Ma Vranjes je bivsi, i treba da ide smetljar. Ali sa Arezinom se da pokusati, pa covjek nije ni dobio pisljivo poluvrijeme da se pokaze.LjoZee je napisao/la:Vranjesa i Arezine se Tito rijesiti ne moze. Ne do Bog nikom.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Raskinuli smo ugovore i sa Mehremicem i sa Projicem pa im dugujemo 15 milja, ljudi regulara otisli i potpisali za druge klubove. 

Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
- KongrateUK
- Kontakt:
Da, može i tako, sa halalom obavezno
Ponedjeljak, 13h, plavi salon, najava ludila

Ponedjeljak, 13h, plavi salon, najava ludila

17.12.2018. - Dan kada je FK Željezničar oslobođen i vraćen onima koji ga vole, i kojima pripada !
kako smo onda duzni petrovicu, mehremicu i projicu, ako je ovako kako ti pises? hajmo izostaviti petrovica, on je dobio otkaz. ali sta je sa mehremicem i projicem? oni su sporazumno raskinuli ugovore. samo cekam objavu da su nas tuziliKongrateUK je napisao/la:A igrac ga potpisao, a potpisu prethodilo izvrasavanje svih obaveza, jer inace potpisa nebi bilo![]()
Ali jok ili je do prirode ili do necega drugog, sve prosto i jednostavno
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
potpisu obje strane, sa jasno definisanim detaljima. projicu i mehremicu plivamo lovu na osnovu ugovora o sporazumnom raskidu. jesu li i oni sada Zeljini igraci ili ce nas tuziti za lovu?samoposmatram je napisao/la:Uslovi u raskidu ugovora ako se neispune nema raskida ugovor, zbog toga je ugovor i dalje vazeci.irfo je napisao/la:Pa ako je ugovor raskinut ne znam kakvi uslovi postoje da se moraju ispostovat? Jedino moze biti placena odsteta jednoj strani ako druga nesto ne ispostuje, a ne to da ce umjesto raskida ugovor ostati vazeci.
Sad sam kod frizerke čuo da Amar završava Neymara, jel istina?!
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
forumasa ili brazilcaOsim13 je napisao/la:Sad sam kod frizerke čuo da Amar završava Neymara, jel istina?!

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Odkud tebi informacije da su u pitanju identicni uslovi u dva tri slucaja?starigrad je napisao/la:potpisu obje strane, sa jasno definisanim detaljima. projicu i mehremicu plivamo lovu na osnovu ugovora o sporazumnom raskidu. jesu li i oni sada Zeljini igraci ili ce nas tuziti za lovu?samoposmatram je napisao/la:Uslovi u raskidu ugovora ako se neispune nema raskida ugovor, zbog toga je ugovor i dalje vazeci.irfo je napisao/la:Pa ako je ugovor raskinut ne znam kakvi uslovi postoje da se moraju ispostovat? Jedino moze biti placena odsteta jednoj strani ako druga nesto ne ispostuje, a ne to da ce umjesto raskida ugovor ostati vazeci.
@samoposmatram, sta ti znaci identicni uslovi? uslovi, sigurno, nisu identicni. recimo proji plivamo 10.000 KM, a mehremicu 5.000 KM. odmah razlika i nema identicnosti, jelde? ja jos nisam cuo da se neko nesto dogovori, u slucajevima kao sto su ovi, pa ako se nesto ne ispostuje, ugovor je ne vazeci. vazeci je itekako, samo sto nas arezina moze tuziti ukoliko smo mu ostali nesto kratki po osnovu ugovora. nema tu malo mi valjas, malo ne valjas. sta da je arezina nasao novi klub i potpisao ugovor? ili ozvanicio povratak u mladost? sta, nasi bi rekli vracaj ga, on je nas igrac?
osim toga, imas na stranici saveza da ugovor nikad nije zvanicno raskinut. do koga je i cija je greska i propust, nemam pojma. toliko o tome da je nas igrac jer nesto iz ugovora nije ispostovano.
osim toga, imas na stranici saveza da ugovor nikad nije zvanicno raskinut. do koga je i cija je greska i propust, nemam pojma. toliko o tome da je nas igrac jer nesto iz ugovora nije ispostovano.
-
- Kontakt:
Mogao si samo napisati da nisi upoznat sa uslovima.starigrad je napisao/la:@samoposmatram, sta ti znaci identicni uslovi? uslovi, sigurno, nisu identicni. recimo proji plivamo 10.000 KM, a mehremicu 5.000 KM. odmah razlika i nema identicnosti, jelde? ja jos nisam cuo da se neko nesto dogovori, u slucajevima kao sto su ovi, pa ako se nesto ne ispostuje, ugovor je ne vazeci. vazeci je itekako, samo sto nas arezina moze tuziti ukoliko smo mu ostali nesto kratki po osnovu ugovora. nema tu malo mi valjas, malo ne valjas. sta da je arezina nasao novi klub i potpisao ugovor? ili ozvanicio povratak u mladost? sta, nasi bi rekli vracaj ga, on je nas igrac?
mogao sam i ne odgovoriti ti nikako. to bi bilo najbolje.samoposmatram je napisao/la:Mogao si samo napisati da nisi upoznat sa uslovima.starigrad je napisao/la:@samoposmatram, sta ti znaci identicni uslovi? uslovi, sigurno, nisu identicni. recimo proji plivamo 10.000 KM, a mehremicu 5.000 KM. odmah razlika i nema identicnosti, jelde? ja jos nisam cuo da se neko nesto dogovori, u slucajevima kao sto su ovi, pa ako se nesto ne ispostuje, ugovor je ne vazeci. vazeci je itekako, samo sto nas arezina moze tuziti ukoliko smo mu ostali nesto kratki po osnovu ugovora. nema tu malo mi valjas, malo ne valjas. sta da je arezina nasao novi klub i potpisao ugovor? ili ozvanicio povratak u mladost? sta, nasi bi rekli vracaj ga, on je nas igrac?
Joj kad se sjetim prica o pravnicima u klubu kako rade strasne stvari, a oni ne znaju ni ugovor raskinut 
Racun je odblokiran btw ako koga interesuje

Racun je odblokiran btw ako koga interesuje
Zadnja izmjena: irfo, dana/u 10 jan 2019, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Ma to su strucnjaci.Toliko posla su imali da su po cijeli dan baljezgali po forumu, rade to dalje. A onom stoperu Kosticu zamalo karijeru unistili svojom strucnoscu.
Al zato kad treba glumiti istrazne organe, sastavljati taktike, odredjivati ko je kakav igrac ili kakav ce biti, eh tu su prvi. Zamisli svi oni znaju ko ce uspjeti, onaj pusi šisu, Hajdar se udebljo jer se umislio
i tako budalastine.
Amare volim jer ne slusa bolide, navijace koji misle da nesto znaju. Neces Beganovica u timu, namjerno ga mangup ubaci. To nam treba, a ne ovaj ciganluk da s ispunjavaju zelje cvikarosa s foruma.Mahni im Amare
Al zato kad treba glumiti istrazne organe, sastavljati taktike, odredjivati ko je kakav igrac ili kakav ce biti, eh tu su prvi. Zamisli svi oni znaju ko ce uspjeti, onaj pusi šisu, Hajdar se udebljo jer se umislio

Amare volim jer ne slusa bolide, navijace koji misle da nesto znaju. Neces Beganovica u timu, namjerno ga mangup ubaci. To nam treba, a ne ovaj ciganluk da s ispunjavaju zelje cvikarosa s foruma.Mahni im Amare

Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
-
- Kontakt:
ZAMOLIO BIH DA PROCITATE DA NE DOLAZI DO ZABUNE I DODATNE DJELIDBE MEĐU NAMA.
Posto ima osoba koje neke stvari ocito ne kontaju.
Imao sam priliku susretati se sa vise raskida ugovora u savezu i pojasnit ću malo nekim forumašima.
Npr: Dogovor između Projića i Želje je 2000 mjesecno (bubnuta je cijena) i potpisan ugovor na 2 godine.
Nakon par mjeseci Željo shvati da se debelo izradio i da ce godinu ipo dana jos placati bezveze po 2 milje mjesecno i odluci se dogovoriti sa Josipom da ih rijesi muke, sporazum se postigne (zato se i zove sporazumni raskid ugovora) da Projić oslobodi Želju muke da mu jos 15ak mjeseci placaju po 2 milje i dogovore neku simboličnu cifru (u ovom slucaju) 5 milja kao odstetu za to sto on nece moci imati angazman do sledeceg registracionog perioda (otvaranja transfer roka).
Situacija kada igrac moze tuziti klub je ona u kojoj igrac ne zeli sporazumni raskid, trenira s kim god ga ubace pa makar s pionirima, klub ga se najednom odrekne jer nema koristi od njega a on nece da se dogovori, u tom slucaju igrac ima na pravo potpune isplate naknada do zadnjeg minuta provedenog u klubu, naravno ako se radi o profi ugovoru.
Kao primjere za drugi slucaj imate Ordgagica Kostica Fatica itd (Sloboda)
Uvidjevši da je ovo sve više zastupljeno osnovan je sindikat profi nogometaša sa Bogičevićem, Džidićem i ostalim koji su proucavali pravne strane ugovora.
Kada je u pitanju trener Petrović, Željo mu je dao otkaz prekršivši ugovor na njegovu stetu, pošto je on pronašao novi angažman racunat ce mu se naknada do dana kada je podnio tužbu, da je ostao do kraja ugovora (ne znam na kolko je potpisan) makar to i bilo 3 godine, da se u te 3 godine nastavio pojavljivati svakog dana na vrijeme u klubu na svom poslu, nebitno što ga ne žele z trenere, on bi svo to vrijeme mogao naplatit do zadnje marke, ovako dužni smo mu do dana podnošenja tužbe.
Jedina prevara u svemu je raskid s Adijem Mehremićem koji je na svoju volju raskinuo ugovor i opet je njemu klub dužan, moguce da mu nisu isplacene plata ili dvije do tog raskida pa on sad traži, kao što bi mogao i Jazvić ako već nije.
Moguće je i to, a moguće je i da je dobio plate pa opet tuži jer zna kakav pravni tim imamo (Sjetite se samo slučaja kada smo trebali registrovati Kostića)
Eto raja, ispisah ja puno ali nadam se da sam bar malo odgonetnuo neke stvari oko raskida
Posto ima osoba koje neke stvari ocito ne kontaju.
Imao sam priliku susretati se sa vise raskida ugovora u savezu i pojasnit ću malo nekim forumašima.
Npr: Dogovor između Projića i Želje je 2000 mjesecno (bubnuta je cijena) i potpisan ugovor na 2 godine.
Nakon par mjeseci Željo shvati da se debelo izradio i da ce godinu ipo dana jos placati bezveze po 2 milje mjesecno i odluci se dogovoriti sa Josipom da ih rijesi muke, sporazum se postigne (zato se i zove sporazumni raskid ugovora) da Projić oslobodi Želju muke da mu jos 15ak mjeseci placaju po 2 milje i dogovore neku simboličnu cifru (u ovom slucaju) 5 milja kao odstetu za to sto on nece moci imati angazman do sledeceg registracionog perioda (otvaranja transfer roka).
Situacija kada igrac moze tuziti klub je ona u kojoj igrac ne zeli sporazumni raskid, trenira s kim god ga ubace pa makar s pionirima, klub ga se najednom odrekne jer nema koristi od njega a on nece da se dogovori, u tom slucaju igrac ima na pravo potpune isplate naknada do zadnjeg minuta provedenog u klubu, naravno ako se radi o profi ugovoru.
Kao primjere za drugi slucaj imate Ordgagica Kostica Fatica itd (Sloboda)
Uvidjevši da je ovo sve više zastupljeno osnovan je sindikat profi nogometaša sa Bogičevićem, Džidićem i ostalim koji su proucavali pravne strane ugovora.
Kada je u pitanju trener Petrović, Željo mu je dao otkaz prekršivši ugovor na njegovu stetu, pošto je on pronašao novi angažman racunat ce mu se naknada do dana kada je podnio tužbu, da je ostao do kraja ugovora (ne znam na kolko je potpisan) makar to i bilo 3 godine, da se u te 3 godine nastavio pojavljivati svakog dana na vrijeme u klubu na svom poslu, nebitno što ga ne žele z trenere, on bi svo to vrijeme mogao naplatit do zadnje marke, ovako dužni smo mu do dana podnošenja tužbe.
Jedina prevara u svemu je raskid s Adijem Mehremićem koji je na svoju volju raskinuo ugovor i opet je njemu klub dužan, moguce da mu nisu isplacene plata ili dvije do tog raskida pa on sad traži, kao što bi mogao i Jazvić ako već nije.
Moguće je i to, a moguće je i da je dobio plate pa opet tuži jer zna kakav pravni tim imamo (Sjetite se samo slučaja kada smo trebali registrovati Kostića)
Eto raja, ispisah ja puno ali nadam se da sam bar malo odgonetnuo neke stvari oko raskida
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Curjuric se zvanicno oprostio od Zelje na instagramu.
“Bilo mi je divno bla bla bla....”
Menadjer od Arezine: “Sa Osimom sam sve rijesio za 5 minuta, Filip Arezina vise nije igrac Zeljeznicara...”
Tajo, primaklo se, ako imas kakvih djokera u rukavu, sada je vrijeme da ih izbacis. Nema nas za termina...
“Bilo mi je divno bla bla bla....”
Menadjer od Arezine: “Sa Osimom sam sve rijesio za 5 minuta, Filip Arezina vise nije igrac Zeljeznicara...”
Tajo, primaklo se, ako imas kakvih djokera u rukavu, sada je vrijeme da ih izbacis. Nema nas za termina...

ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Moze li neko napisati koji su nas sve igraci napustili do sada od kraja polusezone?
Volim te Zeljo!!!
- kerimatomic1921
- Kontakt:
- plavousrcu
- Kontakt:
Jazvic, Blagojevic, Arezina i Curjuric. Mislim da cemo se pokusati kutarisati Vranjesa i Bakraca. Izgleda da su nam transparentni ostavili takvu pustos u klubu da cemo odredjeno vrijeme placati kao Krupa.zlatandr je napisao/la:Moze li neko napisati koji su nas sve igraci napustili do sada od kraja polusezone?
- KongrateUK
- Kontakt:
Tacno me stid ko nas je vodio u proteklom periodu
Menadjer Arežine sa Amarom riješio sve za pet minuta, a prošla garnitura nam puna dva mjeseca prirerdjivala pravu sapunicu i javno blacenje kluba, šteta sto nece ostati, buduci da nas je i Čurjurić zvanično napustio, imamo i više nego problema u veznom redu, stavovi igraca da po svaku cijenu žele napustiti klub samo govori kakva je atmosfera vladala u proteklom periodu, od kažnjavanja odbijanjem od plaće u nekoliko navrata, do pritisaka na igrace, narušene radne i ljudske atmosfere pa do svega ostalog
@zlatandr
Blagojević
Čurjurić
Jazvić
Upitan ostanak Bakrača, Bogicevica kojem 17.01. istice ugovor (najbolje bi bilo da ostane do kraja sezone buduci na situaciju) Vranješa i Pavica, mada me nebi cudilo da i Krpic ili eventualno Kjosevski odu transferom pa klub namakne koju lovu, sve u svemu trebat ce vremena i živaca da se sve posloži, nama po trenutnom kadru fali najmanje 9. igraca
PS. Račun kluba je odblokiran 28.12.2018. (zvanično)

Menadjer Arežine sa Amarom riješio sve za pet minuta, a prošla garnitura nam puna dva mjeseca prirerdjivala pravu sapunicu i javno blacenje kluba, šteta sto nece ostati, buduci da nas je i Čurjurić zvanično napustio, imamo i više nego problema u veznom redu, stavovi igraca da po svaku cijenu žele napustiti klub samo govori kakva je atmosfera vladala u proteklom periodu, od kažnjavanja odbijanjem od plaće u nekoliko navrata, do pritisaka na igrace, narušene radne i ljudske atmosfere pa do svega ostalog
@zlatandr

Upitan ostanak Bakrača, Bogicevica kojem 17.01. istice ugovor (najbolje bi bilo da ostane do kraja sezone buduci na situaciju) Vranješa i Pavica, mada me nebi cudilo da i Krpic ili eventualno Kjosevski odu transferom pa klub namakne koju lovu, sve u svemu trebat ce vremena i živaca da se sve posloži, nama po trenutnom kadru fali najmanje 9. igraca

PS. Račun kluba je odblokiran 28.12.2018. (zvanično)

Zadnja izmjena: KongrateUK, dana/u 11 jan 2019, 10:53, ukupno mijenjano 1 put.
17.12.2018. - Dan kada je FK Željezničar oslobođen i vraćen onima koji ga vole, i kojima pripada !
- osobaodpovjerenja
- Kontakt:
Pa gdje su ti jaki privrednici sto voze auta od pola miliona sto rekose da ce "upumpati" pare u klub 

Srdjan Stanic pitarski ker
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.