Buriram stadion, kapacitet 36000, 15mil$
Stadion izgleda brutalno. Ako sam dobro upratio montazni stadion. E zamislite stadion ovakvog izgleda a kapaciteta cca 8-10 000. I cijena bi bila puno niza.

I ja sam protiv toga koliko god to lijepo izgledalo i zanimljivo bi bilo imati takav stadion al mislim da je to bacanje para i da bi za te pare mogao jedan stadio da se opremi i prosiri za reprezentaciju tipa grbavica ili bp a ostale pare uloziti u ostale stadione,prvenstveno u nove terene ,svlacionice i sl.U pomocne terene skole fudbala jer to je buducnost a ne Nacionalni stadion.Samo bi da kazem u normalnim drzava bi nacionalni stadion bio ok al kod nas gdje nam sve fali sto se tice infrastrukture to bi bio promasaj.Najbolja situacija bi bila da u bih ima najmanje 6,7 ,stadiona sa trecom kategorijom i barem jedan sa cetvrtom i nama vise ne treba.KrajisnikBosnjak je napisao/la:Glupo je pričati o nacionalnom stadionu jer ga neće nikad biti. A kad bi se gradio isključivo ga graditi u Sarajevu, to je glavni grad, administrativni, sportski, kulturni centar BiH. Nisam Sarajlija, ali to je tako i šta se sad tu može?![]()
Uglavnom terene napraviti za najboljih 6-7 klubova u BiH kroz 2 godine. To bi mene zadovoljilo.
Pa ovako bi izgledalo Bilino kada bi se podigao sjever, jug i istok, samo ja istok ne bi dirao.hlive je napisao/la:Thailand
Buriram stadion, kapacitet 36000, 15mil$
Arnelv52 je napisao/la:Naravno da sam za da se gradi nacionalni stadion, jer on na simboličkoj razini predstavlja mnogo više od onog što bi se u njega uložilo. Nacionalni stadion nije samo fudbalsko igralište nego kulturni spomenik i simbol sposobnosti jedne nacije da gradi velike projekte.
A pored toga i pored toga što bi se na njemu mogle igrati velike utakmice i utakmice reprezentacije mogli bi se održavati koncerti svjetskih zvijezda pa bismo nekad i vidjeli da neka poznata faca održi koncert južnije od Zagreba.
Što se tiče ostalih stadiona treba malo raditi a ne samo grabiti i jagmiti se oko kolača. Sem eventualno jednog ili dva kluba u cijeloj državi ne vidim nijedan drugi koji je posvećen stvaranju neke nove i dodane vrijednosti. Svi ostali klubovi su nam uglavnom birokratski - dobiju pare bez ikakvog ekonomskog pokrića i onda rasporede najčešće prema staroj praksi.
Drago mi je vidjeti svaki napredak na bilo kojem stadionu al' napredak su uglavnom uradili klubovi koji nisu čekali da im neko da pare nego su sami nešto napravili, a često sami nešto započeli pa im se onda i drugi pridružili.
A to je drugi par rukava i jos veca ironija, taj nacionalni stadion koji bi imao 30-35 hiljada kapacitet bio bi pun jednom u toku kvalifikacionog ciklusa kada dodje reprezentacija iz prvog sesira (Belgija, Portugal, Spanija, Hrvatska itd...) plus eventualno kad bi u grupi bila Srbija...Skrsiti 100 miliona KM za to dok je drzava u zescem raspadu bi bio vrhunac debilizma, sto automatski znaci da i nije nemoguce kad su nase vlasti u pitanju, zamisli samo koliko bi nabili cijenu stadiona koje bi izvodile ortacke firmerishovski je napisao/la:Kakav nacionalni stadion,kakvi bakrači,država nam se raspada,narod masovno seli zbog nikakvog standarda,ono sanja arene od 50 miliona... Taj stadion ako se nekad i napravi a Dino Merlin ne preseli na ahiret,jedino tad bi se i mogao napunit,sarajlije su inace poletne kad je reprezentacija u pitanju,Grbavicu i Koševo ne mogu napunit jednom godišnje...
Sve je itekako moguce. FIFA, UEFA i savez su sposobni 15 mil € izdvojiti to sam porpilicno siguran. Ako su za zgradu mogu donirati 10mil KM, za ovakav projekat ide veca donacija i ucesce saveza koji ce se sigurno u narednom periodu dodatno obogatiti.japa je napisao/la:A to je drugi par rukava i jos veca ironija, taj nacionalni stadion koji bi imao 30-35 hiljada kapacitet bio bi pun jednom u toku kvalifikacionog ciklusa kada dodje reprezentacija iz prvog sesira (Belgija, Portugal, Spanija, Hrvatska itd...) plus eventualno kad bi u grupi bila Srbija...Skrsiti 100 miliona KM za to dok je drzava u zescem raspadu bi bio vrhunac debilizma, sto automatski znaci da i nije nemoguce kad su nase vlasti u pitanju, zamisli samo koliko bi nabili cijenu stadiona koje bi izvodile ortacke firmerishovski je napisao/la:Kakav nacionalni stadion,kakvi bakrači,država nam se raspada,narod masovno seli zbog nikakvog standarda,ono sanja arene od 50 miliona... Taj stadion ako se nekad i napravi a Dino Merlin ne preseli na ahiret,jedino tad bi se i mogao napunit,sarajlije su inace poletne kad je reprezentacija u pitanju,Grbavicu i Koševo ne mogu napunit jednom godišnje...
Kad nasi grade to vise nije 100 miliona nego duplo,oni su sposobni da nadju najskuplje materijale na trzistu,najskuplje izvodjace,koji ce usput onako probiti rok zavrsetka gradnjejapa je napisao/la:A to je drugi par rukava i jos veca ironija, taj nacionalni stadion koji bi imao 30-35 hiljada kapacitet bio bi pun jednom u toku kvalifikacionog ciklusa kada dodje reprezentacija iz prvog sesira (Belgija, Portugal, Spanija, Hrvatska itd...) plus eventualno kad bi u grupi bila Srbija...Skrsiti 100 miliona KM za to dok je drzava u zescem raspadu bi bio vrhunac debilizma, sto automatski znaci da i nije nemoguce kad su nase vlasti u pitanju, zamisli samo koliko bi nabili cijenu stadiona koje bi izvodile ortacke firmerishovski je napisao/la:Kakav nacionalni stadion,kakvi bakrači,država nam se raspada,narod masovno seli zbog nikakvog standarda,ono sanja arene od 50 miliona... Taj stadion ako se nekad i napravi a Dino Merlin ne preseli na ahiret,jedino tad bi se i mogao napunit,sarajlije su inace poletne kad je reprezentacija u pitanju,Grbavicu i Koševo ne mogu napunit jednom godišnje...
Ako savez moze da napravi sam stadion uz pomoc opstine neka ga napravi, a kome je to Uefa dala tolike pare za stadion? Upravo zato sto su im dali sad za ovu zgradu plus krov na Grbavici mozes ocekivati da su oni svoje kredite potrosili pa ne mozes svake godine traziti donacije jesi normalan? Pa nije ovdje rat a UEFA nije UN.JavierBosnia je napisao/la:Sve je itekako moguce. FIFA, UEFA i savez su sposobni 15 mil € izdvojiti to sam porpilicno siguran. Ako su za zgradu mogu donirati 10mil KM, za ovakav projekat ide veca donacija i ucesce saveza koji ce se sigurno u narednom periodu dodatno obogatiti.japa je napisao/la:A to je drugi par rukava i jos veca ironija, taj nacionalni stadion koji bi imao 30-35 hiljada kapacitet bio bi pun jednom u toku kvalifikacionog ciklusa kada dodje reprezentacija iz prvog sesira (Belgija, Portugal, Spanija, Hrvatska itd...) plus eventualno kad bi u grupi bila Srbija...Skrsiti 100 miliona KM za to dok je drzava u zescem raspadu bi bio vrhunac debilizma, sto automatski znaci da i nije nemoguce kad su nase vlasti u pitanju, zamisli samo koliko bi nabili cijenu stadiona koje bi izvodile ortacke firmerishovski je napisao/la:Kakav nacionalni stadion,kakvi bakrači,država nam se raspada,narod masovno seli zbog nikakvog standarda,ono sanja arene od 50 miliona... Taj stadion ako se nekad i napravi a Dino Merlin ne preseli na ahiret,jedino tad bi se i mogao napunit,sarajlije su inace poletne kad je reprezentacija u pitanju,Grbavicu i Koševo ne mogu napunit jednom godišnje...
I onda ucesce drzave ide od nekih 30 mil €. Ja licno mislim da je to smijesna cifra kad se ukljuci drzava, kanton, opstina, svi nivoi, pa mozda i donacija neka dodatna, investitor, sponzor.
Da je moguce - moguce je itekako. Drugo je pitanje opravdanosti i isplativosti. Ne mozes ocekivati da ga isplatis odma, ali takvog objekta BiH nema i da je potreban - potreban je. Ako ne vidite koliko kasnimo za evropom i svijetom po tom pitanju onda.. Istina i da ima prečih problema, ali ove pare sto su za ovo potrebne ce se prosuti negdje tako bespotrebno da je to smijesno.
hahahahaha kakav bolan Al Shidi, kozoyeb arapski kojeg je SDA nafatala i dovela ga ovdje i prikazala ga ko inevstitora, frajer u Arabiji ima imovinu vrijenu jedva milion dolara a ovdje fol ulaze stotine milionaemir79 je napisao/la:Mi jednostavno nemamo pametnih ljudi da pokrenu to pitanje na ozbiljan nacin. Toliko arapskih investitora vrvi po Sarajevu, a niko da ih dotakne po tom pitanju.
Ponuditi im zemljiste u gradu, da sebi mogu izgraditi hotel, trzni centar... uz obavezu nacionalnog stadiona od 20-30 miliona Eura. Za njih cifra od 20-30 miliona je pisljiva cifra, a mogao bi se izgraditi bombastican stadion.
Prvi na pamet mi pada Al Shiddi koji na desetine i desetine mililna investira u grad.
Prvo so je u grad uveo samu kremu hotelijerstva , od Bristola i hotela u SCC-u, te trzni centar u gradu na kakvom mogu pozaviditi i mnogi evropski gradovi, onda turisticko naselje, pa osnivanje avio kompanije Flybosnia.
Nesto das, da bi dobio i svi zadovoljni, ali jok.
Kao sto rekoh, ima se mogucnosti, ali nema pametna covjeka.
To je prodaja magle bosnjackih komunjara. Rekla teta Hanifa iz komsiluka, kao i za zlatne kasike. Samo se balije pale na Brkana i kompaniju.japa je napisao/la:hahahahaha kakav bolan Al Shidi, kozoyeb arapski kojeg je SDA nafatala i dovela ga ovdje i prikazala ga ko inevstitora, frajer u Arabiji ima imovinu vrijenu jedva milion dolara a ovdje fol ulaze stotine milionaemir79 je napisao/la:Mi jednostavno nemamo pametnih ljudi da pokrenu to pitanje na ozbiljan nacin. Toliko arapskih investitora vrvi po Sarajevu, a niko da ih dotakne po tom pitanju.
Ponuditi im zemljiste u gradu, da sebi mogu izgraditi hotel, trzni centar... uz obavezu nacionalnog stadiona od 20-30 miliona Eura. Za njih cifra od 20-30 miliona je pisljiva cifra, a mogao bi se izgraditi bombastican stadion.
Prvi na pamet mi pada Al Shiddi koji na desetine i desetine mililna investira u grad.
Prvo so je u grad uveo samu kremu hotelijerstva , od Bristola i hotela u SCC-u, te trzni centar u gradu na kakvom mogu pozaviditi i mnogi evropski gradovi, onda turisticko naselje, pa osnivanje avio kompanije Flybosnia.
Nesto das, da bi dobio i svi zadovoljni, ali jok.
Kao sto rekoh, ima se mogucnosti, ali nema pametna covjeka.![]()
postavljen ko ikebana statro investitor a postavili ga stvarni vlasnici Bake i svita oko njega, a pare od SCCa, Bristola zavrse u poreznim oazama na racunima stvarnih vlasnika. Kakav crni Al Shiddi
![]()
O ČEMU PRIČAŠ, PA FINO JE REKAO PREDSJEDNIK DA NI AUTO NEMA, DA JE SIROMAŠAN?!?!?japa je napisao/la: hahahahaha kakav bolan Al Shidi, kozoyeb arapski kojeg je SDA nafatala i dovela ga ovdje i prikazala ga ko inevstitora, frajer u Arabiji ima imovinu vrijenu jedva milion dolara a ovdje fol ulaze stotine miliona![]()
postavljen ko ikebana statro investitor a postavili ga stvarni vlasnici Bake i svita oko njega, a pare od SCCa, Bristola zavrse u poreznim oazama na racunima stvarnih vlasnika. Kakav crni Al Shiddi
![]()
Naravano da je rekao, dok ima botova poput ovog gore naravno da ce govoriti i ja bi govorio...cuj daj Shidija da napravi stadiontheKuPuS je napisao/la:O ČEMU PRIČAŠ, PA FINO JE REKAO PREDSJEDNIK DA NI AUTO NEMA, DA JE SIROMAŠAN?!?!?japa je napisao/la: hahahahaha kakav bolan Al Shidi, kozoyeb arapski kojeg je SDA nafatala i dovela ga ovdje i prikazala ga ko inevstitora, frajer u Arabiji ima imovinu vrijenu jedva milion dolara a ovdje fol ulaze stotine miliona![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Upravu si, Sarajevo nije metropola al' ne zato što nema mogućnosti da bude. Zna se šta svjetskoj zvijezdi treba da bi došla u grad. Između ostalog to je vjerovatno i dobra scena.japa je napisao/la:A ovaj Arnel kao i na temi Arsenala zivi u zabludama u nekoj alternativnoj realnosti hahahaha svjetske muzicke zvijezde se inace otimaju da dodju u Sarajevo samo ih yebe sto nema modernog stadionaNeki fakat utripovali ovo metropola a ono ima 300-400 hiljada za euro standarde siromasnih ljudi koji u ogromnoj vecini slusaju doamcu muziku, James Blunt napunio jedva pola Zetre
samo da mi je znati na osnovu cega je lik utripovao da bi neka velika zvijezda dosla ovdje? svjetsku muzicku zvijezdu Sarajevo ne moze privuci da izgradi Emirates i Camp Nou u jednom...to je jednom dosao U2 iz sazaljenja poslije rata i to je to...
Nacionalni stadion je neisplativ i neodrziv a plus u citavoj drzavi imas dva normalna terena, rijesiti prvo terene i reflektore, tribine na postojecim stadionima pa onda praviti moderne nacionalne...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.