Rekonstrukcija stadiona u BiH

TETRAPAK
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la TETRAPAK » 02 dec 2018, 18:30

Pravi primjer kako pismeno srediti ove stadione sa 1 tribinom.

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 02 dec 2018, 22:45

Odmah na ulazu u zgradu FSBiH je velika slika nacionalnog stadiona koji bi bio izgrađen u Halilovicima, Sarajevo, sto znaci da je to sljedeci cilj Saveza. UEFA bi tu participirala, vjerovatno sa preko 50%, ako ne i vise.

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 02 dec 2018, 23:19

insegnante je napisao/la:Odmah na ulazu u zgradu FSBiH je velika slika nacionalnog stadiona koji bi bio izgrađen u Halilovicima, Sarajevo, sto znaci da je to sljedeci cilj Saveza. UEFA bi tu participirala, vjerovatno sa preko 50%, ako ne i vise.

to nagađaš ili?

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 03 dec 2018, 00:28

insegnante je napisao/la:Odmah na ulazu u zgradu FSBiH je velika slika nacionalnog stadiona koji bi bio izgrađen u Halilovicima, Sarajevo, sto znaci da je to sljedeci cilj Saveza. UEFA bi tu participirala, vjerovatno sa preko 50%, ako ne i vise.

Daj mi primjer gdje je UEFA nekome dala 25 mil € za stadion
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 03 dec 2018, 01:03

"Izgradnju tog stadiona podržale bi FIFA i UEFA, ali država mora pripremiti projekt, što uključuje rješavanje lokacije za njegovu izgradnju."

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 03 dec 2018, 02:25

JaskoBiH je napisao/la:slika
Kad sjeda krov? :bih:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 03 dec 2018, 03:27

Hantraga je napisao/la:
Moggi je napisao/la:ima li slika semafora u funkciji sa jucerasnej utakmice
Ma na utakmici je djelovao i više nego ok.
slika
Koja god da je velicina i rezolucija slabo se vidi zbog sarajevskog smoga.
Kamp i nacionalni stadion bi trebali biti na Rostovu ili tako negdje gdje je zrak ekstra dobar, dakle neka nadmorska visina od 1000 do 1100 metara. Kakvo Sarajevo jeste li vi normalni??? Danas je SA bio najzagadjeniji grad na svijetu.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 03 dec 2018, 03:38

Gledajuci ove nase "stadione" na prethodnoj stranici mislim da bi adekvatniji bili da se snimaju horror filmovi na njima tipa post apocalyptic.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 03 dec 2018, 12:44

hahaha joj nacionalni stadion na Rostovu

majko mila

može na vrh treskavice da ga stavimo?

Druga stvar je kamp reprezentacije.
Nacionalni stadion se stavlja tamo gdje će mu naviše ljudi najlakše pristupiti.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 03 dec 2018, 12:55

Upravu je covjek, stadion bi trebalo graditi van gradske jezgre i mislim da bi najbolja bila lokacija između Semizovca i Srednjeg.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 03 dec 2018, 15:43

Ja sam imao priliku biti na alianz areni i mogu vam reci iz prve ruke da se stadion ne nalazi u centru grada bas je izolovan.Al doduse odma je pored autoputa i dosta mu je lakah pristup.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 03 dec 2018, 15:48

Meni lokacija Halilovici i nije bas najbolja za nacionalni stadion jer opet moras uci u grad i na gradske ceste kako bi dosao do stadiona. Ja sam spominjao da bi mozda najbolja lokacija bila gdje je trenutno Centrotrans (gdje se organizuje autopijaca) tj. odmah uz ulaz/izlaz sa autoputa gdje bi se pored stadiona mogla ugurati jedna arena ako bude potrebe za njom.

Ljudi kod nas imaju pogresnu percepciju sta je zapravo grad i gdje vec pocinje neka vrsta unutrasnjeg predgradja jer Sarajevo nije milionski grad. Unutrasnje predgradje za Sarajevo su vec Cengic Vila, Otoka, Alipasin Most, Alipasino Polje, Dobrinja dok sve poslije toga je u punom smislu predgradje osim Ilidza koja je poseban slucaj i posjeduje sopstveni centar. Stup je u punom smislu predgradje i to kako Sarajeva tako i Ilidze. Spominjati da se gradi stadion u Ilijasu, Hadzicima i sl. bi bilo kao da se Olimpijski stadion u Berlinu izgradio u Potsdamu, Allianz Arena u Augsburg, Landshut ili Rosenheim.
Wandelanoite je napisao/la:Upravu je covjek, stadion bi trebalo graditi van gradske jezgre i mislim da bi najbolja bila lokacija između Semizovca i Srednjeg.
Na citavom potezu od Semizovca do Olova jedva ima sirine za magistralu, a ne da se ubaci jos stadion od 30000 mjesta :D u sustini izmedju Semizovca i Zivinica jedva da ima mjesta za bilo sto. Olovo i Kladanj su jedva za sebe nasli mjesta.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 dec 2018, 17:15

JaskoBiH je napisao/la:Ja sam imao priliku biti na alianz areni i mogu vam reci iz prve ruke da se stadion ne nalazi u centru grada bas je izolovan.Al doduse odma je pored autoputa i dosta mu je lakah pristup.
sad nam još objasni šta lakah znači i biće sve u dure

skoro svi novi stadioni se grade van gradskog jezgra sa pristupom autoputu, to je i logično. iznimaka je jako malo osim ako nije u pitanju rekonstrukcija ili novoizgradnja na postojećoj lokaciji.
onda se još pobrinu za uvezivanje te lokacije gradskim prijevozom i to je to. iznimke su uglavnom amerika gdje riječ gradski prijevoz često ne znači ništa i još poneka suluda ideja tipa ataturka, ali i tu su došli pameti pa riješili problem naknadno!

gdje graditi takav novi stadion u sarajevu, ako do toga ikada dođe, neznam! ideja je toliko utopijska da mi odgovor ne pada na pamet! :mrgreen:

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 03 dec 2018, 17:24

Ja sam mislio da je ta prica o NS u Halilovicima glupost, predizborna i naucna fantastika, fakat sam se zijanio kad sam vidio tu veliku sliku na zidu, odmah na ulazu. Misljenja sam da treba uloziti novac u tri stadiona, cime bi profitirao i klupski fudbal. Međutim, ocigledno da bi stranci dali neke pare iskljucivo za nacionalni, pa nas savez hoce da iskoristi, cim je taj stadion postavio kao cilj.

061657451
Kontakt:

Post Postao/la 061657451 » 03 dec 2018, 23:54

Nema ko dat novce za nacionalni stadion.Država BiH nema novaca ni zašta sem za državnu administraciju.Vijeće ministara ne raspolaže ni čim a da i raspololaže predstavnici RS ne bi dozvolili da i marka ide za BH nacionalni stadion.Isto je i u FBiH,koja ima nekih novaca ali HDZ BiH koji mora biti dio vlasti takođe ne bi dozvolio da se novac troši na našto što je državni interes.Jedino ovih 5 bošnjačkih kantona da participiraju ali oni se ne bi mogli dogovoriti gdje bi se stadion gradio.Prema tome,nema od tog ništa.Neka se nastavi rekonstruisati Grbavica,kad bude imala novu južnu i novu zapadnu tribinu to će biti dobar stadion.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 04 dec 2018, 02:03

theKuPuS je napisao/la:hahaha joj nacionalni stadion na Rostovu

majko mila

može na vrh treskavice da ga stavimo?

Druga stvar je kamp reprezentacije.
Nacionalni stadion se stavlja tamo gdje će mu naviše ljudi najlakše pristupiti.
Samo Cevljanovici i nista blize Sarajevu, bjezi ba ko ce trcati po smogu.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 04 dec 2018, 05:51

Kad se završi državni zatvor, koji se gradi od 2006 i na kojeg je do sad potrošeno 40 mill eura, onda ide nacionalni stadion.
Al malo morgen

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 04 dec 2018, 07:18

JaskoBiH je napisao/la:Ja sam imao priliku biti na alianz areni i mogu vam reci iz prve ruke da se stadion ne nalazi u centru grada bas je izolovan.Al doduse odma je pored autoputa i dosta mu je lakah pristup.
A cuj Arena je povezana svakako i sa autoputem plus U-bhan ti ide direktno,tako da je do nje veoma lako doci bez nekih pretjeranih guzvi, toliko ulaza imas da se na stadion udje za 10 min najvise. Al mi kad bi imali 50% Alianz arene imali bi vrhunski stadion :)

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 04 dec 2018, 12:07

Illmatic09 je napisao/la:Kad se završi državni zatvor, koji se gradi od 2006 i na kojeg je do sad potrošeno 40 mill eura, onda ide nacionalni stadion.
Al malo morgen
Zar nisu trebali prvo metro sistem odeasiti?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.