FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 20 dec 2018, 15:25

Jedna lijepa vijest u svom ovom sivilu :thumbup:

Evo za ove što se brinu da će se Landže i Žuje vratiti u klub :mrgreen: :
Kako bivši predsjednici FK Željezničar vide situaciju na Grbavici

Žujo, Telibećirević, Landžo i Gredić

Polako se bliži sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Željezničar koja je zakazana za nedjelju, 23. decembra. Članovi Upravnog i Nadzornog odbora ovog kluba podnijeli su ostavke na svoje funkcije.

Na odlasku su dodali da u sadašnjim okolnostima i u uvjetima ucjena, pritisaka na svlačionicu, medijskih špekulacija, sudijskih režija, interesnih i menadžerskih lobija, svaki daljnji rad uzaludan, te da bi naštetio klubu u nastavku sezone.

Sabahudin Žujo je u dva navrata bio predsjednik kluba i zajedno sa Amarom Osimom kako šefom stručnog štaba postigao najveće posljeratne uspjehe u ovom klubu. Klub je napustio krajem 2012. godine, kada ga je naslijedio Almir Gredić.

„Ja sam jedini bio protiv Statuta da se niko od članova Uprave ne može smijeniti“, počinje Žujo razgovor za naš portal i nastavlja: "Sadašnja Uprava je napravila mnogo na infrastrukturi, ali su joj nedostajali rezultati. A rezultati su jedini mjerilo. Svaka Uprava je iza sebe nešto ostavila. S Kemalom Kozarićem sam stigao na razrušenu Grbavicu, pa smo odmah reagirali. Na kraju igrale su se i utakmice.

Smatram da su imali resurse, ali da su trošili energiju na sporednim stvarima, jer je na kraju uvijek bitan rezultat, a njega u ovom trenutku nema. Historija Želje ne počinje od mene ili od njih i poštujem njihovu odluku koju su donijeli da žele otići iz kluba. Sada treba dovesti kompetentne ljude za različite resore i krenuti dalje. Ja sam jedini u klubu proveo sedam godina, znam šta i kako treba raditi i vjerujem da se Željo može izdignuti iznad situacije“, naglasio je Žujo.

Na naše pitanje da li bi se ponovo vratio za mjesto predsjednika kluba, kratko je kazao: “Zvalo me je 10-15 ljudi, žele da se vratim, ali ja trenutno nemam takve planove."

Krajem decembra 2003. godine Faruk Telibećirević je izabran za predsjednika Željezničara. On je na ovu funkciju stigao upravo umjesto Žuje, koji je tada svoj prvi mandat stavio na raspolaganje.

Danas, 15 godina kasnije, Telibećirević je za ****.ba odgovorio na poziv, ali nije želio ulaziti u detalje krize i pokušaja izlaska iz nje.

„Ne bih želio ništa govoriti kada je riječ o Želji. Pratim dešavanja, znam šta se dešava, ali bolje je da šutim“, kazao je Telibećirević.

Zanimalo nas je, kako je, kao bivši predsjednik, vidio rad sadašnje Uprave na čelu sa Senadom Misimovićem, Telibećirević je kratko odgovorio:

„Solidno! Smatram da su sasvim solidno radili“.

Almir Gredić je, kako smo već napisali, na mjesto predsjednika u FK Željezničar stigao 2013. godine kada je na tom mjestu zamijenio Žuju. Od 2016. godine nije dao nijedan intervju, ali je pristao da za naš portal da svoj komentar.

„Imajući u vidi da nisam u organima kluba koji odlučuju o nyšem Želji, nemam ništa za reći po pitanju kako i šta dalje... Smatram da bi to bilo nepoštenio. Može se konstatirati da sveukupna atmosfera u i oko kluba nije dobra i zbog toga sam veoma tužan“, kazao je Gredić i nastavio:

„U 2016. sam prvi i posljednji intervju dao kada je Željo u pitanju, od momenta kada sam 2015. godine napustio klub. No, to što sam tada rekao, ni danas nemam ništa dodati.

Samir Landžo je za predsjednika izabran sredinom 2005. godine. Neopozivu ostavku je podnio nakon što je u klubu proveo skoro godinu i po, 1. decembra 2006. godine.

„Pratim situaciju, jer se Željo voli bili mi u klubu ili ne. Ono što bih na početku rekao je da nam svima treba više strpljenja. Generalno, mi smo prokleti po tom pitanju. Ni kao ljudi, ni kao navijači, ali ni kao članovi uprave nikada nemamo potrebno to strpljenje. Željezničar je brend. Ima predispozicije da bude „broj jedan“ u Bosni i Hercegovini, a i u samom vrhu u regionu.

Ko nije jedan dan ušao u Želju, nikada neće shvatiti šta je to. Svakikorak sadašnje uprave cijenim. Mnogo je dobrih stvari napravljeno, pozitivnih vibracija... Imao sam priliku to vidjeli, djela sve govore za njih i ništa ne mogu kazati negativno protiv ovioh ljudi, poput Senada Misimovića i njegovih saradnika. Volio bih da ostanu, ali se opet vraćamo na početak razgovora, niko nema to potrebno strpljenje, sabur kako se u našem narodu izgovara ta riječ, da čeka svoju priliku i polako izađe iz krize. Žao mi je“, kaže Landžo za ****.ba, koji, poput ostalih, nema namjeru vratiti se ponovo u Upravu Plavih s Grbavice.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 20 dec 2018, 15:38

irfo je napisao/la:evo i potpredsjednik skupstine dao ostavku, sad s obzirom da su i predsjednik i potpredsjednik skupstine dali ostavke a i svi odbori u klubu, ko ce voditi sjednicu skupstine?
Ne treba nas navijače to da brine,ima statut,oni ga sklepali kao i članove skupštine,propadne li skupština bar znam kome se treba obratiti,i ko je doveo klub u ovu situaciju.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 20 dec 2018, 15:56

Prelazni rok elsner.
💩💩

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 20 dec 2018, 15:59

Sjajan clanak na portalu :tokralju:
Svaka cast Culicu :bow:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 dec 2018, 16:02

kerimatomic1921 je napisao/la:
kerimatomic1921 je napisao/la: Doduse, davno smo mi prodali dusu djavolu. (Savezu)
Tesko mi je ovo i izustiti, ali izgleda da je bolje igrati na svojoj livadi nego da ti ovi lopovi i balije svlacionicu izidaju. I onda se cudite penalima i faulovima i nepostojecim ofsajdima....
Ma 100%, vidis da polahko misevi se noge fataju. Heeeej, kolega Hadzic, Melisa droca, Oprasic pitar i Duvnjak lazni pravnik. Zabetoniro se poltronima i misli ufatio Boga za muda.

Hmm... :hmmmmm:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 20 dec 2018, 16:07

irfo je napisao/la:Sjajan clanak na portalu :tokralju:
Koliki je ovaj dug? To ostaje novom UO a kako bjeze izgleda da jos tih dugova ostaje.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 20 dec 2018, 17:28

Kao sto su sve radili na pola, od tribine koja je uronila u raspad skoro. Do terena koji ce zbog grijanja propasti, a grijanje se ne radi na pola travnjaka. Pa sve do pola rata koje nisu placene.

Da ne pisemo o igrackom kadru koji je blago receno ocajan. Nemas igraca da mozes bilo sta pomisliti dalje bez kompletne rekonstrukcije.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 20 dec 2018, 17:43

Jao vidi Sule kod irfe na avataru :tokralju:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 dec 2018, 17:55

braco je napisao/la: Evo za ove što se brinu da će se Landže i Žuje vratiti u klub :mrgreen: :
Koliko znam Landzo i Telibecirevic su i dalje u klubu. U svom ovom maslu se dobro vidi i njihov potpis.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 20 dec 2018, 18:13

Osim13 je napisao/la:Jao vidi Sule kod irfe na avataru :tokralju:
:kafa:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 20 dec 2018, 18:14

kakva pi.cka celava ubleha, bjezi od odgovornosti :lol: totalni promasaj je bilo njeg postavit za predsjednika skupstine
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 20 dec 2018, 18:22

plavousrcu je napisao/la:
irfo je napisao/la:Sjajan clanak na portalu :tokralju:
Koliki je ovaj dug? To ostaje novom UO a kako bjeze izgleda da jos tih dugova ostaje.
Nek nam je bog na pomoći,kad se klupko bude odmotavao.
Još kad igrači progovore pa sve do sumnjivih prelaza i poraza.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 20 dec 2018, 19:08

Nevolim kukat ali vidim nas trenutno u rangu Celika Borca i Veleza stim da se Velez vraca.Kolko ce to trajat,sve dok neko dobar sa parama a lud nedodje.Dzeko izimaj i klub i stadion,dovedi koga hoces jer od tebe smo i zivili ovih godina.Nedaj da nestanemo a sve su prilike da se necemo oporavit za dugo.Navijacima sta rec,sabura vise nema jer smo ga osaburali davno.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 20 dec 2018, 21:47

Ne trebas bas vjerovati a pogotovo pisati da smo u rangu Borca ili Veleza kad nismo. Prvo mislim da mi navijaci ne trebamo padati na spin da smo trebali zavrsiti kao KK Bosna ili da cemo otici u stecaj, kad necemo nikad. Ko god to mislio, ako treba mi navijaci cemo skupljati i skupiti opet pare.

Medjutim, u kakvoj smo mi situaciji. Ja imam kredit od ranije, raja mi skupi donaciju jer me voli a ja od tih donacija napravim kucu na pet spratova. Bravo ja, valja sutra meni odrzavati kucu od pet spratova, placati racune, obaveza i ostalo.

Znaci onaj ko bude sljedeci u upravi je dobro na.**** iskren da budem. Prvo valja dotjerati onaj istok, koji je dabog sacuva sklepan ili napravljen tako da bude pokriven, da se ne bi raspao. Isto vazi za teren koji napravljen,a sve rate nisu isplacene ceka se neka lova prvo treba to isplatiti sve, a danas sutra valja odrzavati taj teren isto tako da ne propadne. Sta je s grijacima, da li uopce radi, da li su ih palili i koliko, u kakvom je stanju trenutno teren 20.12.2018?

Ko god dosao u klub ako misli nesto napraviti mora donijeti dobar, dobar kapital, a ne kao ovaj ublehas sto je napravio pomocni kao da je dao 3 miliona.

Sve u svemu dolazi nam je.beno vrijeme..
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 20 dec 2018, 23:06

Virtu4l je napisao/la:
kerimatomic1921 je napisao/la: Doduse, davno smo mi prodali dusu djavolu. (Savezu)
Tesko mi je ovo i izustiti, ali izgleda da je bolje igrati na svojoj livadi nego da ti ovi lopovi i balije svlacionicu izidaju. I onda se cudite penalima i faulovima i nepostojecim ofsajdima....
Ma 100%, vidis da polahko misevi se noge fataju. Heeeej, kolega Hadzic, Melisa droca, Oprasic pitar i Duvnjak lazni pravnik. Zabetoniro se poltronima i misli ufatio Boga za muda.

e moj jarane....
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 20 dec 2018, 23:20

Sabura ce trebati. Evropa se mora izboriti jer smo u banani financijskoj. Onda od ljeta od prvog kola samo jedan cilj. Titula u Dolini.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 21 dec 2018, 00:30

Virtu4l je napisao/la:

:mrgreen:

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 21 dec 2018, 08:46

Evo ne znam, vidim ima vas kojima je smijesno ovo sto je preko saveza pola stadiona uradjeno. Ja opet mislim da je to problem - supci ako vide da imaju 1% udjela odmah misle i znaju da mogu harciti kako im je kurcu cejf. Meni se to ne svidja ni malo ali sta ces, bar imamo sada nekretninu koja vrijedi pozamasan iznos.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 21 dec 2018, 11:39

Valjda ces se sada sjetiti odjaviti pa odgovoriti sebi :rol: :rol: :rol:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 21 dec 2018, 11:43

Ma ovo sam citirao pa greskom obrisao odgovor izmedju, ne budi kreten :opaopa:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.