Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Zenica je centar Bosne i Hercegovine, barem što se tiče reprezentacija.
Sarajevo je podaleko većini.
Sarajevo je podaleko većini.
.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 23 dec 2018, 18:46, ukupno mijenjano 1 put.
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Pa relativno blizu,s obzirom da ga Bihac nema nikako...I kada bi se sredili uslovi samog stadiona i terena,ne vidim razlog da barem jednu utakmicu u kvalifikacijama odigraju mladi gore,bez obzira na udaljenost Banjaluckog aerodroma.KrajisnikBosnjak je napisao/la:Banja Luka i Bihać ne baš dobro putno povezani, a i udaljenost nije baš tako blizu preko 150-160 kilometara. Tako da ti je konstatacija blago rečeno katastrofalna.Brcanskamalta je napisao/la:Najbolje bi bilo da savez i drzava uloze 2 mil km u stadion u Bihacu,i da mlada repka igra gore....reflektori,teren i da srede malo tribinu,stadion ko bombona za mladu reprezentaciju.Ima aerodrom u Banja Luci relativno blizu da posluzi,teren primaci tribini,srediti prilaze,vjerujem da bi na svakoj utakmici U21 bilo 3-4 milje.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Hah, ali Bihac geografski nikako ne odgovara ljudima koji bi eventualno dosli na utakmice mlade reprezentacijeBrcanskamalta je napisao/la:Pa relativno blizu,s obzirom da ga Bihac nema nikako...I kada bi se sredili uslovi samog stadiona i terena,ne vidim razlog da barem jednu utakmicu u kvalifikacijama odigraju mladi gore,bez obzira na udaljenost Banjaluckog aerodroma.KrajisnikBosnjak je napisao/la:Banja Luka i Bihać ne baš dobro putno povezani, a i udaljenost nije baš tako blizu preko 150-160 kilometara. Tako da ti je konstatacija blago rečeno katastrofalna.Brcanskamalta je napisao/la:Najbolje bi bilo da savez i drzava uloze 2 mil km u stadion u Bihacu,i da mlada repka igra gore....reflektori,teren i da srede malo tribinu,stadion ko bombona za mladu reprezentaciju.Ima aerodrom u Banja Luci relativno blizu da posluzi,teren primaci tribini,srediti prilaze,vjerujem da bi na svakoj utakmici U21 bilo 3-4 milje.
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Pa doslo bi 3-4 hiljade Biscana i cazinjana,Buzim,Kljuc,Sanski Most....ima ljudi i gore.to je nikakav izgovor....Hocemo li sve podredjivati odredjenim grupama samo,ili svima podjednako,sami krajisnici bi napunili stadion...
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Signore je napisao/la:Rujevica je projekat vrijedan 20 milijuna eura tako da se uz malo ulaganja ne moze napraviti nova Rujevica. Moze se napraviti solidan kamp i neki stadioncic, ali stadion cat4 i trening kamp bas i ne.
Nema nigdje pojedinacnih cijena, sve se radilo kao cjelina, ali je poznato da je samo krov glavne tribine kostao dva milijuna eura.
I oni su se tu malo preracunali sad ni sami ne znaju dal da nastave igrati na Rujevici ili da prave novu Kantridu.
-
1922VFC1981
- Kontakt:
Kapacitet tribine ce biti 1500 sjedecih mjesta.FSB je napisao/la:Mislim da će ta tribina imati više od 900 stolica.061657451 je napisao/la:Velež će znači u PL BiH ući sa samo jednom tribinom,i to onom iza gola koja će imati stolice,njih oko 900.Ona cijela velika tribina će biti bez stolica kao i ona navijačka.Mora se to pogurati da se i na veliku stave stolice.
#musvdg
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Kakav bi to izliv patriotizma bilo, kad bi neku krajišku sastavili na utakmiciBrcanskamalta je napisao/la:Pa doslo bi 3-4 hiljade Biscana i cazinjana,Buzim,Kljuc,Sanski Most....ima ljudi i gore.to je nikakav izgovor....Hocemo li sve podredjivati odredjenim grupama samo,ili svima podjednako,sami krajisnici bi napunili stadion...
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Nisu se oni nista preracunali. Rujevica je napravljena kao trening kamp koji ce sluziti mnogim generacijama, ali je u sklopu trening kampa napravljen stadion koji ce posluziti par sezona dok se napravi Kantrida. Proces dobijanja dozvola za Kantridu je bio dug i mukotrpan, jer je ista uz samo more i moralo se dokazati da se nece ugroziti morsko dobro. Dok je taj proces trajao Rijeka je ostala bez glavnog igraca, Gabriela Volpija. Tj. on nije bio glavni igrac, on je bio 'banka', a Miskovic je bio glavni igrac koji je ostao i danas je i dalje tu. Rijeka se ne omislja da li ce praviti Kantridu ili ce igrati na Rujevici, oni jednostavno nemaju novaca za novu Kantridu i primorani su da igraju na Rujevici. Zato je i kapacitet podignut iznad 8.000 kako bi mogli tu igrati grupnu fazu EL/LP. Oni su danas u procesu trazenja investitora, a kada iste nadju krenut ce s gradnjom Kantride. Rujevica je za njih nuzno zlo.JaskoBiH je napisao/la:Signore je napisao/la:Rujevica je projekat vrijedan 20 milijuna eura tako da se uz malo ulaganja ne moze napraviti nova Rujevica. Moze se napraviti solidan kamp i neki stadioncic, ali stadion cat4 i trening kamp bas i ne.
Nema nigdje pojedinacnih cijena, sve se radilo kao cjelina, ali je poznato da je samo krov glavne tribine kostao dva milijuna eura.
I oni su se tu malo preracunali sad ni sami ne znaju dal da nastave igrati na Rujevici ili da prave novu Kantridu.
Meni je zao sto oni na Rujevici nisu napravili malo ljepsi projekat i da tu bude stadion od 10tak tisuca mjesta i da im to bude trajno rjsenje. Tad su imali dozvolu, imali su novac i mogli su to rijesiti i biti bez brige 20 godina. Ovako im je privremeno rjesenje postalo trajno, barem se meni tako cini. Tesko da ce oni pronaci novac za taj stadion. Cifra koja se spominje je 25 do 30 milijuna eura. Mislim, oni ce naci taj novac kad tad, ali mislim da nece biti u bliskoj buducnosti. Al i ovako imaju sasvim solidan stadion, eventualno da postave krov na ostale tribine i da na taj nacin podignu komfor. Rijeka je kisni grad i u osmom mjesecu pljusak zna unistiti utakmicu, a da ne pricamo o kasnoj jeseni i proljecu.
Kako je meni jaka ova Veležova tribina kad se pogleda ovako izravno
Još kad se ovaj krov završi, postave stolice
I ovaj "semafor" mi popravlja štimung.
Valjda će nabaviti i neki moderni, ali ovaj nikad ne bih skidao. Ima neku čar u sebi ovako.
Samo ovo isto dići na drugoj strani. Recimo 1.500 ova, 1.500 s kontra strane, trenutna velika 3.000. I onda glavnu ne moraju ni pucati nešto ogromno, samo dići na 8.000 radi eventualno tih licenci. A, opet kažem, to može čekati
Samo ovo isto dići na drugoj strani. Recimo 1.500 ova, 1.500 s kontra strane, trenutna velika 3.000. I onda glavnu ne moraju ni pucati nešto ogromno, samo dići na 8.000 radi eventualno tih licenci. A, opet kažem, to može čekati
@signore, pa sve ovo sto si napisao u obrazlozenju dodje na to sto je @jaskobih napisao hehe
Ne. On je napisao kao da imaju izbora, a nemaju. Njihova realnost je Rujevica. Kantrida je zelja i nece odustati od nje. Uopce ne razmisljaju o ostanku na Rujevici, to im nikad nije bila opcija. Kada budu u mogucnosti napravit ce tu Kantridu.babino je napisao/la:@signore, pa sve ovo sto si napisao u obrazlozenju dodje na to sto je @jaskobih napisao hehe
Mene fascinira ta njihova odbojnost prema Rujevici, kao ne veze ih nista za nju, a jedinu titulu u 70 godina postojanja osvojili su na Rujevici.
Ma njima je rujevica realnost narednih 20 godina, nema tu price.
nikakav problem, ionako je jedan od ljepsih stadioncica u ex yu, natkriti ove dvije tribine, vidjeti sta sa onim kavezom za goste i dosta im.
mene vise brine ovo stanje kod nas, jednostavno presporo sve ovo ide..evo i na grbavici se usutilo sa krovom na istoku (nisam upratio da se pise a bilo je price o ovoj sad pauzi u prvenstvu), jug je misaona imenica jos uvijek (treba li zapad spominjati bez kojeg nikad nece postati reprezentativan stadion)... ovo u vrapcicima bas ide jako sporo, nam da su mostarci ponosni na ovo sve oko veleza trenutno i stadiona, i trebaju biti, i meni je drago, samo kako su najavljivali iz kluba, ocekvao se stadion za repke u kratkom periodu (cca 5 god) a evo godinu dana se vrti sve oko wc-a i krova na tribini iza gola. Ovim tempom ni za 10 godina nece na red doci, glavna, centralna tribina.
Tuzlu ne treba ni spominjati. Kod nas u zenici vec godinama ni marke da se nesto ulozi, tesko da cu ja docekati neki krov i prosirenje juga/sjevera, koji su sve osim uslovnih tribina...
nikakav problem, ionako je jedan od ljepsih stadioncica u ex yu, natkriti ove dvije tribine, vidjeti sta sa onim kavezom za goste i dosta im.
mene vise brine ovo stanje kod nas, jednostavno presporo sve ovo ide..evo i na grbavici se usutilo sa krovom na istoku (nisam upratio da se pise a bilo je price o ovoj sad pauzi u prvenstvu), jug je misaona imenica jos uvijek (treba li zapad spominjati bez kojeg nikad nece postati reprezentativan stadion)... ovo u vrapcicima bas ide jako sporo, nam da su mostarci ponosni na ovo sve oko veleza trenutno i stadiona, i trebaju biti, i meni je drago, samo kako su najavljivali iz kluba, ocekvao se stadion za repke u kratkom periodu (cca 5 god) a evo godinu dana se vrti sve oko wc-a i krova na tribini iza gola. Ovim tempom ni za 10 godina nece na red doci, glavna, centralna tribina.
Tuzlu ne treba ni spominjati. Kod nas u zenici vec godinama ni marke da se nesto ulozi, tesko da cu ja docekati neki krov i prosirenje juga/sjevera, koji su sve osim uslovnih tribina...
Hehe ja sam samo htio reci da pored Rujevice koji je fin i simpatican stadion ali jedan prosjecan i obican tip stadiona nema smisla praviti novu Kantridu. Tj ne znaju sta ce sad jer imaju nov stadion u koji je ulozeno dosta novca al opet nemaju nista specijalno i puno bolje od starog stadiona. Ako naprave novi stadion i ulupaju dodanih 25,30 miliona eura a da im Rujevica zjapi prazna to nema nikakog smisla. Uredu da cu Manchester City al nisu.Signore je napisao/la:Ne. On je napisao kao da imaju izbora, a nemaju. Njihova realnost je Rujevica. Kantrida je zelja i nece odustati od nje. Uopce ne razmisljaju o ostanku na Rujevici, to im nikad nije bila opcija. Kada budu u mogucnosti napravit ce tu Kantridu.babino je napisao/la:@signore, pa sve ovo sto si napisao u obrazlozenju dodje na to sto je @jaskobih napisao hehe
Mene fascinira ta njihova odbojnost prema Rujevici, kao ne veze ih nista za nju, a jedinu titulu u 70 godina postojanja osvojili su na Rujevici.
Rujevica je osmisljena da bude kamp,al sta ce im kamp sa stadionom od 8000+.
Ni puno veci klubovi nemaju takve kampove a koji imaju lovu.Na kraju ispade da im je Rujevica cista realnost.Ulozili su pare napravili novi stadion a nisu bog zna sta dobili.Necu da komentarisem pomocne terene to je ok govorim samo o stadionu.
Oni ako dodju do novca i kad dodju napravit ce tu Kantridu. Potpuno im je nebitno sto ce ovo zjapiti prazno. Sluzit ce im za utakmice omladinskih selekcija i B ekipe koju sad nemaju. Tako su naveli. Stadion je u startu trebao biti od 5.000, ali zbog nemogucnosti izgradnje Kantride morali su ga prosiriti. Bilo im je nuzno. Jest smijesno da im toliki stadion zjapi prazan, al pitaj ih jel ih briga. Nije. Sam krov zapada je bio dva milijuna eura i platili su stadion sigurno lijepu cifru u trenutku kada su mislili otici s tog stadioma za 2-3 sezone. Prosirenje kapaciteta nije bio skup zahvat tako da ih ne brine dodatno.
Jest to nama sve sad cudno, jer u cijelom regionu nemamo par postenih stadiona, a Rujevica je sasvim OK, solidan stadion. Al ako si u mogucnosti imati bolje, zasto ne? Da Zelji netko ponudi 50-70 milijuna eura sutra i kaze da ce im napraviti potpuno novu Grbavicu, pa srusili bi i onaj sjever i onaj novi istok s merakom i napravili novi, bolji stadion. Tako ce i ovi bez zaljenja ostaviti Rujevicu, mada ce se na njoj opet igrati jos puno utakmica. Nece biti toliko publike, ali ce stadion biti dobro iskoristen.
I kad smo vec kod Hrvatske. U Osijeku su mjesecima radili na ciscenju, ravnanju i nasipanju terena za novi stadion i kamp. Nesto slicno kao Rujevica, ali u startu stadion ide kao trajno rjesenje. Nije to trajalo toliko dugo zbog jednog bagera i dva kamiona, nego je teren bas ogroman. Kroz dva-tri mjeseca bi trebali ugledati prvu betonsku konstrukciju. Ako to urade kako su najavili, bit ce to najmoderniji stadion u Hrvatskoj.
Jest to nama sve sad cudno, jer u cijelom regionu nemamo par postenih stadiona, a Rujevica je sasvim OK, solidan stadion. Al ako si u mogucnosti imati bolje, zasto ne? Da Zelji netko ponudi 50-70 milijuna eura sutra i kaze da ce im napraviti potpuno novu Grbavicu, pa srusili bi i onaj sjever i onaj novi istok s merakom i napravili novi, bolji stadion. Tako ce i ovi bez zaljenja ostaviti Rujevicu, mada ce se na njoj opet igrati jos puno utakmica. Nece biti toliko publike, ali ce stadion biti dobro iskoristen.
I kad smo vec kod Hrvatske. U Osijeku su mjesecima radili na ciscenju, ravnanju i nasipanju terena za novi stadion i kamp. Nesto slicno kao Rujevica, ali u startu stadion ide kao trajno rjesenje. Nije to trajalo toliko dugo zbog jednog bagera i dva kamiona, nego je teren bas ogroman. Kroz dva-tri mjeseca bi trebali ugledati prvu betonsku konstrukciju. Ako to urade kako su najavili, bit ce to najmoderniji stadion u Hrvatskoj.
Normalno da bi oni prihvatili kad bi im neko ponudio kao i svako drugi,al pitanje je hoce li im neko ponuditi. I ovaj Italijan sto im je napravio Rujevicu je pobjegao glavom bez obzira.Samo budala i neki domaci fanatik mogu investirati ovdje u fudbal. Bit strane investicije nije da daju pare nego da uloze pa da im se ta investicija visestruko vrati. Sa novom Kantridom od preko 20000 kapaciteta ne samo da bi imalu Rujevicu praznu nego i Kantridu.Realno bi je punili 2,3 puta godisnje i eventualno reprezentacija koja je kod njih tradicionalno domacin u Zagrebu.Nemam nista protiv novog stadiona al moje misljenje je da nisu bas najpametnije odradile ove projekte. I kad ce docekati taj stadion boga pitaj.Signore je napisao/la:Oni ako dodju do novca i kad dodju napravit ce tu Kantridu. Potpuno im je nebitno sto ce ovo zjapiti prazno. Sluzit ce im za utakmice omladinskih selekcija i B ekipe koju sad nemaju. Tako su naveli. Stadion je u startu trebao biti od 5.000, ali zbog nemogucnosti izgradnje Kantride morali su ga prosiriti. Bilo im je nuzno. Jest smijesno da im toliki stadion zjapi prazan, al pitaj ih jel ih briga. Nije. Sam krov zapada je bio dva milijuna eura i platili su stadion sigurno lijepu cifru u trenutku kada su mislili otici s tog stadioma za 2-3 sezone. Prosirenje kapaciteta nije bio skup zahvat tako da ih ne brine dodatno.
Spomenuo si Osijek i njihov projekt. I tako nesto vec ima smisla. Oni su sve lijepo prostudirali i shvatili su da od Gradskog Vrta nema nista i da treba da naprave nesto sto ce se koristiti 365 dana u godini. Ljudi su shvatili da im ne trebaju nikakve arene koje ne mogu napuniti i pravit ce stadion od 12000 kapaciteta iskljucivo za NK Osijek i njihove potrebe a u sklopu stadiona ce imati i kamp. Po meni dosta racionalnije razmisljanje.
.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 23 dec 2018, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.
Ma talijan je zaglibio zbog poreza, pranja para i slicno. Miskovic je njegov covjek kojeg bi on i dalje podrzavao da nije na neki nacin propao. Rijeka sad funkcionira od sponzora, ulaznica, marketinga i transfera. Nemaju klasicnu podrsku privatnog kluba, ali je cinjenica da ih je privatni kapital dignuo i sad se lijepo drze. Za stadion mozda i sami skupe novac od nekih jacih transfera ili ako postanu konstanta u Europi, jer 25-30 milijuna eura i nije toliko puno u tom poslu na toj razini.JaskoBiH je napisao/la: Normalno da bi oni prihvatili kad bi im neko ponudio kao i svako drugi,al pitanje je hoce li im neko ponuditi. I ovaj Italijan sto im je napravio Rujevicu je pobjegao glavom bez obzira.Samo budala i neki domaci fanatik mogu investirati ovdje u fudbal. Bit strane investicije nije da daju pare nego da uloze pa da im se ta investicija visestruko vrati. Sa novom Kantridom od preko 20000 kapaciteta ne samo da bi imalu Rujevicu praznu nego i Kantridu.Realno bi je punili 2,3 puta godisnje i eventualno reprezentacija koja je kod njih tradicionalno domacin u Zagrebu.Nemam nista protiv novog stadiona al moje misljenje je da nisu bas najpametnije odradile ove projekte. I kad ce docekati taj stadion boga pitaj.
Spomenuo si Osijek i njihov projekt. I tako nesto vec ima smisla. Oni su sve lijepo prostudirali i shvatili su da od Gradskog Vrta nema nista i da treba da naprave nesto sto ce se koristiti 365 dana u godini. Ljudi su shvatili da im ne trebaju nikakve arene koje ne mogu napuniti i pravit ce stadion od 12000 kapaciteta iskljucivo za NK Osijek i njihove potrebe a u sklopu stadiona ce imati i kamp. Po meni dosta racionalnije razmisljanje.
I grijesis. Kantrida ne bi trebala imati 20.000 sjedecih mjesta. Njen kapacitet bi bio oko 12.000, bas kao i ovo u Osijeku. U Osijeku su cak htjeli napraviti stadion s preko 20.000, to je njihov novi vlasnik najavio par dana nakon preuzimanja kluba, ali covjek nije glup, vrlo brzo je vidio da zainteresiranost nije tolika i pravi puno manji stadion za koji on opet kaze da im je prevelik, ali si mogu priustiti taj luksuz zbog par utakmica u godini. Covjek je otvoreno pricao o analizi posjete, bez dlake na jeziku kaze da je razocaran navijacima i da je manji stadion realnost za NK Osijek iako on sam smatra da stadion manji od 20.000 ne moze da se nazove modernim i vrhunskim stadionom. On je zelio da taj stadion sluzi i u druge svrhe, ali s obzirom da je nogomet taj koji ce tu vecinom obitavati onda nije bilo smisla da se realizira prvotna ideja veceg stadiona.
Zanimljivo kako je za razliku od nas svijest ljudi u Hrvatskoj malo proradila po pitanju kapaciteta tih stadiona. Prije deset godina bi i Osijek i Rijeka krenuli u projekte stadiona s 25.000 mjesta, a Dinamo i Hajduk 40.000 ili bi se barem na sve strane kukalo kako su ovi stadioni uzasno mali. Danas Osijek i Rijeka sasvim normalno imaju projekte od 12.000, a za Dinamo recimo velika vecina prizeljkuje stadion od oko 18.000. Ovdje kod nas jos uvijek vlada uvjerenje da nam trebaju stadioni koji su za 500-1.000% veci od posjete, ali se utjesim kad procitam sta zele po Srbiji. Zelje ljudi u BiH su nista za zelje ljudi u Srbiji. Hladno se pise da neki dugogodisnji nizeligasi trebaju stadione i od 20.000, jer eto dolaze iz vecih gradova, imaju jezgru i mozda zaigraju nekad u najvisem rangu. Sreca pa se ne zamaram puno, al netko normalan bi se zabrinuo
Sinoć se iz dosade bavih google earthom i hajde rekoh da vidim na šta liče naši stadioni iz zraka i kakav im je potencijal u tom smislu (prostorno i sl.). Kasnije je potrejalo haman 2 sata, jer sam guglao i slike raznih stadiona.
Ja moram reći da je stanje u Semberiji najpotentnije. Stadion u Ugljeviku je nešto za šta bi 80% države dalo guzice i baš potentan. Reflektori, teren, fasada one zgrade svakako nedostaju, ali toliko lijepo izgleda i okolo i na tribinama da je za svaku pohvalu. Plus, u Bijeljini generalno samo fali da ga dotjeraju kao u Koprivnici recimo (mada je u odnosu na druge hortikultura gore sasvim ok), plus isto teren i reflektori. Baš ok stadion za sredinu poput Bijeljine i nema potrebe za dodatnim tribinama i zezancijama. Plus Stanišići i milion nekih malih terena po Semberiji. Super je što i repka U17 gore nekad odigra one turnire.
Dalje moram reći da je grehota što je Orašje isprojektovano na način na koji je isprojektovano. Stadion je već dovoljno veliki za jednu takvu sredinu, a totalno nedovršen. Slična nedovršenost je i u Gradačcu. Šteta je što Zvijezda nije premijerligaš, ali i što onaj stadion nisu nastavili sređivati i dotjerali u zadovoljavajuće stanje. Na oba ova stadiona je mogla igrati mlada repka, samo da je bilo trun više entuzijazma.
I mada se pisalo o tome ovdje svojevremeno, kad je rađena tribina, tj. stolice, ali najpozitivnije iznenađenje mi je Tomislavgrad. Ona mala tribina, na koju po mojoj procjeni može stati između 1.000 i 1.500 ljudi je fantastična. Djeluje mi puno ljepše nego tribine u Vitezu recimo. Glavna tribina sasvim ok. Čak mi i teren i okolica stadiona djeluju pristojno. Šteta je što iz tog kraja nema ekipe u ligi. Štaviše, ni u 1. ligi FBiH. Tomislav, Troglav, Posušje, barme neko.
I sjeća li se ko tekme od prije jedno 12 godina u Kreševu, BiH-Hrvatska, mlade reprezentacije? Za Hrvate igrao Mandžo, a kod nas glavna zvijezda bio onaj Jelić. Mada, taj frajer ko da je vazda igrao u U21 ekipi
Tad je možda Kreševo igralo 1. ligu FBiH, pa se nešto trudili oko stadiona.
Ja moram reći da je stanje u Semberiji najpotentnije. Stadion u Ugljeviku je nešto za šta bi 80% države dalo guzice i baš potentan. Reflektori, teren, fasada one zgrade svakako nedostaju, ali toliko lijepo izgleda i okolo i na tribinama da je za svaku pohvalu. Plus, u Bijeljini generalno samo fali da ga dotjeraju kao u Koprivnici recimo (mada je u odnosu na druge hortikultura gore sasvim ok), plus isto teren i reflektori. Baš ok stadion za sredinu poput Bijeljine i nema potrebe za dodatnim tribinama i zezancijama. Plus Stanišići i milion nekih malih terena po Semberiji. Super je što i repka U17 gore nekad odigra one turnire.
Dalje moram reći da je grehota što je Orašje isprojektovano na način na koji je isprojektovano. Stadion je već dovoljno veliki za jednu takvu sredinu, a totalno nedovršen. Slična nedovršenost je i u Gradačcu. Šteta je što Zvijezda nije premijerligaš, ali i što onaj stadion nisu nastavili sređivati i dotjerali u zadovoljavajuće stanje. Na oba ova stadiona je mogla igrati mlada repka, samo da je bilo trun više entuzijazma.
I mada se pisalo o tome ovdje svojevremeno, kad je rađena tribina, tj. stolice, ali najpozitivnije iznenađenje mi je Tomislavgrad. Ona mala tribina, na koju po mojoj procjeni može stati između 1.000 i 1.500 ljudi je fantastična. Djeluje mi puno ljepše nego tribine u Vitezu recimo. Glavna tribina sasvim ok. Čak mi i teren i okolica stadiona djeluju pristojno. Šteta je što iz tog kraja nema ekipe u ligi. Štaviše, ni u 1. ligi FBiH. Tomislav, Troglav, Posušje, barme neko.
I sjeća li se ko tekme od prije jedno 12 godina u Kreševu, BiH-Hrvatska, mlade reprezentacije? Za Hrvate igrao Mandžo, a kod nas glavna zvijezda bio onaj Jelić. Mada, taj frajer ko da je vazda igrao u U21 ekipi
Kljucni problem su tereni. To mora biti iduci primarni cilj Saveza.
It's better when it's live
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.