Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

L-Train
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la L-Train » 11 dec 2018, 17:01

tuzlak1987 je napisao/la:znaci imamo ljude kojima je vjera ispred drzave.
Svakom pravom vjerniku je vjera ispred drzave i bilo cega na kugli zemaljskoj,bar koliko ja znam.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 11 dec 2018, 17:01

ASD je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:
ASD, ne mozes zaposliti nikog kad nece da rade ovdje tj ne zele da budu ovdje. Cilj je preko Hrvatske doci do Italije ili Slovenije i onda im je nebitno gdje ce zavrsiti. Samo da nije Balkan i istocna Europa.
Znam, ali svakako papire nece dobiti od Njemacke, niti bilo koje druge EU drzave.
To bi im bio jedini nacin da se dokopaju Njemacke, da rade kod nas odredjeno vrijeme, izganjaju nase papire pa cekaju u redu kao i mi.
Ne mislim na ovu stoku sto bez mozga ide preko granica nego na ljude koji makar malo mozga imaju i shvataju da je to jedini nacin. U svakom slucaju im je bolje ovdje nego tamo odakle su.

To isto Slovenija i Hrvatska rade s nasim ljudima.
Idu kod njih raditi neko vrijeme (doduse krace) pa onda idu za Njemacku.
Dokopace se oni svi Njemacke i drugih zapadnih drzava, prije ili kasnije. Samo je pitanje koliku cemo mi stetu pretrpiti dok ih desetine hiljada prodje kroz BiH.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 dec 2018, 17:06

L-Train je napisao/la:
Svakom pravom vjerniku je vjera ispred drzave i bilo cega na kugli zemaljskoj,bar koliko ja znam.
Zato nam i jest dobra drzava jer njih vise doticu patnje Rohinja muslimana od 50% nezaposlenosti :urnebes:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 11 dec 2018, 17:10

tuzlak1987 je napisao/la:
L-Train je napisao/la:
Zato nam i jest dobra drzava jer njih vise doticu patnje Rohinja muslimana od 50% nezaposlenosti :urnebes:
Pa ne bi bas reko da je tako,ne vidim ja uopste neku solidarnost sa ovim ljudima.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 11 dec 2018, 17:13

Treba nas nabit na qrtz...oh,wait.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 dec 2018, 17:19

Kajzer10 je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:
ASD, ne mozes zaposliti nikog kad nece da rade ovdje tj ne zele da budu ovdje. Cilj je preko Hrvatske doci do Italije ili Slovenije i onda im je nebitno gdje ce zavrsiti. Samo da nije Balkan i istocna Europa.
Znam, ali svakako papire nece dobiti od Njemacke, niti bilo koje druge EU drzave.
To bi im bio jedini nacin da se dokopaju Njemacke, da rade kod nas odredjeno vrijeme, izganjaju nase papire pa cekaju u redu kao i mi.
Ne mislim na ovu stoku sto bez mozga ide preko granica nego na ljude koji makar malo mozga imaju i shvataju da je to jedini nacin. U svakom slucaju im je bolje ovdje nego tamo odakle su.

To isto Slovenija i Hrvatska rade s nasim ljudima.
Idu kod njih raditi neko vrijeme (doduse krace) pa onda idu za Njemacku.
Dokopace se oni svi Njemacke i drugih zapadnih drzava, prije ili kasnije. Samo je pitanje koliku cemo mi stetu pretrpiti dok ih desetine hiljada prodje kroz BiH.
Pa tesko, uhvate ih kao ilegalce, slijedi deportacija.
Ova im je opcija svakako bolja, a i kad bi u nekom deficitnom zanimanju radili par godina poprilicno sam siguran da ce ih i Njemacka lijepo docekati, uz sve njihove mane.

Ove migracije pogadjaju svaku zemlju, i svaka se na svoj nacin bori protiv toga, i mi moramo naci neko rjesenje, ali eto, to smo mi pa ni ne pomisljamo.

Evo konkretno, bile su vijesti kako Svicarci zele da skrate raspust, tom odlukom automatski sve zemlje Balkana poprilicno gube.
Doci ce vrijeme kad ce isto i druge zemlje raditi.

Hrvati i Slovenci zaposljavaju nase ljude i Srbe.
Bila je vijest kako ce Hrvati naplacivati prolazak kroz Hrvatsku.
Ovo je pitanje mnogo bitnije nego sto se misli.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 11 dec 2018, 17:27, ukupno mijenjano 1 put.

slusajmater
Kontakt:

Post Postao/la slusajmater » 11 dec 2018, 17:25

Sve to treba protjerati ili pobiti

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 11 dec 2018, 17:28

slusajmater je napisao/la:Sve to treba protjerati ili pobiti
Nisi džaba bio forumaš godine :kafa:
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 dec 2018, 17:28

slusajmater je napisao/la:Sve to treba protjerati ili pobiti
Trecinu protjerat, trecinu pobit, trecinu pokrstit.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 dec 2018, 17:39

Marsal je napisao/la:
Mokes je napisao/la: Ja opet ubjeđen da je ono ona :mrgreen:
Može u pp link :mrgreen:
Može, samo nemoj odg nista, pp mi prepun :D[/quote]
Moze i meni, da strucno odredim jel ona :D
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

slusajmater
Kontakt:

Post Postao/la slusajmater » 11 dec 2018, 17:47

Derdiyok je napisao/la:Pada li kod vas snijeg ? :roll:
Ne znamo. Ne vidi se od smoga i magle

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 11 dec 2018, 17:52

tuzlak1987 je napisao/la:Ima kod nas ljudi koji su se sturili sto su ovi dosli realno. Koji se vise poistovjecuju sa nekom osobom koja je iz muslimanske zemlje nego sa Slavenima.
To se i desilo nama jer mi kao moramo prihvatiti izbjeglice jer su "muslimani". Isto kao sto bi se ovi iz RS digli da stizu neke pravoslavne izbjeglice. Stetno po drzavu, vidi se da u drzavi vlada nacionalizam cim ti imas i jednog sto pod parolom "jadni ljudi" ide tamo pomaze im. A ne zapita se kako su ovi usli u drzavu, znaci imamo ljude kojima je vjera ispred drzave.

U Tuzli ima onaj jedan momak ode nesto pomaze im. Odmah vidis da im ide pomoci ne jer je dobar covjek vec jer su muslimani.
Tvoji crveni su im prvi pomagali, i organizovali prve akcije. Bacaš šuplju, iskorištavaš situaciju da prozoveš Bošnjake ponovo. Zbog vas nacionalno neosvještenih i jesmo u ovakvom ku*cu. Šta su uradili Srbi i Hrvati tvoji jugosloveni ? Jedni ih preveli preko Drine, a drugi ih silom tjeraju u Bosnu. Gdje su braća slaveni ? Smjestili ti ga, lagano.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 11 dec 2018, 18:04

ASD je napisao/la:
Pa tesko, uhvate ih kao ilegalce, slijedi deportacija.
Ova im je opcija svakako bolja, a i kad bi u nekom deficitnom zanimanju radili par godina poprilicno sam siguran da ce ih i Njemacka lijepo docekati, uz sve njihove mane.

Ove migracije pogadjaju svaku zemlju, i svaka se na svoj nacin bori protiv toga, i mi moramo naci neko rjesenje, ali eto, to smo mi pa ni ne pomisljamo.

Evo konkretno, bile su vijesti kako Svicarci zele da skrate raspust, tom odlukom automatski sve zemlje Balkana poprilicno gube.
Doci ce vrijeme kad ce isto i druge zemlje raditi.

Hrvati i Slovenci zaposljavaju nase ljude i Srbe.
Bila je vijest kako ce Hrvati naplacivati prolazak kroz Hrvatsku.
Ovo je pitanje mnogo bitnije nego sto se misli.
Ma svi su oni ilegalci, milion ih i po tamo pa na kraju velikoj vecini odobre azil. A sto se tice ovih kojima nisu odobrili azil, negdje sam citao da tesko deportacija ide. Uglavnom jer pregovaras sa nekim propalim drzavama a i ovi se skrivaju po Njemackoj i tako izbjegavaju deportaciju.
Jesu oni sad malo zaostrili tu migracijsku politiku zbog pritiska javnosti i jacanja desnicara ali svejedno, velika vecina ovih sto prodju kroz BiH ce se trajno nastaniti negdje u zapadnoj Europi.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 dec 2018, 18:11

VolimTz je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ima kod nas ljudi koji su se sturili sto su ovi dosli realno. Koji se vise poistovjecuju sa nekom osobom koja je iz muslimanske zemlje nego sa Slavenima.
To se i desilo nama jer mi kao moramo prihvatiti izbjeglice jer su "muslimani". Isto kao sto bi se ovi iz RS digli da stizu neke pravoslavne izbjeglice. Stetno po drzavu, vidi se da u drzavi vlada nacionalizam cim ti imas i jednog sto pod parolom "jadni ljudi" ide tamo pomaze im. A ne zapita se kako su ovi usli u drzavu, znaci imamo ljude kojima je vjera ispred drzave.

U Tuzli ima onaj jedan momak ode nesto pomaze im. Odmah vidis da im ide pomoci ne jer je dobar covjek vec jer su muslimani.
Tvoji crveni su im prvi pomagali, i organizovali prve akcije. Bacaš šuplju, iskorištavaš situaciju da prozoveš Bošnjake ponovo. Zbog vas nacionalno neosvještenih i jesmo u ovakvom ku*cu. Šta su uradili Srbi i Hrvati tvoji jugosloveni ? Jedni ih preveli preko Drine, a drugi ih silom tjeraju u Bosnu. Gdje su braća slaveni ? Smjestili ti ga, lagano.
I kazem da su smjestili. Jedni ih dovode, drugi ce da prave clanke za jedno dvije godine kako je Bihac teroristicki kamp.
Ja ovdje govorim sto bi ih mi prihvatali samo u gradovima gdje su Bosnjaci? Jesmol drzava ili ne? Gradonacelnika Bihaca svi ignorisu mjesecima, a nama ih uvalili. Ja samo ne pristajem na to da imamo 3 drzave u jednoj na sto su mnogi Bosnjaci pristali pa eto kao mi gajimo jednu stvar i onda oni nama pasu samo jer su muslimani i onda ih po automatizmu salju u gradove gdje su Bosnjaci.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 dec 2018, 18:13

Hbg jarane, pristalo se na nefunkcionalnu drzavu i sad trpi i trazi razlicita rjesenja na nivou drzave.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 dec 2018, 18:19

Boli me kur.ac i za slavenima i njihovom pravoslavnom dzamahirijom. Kakvi su slaveni bolan? Nabijem na ku.rac i slavene i pakistance.

Nema brata i sestre do bioloskih, kraj price.

Eto dokazao si da nisi nista bolji od ovih domaćih talibana jer se potajno nadas nekoj panslavenskoj uniji. Ja bi vas sve pod antipsihotike. Patite od istih bolesti, samo ste se zakacili za drugacije ideologije.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 dec 2018, 18:38

ne znam meni su ovi imigranti za deportacije bgm bar što sam vidio ovde kod nas sve su velikom većinom muškarci, vojni obveznici, a ima ih sumnjivih drama, pakistanci, marokanci(kud si ti kružio da bi preko bosne došo?) ima ih sa zabranama već dosta pa pokušavaju na druge strane ući u eu....većinu možemo isfurat bez problema da imamo sredstva za te intervjue, provjere itd.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 dec 2018, 18:46

Bosniacum Lilium je napisao/la: Boli me kur.ac i za slavenima i njihovom pravoslavnom dzamahirijom. Kakvi su slaveni bolan? Nabijem na ku.rac i slavene i pakistance.

Nema brata i sestre do bioloskih, kraj price.

Eto dokazao si da nisi nista bolji od ovih domaćih talibana jer se potajno nadas nekoj panslavenskoj uniji. Ja bi vas sve pod antipsihotike. Patite od istih bolesti, samo ste se zakacili za drugacije ideologije.
Kakvi nema od Jugoslavije nista, ne pusu takvi vjetrovi nigdje. To se tesko moze nekada ponoviti osim mozda ako ne budemo pametni pa makar u ekonomiji zajedno nastupali, a teritorijalno vjerovatno vise nikada.
Sto opet ne znaci da nam ovi Slavenski narodi nisu vise bliski bar jezikom i folklorom. Od nas istok davno otisao, a mi se kao nesto pokusavamo vratiti istoku. Fino se ponasati kao Evropski narod sto i jesmo i cuvati svoje granice. Ovdje zive muslimani ali ne dozvoliti da ako zive muslimani mi imamo nekakvu obavezu prema migrantima. Tu HR-SRB igru vjesto izbjegavati jer oni nas i zele predstaviti kao "muslimane", a ne "Bosnjake" pa trpaju nama migrante. Evo zgrozeni smo i mi migrantima, neka ih vode sebi jer muslimani nisu nacija, a ni mi nismo dosli iz Saudijske Arabije vec samo prihvatili vjeru.

Ako ce samo nama da idu, a ne po citavoj BIH onda nece nigdje, blokada svega.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 11 dec 2018, 20:26

tuzlak1987 je napisao/la:
Kakvi nema od Jugoslavije nista, ne pusu takvi vjetrovi nigdje. To se tesko moze nekada ponoviti osim mozda ako ne budemo pametni pa makar u ekonomiji zajedno nastupali, a teritorijalno vjerovatno vise nikada.
Sto opet ne znaci da nam ovi Slavenski narodi nisu vise bliski bar jezikom i folklorom. Od nas istok davno otisao, a mi se kao nesto pokusavamo vratiti istoku. Fino se ponasati kao Evropski narod sto i jesmo i cuvati svoje granice. Ovdje zive muslimani ali ne dozvoliti da ako zive muslimani mi imamo nekakvu obavezu prema migrantima. Tu HR-SRB igru vjesto izbjegavati jer oni nas i zele predstaviti kao "muslimane", a ne "Bosnjake" pa trpaju nama migrante. Evo zgrozeni smo i mi migrantima, neka ih vode sebi jer muslimani nisu nacija, a ni mi nismo dosli iz Saudijske Arabije vec samo prihvatili vjeru.

Ako ce samo nama da idu, a ne po citavoj BIH onda nece nigdje, blokada svega.

:clap: :clap: :clap:

Imamo mi neke zajednicke tacke. Mislim na nas dvojicu, ljevičar i desničar, trebamo od njih poceti. Moramo se drzati jedni drugih.

Kod nas je narod neuk, kada dodje arap smatra se da je direktno dosao sa bitke na Bedru. I ja sam musliman, ali nemojte da padamo na glupostima. Jedan od najciscih Islama je u Bosni, odgovorno tvrdim, na osnovu iskustva sa bliskoistocnim narodima.
Zadnja izmjena: VolimTz, dana/u 11 dec 2018, 20:32, ukupno mijenjano 1 put.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 11 dec 2018, 20:27

Ja sam jedini bosnjak tuzle
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.