju Husa i slicne stvari zaboli me sta on misli,meni je Hus legenda,gospodin koji voli Sarajevo kao svi mi i ne zelim da se pljuje svaki dan ovdje
Husrefu je tabela i afirmacija mladih igraca mjerilo uspjeha,kao sto je Upravi mjerilo finansijsko poslovanje. Sumnja ne znaci pljuvanje. Samo navijacima je dozvoljeno ono "da poslije bitke budu generali" , to nije dozvoljeno profesionalcima u klubu. Lijep je pogled na tabelu,tako da se Husref moze opustiti , ali ne previse,e to previse ne dozvoljava @alenpitar.Jedno sam siguran da oba vas zeljno prizeljkujete festu u Titovoj :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 12 jan 2019, 20:23

Eto vam bolji igrac od Adukora, ubica Horic, vi ga mozete olatiti dok mi ne mozemo, davno je on prekucao ovu ligu
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 12 jan 2019, 20:31

prisonbreak je napisao/la:Eto vam bolji igrac od Adukora, ubica Horic, vi ga mozete olatiti dok mi ne mozemo, davno je on prekucao ovu ligu
Mislim da bi ga svako volio u nasem dresu, ali realno on ide vani. Nece se jos vracati u PL BiH.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 jan 2019, 20:35

prisonbreak je napisao/la:Eto vam bolji igrac od Adukora, ubica Horic, vi ga mozete olatiti dok mi ne mozemo, davno je on prekucao ovu ligu
Onaj stoper?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 12 jan 2019, 20:35

Sarajevo je od dolaska Tana najavljivalo dominaciju u bh. nogometu, očekivanja su rasla i do ciljeva koji se zovu plasman u grupnu fazu evropskih takmičenja. Potpisivani su skupocjeni ugovori, dovođeni igrači koji su po reputaciji daleko iznad Premijer lige BiH, napravljen je i jedan milionski izlazni transfer, osvojeni su titula i Kup, ali u periodu od dolaska Tana ipak nisu ispunjena početna očekivanja. Jedna titula prvaka države i jedan Kup malo su i bez imućnog vlasnika.

Najveći napredak Sarajevo je ostvarilo kroz akademiju nogometa gdje je zaista napravljen pomak i to se jasno vidi po rezultatima selekcija u omladinskom pogonu kluba. Međutim, nedostajalo je da omladinci iz akademije konačno počnu dobijati pravu šansu u prvom timu, da ne napuštaju klub prije nego skupe desetak nastupa za prvi tim.

Boljka koju u Sarajevu nisu uspjeli izliječiti ni u Tanovoj eri jesu redovne promjene trenera i igrača. Postalo je teško i pamtiti ko je sve igrao za Sarajevo i ko je sve vodio Sarajevo. U međuvremenu napravljene su i promjene u čelništvu kluba. Dakle, nije napravljen kontinutitet koji je neophodan da klub napravi bilo kakav iskorak.

Ova sezona mogla bi biti prekretnica za Sarajevo, ove sezone konačno vidimo rezultate i poteze koji odlikuju napredan klub. Sarajevo je pod vodstvom Husrefa Musemića osvojilo prvo mjesto u jesenjem dijelu prvenstva s pet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski. Igralo je napadački, izgubilo samo dva puta u 19 kola i usput postiglo čak 43 gola.

Uz to je u svom sastavu Sarajevo redovno imalo barem četiri igrača do 21 godine, među kojima su oni koji sada čine odbranu mlade reprezentacije BiH (Vladan Kovačević, Nihad Mujakić, Halid Šabanović i Selmir Pidro).

Kao šlag na sve urađeno stigli su novi ugovori za Amara Rahmanovića (24), Benjamina Tatara (24) i Krstu Velkoskog (30). Ono što je posebno upečatljivo kod novih ugovora jeste da ova tri nova ugovora ističu na ljeto 2021. godine što povećava šansu i za eventualnu prodaju ovih igrača, posebno Rahmanovića i Tatara.

Koliko je uspješna polusezona iza Bordo tima dokazuje i transfer Nihada Mujakića (20) u belgijski Kortijk za iznos od milion eura. Sarajevo je na taj način zaokružilo uspješan posao i na terenu, kao i van terena te napravilo sjajan temelj za budućnost. U svemu tome potrebno je pohvaliti i rad koordinatora sportskog segmenta Emira Hadžića.

Kako stvari stoje, jedini igrač na kojem ova Uprava neće profitirati od transfera je Joachim Adukor (25) kojem ugovor ističe na kraju sezone i sve su prilike da će on bez odštete napustiti klub. U svakom slučaju, već je pohvalno to što su iz Sarajeva pogodili s dovođenjem takvog igrača koji se smatra ponajboljim zadnjim veznjim igračem lige.

Izuzev Adukora, Sarajevo sa svim važnijim igračima ima ugovore na još po minimalno godinu i po dana; Sarajevo također ima i rezultat kao i zavidan broj mladih igrača koji imaju veliku ulogu u timu. Sve to je šansa da Bordo tim konačno ostvari kontinuitet odličnih rezultata u Premijer ligi, da podigne ljestvicu u evropskim takmičenjima i da paralelno s tim sve skuplje prodaje svoje igrače.

Sarajevo sada liči na klub koji je mnogo bolji od kluba koji je u pet godina osvojio jednu titulu, jedan Kup i koji je velike talente kao što su Haris Duljević i Samir Radovac pustio da bez odštete napuste klub.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 12 jan 2019, 20:39

MortemHz je napisao/la:
Onaj stoper?
Igra i zadnjeg veznog a i stopera.
Kada bi ga doveli to bi bio bum.
Al tesko da ga iko noze u dovesti, al opet vi nekako mozda i mozete
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 12 jan 2019, 20:42

prisonbreak je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Onaj stoper?
Nije los al ni blizu kvalitet Adukora, posebno ne na zadnjem veznom.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 jan 2019, 20:52

prisonbreak je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Onaj stoper?
Pa doveli smo jučer Lazića koji će tu igrati, sad je kasno sve i da hoćemo.. ne treba gomilati igrače bespotrebno

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 12 jan 2019, 21:02

Kenan Horic, uspješno može igrati stopera i zadnjeg veznog, davno se dokazao u ovoj ligi, sa Hadžijom igrao u Čeliku

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 jan 2019, 21:26

Rano je Horicu da se vrati u PL.Ima on vani jos uzeti koji ugovor.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 12 jan 2019, 21:36

alenpitar je napisao/la:
fks74 je napisao/la:Teren je najbolje mjerilo, ja nikoga ne bih osudjivao i otpisivao unaprijed. Svi imaju pravo da se pokazu, bili Rundini ili ne. :zviz:
Jest druze, ali problem je sto ovaj momak nije fudbaler i jos veci je problem nacin na koji dolazi. Evo npr moj sin igra za ekipu koja osvaja svaki turnir u KPZ. Ima li i on pravo da dodje u najveci klub u drzavi i da se dokazuje? Ili 90% forumasa sa ove teme igraju termine, imaju li oni pravo da se doakzuju u FKS?
,@alenpitar zar mislis da Husref sam dovodi igrace?
Mozda imas bolje info ali mislim da se i drugi pitaju.
Za sve sto je dobro, bravo Hadzija, bravo uprava.
Kad vidis Rundinog malog, yebes Husrefa.
Da ne poznajem tvoje pisanje od ranije tacno bih pomislio da te Musemic maltretirao kad si bio mali
Ovog Rundu ne znam, ni njegov karakter.
Ne znam licno ni Husrefa ali znam 100% da zivi FKS
Zar stvarno mislis da bi za par milja prod'o obraz?
a ostali mu dozvolili da dovodi vodoinstalatera i sklopi ugovor s njim.
Malo mi je postalo dosadno citati tvoje postove na ovu temu.
Postujem tvoje mišljenje ali se ne slazem.
Halali, nista licno ali dosadno brate i neuvjerljivo skroz.
Uostalom mozda je ovaj mali pekar pa mu trebaju papiri da radi kod Runde, sevap je potpisat ga.
Nek ga doji Husara i razni husarici, sto su dovodili dovodili su.
SMRT FASIZMU.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 jan 2019, 21:46

Dvojica na probi.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 12 jan 2019, 21:46

MortemHz je napisao/la:Dvojica na probi.
Ado i Rundin golman???
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 jan 2019, 21:52

belosevic28 je napisao/la:
Ado i Rundin golman???
Da, Džafić.

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 12 jan 2019, 21:58

Jedan pravi burek za prste polizat, drugi je majstor za slastice ali imena nemos saznat.
Tako i treba, konkurencija je prejaka, KLAS, SPRIND, MBA itd.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 jan 2019, 22:28

Neznam dali ovde iko prati omladinska tekmicenja, ili drugu ligu rs i federacije i dali zna imal kakav dobar spic da je visok jak nako nesto ko haris i ahmet, mislim da je vrijeme da dovedemo nekog mladog spica.

Cinimi se da onaj Hasanovic ili kako se vec zove sto smo doveli od zelje propala investicija. Nesto razmisljam o suarezu al **** njega moze se nac sta drugo valjda ili odbjeglu podicu vratit

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hamagara, nedimmmm1337 i 26 gostiju.