FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Denchi
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Denchi » 12 jan 2019, 11:14

Stroj1946 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
valjda 2 ako Aduka ode sad za lovu?
Dobro bi bilo da dođu još dva. Ja bi volio da ga prodaju odma. Bolje za nas i atmosferu u ekipi. Ne valja držat nezadovoljnog igrača u ekipi. Ma nek uzmu 100.000 eur, ja mislim da se može izvuč, vratit će sve uloženo u njega što je odigro za nas, plus profit. A ima ponuda izgleda nekih.
neće turci marke dat, ako ima ovih belgija, francuska kao što pišu more bit bidne....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 12 jan 2019, 12:42

Jesenji prvak Premijer lige BiH, ekipa Sarajeva, sutra počinje s pripremama, prozivkom igrača. Potom su u planu ljekarski pregledi.

Prvi dio priprema bit će obavljen u Ljubuškom, od 18. do 24. januara, a početkom februara ekipa će otputovati u Antaliju, gdje će boraviti od 1. do 14. februara te odigrati nekoliko test mečeva.

Što se tiče igračkog kadra, rukovodstvo kluba je skoro ispunilo cilj – zadržati aktuelni tim na okupu, produžiti saradnju sa fudbalerima kojima uskoro ističe ugovor. Tako su redom nove dokumente sa klubom iz Titove 38b proteklih sedmica potpisivali Benjamin Tatar, Amar Rahmanović i Krste Velkoski.

Ostao je još jedan kojeg u bordo ekipi žele zadržati, Joachim Adukor. No, od te priče nema ništa. Pouzdanom Afrikancu ponuđeni su više nego pristojni uvjeti, ali njegova je namjera napustiti Koševo. I to, kako saznajemo, što je prije moguće.

Fudbaler iz Gane tako je odlučio zaigrati rulet jer sebe dovodi u opasnost da više ne vidi ni minute u igri do završetka sezone. Dovođenjem bivšeg člana Crvene zvezde Darka Lazića, koji može pokrivati identične pozicije, klub je poslao jasnu poruku Adukoru. Naravno, nikad nije isključeno da, pod pritiskom većeg broja povreda ili eventualne rezultatske krize, gledamo i drugačiji scenarij po pitanju njegovog statusa u ekipi, ali zasad to ne djeluje kao izgledna opcija.

Afrikanac, s druge strane, očekuje da bi se ipak već u zimskom prelaznom roku mogao oprostiti od bordo dresa, navodno je nekoliko ponuda na stolu. No, odlučni su i u Sarajevu – Joachim Adukor može otići ove zime samo pod uvjetom plaćenog obeštećenja, s obzirom da mu aktuelni ugovor traje do ljeta. Pustiti ga neće besplatno, saznajemo, taman i po cijenu izdvajanja masne mjesečne plate za igrača koji bi ostatak sezone trebao provesti grijući klupu.

U svakom slučaju, Adukor bi se trebao sutra pojaviti na prozivci. Koliko dugo će nakon toga još biti član Sarajeva ovisit će o klubovima koji ga žele. Ako im se žuri, platit će obeštećenje. U suprotnom, morat će se strpjeti još pola godine…
:thumbup: :kafa:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 jan 2019, 13:06

Naravno da ga ne treba pustiti džaba.
Mi ne ispadamo nekorektni jer je ugovorom vezan za nas, dobijat će platu k'o što je uvijek i dobijao i to je to ukratko.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 jan 2019, 13:08

Zukanovic je napisao/la:Tako mi rekli navijaci crvene zvezda da mu je otac iz Zvornika.
Ne čudi me, pa pola Srbije su ti ljudi koji su originalno porijeklom Bosanci.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 jan 2019, 13:35

MortemHz je napisao/la:Naravno da ga ne treba pustiti džaba.
Mi ne ispadamo nekorektni jer je ugovorom vezan za nas, dobijat će platu k'o što je uvijek i dobijao i to je to ukratko.
Nemoj tako, ima ovdje strucnjaka koji bi mu dali da igra u prvih 11 jer, cujes, treba nam.... njemu klub ne treba ali on nama treba...ma mrs mavro africka, zapad, istok biraj
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 12 jan 2019, 13:38

Prema nekim info,na pripremama ce biti i nekoliko omladinaca,bravo za sportski sektor!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 12 jan 2019, 13:45

michplatini je napisao/la:Prema nekim info,na pripremama ce biti i nekoliko omladinaca,bravo za sportski sektor!
Salčin i Imamović, dalje ne znam koga mogu još povesti...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 12 jan 2019, 14:02

Denchi je napisao/la:
michplatini je napisao/la:Prema nekim info,na pripremama ce biti i nekoliko omladinaca,bravo za sportski sektor!
Salčin i Imamović, dalje ne znam koga mogu još povesti...
Dervišagić

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 jan 2019, 14:10

robertkosar je napisao/la:Dobro dosao druze Lazicu :kafa: Teren je mjesto gdje ce se vidjeti kakav si igrac :mrgreen:
- Tako razmislja iskusni navijac , teren je mjerilo
- 24 god.,u najboljim godinama za FKS(nije star,a veoma iskusan), vjerovatno ima ambicija
- 10 god. u CZ(znaci dosta),7 utakmica za U21Srbije(a trebao vise),Rusija i Turska
- Iz intervja vidim da zna sta hoce i da ima ambiciju
- Neka kriza u karijeri , ali kvale LP su vjerovatno izazov i za njegove ambicije
- Lazic-Sofranac (ako nije neka prevara,krajnje vrijeme da pokaze kvalitet)tandem za kval.LP.Dodati Sabanovica i Pidru u zadnju liniju i sve 5
Ono sto me ne raduje:
- Ispastat ce Akademac
- Stranac (ne vidim na osnovu cega bi bio bh drzavljanin)
Jos nesto .
- Adukora bi pokusao prodati(dobar igrac,slaba ponuda na trzistu-znaci ima prodju,tribina nece nikom nista dobra donijeti)
- @bihuzur je pitar i kao svi ima pravo na svoje misljenje(volio bih da se prevari i Jahic podere ligu-mogao bih ga zezati :rol: ,puse i na hladno)
- @pitar6785 je dragi bolesnik, koji se pogubio. Shvatio je da je pretjerao , treba se vratiti onim duhovitim postovima (koje samo on razumije :rol:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 jan 2019, 14:21

AlfredNobel je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:Vidim pojedini koriste zdravstveno stanje prvog skauta pa vrse analizu novopridoslih igraca. Nek im je na cast.

Btw, momak bi mogao biti pun pogodak po svim najavama.
SPORTSPORT.BA JE JAVNI FORUM !

Kada budeš imao privatni, možeš uspostavljati neku diktaturu.
Nije moj privatni ali ja mogu uspostaviti diktaturu.

slika

:kafa:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 jan 2019, 14:23

Samozdravlje je napisao/la:
robertkosar je napisao/la:Dobro dosao druze Lazicu :kafa: Teren je mjesto gdje ce se vidjeti kakav si igrac :mrgreen:
- Tako razmislja iskusni navijac , teren je mjerilo
- 24 god.,u najboljim godinama za FKS(nije star,a veoma iskusan), vjerovatno ima ambicija
- 10 god. u CZ(znaci dosta),7 utakmica za U21Srbije(a trebao vise),Rusija i Turska
- Iz intervja vidim da zna sta hoce i da ima ambiciju
- Neka kriza u karijeri , ali kvale LP su vjerovatno izazov i za njegove ambicije
- Lazic-Sofranac (ako nije neka prevara,krajnje vrijeme da pokaze kvalitet)tandem za kval.LP.Dodati Sabanovica i Pidru u zadnju liniju i sve 5
Ono sto me ne raduje:
- Ispastat ce Akademac
- Stranac (ne vidim na osnovu cega bi bio bh drzavljanin)
Jos nesto .
- Adukora bi pokusao prodati(dobar igrac,slaba ponuda na trzistu-znaci ima prodju,tribina nece nikom nista dobra donijeti)
- @bihuzur je pitar i kao svi ima pravo na svoje misljenje(volio bih da se prevari i Jahic podere ligu-mogao bih ga zezati :rol: ,puse i na hladno)
- @pitar6785 je dragi bolesnik, koji se pogubio. Shvatio je da je pretjerao , treba se vratiti onim duhovitim postovima (koje samo on razumije :rol:
Ne mora značiti da će ispaštati akademac, ne treba nam a i ne bi bilo pametno imati više od 4 u prvih 11. Ove godine nas je strašno krenulo, teško da će se ponovo nešto slično.
Na osnovu rodtelja koji su možda Bosanci, tada možeš odmah poslati prijavu za bosansko državljanstvo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 jan 2019, 14:26

Novi prvotimac FK Sarajevo, Darko Lazić je bio dio Crvene zvezde u šampionskoj sezoni 2013/2014 nakon čega je prešao u Anži. Sa mladom reprezentacijom Srbije izborio je plasman na Evropsko prvenstvo 2017. godine.

slika

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 jan 2019, 14:32

belosevic28 je napisao/la:Suska se da ce nas pojacati dva igraca ali da ga yebes ne mozes ni od koga izvuci imena. Dok smo bili mahala nije bilo dosadno ali ovo je olicenje profesionalizma.

@mortem, otpozdravljam :salut:
Tek sam se sada sjetio, reko šta mu bi.. :urnebes:
Pofalići? :mrgreen:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 jan 2019, 14:43

Na hajr i na dobro , FK SARAJEVO postaje stvarno respektabilan klub ,prvo prema sebi(Rahmanovic,Adukor) pa prema regiji
- 22/22 , svih 22 fudbalera iz rostera polusezone pod ugovorom , 20/22 imaju min. 1,5 god. ugovora
- Na to sve dovodis na papiru kvalitetnog stopera , a na tribini(Pavlovic 8 milja,Adukor isto vjerov.,Bekic,Lelic - moze nam se :tokralju: )
- Do ovog nas je dovela iznenadna ekspanzija Akademaca , prije svega dusa nasa Nihad Mujakic :bow:
- Svake naredne god. po 1 ili 2 Akademca u prvih 18 bi bilo sjajno. Generacija 2003 godiste dominira(ne mora znaciti,ali za 3 god. ??) :bih:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 jan 2019, 14:48

Onaj Ado Jahić je sletio u Sarajevo, šta god to značilo za nas..

slika

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 jan 2019, 14:55

MortemHz je napisao/la:

Ne mora značiti da će ispaštati akademac, ne treba nam a i ne bi bilo pametno imati više od 4 u prvih 11. Ove godine nas je strašno krenulo, teško da će se ponovo nešto slično.
Na osnovu rodtelja koji su možda Bosanci, tada možeš odmah poslati prijavu za bosansko državljanstvo.
Hvala na info. @Mortem Akademac , Akademija veliko "A" , pusti se pravopisa i opstih imenica , pa i V.K.. Akademija se dokazala vecinskom vlasniku ,novi likovi u upravi(Hadzic,kondicioni,nutricionistica...) takodje . Preostalo je da im damo podrsku na tribinama. Zar ne @ :bih: **** brate ?

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 12 jan 2019, 15:06

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 jan 2019, 15:07

MortemHz je napisao/la:Onaj Ado Jahić je sletio u Sarajevo, šta god to značilo za nas..

slika
Prije 20 god. sam bio u Chicago i tamo ponovo sreo bivseg komsiju S.Jahica, bivsi junior i malo igrac Zelje,jun. repr. Juge ,Iskre-Bugojno . Ovaj momak sa Adidas torbom mi bas lici na Selvera .Razumijem @ :bih: **** , ali vrijeme ce pokazati . Nastavi brate da volis svoj FK S. :thumbup:

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 12 jan 2019, 15:16

Evo doveo i debili novog golmana.nadam se da nece kod nas.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 12 jan 2019, 15:25

Zukanovic je napisao/la:Evo doveo i debili novog golmana.nadam se da nece kod nas.
ja i onaj golman što su spominjali Džafić isto , znači 2 Džafića golmana :urnebes:
pa neću se šokirati ako ovaj mali golman nam se više isplati od ovog Ade.... :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.