Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
88
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
21
14%

Ukupno glasova: 146

semcho
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la semcho » 24 nov 2018, 13:21

Koji nissan?

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 24 nov 2018, 15:28

semcho je napisao/la:Koji nissan?
Micra :mrgreen:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 nov 2018, 15:30

Ma to je Reno. Toyotu bih ja samo gledao
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 24 nov 2018, 15:45

Ma kakav Reno, da je to lose ne bi mercedes se zezo sa njima oko motora. Auto je izdrzljivo do boga. Kod mene je 7 godina i nemam zamjerki. Imam poznanika koji vozi noviju Micru i lik je prezadovoljan.

Toyota jeste odlicna ali naredno auto koje budem uzimao je Honda ili Mazda.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 nov 2018, 16:10

Pa dizel u micri je dci?

Ko zna sta je sad napravio Reno. Vjerujem da Merc ne bi riskirao reputaciju, iako su je sami sebi oborili negdje od 2006

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 24 nov 2018, 16:14

Prosjecan motor a to sto ga je Merc nesto doradjenog gurao u verzije A i B klase, vise govori o njihovoj promasenoj politici.

99 % dokazano da je prirodni vijek 1.5 dci motora izvorno kod Renaulta nekih 280k prije zamjene skupih dizni i onda negdje oko 300k prije generalke.

Mozda je kod pomenutog Merca event Nissana radi prilagodbi to tik drugcije, ali temeljna konstrukcija da naslutit da nisu poznati po robusnosti.

To sto ga ti vozas 7 godina ne znaci nista a moguce da si max presao u regionu od 140k za taj period (ak prelazis 20 000 godisnje, al to je bas pofina kilometraza).

Pravi Japanci su benzinci i cijela uspjesna tehnologija sto ih je vinula visoko prezentirana je u Toyoti i Hondi. Tacnije onaj famozno niski procenat kvarova i izdrzljivost priblizna onoj njemackih vozila, iako je Svabo tik ispred.

To su oni VVTI i slicni motori.

E novi 1.6 dci je pusta suprotnost i tu je Renault sa svojom F1 tehnologijom opako poentirao.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 24 nov 2018, 16:41

Kod mene je benzinac.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 nov 2018, 16:47

Fantasista je napisao/la:Ma kakav Reno, da je to lose ne bi mercedes se zezo sa njima oko motora. Auto je izdrzljivo do boga. Kod mene je 7 godina i nemam zamjerki. Imam poznanika koji vozi noviju Micru i lik je prezadovoljan.

Toyota jeste odlicna ali naredno auto koje budem uzimao je Honda ili Mazda.
Mislim da ti je za ovo nase BiH trziste ipak bolja Toyota od Mazde. Ako pricamo o tim malim autima. A Honda u svijetu ima pouzdana auta, enigma mi je da ovdje valjda i ne prodaje. A vjerovatno ne bi ni isla iako ima dobra auta jer smo mi takav narod.

Toyota u Tuzli ima zastupnika i privlace ljude niskim cijenama. 22k Yaris, Auris i Corrola 29-30. Vec se moze vidjati dosta tih modela novih na ulicama.. A imaju i ove hibride ali to opet tesko ko da se odluci mada znam vidjati i to.

Nova Micra je kvalitetno odradjena. Od tih malih vjerovatno najbolji kvalitet izrade. A imaju i one 0.9 motore koji imaju solidan broj ks.

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 24 nov 2018, 17:15

Ma sto se tice motora ru nema s vw fkt, pa moj komso ima golfa tricu karavan, 99 godiste, auto preslo preko 900.000

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 24 nov 2018, 17:20

Fantasista je napisao/la:Kod mene je benzinac.
Tako reci, po Ljiljanovom postu skonta da vozas 1.5 dci. Onda imas vjerovatno onaj 1.4 88 konja il 1.6 sa 110. Znaci msm o K12 modelima do 2010.

Motori 1.2 su poznati po problemima pogonskog lanca.

Fino gradsko vozilo i uzgred da dodam, kada vec pominjemo Renault, Francuzi su imali kvalitetnih benzinaca. Al' navedeni dizelas 1.5 dci nije se proslavio.
pa moj komso ima golfa tricu karavan, 99 godiste, auto preslo preko 900.000
Ak ga nije cuvao u garazi na kontroliranoj temperaturi onda je milion posto fin novac bacio na limariju. To je tricama bolna tacka. Znaci obrve, iza blatobrana te pragovi eventualno pod.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 24 nov 2018, 18:03

Asteriks je napisao/la:
Tako reci, po Ljiljanovom postu skonta da vozas 1.5 dci. Onda imas vjerovatno onaj 1.4 88 konja il 1.6 sa 110. Znaci msm o K12 modelima do 2010.

Fino gradsko vozilo i uzgred da dodam, kada vec pominjemo Renault, Francuzi su imali kvalitetnih benzinaca. Al' navedeni dizelas 1.5 dci nije se proslavio.
Ak ga nije cuvao u garazi na kontroliranoj temperaturi onda je milion posto fin novac bacio na limariju. To je tricama bolna tacka. Znaci obrve, iza blatobrana te pragovi eventualno pod.
Kod mene je k11 model

1.0 benzin 16v, 2000. God

I moram pohvalit limariju i podove, perfekcija.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 24 nov 2018, 18:11

To je vec za moj pojam veliki downsizing, bilo da je rijec o kubikazi il snazi. Realno, untaoc svega 850 kg, ima losa medjuubrzanja. Jedina sreca sto nije trocilindras. Onda sigurno ne bi imao sta zvucno dodati.

Kak god, ak si zadovoljan nastavi svoj hir, al ja recemo imam potpuno drugcije kriterije i definiciju onog sto jedno vozilo mora priloziti.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 24 nov 2018, 18:34

Asteriks je napisao/la:To je vec za moj pojam veliki downsizing, bilo da je rijec o kubikazi il snazi. Realno, untaoc svega 850 kg, ima losa medjuubrzanja. Jedina sreca sto nije trocilindras. Onda sigurno ne bi imao sta zvucno dodati.

Kak god, ak si zadovoljan nastavi svoj hir, al ja recemo imam potpuno drugcije kriterije i definiciju onog sto jedno vozilo mora priloziti.
Razumijem te.

Auto sam dobio kao poklon, nisam bio nesto odusevljen. Mislio sam ga prodati ali brzo sam se zaljubio i odustao sam. Auto se ne kvari, nije velika potrosnja, isao sa njim u Bg u Osijek itd. Najbrze sto sam ga tjerao je 120 km na sat.

Naredne godine sam planirao uzeti nesto vece i jace ali Micru cu definitivno zadrzati.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 24 nov 2018, 19:13

@Asteriks i @ostali, imam specifčno pitanje ? Golf četvrte generacije 2004 godiste, 74 kw TDI, nema nikakvih slovnih oznaka na njemu, odnosno na gepeku ne pise ni Golf ni TDI. Interesuje me da li su originalno dolazili bez ikakvih natpisa , dakle fabrički, ili su usljed neceg drugog majstori u domaćoj radinosti to na neki način ispravljali ? Konkretno, ako nema ništa, da li je moguce da je bio havarisan i slično, jer nisam puno cetvorki vidio u takvom izdanju ?

Fala. :thumbup:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 24 nov 2018, 19:20

Centre forward je napisao/la:@Asteriks i @ostali, imam specifčno pitanje ? Golf četvrte generacije 2004 godiste, 74 kw TDI, nema nikakvih slovnih oznaka na njemu, odnosno na gepeku ne pise ni Golf ni TDI. Interesuje me da li su originalno dolazili bez ikakvih natpisa , dakle fabrički, ili su usljed neceg drugog majstori u domaćoj radinosti to na neki način ispravljali ? Konkretno, ako nema ništa, da li je moguce da je bio havarisan i slično, jer nisam puno cetvorki vidio u takvom izdanju ?

Pa mozes skinuti na svakom te oznake, zaljepljeni ljepilom, sve zavisi da li ti je to cejf :D ne mora Odma znaciti da je neko mjenjao vrata Gepeka iako nikad ne znas :D
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 24 nov 2018, 20:05

Asteriks je napisao/la:

Mislim da jeste, garaziran, tj. ima garazu, limarija je u finom stanju, prodat je drugom komsiji, jest limarija bolna tacka, medjutim, ova trica je 99 godiste, moguce da se ta serija malo i popravila na kvaliteti limarije...

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 24 nov 2018, 20:49

Pug 208 je bas lijep auto kao i ova nova Mikra. Za grada se ubila.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 nov 2018, 22:03

Eh ako si ga dobio, to ti i treba biti najbolje auto na svijetu.

208 ima mjesta kao u prici, a izgleda bas skučeno

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 24 nov 2018, 23:43

Samo dvoja vrata. :ljepota:

Jest da imam osjećaj da mi laju kad povezem 2+ osoba. :mrgreen:

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 25 nov 2018, 10:04

Centre forward je napisao/la:@Asteriks i @ostali, imam specifčno pitanje ? Golf četvrte generacije 2004 godiste, 74 kw TDI, nema nikakvih slovnih oznaka na njemu, odnosno na gepeku ne pise ni Golf ni TDI. Interesuje me da li su originalno dolazili bez ikakvih natpisa , dakle fabrički, ili su usljed neceg drugog majstori u domaćoj radinosti to na neki način ispravljali ? Konkretno, ako nema ništa, da li je moguce da je bio havarisan i slično, jer nisam puno cetvorki vidio u takvom izdanju ?

Originalno, svaki model dodje sa oznakom. Medjutim, neki korisnici jednostavno skinu znak kojeg na povrsini lima drzi ljepiva folija, jer im se ne svidja.

Havarisano vozilo se da primjetiti pomoc par fora. Prvo, gore na krovu uvijek imas izbočinu, gledajuc sa zada prema naprijed duzinom kedera, ak je imalo vecu nezgodu. To niko ne ispravi.

Dalje, pozicija haube. Ista mora biti paralelna po linijama te visini gdje vidis prisilna odstupanja.

I za kraj pozicija vrata, koja na B sauli, duzinom, imaju onu prirodnu liniju.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 25 nov 2018, 12:02, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: darker10, kraljttbvb i 58 gostiju.