Poslao papire na nostrifikaciju, do nove godine ocekujem potvrdu. Trebao bi aBd ici krajem januara/februar, bar tako kazu iz agencije.
Neko iskustva sa anerkennungom?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Trenutno, osim ako nemas faks s kojim mozes dobiti blue card, nema precice da odes vani, ili da imas hr pasos.adisice je napisao/la:Našao sam na Instagramu jedan profil koji nudi zaposlenje u Njemačkoj i Austriji i ima broj neki slovenski pozivni znači moraš se javit na viber ili whatsap. Ja sam pitao koja je procedura.. E sad moraš kaže slikat pasoš i selfie sa pasosom i napisati radno iskustvo datum rođenja . Da li je sigurno slati sliku pasoša nepoznatoj osobi?
Ima raje gore bruku u stuttgartu, i ja planiram gore da isem abd poslije nove godine nkad... dosta raje, slicno podneblje nasoj zemlji , ima oko stutgarta super gradica za zivjeti ...Kaunas je napisao/la:Imal koga u Stuttgartu?
Poslao papire na nostrifikaciju, do nove godine ocekujem potvrdu. Trebao bi aBd ici krajem januara/februar, bar tako kazu iz agencije.
Neko iskustva sa anerkennungom?
Naravno, i onda te uhvate, nabiju kaznu, zabranu ulaska u eu 5-7 god.Finn je napisao/la:Ima precica, zove se rad na crno. Tako ove agencije i funkcionisu i dovode Bosance gore.
Ali naravno da je uvijek ovako naslijepo nesigurno, treba poznavati nekog ko je vec prosao kroz isto.
Nw mozes kao smradna snaga koja nije deficitarna otici bez vize, koja se ceka oko godinu i 4-5 mjeseci... niti te mogu firme "pogurati" ... one mogu poslati zahtjev ambasadi za ubrzanjem dobijanja radne vize i u 95z% slucajeva bude negativan odg.Finn je napisao/la:@Pantelija
Moze se i legalno raditi sa nasim pasosem, bitno je naci poslodavca koji ce odraditi svu tu papirologiju. Dokaz za to su brojni Bosanci bez faxa koji su gore otisli u zadnjih 5-10 god i zive sasvim normalno.
Po tvojoj prici, ispade da nikog gore nema osim fakultetlija i ovih sa hr. pasosem.
http://www.6yka.com/novosti/prevareni-b ... -2000-evraadisice je napisao/la:Našao sam na Instagramu jedan profil koji nudi zaposlenje u Njemačkoj i Austriji i ima broj neki slovenski pozivni znači moraš se javit na viber ili whatsap. Ja sam pitao koja je procedura.. E sad moraš kaže slikat pasoš i selfie sa pasosom i napisati radno iskustvo datum rođenja . Da li je sigurno slati sliku pasoša nepoznatoj osobi?
Maloprije listam fb i vidjeh ovaj status od jedne djevojke koja je zavrsila medicinsku u Tuzli. Pa eto, mozda kome posluzi.Ako planirate ici da radite u Njemackoj, zaobilazite firmu "Fuereinander außerklinische Intensiv Pflege", ili vam ga "Seherzadu Lovric", jer je cisti prevarant!!!!! Ima uskoro u Tuzli i dalje po Bosni termine i razgovore za posao pa vam zato pisem. Niko nije zasluzio da se bori za bolje i bude prevaren za svoj trud!!!
Dijelite dalje, mozda bas vi spasite nekoga od veoma loseg iskustva!
Ne moze te niko pogurati da prije dobiješ vizu. Imaju vanredni termini ali 1 % ljudi ih dobije.tuzlak1987 je napisao/la:Imas one koji ti izganjaju da odes kao turista gore gdje mozes biti 90 dana, nadju ti neki prelos smjestaj i iscjede te fizikanerskim poslom, a ti se vratis u BIH sa 5000 KM.
A imas one koji su sasvim regularni, polozis jezik, prilozis sta bi gore radio, kazes u koji dio Njemacke bi, odradis skype razgovore i onda cekas ugovor. A oni ti poguraju da dobijes prije vizu.
Ako ti nije hitno, mogu ti ja tamo iza 4 prevesti sve.jasmin10 je napisao/la:Ima li itko ko da je dobar sa Njemačkim ? Trebam samo popuniti CV, imam primjerak. Popunim sve ali skolovanje i prethodno radno iskustvo me zeza.
Nije druze. Hvala ti.Orton je napisao/la:Ako ti nije hitno, mogu ti ja tamo iza 4 prevesti sve.jasmin10 je napisao/la:Ima li itko ko da je dobar sa Njemačkim ? Trebam samo popuniti CV, imam primjerak. Popunim sve ali skolovanje i prethodno radno iskustvo me zeza.
Trenutno korisnika/ca: jasmin10, kraljttbvb, VensanKasel i 32 gosta.