Brate moj, sad ću ti reć jednom i nikad više. Zrinjski nikad nije u Austro-Ugarskoj/SHS bio stabilan klub, 1905. zvali su se Đački Športski Klub, 1911. prvi put se zovu Zrinjski, 1918. HMOŠK i tek 1922. su tek odlučili da će se zvati Zrinjski bez promjena. Onda su 20 godina postojali tako i Partizani su ih ravnopravno ukinuli jer su bili u fašističkoj NDH ligi. 1992. HVO dolazi i u Međugorju (nisu u Mostaru mogli jer su se bojali ARBiH) najavljuju "povratak" Zrinjskog. Niko ko je u vrijeme NDH bio član Zrinjskog, jel igrač, jel član odbora, jel navijač, niko od njih nije učestvovao u ovome pa može li se reći da su oni isti klub? Velež je osnovan u junu 1922. Velež nikad nije morao ime mjenjati, a prije rata ni uprave. Bio je kratak prekid od 92' do 94' zbog očitih razloga ali svi koji su bili instrumentalni u uspjehu Veleža od 50tih-80tih godina su se vratili, učlanili se, igrali su, navijali su. Ima izreka "Meni moja vjera, tebi tvoja" al ne mogu podnijet kad je nekome samo stalo da 5 sedmica misli da je smiješno "hihihi Velez igra u Vrapcicima pa su seljoberi" ili "hohoho Zrinjski je najbolji jer mrze Velez". Imaš li ti išta drugo da radiš osim da mozak topiš samom sebi i drugima?BlueSEVER je napisao/la:ej ljudi, sad ozbiljno. Ko je stariji?
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- majstormazlumacije
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
dzaba se mucis care da nekome objasnjavas kad je ovaj bolesnik doso ovdje samo da provociramajstormazlumacije je napisao/la:Brate moj, sad ću ti reć jednom i nikad više. Zrinjski nikad nije u Austro-Ugarskoj/SHS bio stabilan klub, 1905. zvali su se Đački Športski Klub, 1911. prvi put se zovu Zrinjski, 1918. HMOŠK i tek 1922. su tek odlučili da će se zvati Zrinjski bez promjena. Onda su 20 godina postojali tako i Partizani su ih ravnopravno ukinuli jer su bili u fašističkoj NDH ligi. 1992. HVO dolazi i u Međugorju (nisu u Mostaru mogli jer su se bojali ARBiH) najavljuju "povratak" Zrinjskog. Niko ko je u vrijeme NDH bio član Zrinjskog, jel igrač, jel član odbora, jel navijač, niko od njih nije učestvovao u ovome pa može li se reći da su oni isti klub? Velež je osnovan u junu 1922. Velež nikad nije morao ime mjenjati, a prije rata ni uprave. Bio je kratak prekid od 92' do 94' zbog očitih razloga ali svi koji su bili instrumentalni u uspjehu Veleža od 50tih-80tih godina su se vratili, učlanili se, igrali su, navijali su. Ima izreka "Meni moja vjera, tebi tvoja" al ne mogu podnijet kad je nekome samo stalo da 5 sedmica misli da je smiješno "hihihi Velez igra u Vrapcicima pa su seljoberi" ili "hohoho Zrinjski je najbolji jer mrze Velez". Imaš li ti išta drugo da radiš osim da mozak topiš samom sebi i drugima?BlueSEVER je napisao/la:ej ljudi, sad ozbiljno. Ko je stariji?

IDEMO RODJENI JOS JACE PROLJECNI DIO,uskoro stizu i dodatna pojacanja da se dodatno uigramo do avgusta i pocetka PL.
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
SRETAN ROĐENDAN DUŠKO LEGENDO VELEŽA I MOSTARA
JEDAN JE PRINC S NERETVE
JEDAN JE PRINC S NERETVE

Na današnji dan, 10.12.1948. godine, u Mostaru je rođen Dušan Bajević. Izdanak čuvene Omladinske škole Veleža, i jedan od najboljih igrača svih vremena Kluba. Za prvi tim Rođenih debituje 1966. godine, sa 18 godina. Nakon 11 godina igranja za Velež, 1977. godine odlazi u AEK, za kojeg je igrao četiri godine. Nakon više od 100 utakmica i 65 golova, dva osvojena prvenstva i jednog kupa, vraća se u svoj Velež, 1981. godine. Nakon dvije godine igranja u crvenom dresu, 26.06.1983. godine, u Beogradu protiv Partizana završava blistavu igračku karijeru. Oproštajnu utakmicu za Rođene odigrao je 17.08.1983. godine potiv Hajduka. Član čuvenog trojca BMV ( Bajević, Marić, Vladić ). Ukupno je za Velež odigrao 352 službene utakmice, a u listu strijelaca se upisao 166 puta. Drugi je najbolji strijelac jugoslavenskih prvenstava, odmah iza Santrača. Sveukpno, za Rođene je odigrao preko 550 utakmica. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupao je u periodu od 1970. do 1977. godine. U 37 utakmica zabio je 29 golova. Nakon velike igračke karijere, Bajević je ostvario i veliku trenersku karijeru. Naravno, trenerski zanat je započeo u Veležu, kojeg je vodio od 1984. do 1988. godine. U sezoni 1985/86 donosi u Mostar Kup Maršala Tita. Iz Veleža odlazi 1988. godine, opet u Grčku, i opet u AEK. Već u prvoj sezoni donosi naslov prvaka, koji je AEK-u nedostajao 10 godina. Zanimljivo, i tada je on donio naslov prvaka, kao igrač. Prvak Grčke sa AEK-om je bio još tri puta, 1992., 1993., i 1994. godine. Osvojio je još Kup, Super Kup i Liga Kup. U AEK-u se zadržao do 1996. godine, a vraćao se još u dva navrata, 2002-04 i 2008-10, ali sa manje uspjeha nego prvi put. Nakon AEK-a, u sezoni 1996/97 prelazi u Olympiakos, sa kojim je također poharao Grčku. Postaje prvak u sezonama 1997., 1998., i 1999. godine. U Olympiakosu se zadržao do 1999. godine, a vratio se 2004. godine. U toj sezoni, 2004/05 sa Olympiakosom osvaja duplu krunu. U međuvremenu, tri sezone je vodio PAOK, sa kojim osvaja Kup. U svojoj velikoj trenerskoj karijeri vodio je još Crvenu zvezdu, Aris, Omoniu i Atromitos. Bio je član Komiteta za stabilizaciju NS BIH, kada je trebalo spašavati bh. fudbal. Trenutno je član Odbora za posredovanje i savjetovanje, zajedno sa Osimom i Kajtazom. Pet godina obavljao je funkciju izvršnog direktora u AEK-u, sa koje je otišao krajem 8. mjeseca 2018. godine. Ušao je u klupsku historiju kao prvi koji je sa AEK-om osvajao titule prvaka Grčke kao igrač, trener i direktor. Našem Princu želimo puno zdravlja i sreće.
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
Sretan rođendan Princu još ih mnogo dočekao u zdravlju abd.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Zar se nisu prvo zvali Hrvoje ili tako nešto?majstormazlumacije je napisao/la:Brate moj, sad ću ti reć jednom i nikad više. Zrinjski nikad nije u Austro-Ugarskoj/SHS bio stabilan klub, 1905. zvali su se Đački Športski Klub, 1911. prvi put se zovu Zrinjski, 1918. HMOŠK i tek 1922. su tek odlučili da će se zvati Zrinjski bez promjena. Onda su 20 godina postojali tako i Partizani su ih ravnopravno ukinuli jer su bili u fašističkoj NDH ligi. 1992. HVO dolazi i u Međugorju (nisu u Mostaru mogli jer su se bojali ARBiH) najavljuju "povratak" Zrinjskog. Niko ko je u vrijeme NDH bio član Zrinjskog, jel igrač, jel član odbora, jel navijač, niko od njih nije učestvovao u ovome pa može li se reći da su oni isti klub? Velež je osnovan u junu 1922. Velež nikad nije morao ime mjenjati, a prije rata ni uprave. Bio je kratak prekid od 92' do 94' zbog očitih razloga ali svi koji su bili instrumentalni u uspjehu Veleža od 50tih-80tih godina su se vratili, učlanili se, igrali su, navijali su. Ima izreka "Meni moja vjera, tebi tvoja" al ne mogu podnijet kad je nekome samo stalo da 5 sedmica misli da je smiješno "hihihi Velez igra u Vrapcicima pa su seljoberi" ili "hohoho Zrinjski je najbolji jer mrze Velez". Imaš li ti išta drugo da radiš osim da mozak topiš samom sebi i drugima?BlueSEVER je napisao/la:ej ljudi, sad ozbiljno. Ko je stariji?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- ASD
- Kontakt:
Galesic se spominje u medijima.
Goran Galesic?ASD je napisao/la:Galesic se spominje u medijima.
- ASD
- Kontakt:
Da, na portalu izjavio da ima ponudu Radnika i Veleza.MUSVDG je napisao/la:Goran Galesic?ASD je napisao/la:Galesic se spominje u medijima.
Omalen, brz, prodoran, tehnicar, lijeva noga katapult. Na kojem si procitao to?ASD je napisao/la:Da, na portalu izjavio da ima ponudu Radnika i Veleza.MUSVDG je napisao/la:Goran Galesic?ASD je napisao/la:Galesic se spominje u medijima.
- ASD
- Kontakt:
http://****.oslobo.djenje.ba/premijer ... uba/140282MUSVDG je napisao/la: Omalen, brz, prodoran, tehnicar, lijeva noga katapult. Na kojem si procitao to?
Na slici se vidi tamo na sredini krana, kao podignut dio hajmo ga nazvar kao ograda, metar, dva visoka, na pocetku konstrukcije, pa cijelom duzinom, ne znam kako bi objasnio, zanima me hoce li na taj dio biti istaknuta ona reklama Arena Rodjeni ili?
vjerovatno mislis na ove celicne sipke sto spjaju ove stubove to je da bi se ucvrstilo sve i da bi bilo kompaktno a da li ce na tome biti natpis to ne znamkeno83 je napisao/la:Na slici se vidi tamo na sredini krana, kao podignut dio hajmo ga nazvar kao ograda, metar, dva visoka, na pocetku konstrukcije, pa cijelom duzinom, ne znam kako bi objasnio, zanima me hoce li na taj dio biti istaknuta ona reklama Arena Rodjeni ili?
keno83 je napisao/la:Na slici se vidi tamo na sredini krana, kao podignut dio hajmo ga nazvar kao ograda, metar, dva visoka, na pocetku konstrukcije, pa cijelom duzinom, ne znam kako bi objasnio, zanima me hoce li na taj dio biti istaknuta ona reklama Arena Rodjeni ili?

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- UstanikSBII
- Kontakt:
Zadnja pripremna utakmica na Pecari Siroki-Velez dobro dosli pravi Mostarci

DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
Dulce et decorum est pro patria mori.
HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
ta ce "laznjaci" mogu samo sa "laznjacima" iz Tuzle igratiUstanikSBII je napisao/la:Zadnja pripremna utakmica na Pecari Siroki-Velez dobro dosli pravi Mostarci![]()

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- UstanikSBII
- Kontakt:
Nama ce biti zadnja pripremna znaci vjerovatno nekad krajem 2 mjeseca barem tako stoji na nasoj sluzbenoj stranici.rodjak je napisao/la:ta ce "laznjaci" mogu samo sa "laznjacima" iz Tuzle igratiUstanikSBII je napisao/la:Zadnja pripremna utakmica na Pecari Siroki-Velez dobro dosli pravi Mostarci![]()
.Kad je ta utakmica,nisam nigdje na nasoj stranici nasao da se igra,vjerovatno negdje sredina februara.
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
ne moze biti krajem februara kad tada pocinje prvenstvo.Dobro sam ja predpostavio oko polovine februara,a evo naso sam tacan datum 16.2UstanikSBII je napisao/la:Nama ce biti zadnja pripremna znaci vjerovatno nekad krajem 2 mjeseca barem tako stoji na nasoj sluzbenoj stranici.rodjak je napisao/la:ta ce "laznjaci" mogu samo sa "laznjacima" iz Tuzle igratiUstanikSBII je napisao/la:Zadnja pripremna utakmica na Pecari Siroki-Velez dobro dosli pravi Mostarci![]()
.Kad je ta utakmica,nisam nigdje na nasoj stranici nasao da se igra,vjerovatno negdje sredina februara.
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Svaka cast za post. Neka igraju plasticari sa simin hanomUstanikSBII je napisao/la:Zadnja pripremna utakmica na Pecari Siroki-Velez dobro dosli pravi Mostarci![]()
- UstanikSBII
- Kontakt:
Samo kontra plemicaMUSVDG je napisao/la:Svaka cast za post. Neka igraju plasticari sa simin hanomUstanikSBII je napisao/la:Zadnja pripremna utakmica na Pecari Siroki-Velez dobro dosli pravi Mostarci![]()

DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.