Rekonstrukcija stadiona u BiH

JavierBosnia
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la JavierBosnia » 21 dec 2018, 22:11

babino je napisao/la:
grbavica, sta bi sa krovom na istoku, jel ono trebalo da se radi u ovoj pauzi? pocetak radova na jugu??

bilino polje..kakvi su ono sastanci bili nedavno, grad-savez...jel samo neki supljak ili se sta potpisalo...savezu zemlja na crkvickom a savez pomaze prosirenje bilinog??
Krov se radi na proljece, tako je najavljeno. Cisto sumnjam da ce ga raditi januar, febuar mozda zavisno od vemena da to bude spremno za mart i kvalifikacije (obezbjedjena sredstva- radovi ne dolaze u pitanje)
Jug - mijenja se uprava u zelji, jedan turbulentan period za njih, mislim da ce jug pricekati jos, poslije krova ce se raditi sjever uredjenje, tako je bilo planirano, a mozda do kraja 2019 da se pocne nesto sa jugom

Bilino polje - ne postoji tu ogroman interes nikoga, ni grada, ni kantona, ni saveza
Savez je zavrsio sad zgradu, ovaj novac sto sad od lige nacija dobijaju mislim da nece tek tako trositi, a i ako budu, to ce biti usmjereno na reflektore jedan dio jer im je to cilj za ligu.
Ne ocekujem bilo kakve radove u skorije vrijeme u zenici, jer trenutno ne postoji ni plan sta bi se moglo raditi (sjever/jug) vjerovatno prosirenje, ali prostor iza jedne od te dvije tribine nije odgovarajuci za sirenje zbog zgrade.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 22 dec 2018, 16:48

Mislim da se na Grbavici više ništa raditi neće, sem krova na istoku. Kakav jug i bakrači, otišao je Miske, Uprava koja je ponukala čitavu državu da se sređuje infrastruktura je otišla. Hoće Željo sportski rezultat, sad će novac ići na igrače, a ne na infrastrukturu.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 23 dec 2018, 08:25

Mislim da ce se sada na Grbavici cisto zavrsavati/uredjivati postojece. To znaci krov na istoku, poslovni prostori ispod istoka, trg ispred istoka, uredjivanje sjevera, nadam se dovodjenje poslovnih prostora ispod sjevera u gabarite tribine i sl. Ja licno ne vidim jos uvijek postojanje uslova da se uopste prica o izgradnji juga.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 23 dec 2018, 11:34

AnelZ je napisao/la:Mislim da ce se sada na Grbavici cisto zavrsavati/uredjivati postojece. To znaci krov na istoku, poslovni prostori ispod istoka, trg ispred istoka, uredjivanje sjevera, nadam se dovodjenje poslovnih prostora ispod sjevera u gabarite tribine i sl. Ja licno ne vidim jos uvijek postojanje uslova da se uopste prica o izgradnji juga.
U izvjestaju kluba odnosno planu uprave za 2019 god sve to stoji + dobijanje gradjevinske dozvole za jug. Radovi na jugu ne mogu i nece poceti prije 2020..

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 23 dec 2018, 14:55

JavierBosnia je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Mislim da ce se sada na Grbavici cisto zavrsavati/uredjivati postojece. To znaci krov na istoku, poslovni prostori ispod istoka, trg ispred istoka, uredjivanje sjevera, nadam se dovodjenje poslovnih prostora ispod sjevera u gabarite tribine i sl. Ja licno ne vidim jos uvijek postojanje uslova da se uopste prica o izgradnji juga.
U izvjestaju kluba odnosno planu uprave za 2019 god sve to stoji + dobijanje gradjevinske dozvole za jug. Radovi na jugu ne mogu i nece poceti prije 2020..
Ja bi sad potpisao da izgradnja pocne 2020 i to bi za nas bilo extra,al bojim se da i od tog nema nista .

061657451
Kontakt:

Post Postao/la 061657451 » 23 dec 2018, 21:40

Spominjala se cifra za izgradnju juga oko oko 5 pa i do 6 miliona KM....rušenje postojećeg,izgradnja tribine,krov i stolice.....tih para jednostavno klub nema,,,,jedino da se podigne neki dugoročni kredit.....i jug ne treba biti višlji od istoka,,,,,ljepše izgleda manja tribina a napunjena nego glomazna a poluprazna.....iseljavanja su ogromna,sve je manje ljudi i sve će ih biti manje.....pogledajmo ruglo Koševa,,i kad je derbi igleda sablasno,,,,kome to treba

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 24 dec 2018, 00:08

Sredjivanje sjevera planirano 30.000 KM, znaci led ekrani nista ide neko platno. Valhalo bi grb zelje na sredinu i natpis grbavica, a poznavajuci nas to ce biti prekriveno sponzorima sve

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 24 dec 2018, 01:08

Ma ništa posebno se neće raditi na Grbavici. Ne treba uopšte sanjati o nekom novom jugu u narednih barem 5 godina. Tek sad kad sam pročitao koliko je Željo dužan, da su im računi blokirani, smiješno je uopšte i pričati o nekom jugu 2020. godine. Mislim da je krov na istok, uređenje sjevera maksimum koji će Željo ispuniti i to je to. Iako bih volio, ali ne vidim u ovom momentu ni razlog da se radi novi jug.

Jednostavno nemoguće je održati koliko-toliko konkurentnost na sportskom nivou, osvajati trofeje, a ulagati ogromne cifre novca na infrastrukturne projekte u državi BiH. Nemoguće.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 24 dec 2018, 10:03

Ma Željo već ima 50% sredstava za taj novi jug ako bi se još malo plan doradio. To su i oni rekli
Uz neku pomoć sponzora, države, navijača, lako bi se pokrio i taj drugi dio. Nakon ove sezone će se morati raditi na povratku navijača na stadione, sto ce uz krov na istoku i uredjenje sjevera biti dodatni razlog da navijaci pocnu vjerovati novoj upravi.
Jos ako Osim bude tu, to ce biti slag na tortu samo

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 dec 2018, 10:26

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Ma ništa posebno se neće raditi na Grbavici. Ne treba uopšte sanjati o nekom novom jugu u narednih barem 5 godina. Tek sad kad sam pročitao koliko je Željo dužan, da su im računi blokirani, smiješno je uopšte i pričati o nekom jugu 2020. godine. Mislim da je krov na istok, uređenje sjevera maksimum koji će Željo ispuniti i to je to. Iako bih volio, ali ne vidim u ovom momentu ni razlog da se radi novi jug.

Jednostavno nemoguće je održati koliko-toliko konkurentnost na sportskom nivou, osvajati trofeje, a ulagati ogromne cifre novca na infrastrukturne projekte u državi BiH. Nemoguće.
Pa evo NSBiH će i krov staviti.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 24 dec 2018, 10:40

JavierBosnia je napisao/la:Ma Željo već ima 50% sredstava za taj novi jug ako bi se još malo plan doradio. To su i oni rekli
Uz neku pomoć sponzora, države, navijača, lako bi se pokrio i taj drugi dio. Nakon ove sezone će se morati raditi na povratku navijača na stadione, sto ce uz krov na istoku i uredjenje sjevera biti dodatni razlog da navijaci pocnu vjerovati novoj upravi.
Jos ako Osim bude tu, to ce biti slag na tortu samo
Ne znam kakva sredstva mogu imat ako duguju na sve strane i racuni blokirani? To je po meni suplja prica imamo sredstva bla bla..
A glede Osima, koliko citam po forumu itd vama on kao da je Bog, poslanik neki posebni. Kad on dođe bit će para ko u prici. Takav se dojam dobiva. Mozda malo previse ocekujete. Ovako gledano sa strane.
It's better when it's live

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 24 dec 2018, 10:56

hlive je napisao/la:
Ne znam kakva sredstva mogu imat ako duguju na sve strane i racuni blokirani? To je po meni suplja prica imamo sredstva bla bla..
A glede Osima, koliko citam po forumu itd vama on kao da je Bog, poslanik neki posebni. Kad on dođe bit će para ko u prici. Takav se dojam dobiva. Mozda malo previse ocekujete. Ovako gledano sa strane.
Simpatizer sam kluba sa Koseva, ne sa Grbavice, ovdje samo pratim povremeno :D
Mogu imati ako su sredstva izdvajana na poseban racun, a ovi dugovi se otplacuju kroz program i plan koji je ranije morao biti obezbjedjen i predstavljen dobavljacima
A za Osima je jednostavno, navijaci Zelje ga vole i sigurno da bi njegov povratak povukao raju da zaboravi na neuspjehe ove do sad

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 24 dec 2018, 10:59

JavierBosnia je napisao/la:
hlive je napisao/la:
Simpatizer sam kluba sa Koseva, ne sa Grbavice, ovdje samo pratim povremeno :D
Mogu imati ako su sredstva izdvajana na poseban racun, a ovi dugovi se otplacuju kroz program i plan koji je ranije morao biti obezbjedjen i predstavljen dobavljacima
A za Osima je jednostavno, navijaci Zelje ga vole i sigurno da bi njegov povratak povukao raju da zaboravi na neuspjehe ove do sad
Cisto sumnjam za taj racun :D
Razumijem da ga vole al to ne garantira da ce biti bolje nego ovi bivsi. Al eto vidjet cemo
It's better when it's live

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 24 dec 2018, 15:04

Evo sve u marku koliko je Zeljo duzan,kome i zasto. Po ovome svemu izgradnja juga izgleda kao nemoguca misija.Klub je prezaduzen.Doduse uspijevaju da na vrijeme vracaju dugove i izvrsavaju obaveze. Teska je situacija i nesto tako poput juga moze biti moguce samo ako se klub uspije probiti do grupne faze jednog od dva europska takmicenja ili nekim milionskim transferom. Ovom dinamikom i priljevom sredstava mozemo biti zadovoljni ako se uspije pokriti istok. I to bi bio ogroman uspjeh. Pozz

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 24 dec 2018, 15:47

JaskoBiH je napisao/la: Ovom dinamikom i priljevom sredstava mozemo biti zadovoljni ako se uspije pokriti istok. I to bi bio ogroman uspjeh. Pozz
Jesi ti gledao video ikako? Pa fino kaže čovjek da je krov na istoku u potpunosti preuzeo savez na sebe. Kakve to onda ima veze s našim sredstvima?

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 24 dec 2018, 21:33

Na Grbavici će se u narednih pola godine vjerovatno uraditi krov na istoku, vanjsko uređenje sjevera, trg ispred istoka i poslovni prostori u istoku. I to je to što se tiče infrastukturnih radova. Klub ne može finansijski izdržati neke dalje i veće projekte. A i treba biti realan, sa završetkom ovih iznad navedenih radova, Grbavica će biti top.Ostat' će "samo" jug i zapad, jer je bukvalno sve osim toga na stadionu završeno. Sasvim dovoljno uređena i za evr. utakmice Želje, a i za kvalifikacione utakmice repke. Jug i zapad su nerealni sve dok klub ne napravi neki evropski iskorak, tipa da dođe do zadnjeg kvalfikacionog pretkola dvije godine zaredom itd...
1921

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 24 dec 2018, 23:53

kontrasviju je napisao/la:Na Grbavici će se u narednih pola godine vjerovatno uraditi krov na istoku, vanjsko uređenje sjevera, trg ispred istoka i poslovni prostori u istoku. I to je to što se tiče infrastukturnih radova. Klub ne može finansijski izdržati neke dalje i veće projekte. A i treba biti realan, sa završetkom ovih iznad navedenih radova, Grbavica će biti top.Ostat' će "samo" jug i zapad, jer je bukvalno sve osim toga na stadionu završeno. Sasvim dovoljno uređena i za evr. utakmice Želje, a i za kvalifikacione utakmice repke. Jug i zapad su nerealni sve dok klub ne napravi neki evropski iskorak, tipa da dođe do zadnjeg kvalfikacionog pretkola dvije godine zaredom itd...
Sve potpisujem što si napisao.

Ljudi su u BiH nerealni, nema se, jednostavno nema se, država ima, ali ne da.

Što se mene tiče bolje da godišnje KS da po 5 mil. KM Sarajevu i Želji pa da naprave nešto u Evropi, nego što izbjegavaju sportski segment, a k'o fol nešto rade po pitanju infrastrukture.

Novi travnjak da se uradi na Koševu, da se uradi krov na istoku Grbavice, pa kasnije da se gleda isključivo na sportski segment.

Po 5 mil. KM godišnje Sarajevu i Želji će ove klubove postaviti na sami vrh klubova ne samo u državi BiH, već i u regionu, a KANTONU to nije mnogo novca. Znači ostvarivo je! 2 godine po 5 mil. KM i Željo bi izašao apsolutno iz duga, a Sarajevo bi imalo zavidnu cifru novca isto!

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 25 dec 2018, 12:01

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
kontrasviju je napisao/la:Na Grbavici će se u narednih pola godine vjerovatno uraditi krov na istoku, vanjsko uređenje sjevera, trg ispred istoka i poslovni prostori u istoku. I to je to što se tiče infrastukturnih radova. Klub ne može finansijski izdržati neke dalje i veće projekte. A i treba biti realan, sa završetkom ovih iznad navedenih radova, Grbavica će biti top.Ostat' će "samo" jug i zapad, jer je bukvalno sve osim toga na stadionu završeno. Sasvim dovoljno uređena i za evr. utakmice Želje, a i za kvalifikacione utakmice repke. Jug i zapad su nerealni sve dok klub ne napravi neki evropski iskorak, tipa da dođe do zadnjeg kvalfikacionog pretkola dvije godine zaredom itd...
Sve potpisujem što si napisao.

Ljudi su u BiH nerealni, nema se, jednostavno nema se, država ima, ali ne da.

Što se mene tiče bolje da godišnje KS da po 5 mil. KM Sarajevu i Želji pa da naprave nešto u Evropi, nego što izbjegavaju sportski segment, a k'o fol nešto rade po pitanju infrastrukture.

Novi travnjak da se uradi na Koševu, da se uradi krov na istoku Grbavice, pa kasnije da se gleda isključivo na sportski segment.

Po 5 mil. KM godišnje Sarajevu i Želji će ove klubove postaviti na sami vrh klubova ne samo u državi BiH, već i u regionu, a KANTONU to nije mnogo novca. Znači ostvarivo je! 2 godine po 5 mil. KM i Željo bi izašao apsolutno iz duga, a Sarajevo bi imalo zavidnu cifru novca isto!
Sarajevo je privatni klub,zasto bi njima davali novac iz budzeta.....
A dzaba i 10 mil kada bi to stoka razgrabila....
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 25 dec 2018, 12:14

Brcanskamalta je napisao/la:Sarajevo je privatni klub,zasto bi njima davali novac iz budzeta.....
A dzaba i 10 mil kada bi to stoka razgrabila....
Apsolutno netačno. I Sarajevo i Željezničar imaju jednak status.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 25 dec 2018, 12:29

Jes a zeljeznicar je radnicki klub, neki dan zeljeznice nisu radile jer su svi radnici dosli na skupstinu kluba :lol: :lol:
Bem ti mitomane! Drzava vam dala stadion u ono vrijeme, vise od 50% radova financirao savez sada i ono i dalje fura fazon radnicki klub ovo ono. Politicka marioneta ste i nista vise!!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.