Teodosic Milos je napisao/la:Pirke_TM87 je napisao/la:Batistuta je napisao/la:Sa moje strane još jedan veliki minus za navijače Željezničara što neće podržati svoj klub na sutrašnjoj utakmici.Kada bi se radilo o prvom putu možda bi i razumio,ali tako je slično bilo i u Mostaru,a prošlih godina bilo je i bojkot derbija(zbog cijene karte).Klub se treba bodriti na svakom gostovanju(mada Željo po meni ima slabu podršku u gostima),i bez obzira na cijenu karata,jer za te stvari se treba neko drugi brinuti a navijači treba da brinu o tribini.Sretno
Ma sta ti ba pricas i koga ti ocjenjujes??? Prvo ne znam i ne znanima me za koga navijas a drugo ovaj potez uprave Slavije je bio krajnje bezobrazan bez obzira sto su svjesni cinjenice da ce i oni u proljetnom dijelu prvenstva gostovati na Grbavici i da ce njihovi navijaci "ako dodju" naravno kao svi ostali gostujuci navijacii imati najbolji moguci tretman na stadionu i sklonjeni od svih mogucih nedaca krenuvsi od vremenskih nepogoda pa do ne znam cega. Svima nam je poznato da je Slavija za ovu sezonu prijavila Grbavicu kao domaci teren jer njihov ne ispunjava potrebne uslove ali eto opet se nesto izmajmunisalo pa igraju u Lukavici i opet su uradili tu glupost i pokusali zaraditi na nama ali ne samo to, nego su ispali cigani, jer ni jednom nasem navijacu nije problem dati 10 km da gleda zelju, vec je problem u tome sto se put lukavice trebao zaputiti rekordan broj Manijaka a uprava Slavije je to ogranicila na brojku od 700. Ruku na srce svi smo mi na Jugu isti, i ovaj cin vodecih nase grupe je za svaku pohvalu, iako je ne samo meni krivo nego i mnogim drugim navijacima ZELJE zato sto sutra vjerovatno necemo moci biti uz njega i bodriti ga do ako Bog da POBJEDE. Ovo je jedna velika sramota i nadam se da ce nasa uprava kada bude Slavija na proljece gostovala znati adekvatno odgovoriti na sve ovo nama ponudjeno!
Posto vidim da ovdje ima onih koji slabo prate medjusobne utakmice izmedju Slavije i zeljeznicara...pa reko da dodjem da objasnim par stvari.... Utakmica prosle sezone koja je odigrana izmedju domace ekipe zeljeznicara i gostiju SLAVIJE proglasena je visokim rizikom(kao inace utakmice ova 2 kluba).Slavija za utakmicu dobija 250 karata,to je prva stvar.Druga stvar je ta da prilikom dolaska na Vraca policija,(KS),nas pusta nakon sat i po pregledanja i pusta nas da skoro sami idemo na Grbavicu,iako se zna da je bilo mnogo nereda derbi prije ovoga.Treca stvar je opet ophodjenje Vase policije prema nama,kada nas bukvalno uvodi na isti ulaz koji koriste navijaci Zeljeznicara gdje opet dolazi do naguravanja i tuce sa policijom (zna se da je policija isla na to).Cetvrta stvar su karte,a one su kostale istih 10 km kao sto vama kostaju ovde u Lukavici.Peta stvar je ta da u 77. minuti,opet od strane vase policije,istjeruju nas.Znaci 15 minuta pre kraja meca.Ja ako sam dao 10 km zelim da odgledam do kraja tu utakmicu,a vi uvjek u Lukavici odgledate do kraja utakmicu.Sesta stvar prilikom ulaska,svaki transparent,majica,zastava ili sal su nam oduzeti od strane iste te sigurnosne agencije koju je ta VASA draga UPRAVA angazovala.(cirilicom napisani).Sedma stvar je prilikom izlaska sa stadiona,za tih 10 km dobijam 3 soka (hvala vasem sjeveru) i kasnije jos se nesto lafo oni zalijecu sa Juga.Ljudi dragi procitajte malo knjiga."Ne radi ono sto ne zelis da bude uradjeno tebi". Za ovakav potez zahvalite se iskljucivo svojoj upravi za ovih 7 stavki koje sam nabrojao jer vam se polako vracaju ,a bice i vracene do kraja.Znam da ima i normalnih navijaca Zeljeznicara koji ce se mozda upustiti u raspravu sa mnom sto se tice ovog teksta,ali isto tako i znam da nece svako gledati pravolinijski.Zato pamet u glavu i procitaj kako pise,a ne onako kako bi ti htio!
Prvo, pokusat cu odgovoriti na ovih tvojih 7 tacaka koje te kako navodis jako bole. Prva stvar koju si naveo, je to da je utakmica prosle godine izmedju Zelje i Slavije bila proglasena utakmicom visokog rizika i bunis se sto Slavija za utakmicu dobije 250 karata ?
1 Prijatelju budi realan pa vas na domacim utakmicama toliko ne bude, a na Grbavici vas nikad preko 100 ne bude, a kada vas bude 100 mi se isfuramo i kontamo da ste se poceli organizovati, ali realan da budem ona grupica, ili saka jada se moze na prste prebrojati, a ti ako si pratio prije utakmice Zelje i Slavije mogao si se uvjeriti da nas u Lukavicu nikada nije doslo ispod brojke 1000 koja stotka gore, dole nebitno.
2 To da vas policija u Vracama pusti da sami dodjete do stadiona je po meni apsolutno netacno, jer koliko ja znam uvijek na stadion udjete u pratnji policije, a realan da budem ne smijem ni pomisliti sta bi bilo da dodjete sami do stadiona, zato nemoj navoditi neke stvari koje nemaju veze sa vezom, a sto se tice nas pamtim skoro svako gostovanje u Lukavici i prelazak preko onog do koljena blata, tradicinalnog kamenjanja sa svih strana i mi sa Dobrinje idemo u korteu ali krenuti na toliku masu ljudi na sake je malo teze pa se uvijek opredjelite za kamenjanje sa sto vece udaljenosti jer nama nije do ganjanja nego do drugih stvari, a sto se tice policije, redovno smo izlozeni torturi na improvizovanim ulazima, gdje nas ne jednom nego 4 do 5 puta prerove i sve sto sumnjaju da moze ugroziti igrace na terenu oni zaplijene i NARAVNO NE VRACAJU!
3 Treca stvar ne ulazite vi na isti ulaz kao i nasi navijaci jer svi gostujuci navijaci ulaze preko istocne tribine osim navijaca Sarajeva koji ulaze na ulaze Sjevera koji su naravno odvojeni od ulaza na koji ulaze nasi navijaci i zacudo bozije nikad se niko nije pozalio na neki incident.
4 Sto se tice cetvrte stvari i mozemo se naci nekako, da su 10 km i nama i vama, ali ja ni u jednom postu nisam naveo da je nama cjena problem, nego sam naveo i ogorcen sam na postupak vase uprave na to da nas ogranice na 700 karata sto je za mene apsolutno neukusno. Mislim da Slavija upravo na nama Manijacim i Hordama najvise zaradi tako da im je ovaj potez bio apsolutno nepotreban.
5. Za petu stvar ne krivim samo vas ni nas nego sve te gradove i stadione na kojima ste ne samo vi nego i mi redovno prije kraja utakmice brutalno istjerani i ne znam a i realan da budem ne vidim uopste da se nazire rijesenje tom problemu. Sto se tice Lesinara oni redovno na Grbavicu dodju u vrijeme pocetka utakmice i odu na kraju utakmice tako da ne znam, i slazem se u potpunosti da treba biti obezbjedjeno prisustvo na utakmici ako se plati karta od tih famoznih 10 km od pocetka do kraja...
6. Za ovu sestu stvar ne znam jer nisam upucen, da vam se uzimaju transparenti i skidaju majce! Ja koliko znam glavni vas trans je redovno uz vas i na cirilici je a to naravno nikome ne smeta. Znam i latinici u cirilicu hvala bogu pa ako me zanima procitat cu a ako ne onda ga vjerovatno necu ni procitati. A sto se tice nas, u Lukavici, smjesno bi bilo da opet ponavaljam, takve preglede i torture policije je tesko opisati a kamoli objasniti. Vjerujem da ne znas, a volio bih da ne saznas, a 100 % sam siguran da takvo ponasanje policije neces dozivjeti na grbavici kako mi dozivimo u Lukavici, jer kada je kakav belaj na Grbavici prvi smo mi ti kojima specijalci ulijecu bili krivi ili ne, dok je to u lukaici druga prica.
7 Za te sokove, gadjanje kojekakvim stvarima ne znam stvarno pa ne mogu ni komentarisati jer nikada nisam bio na sjeveru. I sam znas da ima pojedinaca koji pred masom zele da se pokazu, tako da smo se i mi ne precizno u lukavici nego opcenito redovno napili soka na drugim terenima, ne samo soka nego i nesto tvrdjih predmeta tako da je to nama postalo normalno.
Nadam se da se nisi nasao uvrijedjen, ja sam odgovorio onako sa mog gledista. Nisam nimalo zadovoljan ovim potezom uprave Slavije, jer su upravo oni upropstili utakmici izmedju Zelje i Slavije, uskratili su nas sve za jedan lijep ambijent i sigurno ce to uticati i na sam tok utakmice. Pozdrav