Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- rob do bagro
- Kontakt:
Re: Chat
Ali ti nikad neces popiti jednu pivu, nego se zareda tu jedno 4-5 komada kao i sa kockom odoh bacit jedan bingo i ostane se pola dana, u ovim stvarima nema kontrole.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Hoce jasta. Alkoholicari, kladionicari i ostali ovisnici slicnih poroka su inace poznati po visokom stepenu samokontrole.rob do bagro je napisao/la:Ali ti nikad neces popiti jednu pivu, nego se zareda tu jedno 4-5 komada kao i sa kockom odoh bacit jedan bingo i ostane se pola dana, u ovim stvarima nema kontrole.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Ja se mogu kontrolisati i ponosan sam na sebe. Odigram krug, dva tri binga, mogu popit pice dva i stanem. 
Jel jos nekome forum zeza? Opet su ga po mrvama hodali... kad krenem postati, odjavi me

Jel jos nekome forum zeza? Opet su ga po mrvama hodali... kad krenem postati, odjavi me

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Pa i to je sve individualno, i ja pijem al rijetko se baš toliko naroljam, jednom u pet godina, jer iskreno ne vidim svrhu u tome.
Pijem da uživam, a ne da povraćam.
Pijem da uživam, a ne da povraćam.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- ASD
- Kontakt:
To vec nije "trunka" nego veca kolicina.rob do bagro je napisao/la:Ali ti nikad neces popiti jednu pivu, nego se zareda tu jedno 4-5 komada kao i sa kockom odoh bacit jedan bingo i ostane se pola dana, u ovim stvarima nema kontrole.
A pravde, daj ovom sisatom smrtnu kaznu, malo mu je i to

Ko mu je tatica yebem li im sve zensko sto imaju?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Problem nije u alkoholu već u ljudima i sistemu koji takve tretira. Slobodu izbora nekome ne možeš uskratiti, a i kad bi isti zabranio pojavio bi se ilegalni i to puno štetniji, skuplji koji usput ne možeš kontrolisati. Nasuprot toga, alkoholizam se mora tretirati, i za to postoje institucije koje iz ovih ili onih razloga ne rade kako bi trebale, prvo iz razloga svjesnosti problema a drugo iz države koliko ona to podržava.
Slijedeće je sistem i korupcija. Ljudi imaju po 20, 30 kazni a voze. Znaju se osobe, njihove historije, djela i karakter i oni opet voze. A ukoliko nisi na takve mogao uticati prije onda ti snose puno odgovornost za ono što su napravili, ako su ubili idu u zatvor, kraj. Sranja se svugdje dešavaju, u Arabiji gdje se (javno) ne pije i ovdje gdje se to čini. Dok se država dok ne uredi, infrastruktura, edukacija i podigne standard ovoga će biti i dalje i na žalost ništa se tu ne može učiniti i odgovornost je na svima nama kojima je erekcija jeb.ati dodiku sve (tako i njemu kontra) umjesto da svi radimo zajedno na poboljšanju uslova života i dizanju standarda koji pomažu da se smanje ovakve stvari. Narod neće ili ne smije a oni koji vladaju i imaju više njih je briga za one slabije, vjerovatno idu logikom da će se njima zadnjim dešavati takve stvari. Nema svijesti, niti želimo bolje, tu se sva priča završava.
Slijedeće je sistem i korupcija. Ljudi imaju po 20, 30 kazni a voze. Znaju se osobe, njihove historije, djela i karakter i oni opet voze. A ukoliko nisi na takve mogao uticati prije onda ti snose puno odgovornost za ono što su napravili, ako su ubili idu u zatvor, kraj. Sranja se svugdje dešavaju, u Arabiji gdje se (javno) ne pije i ovdje gdje se to čini. Dok se država dok ne uredi, infrastruktura, edukacija i podigne standard ovoga će biti i dalje i na žalost ništa se tu ne može učiniti i odgovornost je na svima nama kojima je erekcija jeb.ati dodiku sve (tako i njemu kontra) umjesto da svi radimo zajedno na poboljšanju uslova života i dizanju standarda koji pomažu da se smanje ovakve stvari. Narod neće ili ne smije a oni koji vladaju i imaju više njih je briga za one slabije, vjerovatno idu logikom da će se njima zadnjim dešavati takve stvari. Nema svijesti, niti želimo bolje, tu se sva priča završava.
Niko previse bitan. Stari mu je utucen maksimalno, cesto ga vidjam, lik je u svom svijetu, izbezumljen.harden je napisao/la:A pravde, daj ovom sisatom smrtnu kaznu, malo mu je i to![]()
Ko mu je tatica yebem li im sve zensko sto imaju?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Ne može ubistvo sa predumišljajem jer kod nas ne postoji predumišljaj. Postoji samo direktni i eventualni umišljaj. Zajedničko za oba umišljaja je volja da posljedica nastupi, razlika je samo u tome što kod direktnog on ima volju da učini djelo. Koji bi to tužilac u BiH mogao dokazati volju da nastupi posljedica kod ovog tokmaka što je vozio?rio_Ferdy88 je napisao/la:A ovo se treba tretirati kao ubistvo sa produmišljajem (a ne na nivou ubistva iz nehata), što faktički i jest, jer čim sa trunkom alkohola sjedneš za volan ti si potencijalni ubica.
Zna li se već kako je tužilac kvalifikovao djelo?
E, da, kad je u pitanju naš sistem, ima tu još nekih momenata na koje se malo ko osvrće. Recimo, otkupljivanje kazne zatvora do godinu dana gdje je dan zatvora 100,00 KM. Onda imaš slučaj da ti neki jadnik ode u zatvor zbog KD Šumska krađa zato što nije imao novca da plati novčanu kaznu od 400,00 KM ili tako nešto, a neki budžovan koji je izvršio KD Silovanje i dobio godinu dana zatvora, ne vidi ni dana mardelja jer je imao 36.500,00 KM da otkupi kaznu.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
A dobro, tu sam i mislio na umišljaj, ovdje bi jasno išao eventualni. Pa ako zna za rizik prije i svejedno sjedne za volan u takvom stanju i još ako postoji dokaz da je i prije radio isto.Artetitis je napisao/la:Ne može ubistvo sa predumišljajem jer kod nas ne postoji predumišljaj. Postoji samo direktni i eventualni umišljaj. Zajedničko za oba umišljaja je volja da posljedica nastupi, razlika je samo u tome što kod direktnog on ima volju da učini djelo. Koji bi to tužilac u BiH mogao dokazati volju da nastupi posljedica kod ovog tokmaka što je vozio?rio_Ferdy88 je napisao/la:A ovo se treba tretirati kao ubistvo sa produmišljajem (a ne na nivou ubistva iz nehata), što faktički i jest, jer čim sa trunkom alkohola sjedneš za volan ti si potencijalni ubica.
Zna li se već kako je tužilac kvalifikovao djelo?
E, da, kad je u pitanju naš sistem, ima tu još nekih momenata na koje se malo ko osvrće. Recimo, otkupljivanje kazne zatvora do godinu dana gdje je dan zatvora 100,00 KM. Onda imaš slučaj da ti neki jadnik ode u zatvor zbog KD Šumska krađa zato što nije imao novca da plati novčanu kaznu od 400,00 KM ili tako nešto, a neki budžovan koji je izvršio KD Silovanje i dobio godinu dana zatvora, ne vidi ni dana mardelja jer je imao 36.500,00 KM da otkupi kaznu.
A mislim da je 336, u vezi sa 333, otprilike, jer to je procedura za takve slučajeve.
Prije je taj dan bio čak i jeftinije, to su od prije koju godinu poskupili.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Haahahahhaha kakve mudrosere po forumu
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Tako sam i mislio, pretpostavljao sam da je to ovaj 336. stav 2) u vezi sa 333. stav 1). Ako je tako, minimalna kazna je godinu dana zatvora, nije propisan maksimum (opći maksimum je 20 godina).rio_Ferdy88 je napisao/la:A dobro, tu sam i mislio na umišljaj, ovdje bi jasno išao eventualni. Pa ako zna za rizik prije i svejedno sjedne za volan u takvom stanju i još ako postoji dokaz da je i prije radio isto.
A mislim da je 336, u vezi sa 333, otprilike, jer to je procedura za takve slučajeve.
Prije je taj dan bio čak i jeftinije, to su od prije koju godinu poskupili.
Da ne znaš kakvo je stajalište sudske prakse u ovakvim slučajevima? (Daj, Bože, da bude kažnjen za pamet, ali sam čitao svakakvih presuda, baš je sud Novi Travnik po tome specifičan da ima kvalitetnu stranicu.)
Zadnja izmjena: Artetitis, dana/u 10 dec 2018, 15:59, ukupno mijenjano 1 put.
Treba biti umjeren kao ja, izaći Petkom u 19, popiti pivo, eventualno još jedno malo ako je baš luda prigoda i u 21 kući 

Šit bi loš, a sudžuk žilav...
bravo..a ne u 21 al u nedeljuPenaltiky je napisao/la:Treba biti umjeren kao ja, izaći Petkom u 19, popiti pivo, eventualno još jedno malo ako je baš luda prigoda i u 21 kući
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Pazi problem je zastava ili tito.
To sto nas lagano gamad tamani sa ulica nije problem.
Ali de ako je tako daj nam opciju da se odbranimo,pa nece niko zvat Drzavu da reaguje.
Primitivni sklopovi koji cine zlodjela po cesti ne bi smjeli sunce vidjet do kraja zivota bilo iza resetki bilo da ih Drzava lisi zivota jer u zakonu mora postojati nesto sto bi pomoglo u ophodjenju sa nepopravljivim osobama.
Florida,Texas,Oklahoma,New Hampshire imaju odgovor na to.
A zagovornicima ljudskih prava porucujem nabijem vas na qrac.
To sto nas lagano gamad tamani sa ulica nije problem.
Ali de ako je tako daj nam opciju da se odbranimo,pa nece niko zvat Drzavu da reaguje.
Primitivni sklopovi koji cine zlodjela po cesti ne bi smjeli sunce vidjet do kraja zivota bilo iza resetki bilo da ih Drzava lisi zivota jer u zakonu mora postojati nesto sto bi pomoglo u ophodjenju sa nepopravljivim osobama.
Florida,Texas,Oklahoma,New Hampshire imaju odgovor na to.
A zagovornicima ljudskih prava porucujem nabijem vas na qrac.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Odem četvrtkom u 6 iskuće u park na jedno dođem u nedjelju u podne balzamovanSage je napisao/la:bravo..a ne u 21 al u nedeljuPenaltiky je napisao/la:Treba biti umjeren kao ja, izaći Petkom u 19, popiti pivo, eventualno još jedno malo ako je baš luda prigoda i u 21 kući

Odme na vikend u Tajan produžim u Sa privalim se rodbini i vratim se u petak kući

Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Evo, sad baš pogledah stranicu KS Novi Travnik u pogledu krivičnog djela iz člana 336. stav 4. u vezi sa 332. stav 3) i ima presuda koja je objavljena 7.12.2018.godine.
Sanel Mlinarić je preticao na cesti sa 1,82 promila, izazvao smrtnu posljedicu kod čovjeka koji je vozio automobil na svojoj kolovoznoj traci, a njegovoj ženi nanio teške tjelesne ozljede.
Izrečena kazna? 1 (jedna) godina zatvora. Bonus: optuženom (jer još uvijek nije pravosnažna presuda) se posebnim rješenjem ima vratiti privremeno oduzeta vozačka dozvola.
Ono što je bizarno u ovom postupku je to što se nije išlo sa težom kvalifikacijom (ona gdje je omamljenost uzrok izazvane ugroženosti ljudi) nego sa "običnom" kvalifikacijom iz 332. stav 3) gdje je maksimalna kazna tri godine zatvora. Valjda je 1,82 promila ništa.
Sanel Mlinarić je preticao na cesti sa 1,82 promila, izazvao smrtnu posljedicu kod čovjeka koji je vozio automobil na svojoj kolovoznoj traci, a njegovoj ženi nanio teške tjelesne ozljede.
Izrečena kazna? 1 (jedna) godina zatvora. Bonus: optuženom (jer još uvijek nije pravosnažna presuda) se posebnim rješenjem ima vratiti privremeno oduzeta vozačka dozvola.
Ono što je bizarno u ovom postupku je to što se nije išlo sa težom kvalifikacijom (ona gdje je omamljenost uzrok izazvane ugroženosti ljudi) nego sa "običnom" kvalifikacijom iz 332. stav 3) gdje je maksimalna kazna tri godine zatvora. Valjda je 1,82 promila ništa.

Penaltiky je napisao/la:Odem četvrtkom u 6 iskuće u park na jedno dođem u nedjelju u podne balzamovanSage je napisao/la:bravo..a ne u 21 al u nedeljuPenaltiky je napisao/la:Treba biti umjeren kao ja, izaći Petkom u 19, popiti pivo, eventualno još jedno malo ako je baš luda prigoda i u 21 kući![]()
Odme na vikend u Tajan produžim u Sa privalim se rodbini i vratim se u petak kući

Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
SBK je katastrofa.Stalno automobilske nesrece a niko nista.Luduje se na cestama nikog to ne zanima.Svako malo neko nekog udari bez velikih posljedica
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 42 gosta.