Austrija - BiH & Španija - BiH 15/18.11.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

alacious
Kontakt:

Re: Austrija - BiH & Španija - BiH 15/18.11.

Post Postao/la alacious » 16 nov 2018, 12:17

QUARTERBACK je napisao/la:Dok su tekme po svici, austriji, njemackoj i zemljama gdje je dosta nasih izbjeglo uvijek ce biti puno navijaca, sto rece momak iznad brazil je bio pravo mjerilo prvi put na velikom takmicenju i pokazali smo se..

nego kad skontam sta hazard radi kad je sam protiv beka na krilu i viscu u situaciji 1na1 s bekom hoce nesto da mi bude a bukvalno su iste gradje i dobrog prvog koraka samo sto ovaj nas slunto ne zna da se okomi na igraca i izlomi ga

Ne možete porediti Brazil sa bilo kojom drugom zemljom u Europi. Kod nas ljudi rade za 600 KM mjesečno (ako imaju sreće), i kako misliš da odvoje 10000 za odlazak i smještaj, ako nije i više trebalo? Koliko god da volim reprezentaciju ne volim je toliko da se uvaljujem u kredit na 5 godina da bi je gledao. :roll:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 16 nov 2018, 12:19

alacious je napisao/la:
QUARTERBACK je napisao/la:Dok su tekme po svici, austriji, njemackoj i zemljama gdje je dosta nasih izbjeglo uvijek ce biti puno navijaca, sto rece momak iznad brazil je bio pravo mjerilo prvi put na velikom takmicenju i pokazali smo se..

nego kad skontam sta hazard radi kad je sam protiv beka na krilu i viscu u situaciji 1na1 s bekom hoce nesto da mi bude a bukvalno su iste gradje i dobrog prvog koraka samo sto ovaj nas slunto ne zna da se okomi na igraca i izlomi ga

Ne možete porediti Brazil sa bilo kojom drugom zemljom u Europi. Kod nas ljudi rade za 600 KM mjesečno (ako imaju sreće), i kako misliš da odvoje 10000 za odlazak i smještaj, ako nije i više trebalo? Koliko god da volim reprezentaciju ne volim je toliko da se uvaljujem u kredit na 5 godina da bi je gledao. :roll:
Pa dobro, ljudi u Peru rade za jos manje pa ih je bilo nekoliko desetine hiljada u Rusiji. Nije to neki izgovor.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 16 nov 2018, 12:20

Ma daj te ljudi kakav brazil, pa rekao sam kolegi ovdje jucer... Brazil je mene izasao oko X maraka i ja vam kazem da je to jako, jako puno i za ljude vani. Ima li smo solidnu posjetu u Riju, poslje Urugvaja mi smo najmanja drzava bili u Brazilu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 nov 2018, 12:21

Amarinho je napisao/la:
ASD je napisao/la:Normalno da nismo, Bec je jedan od centara gdje dosta nasih navijaca zivi, a i lako mogu doci do stadiona. Brazil je bio mjerilo.
Sto se tice pracenja Repke, nista posebno.
U BiH se skoro i ne primijeti juce u danu da ce navece biti tekma, tako nekad nije bilo.
Da postoji statistika odnosno zbroj navijaca u gostima, mi bi bili na svijetu prvi - pa poslje nas dosta dugo nista... Ako se uzme u obzir broj stanovnika Bosne i Hercegovine (ili generalno "Bosanaca" u svijetu), trebala bi nam FIFA dat mozda neki tipa pehar ili tako nesto.

Ne znam iz kojeg si grada, sad to sto se primjeti / ne primjeti da li je tekma ili ne... priznaj... do vas je brate. Uglavnom vam se **** za sve ako ne dodje na gotovo. Eto svi ce mo sad cekat odlucujucu utakmicu protiv tamke neke Estonije za prolazak na EURO pa da vas zanima utakmica i izadje te na ulice...
Nije do nas, tako ti je sirom BiH.
Jednostavno, ljudi su bijesni na politicku situaciju u zemlji i gube volju za BiH.
Vecina kupi pivo, mezu, cips i pogleda kod kuce, napolju nijedan znak nisam vidio koji bi ukazao da je utakmica.
U kvalama pred Brazil, to nije bilo tako, pratilo se naveliko, ali su ljudi drugacije gledali na BiH nego sada.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 16 nov 2018, 12:22

Vucevich je napisao/la:
alacious je napisao/la:

Pa dobro, ljudi u Peru rade za jos manje pa ih je bilo nekoliko desetine hiljada u Rusiji. Nije to neki izgovor.
Jeste, ali je Peruu Brazil kao nama Belgija naprimjer. Stvarno misliš da ne bi okupirali Belgiju da je tamo održano SP 2014 ?

EDIT: Malo sam se preračunao, Peru graniči sa Brazilom, kako to onda može uopšte da se poredi?

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 16 nov 2018, 12:23

Vucevich je napisao/la:
alacious je napisao/la:

Peru ima 32 miliona stanovnika, Bosna ima 3.5 - ustvari pola toga, znamo zasto. Al nek je 3.5 brojeci dijasporu.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 16 nov 2018, 12:23

alacious je napisao/la:
Vucevich je napisao/la: Pa dobro, ljudi u Peru rade za jos manje pa ih je bilo nekoliko desetine hiljada u Rusiji. Nije to neki izgovor.
Jeste, ali je Peruu Brazil kao nama Belgija naprimjer. Stvarno misliš da ne bi okupirali Belgiju da je tamo održano SP 2014 ?

EDIT: Malo sam se preračunao, Peru graniči sa Brazilom, kako to onda može uopšte da se poredi?
Procitaj pazljivo sta sam napisao jos jednom.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 16 nov 2018, 12:25

Vucevich je napisao/la:
alacious je napisao/la:
Vucevich je napisao/la: Pa dobro, ljudi u Peru rade za jos manje pa ih je bilo nekoliko desetine hiljada u Rusiji. Nije to neki izgovor.

Procitaj pazljivo sta sam napisao jos jednom.

Oprosti, nisam dobro pročitao.

Ali se opet povlači ovo što je @Amarinho napisao...

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 16 nov 2018, 12:28

ASD je napisao/la:
Amarinho je napisao/la:
ASD je napisao/la:Normalno da nismo, Bec je jedan od centara gdje dosta nasih navijaca zivi, a i lako mogu doci do stadiona. Brazil je bio mjerilo.
Sto se tice pracenja Repke, nista posebno.
U BiH se skoro i ne primijeti juce u danu da ce navece biti tekma, tako nekad nije bilo.
Da postoji statistika odnosno zbroj navijaca u gostima, mi bi bili na svijetu prvi - pa poslje nas dosta dugo nista... Ako se uzme u obzir broj stanovnika Bosne i Hercegovine (ili generalno "Bosanaca" u svijetu), trebala bi nam FIFA dat mozda neki tipa pehar ili tako nesto.

Ne znam iz kojeg si grada, sad to sto se primjeti / ne primjeti da li je tekma ili ne... priznaj... do vas je brate. Uglavnom vam se **** za sve ako ne dodje na gotovo. Eto svi ce mo sad cekat odlucujucu utakmicu protiv tamke neke Estonije za prolazak na EURO pa da vas zanima utakmica i izadje te na ulice...
Nije do nas, tako ti je sirom BiH.
Jednostavno, ljudi su bijesni na politicku situaciju u zemlji i gube volju za BiH.
Vecina kupi pivo, mezu, cips i pogleda kod kuce, napolju nijedan znak nisam vidio koji bi ukazao da je utakmica.
U kvalama pred Brazil, to nije bilo tako, pratilo se naveliko, ali su ljudi drugacije gledali na BiH nego sada.
To je izgovor za mentalitet.

Vi/mi ce mo izaci na ulicu, kad bude razlog za pivo i mezu. Cekat ce mo Kaunas neki naredni ili da ona djecurlija opet osvoje nesto, kosarku U15, rukomet U14 ne bitno...daj na razlog za cugu... a ove tekme do tada... ma nek idu Fanatikosi ba dijasporci 'hebo levate 'arane sa bijelim carapama. Turbofolk seljaci, mi smo kultura, FGR.
Zadnja izmjena: Amarinho, dana/u 16 nov 2018, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 16 nov 2018, 12:28

Cuj Brazil mjerilo, bio potreban kredit da se ode. :lolno: :lolno:

Mora da bruka nasih zivi i u Zilini. kuknjava kuknjava Gdje god se igra hiljade ljudi prati, Englezi, Irci i mi u klasi za sebe.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 16 nov 2018, 12:30

Kad ce se znati tacno šeširi za ovo izvlačenje u decembru?

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 16 nov 2018, 12:32

Sheyi je napisao/la:Kad ce se znati tacno šeširi za ovo izvlačenje u decembru?
Šeširi se formiraji na osnovu rezultata u ligi nacija. Mi smo u potu 2. Iz lige A će biti Island i još jedna reprezentacija (trenutno Njemačka :beba: ) s nama u šeširu.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 16 nov 2018, 12:33

Sheyi je napisao/la:Kad ce se znati tacno šeširi za ovo izvlačenje u decembru?
Znaju se vec odprilike.

Definitivno ce se znat nakon zavsetka A-Lige.

A Liga ekipa broj 1-10 = prvi sesir
A Liga ekipe broj 11+12 i B Liga ekipe 1-8 = drugi sesir

i tako dalje...

znas vec sve osim tamo nekih nebitnih stvari, da li je Bjelorusija sad u sesiru 4 ili 5 itd.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 16 nov 2018, 12:38

#STAYMO88I
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 nov 2018, 12:41

Amarinho je napisao/la:
To je izgovor za mentalitet.

Vi/mi ce mo izaci na ulicu, kad bude razlog za pivo i mezu. Cekat ce mo Kaunas neki naredni ili da ona djecurlija opet osvoje nesto, kosarku U15, rukomet U14 ne bitno...daj na razlog za cugu... a ove tekme do tada... ma nek idu Fanatikosi ba dijasporci 'hebo levate 'arane sa bijelim carapama. Turbofolk seljaci, mi smo kultura, FGR.
Druze, kazem ti, nema to veze sa mentalitetom, politicka situacija je mnogo toga promijenila u glavama naroda, i to je glavni razlog sto se ne prati vise kao prije, ljudi nisu za BiH vise zainteresovani uopste. Da zivis u BiH vidio bi zasto je to tako.
Ovako, jedino dijaspori to nesto znaci, te utakmice Repke se iscekuju, zbog toga ova posjeta ne moze biti mjerilo.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 16 nov 2018, 12:46

Dobro mozda se malo podcjenjujemo dobri smo sto se posjete po centralnoj evropi tice, ostalo smo tanki ko i ostali ni po cemu se ne izdvajamo.. eto sp u rusiji da smo otisli blize nam je nego peruancima njih je bilo 10000 a nas ne bi bilo ni 2000 siguran sam

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 16 nov 2018, 12:48

ASD je napisao/la: Druze, kazem ti, nema to veze sa mentalitetom, politicka situacija je mnogo toga promijenila u glavama naroda, i to je glavni razlog sto se ne prati vise kao prije, ljudi nisu za BiH vise zainteresovani uopste. Da zivis u BiH vidio bi zasto je to tako.
Ovako, jedino dijaspori to nesto znaci, te utakmice Repke se iscekuju, zbog toga ova posjeta ne moze biti mjerilo.
Volio bi da stobom odem na off topic, ili na pivu. Jer znam o cemu pricas. Rodjen sam u Sarajevu i cesto sam tamo. Rodjaci itd svi uglavnom "nasih" godina stim da mislim da imas izmedju 25-35 odprilike. Politicka situacija je vazda bila ista, nista se realno nije promjenilo (niti ce) - mozda se stari pa neke stvari se bolje shvataju.

Ali opet druze, to je izgovor ja ti kazem. Tvrdim rodjacima i raji u Sarajevu, da bi se htjeli vratit oni za mjesec dana da su u mojoj kozi. Jer nisu navikli sta znaci lizat dupe nekom svabi, radit za racune po 11-12 sati dnevno i eto... sad iskupis nesto za tekmu neku, vise ti dodje kao neki odmor od toga svega, drago ti je da ima dosta tih sto misle kao ti - i na kraju popljuju te bas tvoji najblizi, jer kazu eto kao nije vam to nista, ne zanima nas fudbal jer nam je situacija teska...

Ne znam bas...

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 16 nov 2018, 13:09

Pljuvat po 20k navijača koji su putovali 15 sati, smrzavali se na granicama, bravo.
Navijanje je bilo odlično koliko ove glavne grupe dozvoljavaju, doslovno se svađaju ko će koga pratiti.
Slobodno pljujte BHF radi baklji, jer je 90% baklji došlo iz njihovog dijela. Cirkusanti. Ljudi pozadi, djeca, žene su se davili.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 16 nov 2018, 13:11

Amarinho je napisao/la: Volio bi da stobom odem na off topic, ili na pivu. Jer znam o cemu pricas. Rodjen sam u Sarajevu i cesto sam tamo. Rodjaci itd svi uglavnom "nasih" godina stim da mislim da imas izmedju 25-35 odprilike. Politicka situacija je vazda bila ista, nista se realno nije promjenilo (niti ce) - mozda se stari pa neke stvari se bolje shvataju.

Ali opet druze, to je izgovor ja ti kazem. Tvrdim rodjacima i raji u Sarajevu, da bi se htjeli vratit oni za mjesec dana da su u mojoj kozi. Jer nisu navikli sta znaci lizat dupe nekom svabi, radit za racune po 11-12 sati dnevno i eto... sad iskupis nesto za tekmu neku, vise ti dodje kao neki odmor od toga svega, drago ti je da ima dosta tih sto misle kao ti - i na kraju popljuju te bas tvoji najblizi, jer kazu eto kao nije vam to nista, ne zanima nas fudbal jer nam je situacija teska...

Ne znam bas...
Pališ se uzalud. U Bosni je depresija teška, najviše ljudi ne zna ni zašto su nezadovoljni. Lijepo je i da se dijaspora okupi oko nečega, kome smeta to on je teži idiot. Dijasporu čuvaju repka i džemati, inače bi davno zaboravili ko su i šta su, ne kažem da neki već nisu ali se ljudi ne daju tek tako.

Edit: Srećom nije niko primjetio crni transparent Jajce sa dva naopaka mača Handžar Divizije u formi dva slova "J". :mrgreen:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

NiftyDribbler
Kontakt:

Post Postao/la NiftyDribbler » 16 nov 2018, 13:21

Koja maestralna atmosfera ainoc na Ernst Happelu. Evo jos mi se glasne zice oporavljaju. Volim Ljiljane Volim Ljiljane!!!! Bravo momci! Bravo Robi! Bravo raja! Hajmo Bosno :bih: :bih: :bih:
"Ti si mali ovdje zalutao." Pape

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vaya i 13 gostiju.