Rooney88 je napisao/la:
Objasni ovo.
Pa cu ja nabrojati sve igrace koji nisu Bosnjaci a i graju za tu repku.
Pa ces ti reci kako su to izuzetci, nije ih bilo dovoljno.
Ja, a zasto onda Srbina I Hrv "kradu" one koji valjaju a nama pokusavaju uvaliti skart koji mi, logicno, kada odbijemo onda ispadne da nema za njih mjesta jer eto zaboga nisu Bosnjaci.
A druga dva naroda u ovoj zemlji vec imaju svoje reprezentacije za koje navijaju. Robi na teren da izvede 11 Hrvata opet ne bi bilo dovoljno. Zato ne mlatite vise praznu slamu s tim glupostima i ne kukajte gdje stignete. Zna se itekako zasto Hrvati I Srbi ne vole ovu reprezentaciju, ne bi je voljeli ni da je sastavljena od igraca iskljucivo iz njihovog naroda.
Ja to I postujem. Srbin je, logicno da ce voljeti Srbiju. Kao sto I ja volim Bosnu. Ali to mu ne daje pravo da moje podkopava gdje stigne.
Prije svega, moj post je bio klasicni nastavak na sve ono sto se vec danima pise na ovoj temi - uglavnom trolanje. Da imam potrebu objasnjavati nesto, vjerovatno bih se i potrudio da to ne bude samo recenica, za mnoge neprihvatljiva i nelogicna. Za mene nije, iako sve drugacije prihvatam i donekle razumijem. Fazon je da mi je ova tematika nebitna, te da istoj ne pridajem neki znacaj.
Hoces li se sloziti kada bih rekao da reprezentacija nije bosnjacka, vec reprezentacija Bosanaca i Hercegovaca?
Napisi mi samo jos gdje sam kukao? Ne zanimaju me, ako ces iskreno, ni Hrvati, ni Srbi, niti ovi nazovi Bosnjaci koji se popularno zovu balijama. Da je ljudima obezbijediti normalne uslove za zivot, a jok smisao nalaziti u beskrajnim svadjama, podmetanjima i sl.
Za mene nije isto usporedjivati onoga ko se naziva Bosnjakom u Njemackoj (naprimjer), nebitno da li se rodio u BiH pa tamo otisao, ili je tamo rodjen, s tim da se neki Srbin/Hrvat naziva Srbinom/Hrvatom u BiH. Nije isto upravo iz razloga sto je sve ovo nekad bila jedna drzava, samo sto je u BiH (iz razlicitih razloga) najmanje dominantnog naroda. Opet da kazem, meni je to totalno nebitno i ne zamaram se time.