koji dijasporac nije izabrao BiH a da je postao negdje ozbiljna opcija? Eto seferovic. Ali tu smo imali Dzeku i Vedu tako da nije nedostajao.Bazinga12345 je napisao/la:Srećom dijasporci uvijek izaberu BiH.Moggi je napisao/la:ne moras bit aristotel da skontas kako je to najbolja stvar za bh reprezentativni fudbal jer dijaspora nece presušiti ama bas nikadBosnaSTL je napisao/la:Nasu drzavu napusta ko god stigne jos malo bicemo u rangu Malte i Luxemburga nece ni djeca dijaspore vise za Bosnu igrat!Vedo,Lula,Pjana,Kola,Salihovic,Begovic su djeca dijaspore a to nece vjecno trajati!
Asmir Begović
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Asmir Begović
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- ASD
- Kontakt:
Ibrahimovic.Maestro je napisao/la:[
]koji dijasporac nije izabrao BiH a da je postao negdje ozbiljna opcija? Eto seferovic. Ali tu smo imali Dzeku i Vedu tako da nije nedostajao.
Sin Sejada Alen je takodje mogao igrati za nas.
Golman Jakupovic takodje.
Ocekivao sam da ce neko ibrahimovica spomenuti. Cak sam ocekivao da ces to ti biti. 
I to je bilo ima 100 godina
Te ostale sto spominjes nisu kvalitet koji nedostaje ekipi.

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
ibrahimovic - najtamnija vremena naseg fudbala koja se nikad vise nece vratit zasigurnoASD je napisao/la:Ibrahimovic.Maestro je napisao/la:[
]koji dijasporac nije izabrao BiH a da je postao negdje ozbiljna opcija? Eto seferovic. Ali tu smo imali Dzeku i Vedu tako da nije nedostajao.
Sin Sejada Alen je takodje mogao igrati za nas.
halilovic se ne moze ubrojati u dijasporu jer ipak kada se hrvat ili srbin nećka to je nešto drugo, i realno nikada nije postojala šansa, kako god trenutno ne bi imao mjesto ni kod nas
Zarathustra
- Bazinga12345
- Kontakt:
Tankovic 
OK, nije izrastao u igracinu ali je obecavao dosta.

⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Anel Dzaka. Isto obecavao cak presjedio finale lige sampiona na klupi.Bazinga12345 je napisao/la:Tankovic

Tuta Petrov
Tuta Petrov
- ASD
- Kontakt:
Nisu kvalitet, ali su odbili, to je valjda poenta bila.Maestro je napisao/la:Ocekivao sam da ce neko ibrahimovica spomenuti. Cak sam ocekivao da ces to ti biti.
Onaj mali iz Lihtenstajna odbio nasu mladu da igra za Lihtenstajn.
Brdo igraca je igralo za strane mlade repke.
Cinjenica je da puno ljudi ide iz BiH, da se to odrazava na situaciju u drzavi, a nece to masiti ni Reprezentaciju.
U buducnosti ce u dijaspori biti djeca ciji su roditelji u dijasporu otisli jer su kivni na drzavu.
Evo, prije par minuta kod mene rodbina bila, ja ih pitam, hocete li sad kad odete u penziju se makar vratiti u BiH.
Odgovor je, nema sanse. Tako to ide kad kopas nogama i rukama da odes.
- Bazinga12345
- Kontakt:
Ma da, imas i u nasoj reprezentaciji igraca koji su zaigrali za nas tek kad su uvidjeli da nemaju mjesta u reprezentaciji za koju zele nastupati.
Hajrovic ti je najbolji primjer. Medunjanin takodjer. Begovic dao izjavu za kanadski radio da zeli nastupati za njih...
Poenta je da dijasporskim talentima BiH nije uvijek prvi izbor.
Hajrovic ti je najbolji primjer. Medunjanin takodjer. Begovic dao izjavu za kanadski radio da zeli nastupati za njih...
Poenta je da dijasporskim talentima BiH nije uvijek prvi izbor.
Zadnja izmjena: Bazinga12345, dana/u 22 dec 2018, 22:13, ukupno mijenjano 1 put.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
- ASD
- Kontakt:
Pa otac mu je jedan od onih koji je otisao, isto tako ce neko sa foruma otici u Austriju i ozeniti Austrijanku, njegovo dijete nece imati dodirnih tacaka sa BiH.Moggi je napisao/la:
halilovic se ne moze ubrojati u dijasporu jer ipak kada se hrvat ili srbin nećka to je nešto drugo, i realno nikada nije postojala šansa, kako god trenutno ne bi imao mjesto ni kod nas
Nemojte zaboraviti one iz Slovenije, koji nisu ni razmatrali opciju da igraju za nas, kao recimo Samir Handanovic, prije njega Amir Karic, Zlatko Dedic, Ermin Siljak.
Zlatko Junuzovic koji je rodjen u Loznici, ali su mu roditelji iz BiH, igrao za Austriju.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 22 dec 2018, 22:17, ukupno mijenjano 1 put.
nisam ni rekao da cemo biti prvi izbor, ali sam rekao da nikad necemo spasti ispod ovog nivoa jer ce uvijek biti igraca koji nisu ekstra kvalitet za njemacke(a tamo se ide u 90% slucajeva iz BiH), ali su nama od velike koristi
@ASD i ja i ti smo kivni ali cemo sigurno svojoj djeci truditi se da priblizimo domovinu kao i oni vjerovatno, a to je jedino bitno i mnogo ju je lakse zavoljet sa strane
usput, koliko ljudi znas koji su sad otisli i nasli neku njemicu/njemca/austrijanca... ja jednu jedinu glupaču a propustio sam ih veeliki broj kroz ruke
@ASD i ja i ti smo kivni ali cemo sigurno svojoj djeci truditi se da priblizimo domovinu kao i oni vjerovatno, a to je jedino bitno i mnogo ju je lakse zavoljet sa strane
usput, koliko ljudi znas koji su sad otisli i nasli neku njemicu/njemca/austrijanca... ja jednu jedinu glupaču a propustio sam ih veeliki broj kroz ruke

Zarathustra
- ASD
- Kontakt:
Ma igrat ce se fudbal kod nas i kad bi 50% ljudi otislo.Moggi je napisao/la:nisam ni rekao da cemo biti prvi izbor, ali sam rekao da nikad necemo spasti ispod ovog nivoa jer ce uvijek biti igraca koji nisu ekstra kvalitet za njemacke(a tamo se ide u 90% slucajeva iz BiH), ali su nama od velike koristi
@ASD i ja i ti smo kivni ali cemo sigurno svojoj djeci truditi se da priblizimo domovinu kao i oni vjerovatno, a to je jedino bitno
Mislim da omladinske kategorije klubova odavno nisu bolje izgledale, djeca imaju koliko toliko bolje uslove, vjerovatno ce u buducnosti imati jos bolje.
S tim nekim poboljsanjima uslova vjerujem da ce se nadoknaditi to sto imamo manje djece.
Prije je recimo bilo vise djece, pa su bili losiji od danasnjih, upravo jer su im uslovi bili losiji.
- ASD
- Kontakt:
Pa nece sad, ali mogu naci tamo kad odu i zive nekoliko godina.Moggi je napisao/la:
Imam ih u porodicu koji su ozenili Hrvatice i Srpkinje, pa da se nebi svadjali oko jezika, djeca samo njemacki znaju.

a da, tu dolazi malo do komplikacija i tu je koji savez ce prije do dijetaASD je napisao/la:Pa nece sad, ali mogu naci tamo kad odu i zive nekoliko godina.Moggi je napisao/la:
Imam ih u porodicu koji su ozenili Hrvatice i Srpkinje, pa da se nebi svadjali oko jezika, djeca samo njemacki znaju.

ja znam ogroman broj druge generacije dijasporaca koja se maksuz vraca ovde da trazi curu za ženit jer su im i dalje kulturološke razlike tamo velike (hoce nevino valjda

Zarathustra
- ASD
- Kontakt:
Zamisli napravis dijete koje ce igrati za Srbiju jer nema mjesta u Njemackoj.Moggi je napisao/la:a da, tu dolazi malo do komplikacija i tu je koji savez ce prije do dijetaASD je napisao/la:Pa nece sad, ali mogu naci tamo kad odu i zive nekoliko godina.Moggi je napisao/la:
ja znam ogroman broj druge generacije dijasporaca koja se maksuz vraca ovde da trazi curu za ženit jer su im i dalje kulturološke razlike tamo velike (hoce nevino valjda)

Fudbal ce se uvijek igrat samo nek nam je bog na pomoci sve propada a uz ekonomiju I sport!
a ne mogu mu tetovaze zabranit kad ih i ja sam imamASD je napisao/la:
Zamisli napravis dijete koje ce igrati za Srbiju jer nema mjesta u Njemackoj.

Zarathustra
-
- Kontakt:
Mustafa Kucukovic 

al hajd tema je rezervni golman bih a ne kako zanijeti budućeg reprezentativca
Zarathustra
sljedeci veliki talenat u reprezentaciji ce biti Arnautovic iz Zrinjskog
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 31 gost.