Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Koji nissan?
- Fantasista
- Kontakt:
Micrasemcho je napisao/la:Koji nissan?
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Ma to je Reno. Toyotu bih ja samo gledao
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- Fantasista
- Kontakt:
Ma kakav Reno, da je to lose ne bi mercedes se zezo sa njima oko motora. Auto je izdrzljivo do boga. Kod mene je 7 godina i nemam zamjerki. Imam poznanika koji vozi noviju Micru i lik je prezadovoljan.
Toyota jeste odlicna ali naredno auto koje budem uzimao je Honda ili Mazda.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Pa dizel u micri je dci?
Ko zna sta je sad napravio Reno. Vjerujem da Merc ne bi riskirao reputaciju, iako su je sami sebi oborili negdje od 2006
Ko zna sta je sad napravio Reno. Vjerujem da Merc ne bi riskirao reputaciju, iako su je sami sebi oborili negdje od 2006
Prosjecan motor a to sto ga je Merc nesto doradjenog gurao u verzije A i B klase, vise govori o njihovoj promasenoj politici.
99 % dokazano da je prirodni vijek 1.5 dci motora izvorno kod Renaulta nekih 280k prije zamjene skupih dizni i onda negdje oko 300k prije generalke.
Mozda je kod pomenutog Merca event Nissana radi prilagodbi to tik drugcije, ali temeljna konstrukcija da naslutit da nisu poznati po robusnosti.
To sto ga ti vozas 7 godina ne znaci nista a moguce da si max presao u regionu od 140k za taj period (ak prelazis 20 000 godisnje, al to je bas pofina kilometraza).
Pravi Japanci su benzinci i cijela uspjesna tehnologija sto ih je vinula visoko prezentirana je u Toyoti i Hondi. Tacnije onaj famozno niski procenat kvarova i izdrzljivost priblizna onoj njemackih vozila, iako je Svabo tik ispred.
To su oni VVTI i slicni motori.
E novi 1.6 dci je pusta suprotnost i tu je Renault sa svojom F1 tehnologijom opako poentirao.
99 % dokazano da je prirodni vijek 1.5 dci motora izvorno kod Renaulta nekih 280k prije zamjene skupih dizni i onda negdje oko 300k prije generalke.
Mozda je kod pomenutog Merca event Nissana radi prilagodbi to tik drugcije, ali temeljna konstrukcija da naslutit da nisu poznati po robusnosti.
To sto ga ti vozas 7 godina ne znaci nista a moguce da si max presao u regionu od 140k za taj period (ak prelazis 20 000 godisnje, al to je bas pofina kilometraza).
Pravi Japanci su benzinci i cijela uspjesna tehnologija sto ih je vinula visoko prezentirana je u Toyoti i Hondi. Tacnije onaj famozno niski procenat kvarova i izdrzljivost priblizna onoj njemackih vozila, iako je Svabo tik ispred.
To su oni VVTI i slicni motori.
E novi 1.6 dci je pusta suprotnost i tu je Renault sa svojom F1 tehnologijom opako poentirao.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- Fantasista
- Kontakt:
Kod mene je benzinac.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Mislim da ti je za ovo nase BiH trziste ipak bolja Toyota od Mazde. Ako pricamo o tim malim autima. A Honda u svijetu ima pouzdana auta, enigma mi je da ovdje valjda i ne prodaje. A vjerovatno ne bi ni isla iako ima dobra auta jer smo mi takav narod.Fantasista je napisao/la:Ma kakav Reno, da je to lose ne bi mercedes se zezo sa njima oko motora. Auto je izdrzljivo do boga. Kod mene je 7 godina i nemam zamjerki. Imam poznanika koji vozi noviju Micru i lik je prezadovoljan.
Toyota u Tuzli ima zastupnika i privlace ljude niskim cijenama. 22k Yaris, Auris i Corrola 29-30. Vec se moze vidjati dosta tih modela novih na ulicama.. A imaju i ove hibride ali to opet tesko ko da se odluci mada znam vidjati i to.
Nova Micra je kvalitetno odradjena. Od tih malih vjerovatno najbolji kvalitet izrade. A imaju i one 0.9 motore koji imaju solidan broj ks.
Ma sto se tice motora ru nema s vw fkt, pa moj komso ima golfa tricu karavan, 99 godiste, auto preslo preko 900.000
Tako reci, po Ljiljanovom postu skonta da vozas 1.5 dci. Onda imas vjerovatno onaj 1.4 88 konja il 1.6 sa 110. Znaci msm o K12 modelima do 2010.Fantasista je napisao/la:Kod mene je benzinac.
Motori 1.2 su poznati po problemima pogonskog lanca.
Fino gradsko vozilo i uzgred da dodam, kada vec pominjemo Renault, Francuzi su imali kvalitetnih benzinaca. Al' navedeni dizelas 1.5 dci nije se proslavio.
Ak ga nije cuvao u garazi na kontroliranoj temperaturi onda je milion posto fin novac bacio na limariju. To je tricama bolna tacka. Znaci obrve, iza blatobrana te pragovi eventualno pod.pa moj komso ima golfa tricu karavan, 99 godiste, auto preslo preko 900.000
- Fantasista
- Kontakt:
Kod mene je k11 modelAsteriks je napisao/la:Tako reci, po Ljiljanovom postu skonta da vozas 1.5 dci. Onda imas vjerovatno onaj 1.4 88 konja il 1.6 sa 110. Znaci msm o K12 modelima do 2010.Fantasista je napisao/la:Kod mene je benzinac.
Fino gradsko vozilo i uzgred da dodam, kada vec pominjemo Renault, Francuzi su imali kvalitetnih benzinaca. Al' navedeni dizelas 1.5 dci nije se proslavio.
Ak ga nije cuvao u garazi na kontroliranoj temperaturi onda je milion posto fin novac bacio na limariju. To je tricama bolna tacka. Znaci obrve, iza blatobrana te pragovi eventualno pod.pa moj komso ima golfa tricu karavan, 99 godiste, auto preslo preko 900.000
1.0 benzin 16v, 2000. God
I moram pohvalit limariju i podove, perfekcija.
To je vec za moj pojam veliki downsizing, bilo da je rijec o kubikazi il snazi. Realno, untaoc svega 850 kg, ima losa medjuubrzanja. Jedina sreca sto nije trocilindras. Onda sigurno ne bi imao sta zvucno dodati.
Kak god, ak si zadovoljan nastavi svoj hir, al ja recemo imam potpuno drugcije kriterije i definiciju onog sto jedno vozilo mora priloziti.
Kak god, ak si zadovoljan nastavi svoj hir, al ja recemo imam potpuno drugcije kriterije i definiciju onog sto jedno vozilo mora priloziti.
- Fantasista
- Kontakt:
Razumijem te.Asteriks je napisao/la:To je vec za moj pojam veliki downsizing, bilo da je rijec o kubikazi il snazi. Realno, untaoc svega 850 kg, ima losa medjuubrzanja. Jedina sreca sto nije trocilindras. Onda sigurno ne bi imao sta zvucno dodati.
Auto sam dobio kao poklon, nisam bio nesto odusevljen. Mislio sam ga prodati ali brzo sam se zaljubio i odustao sam. Auto se ne kvari, nije velika potrosnja, isao sa njim u Bg u Osijek itd. Najbrze sto sam ga tjerao je 120 km na sat.
Naredne godine sam planirao uzeti nesto vece i jace ali Micru cu definitivno zadrzati.
- Centre forward
- Kontakt:
@Asteriks i @ostali, imam specifčno pitanje ? Golf četvrte generacije 2004 godiste, 74 kw TDI, nema nikakvih slovnih oznaka na njemu, odnosno na gepeku ne pise ni Golf ni TDI. Interesuje me da li su originalno dolazili bez ikakvih natpisa , dakle fabrički, ili su usljed neceg drugog majstori u domaćoj radinosti to na neki način ispravljali ? Konkretno, ako nema ništa, da li je moguce da je bio havarisan i slično, jer nisam puno cetvorki vidio u takvom izdanju ?
Fala.
Fala.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Pa mozes skinuti na svakom te oznake, zaljepljeni ljepilom, sve zavisi da li ti je to cejfCentre forward je napisao/la:@Asteriks i @ostali, imam specifčno pitanje ? Golf četvrte generacije 2004 godiste, 74 kw TDI, nema nikakvih slovnih oznaka na njemu, odnosno na gepeku ne pise ni Golf ni TDI. Interesuje me da li su originalno dolazili bez ikakvih natpisa , dakle fabrički, ili su usljed neceg drugog majstori u domaćoj radinosti to na neki način ispravljali ? Konkretno, ako nema ništa, da li je moguce da je bio havarisan i slično, jer nisam puno cetvorki vidio u takvom izdanju ?
Fala.
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
Mislim da jeste, garaziran, tj. ima garazu, limarija je u finom stanju, prodat je drugom komsiji, jest limarija bolna tacka, medjutim, ova trica je 99 godiste, moguce da se ta serija malo i popravila na kvaliteti limarije...Asteriks je napisao/la:Tako reci, po Ljiljanovom postu skonta da vozas 1.5 dci. Onda imas vjerovatno onaj 1.4 88 konja il 1.6 sa 110. Znaci msm o K12 modelima do 2010.Fantasista je napisao/la:Kod mene je benzinac.
Pug 208 je bas lijep auto kao i ova nova Mikra. Za grada se ubila.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Eh ako si ga dobio, to ti i treba biti najbolje auto na svijetu.
208 ima mjesta kao u prici, a izgleda bas skučeno
208 ima mjesta kao u prici, a izgleda bas skučeno
Samo dvoja vrata.
Jest da imam osjećaj da mi laju kad povezem 2+ osoba.
Jest da imam osjećaj da mi laju kad povezem 2+ osoba.
Originalno, svaki model dodje sa oznakom. Medjutim, neki korisnici jednostavno skinu znak kojeg na povrsini lima drzi ljepiva folija, jer im se ne svidja.Centre forward je napisao/la:@Asteriks i @ostali, imam specifčno pitanje ? Golf četvrte generacije 2004 godiste, 74 kw TDI, nema nikakvih slovnih oznaka na njemu, odnosno na gepeku ne pise ni Golf ni TDI. Interesuje me da li su originalno dolazili bez ikakvih natpisa , dakle fabrički, ili su usljed neceg drugog majstori u domaćoj radinosti to na neki način ispravljali ? Konkretno, ako nema ništa, da li je moguce da je bio havarisan i slično, jer nisam puno cetvorki vidio u takvom izdanju ?
Fala.
Havarisano vozilo se da primjetiti pomoc par fora. Prvo, gore na krovu uvijek imas izbočinu, gledajuc sa zada prema naprijed duzinom kedera, ak je imalo vecu nezgodu. To niko ne ispravi.
Dalje, pozicija haube. Ista mora biti paralelna po linijama te visini gdje vidis prisilna odstupanja.
I za kraj pozicija vrata, koja na B sauli, duzinom, imaju onu prirodnu liniju.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 25 nov 2018, 12:02, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: darker10, kraljttbvb i 58 gostiju.