FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ko su bili pomoćnici Brki u njegovom mandatu Memić i Đurbuzović ako neko zna ko je bio trener golmana neka napiše hvala!
Neymar11 je napisao/la:Zeljo92 je napisao/la:Ostavka je čin odstupanja sa neke pozicije. Ostavke mogu biti iznuđene (a to su i najčešće), ali i nemoraju – već mogu biti čisti moralni čin onog koji je daje, jer sam uviđa da je to najbolje rješenje za prestanak sukoba i izlazak iz krize u kojoj se nalazi organizacija, firma, stranka, klub, savez ili neki drugi privredni, sportski ili politički subjekt.
Ostavke se u sportu podnose (uglavnom) kada nema rezultata. Šalje se određena poruka, izaziva pozitivni šok i preuzima odgovornost.
Trener se povlači jer više ne kontroliše ekipu, a predsjednik jer je na odgovarajuće funkcije postavio ljude koji nisu odgovorili zadacima, a i sam je povlačio poteze koji nisu polučili željene efekte.
Na Grbavici se ostavke odgovornih za sadašnje stanje, i dalje čekaju.
Željezničar se nalazi u vjerovatno najvećoj rezultatskoj krizi u posljednjih 25 godina. Utoliko je veća što joj se ne nazire kraj. Srećom pa će nakon utakmice sa Širokim Brijegom uslijediti pauza u prvenstvu, duga skoro tri mjeseca. Time će biti prekinuta agonija u kojoj se nalazi jedan od najvećih klubova u državi. Dovoljno vremena da se napravi analiza i povuku konkretni potezi.
Ali ko će ih povući?
Trener je odlučio da se povuče. Odović je nakon svakog poraza kukao nad svojom i sudbinom ekipe, a onda je i definitivno izgubio strpljenje i zatražio drugi posao u klubu.
Zbog rezultatske kalvarije i četiri vezana poraza od kojih su tri protiv potpunih autsajdera, trener je postupio moralno.
Njegovo zdravstveno stanje je pogoršano, i sam je shvatio vjerovatno da je posao koji radi sizifovski.
Gdje su drugi u svemu ovome? Srame li se što se klub koji bi trebao pretendovati na titulu nalazi 12 bodova iza lidera i najvećeg rivala.
Kakvi vjetrovi pušu sa Grbavice, po svemu sudeći niko drugi neće staviti mandat na raspolaganje, jer se očito niko ne smtara krivim. Nema odgovora na brojna pitanja, na Grbavici su podigli zid šutnje. Niko se iz rukovodstva ne oglašava.
Predsjednik Misimović i njegova klika smišljaju kako da još jednom podmetne priču navijačima, da je upakuje na svoj način i tako kupe vrijeme i pobjegnu od odgovornosti.
U Željezničaru je uvijek bila takva kultura da su se čelni ljudi sami povlačili. U datom trenutku su prepoznavali da situacija nije dobra i da je klubu potreban šok.
Predsjednik je najodgovorniji za funkcionisanje kluba. S obzirom na to da je instalirao svoje ljude, lojalne i odane na svako mjesto, onda odgovara i za njih. Nema tu mudrovanja.
Šta mislite šta će klupsko rukovodstvo uraditi preko zime? Isto što i kod svake krizne situacije: dovesti trenera koji nema pojma gdje je došao, koga su predsjedniku preporučili po ko zna kojim osnovama. Klub će kupiti igrače koje prethodno nisu ni pratili, ni znaju puno o njima, ali su ih predložili klubu bliski menadžeri na časnu riječ.
I šta onda?
Ako ne bude korijenitih promjena, s proljeća opet sve isto.
Predsjednik Želje dok gleda meč na novom travnjaku oko kojeg blješte led reklame zavaljen u kožnu stolicu na novoj tribini ne može shvatiti zašto mu ekipa igra loše.
Da bi spoznao suštinu treba pored pravnika, ekonomista i inžinjera, pronaći i ponekog trenera, adekvatne ljude iz sportskog menadžmenta i koji misle svojom glavom i imaju progresivne ideje.
(Adnan Pločo/****)sve je dobro napisano i receno... Ovi ce iz uprave otic nakon nove godine i Babuka se vraca i nova uprava I vranjes bi ubrzo mogo postati bivsi pored bakraca bice ih jos petorica i veca je blizu odlaska . Treesu se pitarima muda zbog babuke

- Mahalac1987
- Kontakt:
Trener golmana bio Gušo, mislim da je jedan period i Karić. Kondicioni trener je bio Anel Hidić, ako se ne varam.Cevap je napisao/la:Ko su bili pomoćnici Brki u njegovom mandatu Memić i Đurbuzović ako neko zna ko je bio trener golmana neka napiše hvala!
ŽELJEZNIČAR ÜBER ALLES!
-
- Kontakt:
Tacno, jos bi dodao rad Eldina Jeleskovica u prvoj povratnoj sezoni. LIk rastura. Prvo sa nama, pa sa Zrinjskim i sad sa komsijama.Mahalac1987 je napisao/la:Trener golmana bio Gušo, mislim da je jedan period i Karić. Kondicioni trener je bio Anel Hidić, ako se ne varam.Cevap je napisao/la:Ko su bili pomoćnici Brki u njegovom mandatu Memić i Đurbuzović ako neko zna ko je bio trener golmana neka napiše hvala!
- Mahalac1987
- Kontakt:
Njega sam zaboravio navesti. Interesantno je da je Jelešković u jednom intervjuu kao tri najbolja kondiciona trenera u BiH nabrojao Hidića, Seferovića i Čovića, a igrom slučaja sva trojica su imali priliku raditi u Klubu.samoposmatram je napisao/la:Tacno, jos bi dodao rad Eldina Jeleskovica u prvoj povratnoj sezoni. LIk rastura. Prvo sa nama, pa sa Zrinjskim i sad sa komsijama.Mahalac1987 je napisao/la:Trener golmana bio Gušo, mislim da je jedan period i Karić. Kondicioni trener je bio Anel Hidić, ako se ne varam.Cevap je napisao/la:Ko su bili pomoćnici Brki u njegovom mandatu Memić i Đurbuzović ako neko zna ko je bio trener golmana neka napiše hvala!
ŽELJEZNIČAR ÜBER ALLES!
Možda bi bilo najbolje kad bi se vratili Osim,Đurbuzović,Gušo.samoposmatram je napisao/la:Tacno, jos bi dodao rad Eldina Jeleskovica u prvoj povratnoj sezoni. LIk rastura. Prvo sa nama, pa sa Zrinjskim i sad sa komsijama.Mahalac1987 je napisao/la:Trener golmana bio Gušo, mislim da je jedan period i Karić. Kondicioni trener je bio Anel Hidić, ako se ne varam.Cevap je napisao/la:Ko su bili pomoćnici Brki u njegovom mandatu Memić i Đurbuzović ako neko zna ko je bio trener golmana neka napiše hvala!
Hidić ima u Olimpiku angažman,Memić ima angažman u Metallegheu.Ko bi najbolje bio za 2.pomocnog i za kondicionog
- Mahalac1987
- Kontakt:
U ovom trenutku najbolja bi bila ta kombinacija koju si pomenuo, Amar, Đurbuzović i Gušo. Gušo je svakako tu, u omladinskom pogonu, a za Dinu ne znam da li je spreman opet biti na mjestu pomoćnog trenera. Što se tiče drugog pomoćnika, ja lično bih ostavio Mulaosmanovića, a za kondicionog trenutno stvarno nemam ideje. Uglavnom, znaće Amar šta mu je činit kad se vrati, aBd
ŽELJEZNIČAR ÜBER ALLES!
aBd (ako) kad se vrati sad je pitanje da li bi Đurbuzović preuzeo tu poziciju pomoćnog treneraMahalac1987 je napisao/la:U ovom trenutku najbolja bi bila ta kombinacija koju si pomenuo, Amar, Đurbuzović i Gušo. Gušo je svakako tu, u omladinskom pogonu, a za Dinu ne znam da li je spreman opet biti na mjestu pomoćnog trenera. Što se tiče drugog pomoćnika, ja lično bih ostavio Mulaosmanovića, a za kondicionog trenutno stvarno nemam ideje. Uglavnom, znaće Amar šta mu je činit kad se vrati, aBd
Stavit Misketa na kondicionog da volontira, a onog debila s OBN a da kupi lopte na poluvremenu.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
- MocMahale444
Jedno 90% da. Naravno aBd samo sabur.Cevap je napisao/la:aBd (ako) kad se vrati sad je pitanje da li bi Đurbuzović preuzeo tu poziciju pomoćnog treneraMahalac1987 je napisao/la:U ovom trenutku najbolja bi bila ta kombinacija koju si pomenuo, Amar, Đurbuzović i Gušo. Gušo je svakako tu, u omladinskom pogonu, a za Dinu ne znam da li je spreman opet biti na mjestu pomoćnog trenera. Što se tiče drugog pomoćnika, ja lično bih ostavio Mulaosmanovića, a za kondicionog trenutno stvarno nemam ideje. Uglavnom, znaće Amar šta mu je činit kad se vrati, aBd
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
dobrodosao nazadMocMahale444 je napisao/la:.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- MocMahale444
Bolje te nasao druze Irfo.irfo je napisao/la:dobrodosao nazadMocMahale444 je napisao/la:.
Vidi s bracom da te ubaci u viber grupu za rusenje upraveMocMahale444 je napisao/la:Bolje te nasao druze Irfo.irfo je napisao/la:dobrodosao nazadMocMahale444 je napisao/la:.

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
- MocMahale444
Ne hvala. Cuo sam za tu zloglasnu viber grupu.
Ustvari sacekaj jos koji dan pa mozda grupa nece ni trebati ili mozda se pridruzim. Sve zavisi od ribolova.
Ako upecamo zlatnu ribicu hmm.
Ustvari sacekaj jos koji dan pa mozda grupa nece ni trebati ili mozda se pridruzim. Sve zavisi od ribolova.
Ako upecamo zlatnu ribicu hmm.
-
- Kontakt:
Sta je sa Adzemom? Jeli slabog zdravlja ili samo pretil?
- plavousrcu
- Kontakt:
Nado gradnja braco. Jesmo li otvorili akademiju i jesmo li doveli Najdrazeg?
E sunce ti poljubim kakva crna akademija, nisu u stanju za tri godine osvojit titulu koja im je pred nosom bila. Oni da prave akademiju Allahu dragi pogledaj nas ovo je sve mucno.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Nakon utakmice sa Sirokim Miske odlazi 

Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
- plavousrcu
- Kontakt:
Ublehas nece otici iz kluba milom. Ako neko ima drugacije misljenje onda ne poznaje takvu sortu ljudi. On je spreman klub unistiti, ali priznati sebi nece da je Ublehas. Sta sutnja predstavlja? Klub je unakazen i novcano i takmicarski, izgubili smo priliku da preuzmemo primat i ko dodje nakon ovog Ublehasa trebat ce mu par godina da situaciju popravi.
Trenutno korisnika/ca: strucnjak9 i 52 gosta.