Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hercegovina
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la hercegovina » 20 nov 2018, 11:13

treba da se nalazi grb nsbih i da ne bude genericki, pa samo slovenija i hrvatska u cijeloj evropi imaju te simbole koje furaju. ostali svi prate boje. ovaj plavi je unikat i gdje se god pojavis u njemu svi ce znati da je to dres od reprezentacije bih i to je to sto se trazi. a sto se tice proizvodjaca glavni je financijski dio, tako da ako ponuda adidasa bude zadovoljavajuca a prebace nas na macron to ce vjerovatno biti prihvaceno iako bi mi svi voljeli da ostanu 3 linije. pa ako neko ima informacije iznutra o tome kako se stvari odvijaju neka nas obavjestava i nemojte bezveze zatrpavati temu sa beznacajnim stvarima i fantazijama

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 20 nov 2018, 11:37

JavierBosnia je napisao/la:Ja bih volio da samo neko od vas objasi sta bi to trebalo na nasem dresu da se nalazi pa da bude unikatno? Koji simbol koji znak. Stećak? :D
pa ja pretpostavljam da bi to bile zvijezde i trokut, iako to nikakve veze nema sa Bosnom, jbg
Iskreno ova zemlja ima svoju historiju, ali od 92 godine se svi trude da je izbrisu. Zna se sta je simbol Bosne.
Sest ih je, vezani zlatnom

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 20 nov 2018, 11:45

hercegovina je napisao/la:treba da se nalazi grb nsbih i da ne bude genericki, pa samo slovenija i hrvatska u cijeloj evropi imaju te simbole koje furaju. ostali svi prate boje. ovaj plavi je unikat i gdje se god pojavis u njemu svi ce znati da je to dres od reprezentacije bih i to je to sto se trazi. a sto se tice proizvodjaca glavni je financijski dio, tako da ako ponuda adidasa bude zadovoljavajuca a prebace nas na macron to ce vjerovatno biti prihvaceno iako bi mi svi voljeli da ostanu 3 linije. pa ako neko ima informacije iznutra o tome kako se stvari odvijaju neka nas obavjestava i nemojte bezveze zatrpavati temu sa beznacajnim stvarima i fantazijama
Kako stvari sad stoje, produzit ce se ugovor s Adidasom. Druga opcija je Nike, treca Puma, crtvrta Umbro
BHF

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 20 nov 2018, 12:41

Scholl je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la:Ja bih volio da samo neko od vas objasi sta bi to trebalo na nasem dresu da se nalazi pa da bude unikatno? Koji simbol koji znak. Stećak? :D
pa ja pretpostavljam da bi to bile zvijezde i trokut, iako to nikakve veze nema sa Bosnom, jbg
Iskreno ova zemlja ima svoju historiju, ali od 92 godine se svi trude da je izbrisu. Zna se sta je simbol Bosne.
Sve zavisi kako se gleda. To je simbol Bosne bio u periodu 1377 – 1463. i onda od 1990. pa do danas se povlaci. To je realtivno kratak period.
Sve izmedju, jedino su katolici u BiH pridavali znacaj ljuljanima i kraljevskoj dinastiji u BiH. Sa druge strane, muslimani na ovim prostorima pokusavali su iz istorije da izbrisu sve to, jer ljiljani su klasicno krstasko znamenje.
Ako gledamo, simbol u Bosni koji je najduze trajao je onaj okupatorski grb Bosne iz vremena Otomana.
Ako pogledamo, pod kojim se znamenjm borio, recimo Kapetan Gradascevic, to nisu bili ljiljani.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 20 nov 2018, 15:40, ukupno mijenjano 1 put.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 20 nov 2018, 12:52

I nesta na fazon onih trokutova sa kosarkaskog dresa je uredu, ali imam i ja osjecaj da kad neko zahtjeva unikatan dizajn misli na to da se okace ljiljani na dres. Od toga nema nista, znaci ili trokutovi i zvijezde, ili kombinacija boja kao do sad. Meni je i jedna i druga opcija udure kada se dobro uradi, kao ovaj sad plavi. I bijeli bi bio dosta ljepsi da koristimo stalno plavi sorc.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 20 nov 2018, 13:53

Scholl je napisao/la:
Pa to je u sustini i ova lenta trenutno i ne zuta nego vise zlatna boja. I vise od toga zbog politike ne moze ici
Moze se tako gledati. Trenutni dresovi su savim okej

Mislim da mnogi ovdje mijesaju pojam unikatnog dresa. Kada bi stavili umjesto cistog plavog dresa neke sare po njemu smatrali bi ga unikatnim, nije to bas tako. Jer imaju i genericke sare koje fura Nike, pa imamo primjer da su dresovi ROme, Barce, Citya sta ja znam neki rezervni haman isti
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 nov 2018, 15:05

ne mora staviti ćevap ili stećak na dres, ali može se čisto nabaciti neki detaljčić koji će ga razlikovati od generičkog dresa kojeg izvuku iz skladišta.

ovaj bijeli nosimo mi, lester, olympiacos i boga ti pitaj koliko još njih :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 nov 2018, 15:36

Prije da problem oko dresova lezi u tome da nema zahtjeva od naseg saveza nego sto je do proizvodjaca. Npr. Puma je poznata po tome da voli eksperimentisati sa tim ali sam siguran i da nam oni prave dresove da bi to bili neki obicni dresovi bez puno maste zbog toga jer je BIH komplikovana drzava pa vjerovatno HR i SR predstavnici u savezu traze da dresovi nemaju neke simbolike kako bi degradirali BIH.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 20 nov 2018, 15:48

rope11 je napisao/la:ne mora staviti ćevap ili stećak na dres, ali može se čisto nabaciti neki detaljčić koji će ga razlikovati od generičkog dresa kojeg izvuku iz skladišta.

ovaj bijeli nosimo mi, lester, olympiacos i boga ti pitaj koliko još njih :mrgreen:
Svi danas nose dres nekog sablona neke kolekcije koje se prilagode bojama kluba ili reprezentacije. Nisu oni u stanju izmisliti svake godine neki novi dizajn za svjetske klubove, a ne i za nas. S vremena na vrijeme kad im je ćejf oni izbaci neki bas unikatan, do sad nevidjen dres za neku repku ili klub.
slika
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 20 nov 2018, 15:55

Vjecnica, ocrtane granice BiH i unutrasnje granice RS-a? Mozda Bascarsija? Neznam neka piramida, kugla, 10 u pola sa lukom?
Burek, sirnica?
Mozda tekst, kako je burek burek, a ostalo su pite?
dobre guzove ima Belma

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 20 nov 2018, 16:25

Kakva ba granica RS-a :crazy: :lol: :lol:

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 20 nov 2018, 20:20

moze nike, nema problema :kafa:

slika
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 21 nov 2018, 01:05

FA7 je napisao/la:moze nike, nema problema :kafa:

slika
Zamisli ovako nešta i za repku :bow:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 21 nov 2018, 02:20

dresovi kappe su zakon...ubjedljivo najljepsi

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 21 nov 2018, 09:29

alacious je napisao/la:Kakva ba granica RS-a :crazy: :lol: :lol:
Malo sam sarkastican.

Ovaj crni dres FK Sarajeva je super design. Jednostavan.

Samo veci ljiljan. Puno veci. Da se vidi bolje. *nisam sarkastican*
dobre guzove ima Belma

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 nov 2018, 14:59

Beko je napisao/la:
Malo sam sarkastican.

Meni se ne sviđa toliko, mislim da je promašen dizajn iako nekih 90% navijača ne dijeli isto mišljenje. Mislim da se moglo ovo suptilnije odraditi a da više dođe do izražaja, ako me razumiješ.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 21 nov 2018, 15:57

MortemHz je napisao/la:
Beko je napisao/la:
Malo sam sarkastican.

Meni se ne sviđa toliko, mislim da je promašen dizajn iako nekih 90% navijača ne dijeli isto mišljenje. Mislim da se moglo ovo suptilnije odraditi a da više dođe do izražaja, ako me razumiješ.
Ni meni se ne svidja, djeluje pijacarski. Bolje da su uvezeni mali ljiljani u negativu. Nešto poput onog kineskog dresa gdje je na crnom dresu imaš dizajn zmaja u negativu.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 nov 2018, 17:19

I meni djeluje jeftino dok.mi je onaj bordo top iako nema skoro nikqkvih detalja.
=\_1921_/=

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 nov 2018, 18:15

UMBRO je po meni idealna marka za nas, imaju neki retro stil sa primjesama modernog i gledam u Bundesligi sve one koje je adidas i nike napustio prije početka ove sezone, UMBRO je pokupio (Schalke, Nurnberg, Werder) i odličan dizajn.

https://www.umbro.com/en-ww/category/kits/

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 nov 2018, 18:25

Nije fazon kakav će dres neko napraviti, fazon je ko će ponuditi bolji ugovor i više novca.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.