Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Penaltiky
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Penaltiky » 08 dec 2018, 07:32

rio_Ferdy88 je napisao/la:Jah, ne znam ko se ovdje hvali time što je teški kroner i alkoholičar. Kod mene u džamiji na namaze dolazi par ljudi, većinom starijih i niko od njih ne pije, hadžije su većina.

A u mom društvu isto niko ne pije. Zato se i ne družim sa puno ljudi.
Kakve veze ima što cugam? Ne cugam i vozim. Ti si odmah iskoristio ovo da se postaviš ko moralno superiorniji i da kažeš kako je srž problema što ljudi ne idu u džamiju :sick:

slika
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 dec 2018, 07:39

Nije to srž problema, niti sam mislio na to. Nešto drugo potpuno. Da je danas kul popiti i hvaliti se time, kul zapaliti džoint i hvaliti se, kako možeš sjesti pijan za volan i voziti da te policija ne uhvati, i poslije se hvaliti u društvu o tom podvigu.

Ne mora značiti da ako nosi taj lančić da je vjernik i musliman, ima takvih koliko hoćeš a nemaju veze sa islamom.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 08 dec 2018, 07:54

Normalno da je srz problema da alkoholicari sjednu za volan, divljaju automobilima i generalno se ponose svim svojim jadnim postupcima. Joj kaze jesam se sinoc ubio i onda jedva kuci dos'o. Dvije policijske patrole me nisu zaustavile. :cool:

Ah, sorry, ipak je srz problema alkoholiziranih vozaca vjernik prakticar, koji klanja svih pet namaza i koji nikad nije probao alkohol.

Zakljucak: Nemojte biti vjernici, jer onaj ko ne pije vozi u alkoholiziranom stanju i ubija ljude po putevima!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 08 dec 2018, 07:57

kobe24 je napisao/la:Normalno da je srz problema da alkoholicari sjednu za volan, divljaju automobilima i generalno se ponose svim svojim jadnim postupcima. Joj kaze jesam se sinoc ubio i onda jedva kuci dos'o. Dvije policijske patrole me nisu zaustavile. :cool:

Ah, sorry, ipak je srz problema alkoholiziranih vozaca vjernik prakticar, koji klanja svih pet namaza i koji nikad nije probao alkohol.

Zakljucak: Nemojte biti vjernici, jer onaj ko ne pije vozi u alkoholiziranom stanju i ubija ljude po putevima!
Zaključak je nemojte poti i voziti. Drugi je nemoj se postavljati ko superioran i na mala vrata uvoditi vjeru i kako ste vi dobri a ostali kelje :wave:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 08 dec 2018, 08:06

Zar tvoj zakljucaj nije da je on vjerovatno petkom u dzamiji?

Ipak, vjerovatno je da on ide u dzamiju, ali nije vjerovatno da samo pijanice koje nemaju nikakvog dodira s vjerom ubijaju ljude na ulicama. Sad samo ovo treba povezati s Bakirom, koji takodjer ide u dzamiju i ubija ljude na jos podmukliji nacin. Naravno, ne bukvalno, ali ih svejedno ubija...

Jos jedan zakljucak: Kad vidite pijanog vozaca, automatski ga povezite s vjernicima koji su bar petkom u dzamiji i nemojte nikad ulaziti u te objekte jer ljudi koji ih posjecuju ubijaju druge ljude.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 08 dec 2018, 08:07

kobe24 je napisao/la:Zar tvoj zakljucaj nije da je on vjerovatno petkom u dzamiji?

Ipak, vjerovatno je da on ide u dzamiju, ali nije vjerovatno da samo pijanice koje nemaju nikakvog dodira s vjerom ubijaju ljude na ulicama. Sad samo ovo treba povezati s Bakirom, koji takodjer ide u dzamiju i ubija ljude na jos podmukliji nacin. Naravno, ne bukvalno, ali ih svejedno ubija...

Jos jedan zakljucak: Kad vidite pijanog vozaca, automatski ga povezite s vjernicima koji su bar petkom u dzamiji i nemojte nikad ulaziti u te objekte jer ljudi koji ih posjecuju ubijaju druge ljude.
To licemjerje ide zajedno, prvi je Rio počeo, ja samo na gluposti odgovaram. Uhvatio se "alkosa" i kako je problem što ljudi ne idu u džamiju. A tamo lik slika i prilika evridž licemjernog balijandera.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 08 dec 2018, 08:23

Kako se stoka dovodi u red?
U ovom slucaju balkanska stoka.
Rigoroznim sankcioniranjem.
Kaznama od kojih se dize kosa na glavi,
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 08 dec 2018, 09:29, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 dec 2018, 08:26

Ja sam rekao na šta sam mislio, na taj sistem poremećenih vrijednosti, kul je popiti, zapaliti džoju, sjesti za volan pijan, a hvaliti se onim čega se pametan insan stidi. Jer **** levate koji neće u kafanu, koji ne piju, koji hoće kući sa porodicom ostati umjesto sa rajom na po jednu izaći, koji će ostati klanjati akšam i jaciju kad dođe kući sa posla...

To nije kul, to su levati, a ovi prvi su kul, to ti je današnji sistem vrijednosti, i onda se ljudi čude kad se ovakvo nešto dogodi.

Normalno je da djeca dolaze oko sabaha kući mrtva pijana i nadrogirana, normalno da im kćerke ostaju trudne prije braka, da im sinovi po kladionicama troše ono što im oni daju za džeparca, sve je to normalno danas. Normalno je i da se ode na Bajram dva puta godišnje i onda oleši poslije, dnevna doza natprosječnog Bošnje.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 08 dec 2018, 08:33

Sve je to ok, al izjednacavati forumase sa ovim levatom :rol: Hajd dobro je pa mi se i ne polaze, dzaba sto si ti normalan na cesti kad je oko tebe 100 budala. Nedavno 2 poginulo ovdje jer su izbjegavali ovog nekog sto je preticao na punoj.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 dec 2018, 09:51

Ima i ona sorta sto ne piju i ne drogiraju se ali divljaju po cestama. Nekakvi likovi koji nemaju ni kuceta ni maceta, rade da kupe auto i napucavaju ga. Sto se tice ostalog nisu od osnovne skole uzeli knjige nikakvog oblika niti imaju bilo kakav oblik odgoja i kulture.

U ovom slucaju mogao je on biti i da se ne drogira i pije ali sam siguran da bi ovaj lik opet bio budaletina jer nije nikad ulozio u sebe pa bila to dzamija ili neki drugi vid odgoja i obrazovanja.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 08 dec 2018, 09:53

Niđe veze priča
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 08 dec 2018, 09:56

Donnie Darko je napisao/la: slika
DD, liga.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 dec 2018, 10:02

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ja sam rekao na šta sam mislio, na taj sistem poremećenih vrijednosti, kul je popiti, zapaliti džoju, sjesti za volan pijan, a hvaliti se onim čega se pametan insan stidi. Jer **** levate koji neće u kafanu, koji ne piju, koji hoće kući sa porodicom ostati umjesto sa rajom na po jednu izaći, koji će ostati klanjati akšam i jaciju kad dođe kući sa posla...

To nije kul, to su levati, a ovi prvi su kul, to ti je današnji sistem vrijednosti, i onda se ljudi čude kad se ovakvo nešto dogodi.

Normalno je da djeca dolaze oko sabaha kući mrtva pijana i nadrogirana, normalno da im kćerke ostaju trudne prije braka, da im sinovi po kladionicama troše ono što im oni daju za džeparca, sve je to normalno danas. Normalno je i da se ode na Bajram dva puta godišnje i onda oleši poslije, dnevna doza natprosječnog Bošnje.
meni nije kul ni kad je neko svako malo pijan niti mi je isto kul kada vidim da je neko zagrižen u vjeri (da svaki dan klanja po pet puta ili svako malo u crkvu ide). Bježim i od jednih i od drugih jer ni jedno ni drugo nije normalno

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 08 dec 2018, 10:03

madridist je napisao/la:Kako se stoka dovodi u red?
U ovom slucaju balkanska stoka.
Rigoroznim sankcioniranjem.
Kaznama od kojih se dize kosa na glavi,
Samo po dzepu mlati, jedina i najlaksa strategija, a djecu na vrijeme educirati
i naravno vjeronauk izbaciti iz skola
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 dec 2018, 10:13

Znam masu ljudi, nevjernika, 10 x humanijih od nekih koji posjecuju dzamije. Takvi su strasno angazovani a drustvena odgovornost im je na prvom mjestu. Vole popit iako se ne cuje za bilo kakav problem.

Ne treba iz ovako tuzne price vaditi nekake brzoplete zakljucke i sve strpati u jedan kos.

Recemo prosle godine, na osnovu analiza izvjestaja policije, za 33 % saobracajnih nezgoda kriva je prekomjerna brzina. Ostalo otpada na lose vjestine/momentalne reakcije, alkohol/opijati, nepoznavanje propisa i neprimjereno tehnicko stanje vozila.

Sada, treba biti Hudini pa na osnovu ovih info, u afektu sinocenjeg dogadjaja isprofilisati i donjeti sveobuhvatnu definiciju nekog ustaljenog obrasca ponasanja.

Drzava snosni odgovornost na vise razina i kada u cijeli problem ubacimo jedan od faktora rizika, onda nazalost, dobijemo i ovakav ishod.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 08 dec 2018, 10:40, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 08 dec 2018, 10:23

3 promila imao bgt
puške pucaju lete duhovi

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 dec 2018, 10:23

madridist je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: slika
DD, liga.
Bit će ba, polako, ne sumnjajte u mene kad mi napišete :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 dec 2018, 10:24

Ma alkohol je najveće zlo, mogu nekako da razumijem da neko popije jednu pivu, čašu vina ili tako nešto ali da neko popije toliko alkohola da ne zna kako se zove to ne razumijem, šta je tu zanimljivo. U svim tim saobraćajnim nesrećama u većini zajednički sadržilac je alkohol. Naravno da osoba ne mora biti vjernik da bi bila dobra i da takvih ima ljudi ali pravi vjernik ne može biti budala, koji se glupira i dovodi druge u opasnost, kad kažem pravi vjernik mislim na osobu koja se maksimalno pridržava svih pravila a ne na one koji odu 2 puta godišnje u džamiju i poslije se napiju i slično.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 08 dec 2018, 10:33

Nije problem samo alkohol i vožnja ua 70% slucajeva nasilja u porodici je kriv alkohol.
Kao i za mnoga druga sranja. Jednostavno najvece zlo.
Don't hate what you don't understand.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 08 dec 2018, 10:34

kladim se da niste skontali da ja ustvari imam avatar, sah mat ateisti
puške pucaju lete duhovi

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.