Nije mi bilo mrsko. Čisto da razbijem zablude. Zbog SAMO PAR ovakvih utakmica tokom CIJELE prošle sezone, navijači manjeg i mlađeg sarajevskog kluba su nas prozivali da štimamo, bla, bla

Nakon deset kola, imamo pobjednika
1. Kolo Sarajevo Čelik 1:0
Trener zeničkog Čelika Abdulah Ibraković nakon primljenog gola u 96. minuti, bio je ljut.
"Zaslužili smo barem bod po svemu što smo večeras pružili na terenu.
Gol smo primili u šestoj minuti sudijske nadoknade, iako je sudija utakmicu produžio sam četiri minute", kazao je nakon susreta za SportSport.ba Abdulah Ibraković.
"Ipak, utakmica je bila sasvim dobra. Došli smo se nadigravati, a imali smo i svoje prilike, pogotovo u drugom poluvremenu, kada nismo iskoristili nekoliko kontranapada. Igrači su, međutim, bili istrošeni i nedostajao nam je taj zadnji pas. Nadam se da ćemo protiv Borca ponoviti ovakvu igru i zabilježiti pobjedu", rekao je Ibraković.
2. kolo Slavija Sarajevo 2:1
Rad, želja i borba mojih momaka pokazali su da možemo dobiti i jače ekipe od nas. Ne bojimo se nikoga i u narednom kolu putujemo u Mostar da se nadigravamo, pa zašto da ne kažem i pobijedimo. Šteta je samo što naš kapiten Bojan Regoje neće imati pravo nastupa na ovoj utakmici - kaže Bjelica.
Utakmicu između Slavije i Sarajeva pokvario je svojim neznanjem ili namjerno, glavni arbitar Anto Živković koji je u 75. minutu u najmanju ruku poklonio penal Sarajlijama, a prethodno je već na startu drugog poluvremena isključio kapitena domaćih, Bojana Regoju. Isključio je Živković i Todorovića iz Sarajeva, ali je "plavo-bijelim" momcima podijelio još sedam žutih kartona.
3. kolo Sarajevo Sloboda 3:0
sve čisto
4. kolo Sarajevo Zrinjski 1:0
sve čisto
5. kolo Budućnost Sarajevo 1:2
Munever Rizvic
-
Bila je ovo dobra i jaka utakmica sa mnogo akcija i dosta dubinskih pasova. Imali smo rezultat, ali su situaciju prelomile sudijske odluke koje su nas ostetile i davale priliku Sarajevu da dobije loptu u posjed. I pored svega, cestitam gostima na ostvarenom rezultatu.
6 kolo Sarajevo Borac 0:1
Gledao sam utakmicu, cirkus

Klasična pljačka
7. kolo Rudar P Sarajevo 1:1
poništen gol Rudara. Ne kažem kako i što al je poništen.
8. kolo Sarajevo Olimpik
Gledao utakmicu. Smiješan penal. Mahači mahali ko blesavi u prvom poluvrmenu. Zaustavili par čistih kontri Olimpika. Gracić je pitar pa me ne čudi što se nisu bunili.
9. kolo Zvijezda Sarajevo 1:1
sve čisto
10 kolo Sarajevo Travnik 1:0
poništen gol Travnika
7 od 10 utakmica. Nije to malo

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna