FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ukratko:
Miske - OUT
Amar- IN
Miske - OUT
Amar- IN
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
To ce se i desit do nove godine ja imam info da je Miske tu onda ce on otici doce Amar i nova uprava ako ne lazuirfo je napisao/la:Ukratko:
Miske - OUT
Amar- IN

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
- osobaodpovjerenja
- Kontakt:
japa je napisao/la:Sve sto je uradio je sto je znao prodati pricu uefi, savezu, vlastima da nam srede stadion (a oni tu pricu nikad ne bi popusili da nije trebalo reprezentaciji), sve ostalo je uradio katastrofalno pocevsi od najbitnijeg rezultata. Mnogi pricaju o toj transparentnosti i poslovanju, na to mogu samo da se nasmijem, transparentno znamo koliko smo dobili para od ulaznica i nista vise, a kako se poslovalo i sta se radilo to samo oni znaju i rezultate i pravu istinu cemo znati tek kad odu, kao i za sve uprave do sada.
Frajer postavio na sve pozicije podobne umjesto sposobnih i neko ti dodje i prica o njemu pozitivno haha klub se vodi kao Sj. Koreja...

Srdjan Stanic pitarski ker
let3 je napisao/la:Šef stručnog štaba Milomir Odović dobio je maksimalnu podršku Uprave kluba, uz poruku da se od njega očekuje da zajedno sa stručnim štabom konsoliduje stanje u ekipi do kraja prvog dijela sezone i ostvari takmičarske ciljeve.![]()
poput skeča starog dobrog Monty Pythona.
Milomir Odović, kao iole inteligentan covjek, vrlo dobro zna da ovo u prevodu znaci "slijedeci si ti"spremaj kofere Oda i vec planiraj šta i kako dalje, bilo je lijepo družiti se s tobom ovih 10 tak kola

Da sam sebe citiram od 29 oktobra 2018.
Samo je pitanje ko je slijedeci žrtveni bekan

Osjeti se strah kod pitara

Odlične vijesti za navijače Plavih: Najavljeno pokretanje Akademije FK Željezničar
Nekadašnji trener Željezničara Admir Adžem bio je gost emisije Poluvrijeme na Hayat TV gdje je rekao da će Plavi sa Grbavice uskoro pokrenuti Akademiju
Akademija FK Željezničar će biti u potpunosti drugačija u odnosu na Akademiju FK Sarajevo, te da će se u njoj formirati elitna grupa igrača kojima će se posvetiti maksimalna pažnja.
- Nakon što sam dobio otkaz uzeo sam slobodno vrijeme da se odmorim poslije čega je uslijedio poziv ljudi iz kluba koji su mi dali zadatak da formiram Akademiju FK Željezničar. Prihvatio sam poziv da radim u našem Omladinskom pogonu. Akademija FK Željezničar će biti sasvim različita od onoga što imaju komšije sa Koševa, riječ je o sasvim drugom modelu međutim jako svrsishodan i biće jako dobar potez našeg kluba, te ćemo to u budućnosti oformiti, rekao je Adžem i zatim dodao:
- Akademija iziskuje mnogo sredstava, a mi smo se odlučili za formiranje elitne grupe i njima posvetiti maksimalnu pažnju i oni će biti projekat kluba, te ćemo učiniti sve da ih napravimo što boljim igračima kako bi naš klub od njih imao mnogo koristi. Pogledajte videoprilog:
-
- Kontakt:
"Predsjednik Misimović i njegova klika smišljaju kako da još jednom podmetne priču navijačima, da je upakuje na svoj način i tako kupe vrijeme i pobjegnu od odgovornosti."

ito kakav je Babuka se vracairfo je napisao/la:Osjeti se strah kod pitara![]()
![]()

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Pravi covjek na pravom mjestu - Adzem kao glavni rukovodioc Akademije FK Zeljeznicar.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Vec drhte od straha zbog Babukeirfo je napisao/la:Osjeti se strah kod pitara![]()
![]()

Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Jel' se stvarno vraca babuka ili ga samo prizivate? 

Sta ono rekose perfektno odradjen transfer rok?Stopama Arežine uskoro će i defanzivac Miloš Bakrač saznaju ****. Čelnici Željezničara žele raskinuti ugovor sa Crnogorcem koji na Grbavici nije pokazao ništa. Bakrač je na Grbavicu stigao sa epitetom najboljeg stopera crnogorske lige i A reprezentativca Crne Gore, ali se već u prvim utakmica u Plavom dresu, koje je Željo igrao protiv estonske Narve Trans, vidjelo da Bakrač nije kapacitet za Želju.

Al su nam napravili smijuriju od kluba zadnjih godina a sada bi vrsili nadogradnje nekakve, mrs svi do jednog
Iskreno receno ne vidim razlog da se ne vrati,vec 2 godine nema nikakav trenerski posao,od klupe reprezentacije je svakako daleko.exampLe. je napisao/la:Jel' se stvarno vraca babuka ili ga samo prizivate?
Tako da mislim da se Babuka vraca

Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Babuka? Nije istina da Jagodić dolazi.
Hoće li nas Štilić voditi protiv Širokog? 

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Dolazi ovaj iz Slobode ili Vinko kakav Osima ili babuka.Dakle Nalic najblizi.
Ostavka je čin odstupanja sa neke pozicije. Ostavke mogu biti iznuđene (a to su i najčešće), ali i nemoraju – već mogu biti čisti moralni čin onog koji je daje, jer sam uviđa da je to najbolje rješenje za prestanak sukoba i izlazak iz krize u kojoj se nalazi organizacija, firma, stranka, klub, savez ili neki drugi privredni, sportski ili politički subjekt.
Ostavke se u sportu podnose (uglavnom) kada nema rezultata. Šalje se određena poruka, izaziva pozitivni šok i preuzima odgovornost.
Trener se povlači jer više ne kontroliše ekipu, a predsjednik jer je na odgovarajuće funkcije postavio ljude koji nisu odgovorili zadacima, a i sam je povlačio poteze koji nisu polučili željene efekte.
Na Grbavici se ostavke odgovornih za sadašnje stanje, i dalje čekaju.
Željezničar se nalazi u vjerovatno najvećoj rezultatskoj krizi u posljednjih 25 godina. Utoliko je veća što joj se ne nazire kraj. Srećom pa će nakon utakmice sa Širokim Brijegom uslijediti pauza u prvenstvu, duga skoro tri mjeseca. Time će biti prekinuta agonija u kojoj se nalazi jedan od najvećih klubova u državi. Dovoljno vremena da se napravi analiza i povuku konkretni potezi.
Ali ko će ih povući?
Trener je odlučio da se povuče. Odović je nakon svakog poraza kukao nad svojom i sudbinom ekipe, a onda je i definitivno izgubio strpljenje i zatražio drugi posao u klubu.
Zbog rezultatske kalvarije i četiri vezana poraza od kojih su tri protiv potpunih autsajdera, trener je postupio moralno.
Njegovo zdravstveno stanje je pogoršano, i sam je shvatio vjerovatno da je posao koji radi sizifovski.
Gdje su drugi u svemu ovome? Srame li se što se klub koji bi trebao pretendovati na titulu nalazi 12 bodova iza lidera i najvećeg rivala.
Kakvi vjetrovi pušu sa Grbavice, po svemu sudeći niko drugi neće staviti mandat na raspolaganje, jer se očito niko ne smtara krivim. Nema odgovora na brojna pitanja, na Grbavici su podigli zid šutnje. Niko se iz rukovodstva ne oglašava.
Predsjednik Misimović i njegova klika smišljaju kako da još jednom podmetne priču navijačima, da je upakuje na svoj način i tako kupe vrijeme i pobjegnu od odgovornosti.
U Željezničaru je uvijek bila takva kultura da su se čelni ljudi sami povlačili. U datom trenutku su prepoznavali da situacija nije dobra i da je klubu potreban šok.
Predsjednik je najodgovorniji za funkcionisanje kluba. S obzirom na to da je instalirao svoje ljude, lojalne i odane na svako mjesto, onda odgovara i za njih. Nema tu mudrovanja.
Šta mislite šta će klupsko rukovodstvo uraditi preko zime? Isto što i kod svake krizne situacije: dovesti trenera koji nema pojma gdje je došao, koga su predsjedniku preporučili po ko zna kojim osnovama. Klub će kupiti igrače koje prethodno nisu ni pratili, ni znaju puno o njima, ali su ih predložili klubu bliski menadžeri na časnu riječ.
I šta onda?
Ako ne bude korijenitih promjena, s proljeća opet sve isto.
Predsjednik Želje dok gleda meč na novom travnjaku oko kojeg blješte led reklame zavaljen u kožnu stolicu na novoj tribini ne može shvatiti zašto mu ekipa igra loše.
Da bi spoznao suštinu treba pored pravnika, ekonomista i inžinjera, pronaći i ponekog trenera, adekvatne ljude iz sportskog menadžmenta i koji misle svojom glavom i imaju progresivne ideje.
(Adnan Pločo/****)

Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Zeljo92 je napisao/la:Ostavka je čin odstupanja sa neke pozicije. Ostavke mogu biti iznuđene (a to su i najčešće), ali i nemoraju – već mogu biti čisti moralni čin onog koji je daje, jer sam uviđa da je to najbolje rješenje za prestanak sukoba i izlazak iz krize u kojoj se nalazi organizacija, firma, stranka, klub, savez ili neki drugi privredni, sportski ili politički subjekt.
Ostavke se u sportu podnose (uglavnom) kada nema rezultata. Šalje se određena poruka, izaziva pozitivni šok i preuzima odgovornost.
Trener se povlači jer više ne kontroliše ekipu, a predsjednik jer je na odgovarajuće funkcije postavio ljude koji nisu odgovorili zadacima, a i sam je povlačio poteze koji nisu polučili željene efekte.
Na Grbavici se ostavke odgovornih za sadašnje stanje, i dalje čekaju.
Željezničar se nalazi u vjerovatno najvećoj rezultatskoj krizi u posljednjih 25 godina. Utoliko je veća što joj se ne nazire kraj. Srećom pa će nakon utakmice sa Širokim Brijegom uslijediti pauza u prvenstvu, duga skoro tri mjeseca. Time će biti prekinuta agonija u kojoj se nalazi jedan od najvećih klubova u državi. Dovoljno vremena da se napravi analiza i povuku konkretni potezi.
Ali ko će ih povući?
Trener je odlučio da se povuče. Odović je nakon svakog poraza kukao nad svojom i sudbinom ekipe, a onda je i definitivno izgubio strpljenje i zatražio drugi posao u klubu.
Zbog rezultatske kalvarije i četiri vezana poraza od kojih su tri protiv potpunih autsajdera, trener je postupio moralno.
Njegovo zdravstveno stanje je pogoršano, i sam je shvatio vjerovatno da je posao koji radi sizifovski.
Gdje su drugi u svemu ovome? Srame li se što se klub koji bi trebao pretendovati na titulu nalazi 12 bodova iza lidera i najvećeg rivala.
Kakvi vjetrovi pušu sa Grbavice, po svemu sudeći niko drugi neće staviti mandat na raspolaganje, jer se očito niko ne smtara krivim. Nema odgovora na brojna pitanja, na Grbavici su podigli zid šutnje. Niko se iz rukovodstva ne oglašava.
Predsjednik Misimović i njegova klika smišljaju kako da još jednom podmetne priču navijačima, da je upakuje na svoj način i tako kupe vrijeme i pobjegnu od odgovornosti.
U Željezničaru je uvijek bila takva kultura da su se čelni ljudi sami povlačili. U datom trenutku su prepoznavali da situacija nije dobra i da je klubu potreban šok.
Predsjednik je najodgovorniji za funkcionisanje kluba. S obzirom na to da je instalirao svoje ljude, lojalne i odane na svako mjesto, onda odgovara i za njih. Nema tu mudrovanja.
Šta mislite šta će klupsko rukovodstvo uraditi preko zime? Isto što i kod svake krizne situacije: dovesti trenera koji nema pojma gdje je došao, koga su predsjedniku preporučili po ko zna kojim osnovama. Klub će kupiti igrače koje prethodno nisu ni pratili, ni znaju puno o njima, ali su ih predložili klubu bliski menadžeri na časnu riječ.
I šta onda?
Ako ne bude korijenitih promjena, s proljeća opet sve isto.
Predsjednik Želje dok gleda meč na novom travnjaku oko kojeg blješte led reklame zavaljen u kožnu stolicu na novoj tribini ne može shvatiti zašto mu ekipa igra loše.
Da bi spoznao suštinu treba pored pravnika, ekonomista i inžinjera, pronaći i ponekog trenera, adekvatne ljude iz sportskog menadžmenta i koji misle svojom glavom i imaju progresivne ideje.
(Adnan Pločo/****)

I da, Odoviću jedno veliko hvala što je pokušao!
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Bing [Bot], N3R3D i 55 gostiju.