Po kladionicama su veliki favoriti protiv nas, mada ne znam koliko je njihov roster ozbiljan?mirzatele je napisao/la:Mogla bi se uzet ova Bugarska i oni su losi ko i mi
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ti ih bas neces ispratiti?Raonffa je napisao/la:Svaka čast ko bude ispratio ove dvije tekme, nemaju u ovom rosteru dva poštena igrača.

Ja bih radije gledao ove nase koji trenutno ne bi mogli izboriti ni opstanak u ABA ligi, nego euroligasku utakmicu Real - CSKA.

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Ma eto vala nemam vele neku želju, jedino što me privlači je to što je novi selektor i možda neki novi sistem, al' sa ovim igračima ni Popovich ne bi mogao implementirati nekakav sistem, kamo li Bosnićkobe24 je napisao/la:Ti ih bas neces ispratiti?Raonffa je napisao/la:Svaka čast ko bude ispratio ove dvije tekme, nemaju u ovom rosteru dva poštena igrača.![]()
Ja bih radije gledao ove nase koji trenutno ne bi mogli izboriti ni opstanak u ABA ligi, nego euroligasku utakmicu Real - CSKA.

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Meni ce ovo bit bas zanimljivo pogledati, da vidimo koliko ko moze. Nadam se da ce Bosnic svima dati lijepu minutažu.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Ma i oni su ka.rina ko i mi, treba nam jaka odbrana i borba, mozemo ih dobit.Raonffa je napisao/la:Po kladionicama su veliki favoriti protiv nas, mada ne znam koliko je njihov roster ozbiljan?mirzatele je napisao/la:Mogla bi se uzet ova Bugarska i oni su losi ko i mi
Ma ko šta može ovdje, al' budi eto realanWandelanoite je napisao/la:Meni ce ovo bit bas zanimljivo pogledati, da vidimo koliko ko moze. Nadam se da ce Bosnic svima dati lijepu minutažu.

Jedini ozbiljni igrači, dostojni ovog nivoa kvalifikacija su Sulejmanović, Halilović i eto nek' bude Atić. Ovo ostalo je sve nivo niže, realno.
A druga stvar je što maksimum većine igrača već i sam znaš, meni će jedino zanimljivo biti vidjeti šta može Čampara, za ostalih jedno 10 igrača se zna da im je ovo maksimum maksimuma što mogu uraditi u svojoj karijeri.
Ne znam, mislim vjerujem da je to tu negdje što se tiče nivoa košarke u obje selekcije, al' mislim da su oni uigraniji kao ekipa pa su možda zato favoriti.mirzatele je napisao/la:Ma i oni su ka.rina ko i mi, treba nam jaka odbrana i borba, mozemo ih dobit.Raonffa je napisao/la:Po kladionicama su veliki favoriti protiv nas, mada ne znam koliko je njihov roster ozbiljan?mirzatele je napisao/la:Mogla bi se uzet ova Bugarska i oni su losi ko i mi
Ovakav je roster Bugarske za utakmicu sutra
Stanimir Marinov, 192 cm, 27 godina, Cluj, 1 - 2
Ventsislav Petkov, 188 cm, 27 godina, Balkan, 1 - 2
Bozhidar Avramov, 196 cm, 28 godina, Levski, 1 - 2
Chavdar Kostov, 196 cm, 30 godina, Rabotnički, 2
Nikolay Stoyanov, 195 cm, 24 godine, Beroe, 2 - 3
Hristo Zahariev, 199 cm, 28 godina, Levski, 2 - 3
Pavel Marinov, 199 cm, 30 godina, Caen, 2 - 3
Aleksandar Yanev, 203 cm, 28 godina, Beroe, 3 - 4
Dimitar Dimitrov, 203 cm, 25 godina, Balkan, 4 - 5
Stanislav Vaklinov, 207 cm, 29 godina, Beroe, 4 - 5
Tsvetomir Chernokozhev, 208 cm, 18 godina, Academic, 4 - 5
Nikolai Vangelov, 213 cm, 22 godine, Piacenza, 5
Osam iz domaćih klubova, jedan iz Rumunije, jedan iz Makedonije, jedan iz 2. francuske i jedan iz 2. italijanske.
Poeni bugarskih igrača u prošlom prozoru kad su pobjedili Francusku i izgubili u produžecima u Rusiji:
Protiv Francuske - Bost 17, Dimitrov 16, P. Marinov 13, Vezenkov 9, Avramov 9, S. Marinov 6, Zahariev 2, Vaklinov 2.
Protiv Rusije - Vezenkov 22, P. Marinov 14, Dimitrov 12, S. Marinov 8, Bost 7, Yanev 5, Avramov 3, Zahariev 2.
Njihova je prednost što imaju formiran tim, u odnosu na prošli prozor nema ove dvojice iz Eurolige i vraća se Kostov koji je bio povrijeđen, ostalo je sve isto. Za razliku od nas još uvijek imaju i neke rezultatske ambicije i njima je ovo važna utakmica.
Stanimir Marinov, 192 cm, 27 godina, Cluj, 1 - 2
Ventsislav Petkov, 188 cm, 27 godina, Balkan, 1 - 2
Bozhidar Avramov, 196 cm, 28 godina, Levski, 1 - 2
Chavdar Kostov, 196 cm, 30 godina, Rabotnički, 2
Nikolay Stoyanov, 195 cm, 24 godine, Beroe, 2 - 3
Hristo Zahariev, 199 cm, 28 godina, Levski, 2 - 3
Pavel Marinov, 199 cm, 30 godina, Caen, 2 - 3
Aleksandar Yanev, 203 cm, 28 godina, Beroe, 3 - 4
Dimitar Dimitrov, 203 cm, 25 godina, Balkan, 4 - 5
Stanislav Vaklinov, 207 cm, 29 godina, Beroe, 4 - 5
Tsvetomir Chernokozhev, 208 cm, 18 godina, Academic, 4 - 5
Nikolai Vangelov, 213 cm, 22 godine, Piacenza, 5
Osam iz domaćih klubova, jedan iz Rumunije, jedan iz Makedonije, jedan iz 2. francuske i jedan iz 2. italijanske.
Poeni bugarskih igrača u prošlom prozoru kad su pobjedili Francusku i izgubili u produžecima u Rusiji:
Protiv Francuske - Bost 17, Dimitrov 16, P. Marinov 13, Vezenkov 9, Avramov 9, S. Marinov 6, Zahariev 2, Vaklinov 2.
Protiv Rusije - Vezenkov 22, P. Marinov 14, Dimitrov 12, S. Marinov 8, Bost 7, Yanev 5, Avramov 3, Zahariev 2.
Njihova je prednost što imaju formiran tim, u odnosu na prošli prozor nema ove dvojice iz Eurolige i vraća se Kostov koji je bio povrijeđen, ostalo je sve isto. Za razliku od nas još uvijek imaju i neke rezultatske ambicije i njima je ovo važna utakmica.
Jel se sta prica oko kakvog Amerikanca?Misle li ovi u savezu ikog dovest?Eno Rumunija i Austrija doveli po jednog stranca samo mi nista.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Roster Finske za utakmicu sa Rusijom, oni će se tu potući za Svjetsko i od ishoda te utakmice zavisi u kakvom će raspoloženju Finci doći u Zenicu i koliko će ta utakmica uopće biti važna.
Bekovi
Jamar Wilson, 185 cm, 34 godine, Lietkabelis(Litvanija)
Ilari Seppala, 188 cm, 25 godina, Kataja(Finska)
Sasu Salin, 191 cm, 27 godina, Unicaja(Španija)
Antti Kanervo, 192 cm, 29 godina, Stjarnan(Island)
Ville Tahvanainen, 193 cm, 18 godina, HBA Marsky(Finska)
Mikko Koivisto, 194 cm, 31 godina, Vilpas(Finska)
Krila
Matti Nuutinen, 200 cm, 28 godina, Oveido(Španija)
Shawn Huff, 198 cm, 34 godine, Fraport Skyliners(Njemačka)
Carl Lindbom, 206 cm, 27 godina, Radom(Poljska)
Erik Murphy, 208 cm, 28 godina, Fraport Skyliners(Njemačka)
Centri
Tuukka Kotti, 205 cm, 37 godina, Helsinki Seagulls(Finska)
Mikael Jantunen, 204 cm, 18 godina, HBA Marsky(Finska)
Bekovi
Jamar Wilson, 185 cm, 34 godine, Lietkabelis(Litvanija)
Ilari Seppala, 188 cm, 25 godina, Kataja(Finska)
Sasu Salin, 191 cm, 27 godina, Unicaja(Španija)
Antti Kanervo, 192 cm, 29 godina, Stjarnan(Island)
Ville Tahvanainen, 193 cm, 18 godina, HBA Marsky(Finska)
Mikko Koivisto, 194 cm, 31 godina, Vilpas(Finska)
Krila
Matti Nuutinen, 200 cm, 28 godina, Oveido(Španija)
Shawn Huff, 198 cm, 34 godine, Fraport Skyliners(Njemačka)
Carl Lindbom, 206 cm, 27 godina, Radom(Poljska)
Erik Murphy, 208 cm, 28 godina, Fraport Skyliners(Njemačka)
Centri
Tuukka Kotti, 205 cm, 37 godina, Helsinki Seagulls(Finska)
Mikael Jantunen, 204 cm, 18 godina, HBA Marsky(Finska)
Kako bi trebala izgledati nasa petorka u danasnjoj utakmici?? Hvala
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Tesko je to znati. Na ovoj slici ( ) se moze vidjeti da su Campara, Atic, Durmo, Vrabac, Halilovic i Sulejmanovic u plavim dresovima, pa ja pretpostavljam da Bosnic medju njima trazi startnu petorku.esprit24 je napisao/la:Kako bi trebala izgledati nasa petorka u danasnjoj utakmici?? Hvala
Realno, od trenutnih kosarkasa u rosteru to i jeste najjaca petorka kada se gleda neki potencijal. U njoj imamo trojicu koji mogu pogoditi vanjski sut (Sani, Edin i Emir) i dvojicu ciglarosa (Adin i Miralem). Mene od svih njih najvise zanima Campara, jer ga nisam gledao jos od perioda dok je igrao za juniore Reala i kasnije juniorsko prvenstvo u dresu reprezentacije. Valjda se bar malo popravio...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Delalić u ovoj sezoni šutira tricu 35.5%, može pogađati.
Znao je on i u Bosni ubosti poneku tricu, ali je daleko od pouzdanog sutera. Bit ce zanimljivo u odredjenim minutama susreta gledati Hasandica i jednog od trojice playmakera. Ne zna se koji od njih cetvorice je odbrambeno losiji i fizicki inferiorniji. Ako nista drugo, bar su mala prijetnja u sutu za tri, mada je upitno koliko su sposobni izboriti se za sut na ovom nivou. 

Opet taj Vrabac igra
Mislim da cu preskociti gledanje zbog doticnog antikosarkasa.

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Jel nam Sani najbolji suter?
Vidjet cemo kakav je Atic nakon par mjeseci Mege
Vidjet cemo kakav je Atic nakon par mjeseci Mege
Ko prenosi?
Jel utakmica u 18h
Jel utakmica u 18h
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- TonyMontana
- Kontakt:
Pa ovdje nije samo Vrabac, ovdje je 70% rostera
I zato će mi biti smiješno kad se ovdje bude nekom **** mater jer lupam 5 minuta ne mogu zabiti koša. Strašno strašno limitiran roster od kojeg je najbolje ništa ne očekivati.Ako budeš dobio 2 igrača koji mogu biti fakat korisni u budućnosti šutaj se nogom u guzicu.

I zato će mi biti smiješno kad se ovdje bude nekom **** mater jer lupam 5 minuta ne mogu zabiti koša. Strašno strašno limitiran roster od kojeg je najbolje ništa ne očekivati.Ako budeš dobio 2 igrača koji mogu biti fakat korisni u budućnosti šutaj se nogom u guzicu.
- TonyMontana
- Kontakt:
SK1bhsport je napisao/la:Ko prenosi?
Jel utakmica u 18h
Ovdje će biti opasno oslanjanje na Delalića i Hasandića s klupe, praktično jedine košarkaše koji imaju neku minutažu i učinak u klubovima pored ovih 4-5, naravno da Haris igra na nešto višem nivou. Ja sam zadovoljan ako postignemo 70-75 poena nekako, pa makar i izgubili, mada "Dum spiro spero" u svakom slučaju kad BiH igra, oprosti im se i više. 

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.