Eh, to ti ne znam.Kaunas je napisao/la:Jeste.Radioglava je napisao/la:Pretpostavljam da pričaš o zanimanju medicinskog tehničara.Kaunas je napisao/la:Imal koga u Stuttgartu?
Poslao papire na nostrifikaciju, do nove godine ocekujem potvrdu. Trebao bi aBd ici krajem januara/februar, bar tako kazu iz agencije.
Neko iskustva sa anerkennungom?
Drug je u toj pokrajini. Radno iskustvo nepuna 2 mjeseca i 6 mjeseci pripravničkog staža. Morao samo položiti B2 nivo i priznata mu je diploma. Dok meni u Bavarskoj sa samo 6 mjeseci radnog iskustva (pripravnički) treba B2 i praktični/usmeni test.
Meni su rekli da cu morati B2 i Anerkennung, ne znam kako je on uspio samo sa B2 dobiti potpunu nostrifikaciju.
Jel neko upucen u ove poslove oko vize, receno mi je da predam za vizu za ucenje jezika, termin cu cekati do mjesec dana najvise, pa ce mi oni tamo od te vize dati radnu kad zavrsim kurs njemackog na koji moram ici.
Hvala.MortemHz je napisao/la:Naravno, njihovu možeš dobiti za 15 dana kada izvršiš zamjenu. Tvoja se vraća u BiH.Kaunas je napisao/la:Jel priznata nasa vozacka u Njemackoj?
Jel to mozda zavisi od pokrajine, neko kaze priznaju, neko ne priznaju.
Ja ovo govorim za Bavariju.