Ovaj put niste fer za Kovača, nije imao nekakve posebne greške štaviše. Ajax je igrao pred svojom publikom, a onakav pritisak na sudije sa tribina odavno nije viđen. Bilo je jako teško igrati u ovakvoj atmosferi protiv ovako nabrijanog protivnika koji zna da igra fudbal. Ajaxov problem je što se oni previše nadigravaju, ne znaju da igraju na rezultat. Tekma kao takva je bila fantastična. Sviđa mi se Goretzka sa Kimmichom u 4-2-3-1 ili čak kasnije sa Thiagom kada se ovaj malo oporavi i povrati formu. Boateng je teška olupina, onakav penal napraviti te onako proletjeti kroz zrak kod trećeg gola ne može svako. Alaba kod prvog gola i svakog napada Ajaxa je bio katastrofalan, imao je sreće da ga pokriva Ribery u odbrani dok je ovaj još bio u igri. Sule je bio najbolji i najstabilniji u odbrani, onaj autogol uopšte ne treba ni gledati jer je pokušao spasiti što se spasiti nije dalo. Onana je spasio Ajax par puta sa nevjerovatnim intervencijama, prvi šut Lewandowskog ide više njemu na dušu ali onaj udarac glavom

Gnabry je ponovo odigrao odlično, kao i Coman ono što je igrao. Samo da Kingsleya povrede zaobiđu. Odlična utakmica, vrijedna četvrtfinala Lige Prvaka, usudio bih se reći najbolja u čitavoj grupnoj fazi. Isto tako Muller ne treba dobiti više od 2 utakmice jer nije bilo nikakve namjere, jako naivan start i to je sve. Šta treba dobiti onda igrač Ajaxa za onaj start đonom na zglob Goretzke, zatvor?
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.