Artetitis je napisao/la:Realno, mogli smo rutinski imati 1 ili 3 boda u ovoj grupi da nismo imali sreće kao nikad dosad kumulativno od 1996. do danas i niko ne bi smio habnuti ni "a". Protiv Sjeverne Irske u Belfastu smo preživjeli jer ljudi nisu imali čestitog napadača u ekipi, protiv Austrije smo dobili kod kuće na klasu Džeke, protiv Sjeverne Irske kod kuće...ne znam, mislim da ono nikad više neću vidjeti, onakav promašaj kod 1-0 za nas, a sinoć je Šunjić rutinski trebao dobiti crveni karton za onaj rukomet + penal za Austrijance.
Prosinečki pravi pitu od, hajde da ne kažem čega, ali recimo da pravi pitu od sastojaka koji su blizu isteka roka ili im je rok istekao. Sinoć se vidjela sva ograničenost našeg napadačkog dijela ekipe gdje je jedini igrač koji zna primiti loptu Džeko, jedini koji zna poslati loptu tehnički ispravno u prostor Džeko, jedini koji ima tehniku šuta da se ne ibretimo poslije šuta Džeko. Nažalost, još uvijek nije izmišljen način da Džeko u isto vrijeme loptu doda sam sebi, primi je i šutira. Volio bih vidjeti Kolašinca (kad se iz traktora ponovo transformiše u tenk) i Hajrovića u ovom timu jer pool igrača koji imamo je plitak da plići ne može biti.
Ne postoji sistem koji ce pokriti prosjecnost jednog Besica, nedostatak rutine i velike bine Sarica, Dulje (kojeg itekak repektujem) itd.
Sve zabiljezeno
mos komotno pripisati rukopisu Robija. Cinjenicu da u cetiri meca zabijes 5 komada
nemos okarakterisati kao srecu.
Dalje, sem Dzeke i Pjanica mi neamo vise glamura, klase, a taj krug liga petice zatvaras sa svega par igraca.
Gledajuci na suhi kvalitet, samo u par deka odskacemo od Austrije (obaziruci se na udarnu) a ak' analiziramo sirinu tu smo cak i donji.
Kreces se po tankom ledu ako pokusas definirati fudbalsku srecu, jer vecinu onog sto smatras jednostavnim, uobicanjim, nasumicnim... iza kulise trazi nevjerovatnu disciplinu i onaj famozni mentalitet, koji polako usvajas samo kada poentiras.
Po meni, mnogo vaznije od stvorenih prilika protivnika je situacija u kojoj ekipa pronadje rjesenje da zaprijeti. Znaci taj stav gdje iz vizira ne ispustas (kontra)napad.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.