Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

AlfredNobel
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la AlfredNobel » 15 nov 2018, 23:53

Pravi potez je dovođenje Robija.. Puno se pišalo po njemu, miševi na sve strane, mediji pijuni k'o pijuni, pogotovo ona jajara Sinan Sinanović i njegov kvazi portal.

Uvijek sam govorio da je dobar trener pola ekipe i to se sada pokazalo. U ovim kvalifikacijama, ni u jednoj utakmici se nisam bojao da ćemo primiti gol, da ćemo izgubiti i slično. Nevjerovatno kako je čovjek za kratko vrijeme uštimao ekipu. Atmosfera u ekipi, homogenost na terenu, težnja ka pas igri i bez glupog nabijanja na Džeku kao što je bilo za vrijeme "stručnjaka" Meše. Pa onda vrhunski uigrao odbranu, pa smo tako primili samo onaj jedan bezveze gol protiv Irske u nadoknadi. Ono što je možda i najbolja stvar jeste to što smo s Robijem dobili trenera koji je odličan na taktičkom i pripremnom polju, nije on džaba bio glavni po pitanju taktike kod Bilića onomad.

Totalno promijenjen stil igre.. Nije to ni ona klasična pas igra i samo da udaraju po tome kao mutavi, već se zna odigrati i na duge lopte, na kontre, zna se smiriti lopta, umiriti tempo, zna se napasti kako treba itd. To je ono najbolje što je Robi donio, po meni.

Ubjedljivo najbolja stvar koju sam vidio od njegovog dolaska su ti tzv. blokovi u defanzivi. Evo i večeras se moglo vidjeti kad se naši postave da nemaju protivnici rješenja. Odlična kretnja, blokovi na mjestu, pomjeranje kako treba, presing veoma dobar.

Jedna mala zamjerka Žutom su ove izmjene, ja bi to malo ranije izvršio i mislim da tu malo kasni, ali to je sitnica.

Još jednom kažem, čovjek je veliki majstor i ustati pa reći njegovo ime. Čovjek je toliko gotivan i imao je toliko povjerenja u ovu repku od samog dolaska. Veliki autoritet i vidi se koliko ga igrači poštuju i koliko je bitno da je takav jedan lik trener, odmah se to odrazi na svlačionicu. Mislim da nema igrača koji bi se mogao njemu zamjeriti, jer je lik gotiva samo takva. Samo da ebem familiju svim medijima koji su se prodali i pisali svakakve gadosti o Prosinečkom, a na sva usta hvalili onog žvalju i Ivicinog isprdka. Još će njih zapišavati Robi, još će se oni urina nagutati. Isto tako i ovi miševi tipa onog fanaticosa, koji hinjski pljuje i gura neke svoje interese.

Što se mene tiče, neka zove i Asima Zeca za krilo, ne zamjeram mu ništa. Čovjek je pogodio s Sarićem samo tako, niko se nije nadao da jedan Sarić može igrati u prvoj postavi. Kad bude došlo vrijeme za Hajrovića, Koljića i ostale, dobiće poziv. Dali dva gola i odmah bi se trebali zvati, gluposti.

Svaka čast Žuti, idemo dalje. :bow: :bow:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 15 nov 2018, 23:59

Ova ekipa je kriminalno losa, igraci nase reprezentacije su realno za treceg ili cetvrtog sesira kada pogledas koliko i gdje igraju stoga na tom polju treba cestitati Prosineckom igraju mnogo vise iznad svojih realnih mogucnosti koje su vrlo skromne. Ali budimo realni protivnici nisu bili neke sile, reprezentacije koje ne bi velikog takmicenja dugo vidjele da se nije Euro prosirio ali svejedno rezultat je tu. No siguran sam da i pored ovog uspjeha ukoliko ne promjeni ovaj sastav da ova reprezentacija nema sta da trazi protiv nesto renomiranijih ekipa i mislim da nema sanse da ode kroz kvale na Euro, jedino ako nas prosere bas neka slaba grupa.
Zadnja izmjena: japa, dana/u 16 nov 2018, 00:01, ukupno mijenjano 1 put.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 15 nov 2018, 23:59

Ništa ovo ne valja, nismo im ni gola dali a kamol 5 zacrtanih. Što prije da spakuje kofere i ode iz svetinje!
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 nov 2018, 00:07

japa je napisao/la:Ova ekipa je kriminalno losa, igraci nase reprezentacije su realno za treceg ili cetvrtog sesira kada pogledas koliko i gdje igraju stoga na tom polju treba cestitati Prosineckom. Ali budimo realni protivnici nisu bili neke sile, reprezentacije koje ne bi velikog takmicenja dugo vidjele da se nije Euro prosirio ali svejedno rezultat je tu. No siguran sam da i pored ovog uspjeha ukoliko ne promjeni ovaj sastav da ova reprezentacija nema sta da trazi protiv nesto renomiranijih ekipa i mislim da nema sanse da ode kroz kvale na Euro, jedino ako nas prosere bas neka slaba grupa.
Nema on šta mijenjati ova 23 igrača, na ovo sve dodati Begovića, Todorovića, Hajrovića, Kolašinca i Prevljaka (od toga bi samo Todor i možda Kolašinac trebali uletiti instant u prvih 11), i to samo gledajući imena, ne ulazim u to koliko ko od njih može odgovoriti Robijevoj taktici i sistemu. Ti od ovoga bolje nemaš, pa možeš se na qurac nasaditi al' boljih nema :)

Austriju i S.Irsku ne možeš potcijeniti nikako, to su ozbiljne selekcije koje su prije godinu djelovale dosta bolje i kompaktnije nego naša reprezentacija. Kroz godinu dana smo došli na njihov nivo, čak smo i bolji od njih, a to znači da dolazimo tik iza fudbalskih velesila Europe + Hrvatska i Švicarska.

Od ovoga nivoa mi teško da možemo bolje, niti je realno da budemo bolji, a ovaj nivo je sigurno dovoljan za rutinski plasman na Euro.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 16 nov 2018, 00:09

Da nacrtamo biseru Osimu...Prosinecki je ostvario mega uspjeh obzirom koliko je ova ekipa limitrana i losa igracki...

Besic, Sehic, Civic, Duljevic, Vranjes, Visca, Saric, dakle ovi igraci nisu nivo Albanije a kamoli nekog boljeg a on je uspio uzeti 10 do 12 bodova protiv hajmo reci solidnih Austrijanaca i Sjevernih Iraca, jes imao srece ali generalno zasluzeno prvo mjesto.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 16 nov 2018, 00:13

Japice biseru moj mawi, van si tokova života, Moggiju smo jutros obećali pet komada nismo zabili niti jedan. Napusti sahranu.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 16 nov 2018, 00:13

Fudbal se zadnjih godina znatno izmijenio. Nema tu više nekih velikih favorita, svako svakog može dići. Mi s ovakvom čvrstinom nećemo više biti buranija za punjenje, niti će puhati nazad.

Možemo se nositi i s Španijom, što da ne? Nije to više ona Španija koja je harala svijetom na čelu s Del Bosqueom.

Bešić, Duljević, Vranješ i ostali nisu nivo Albanije? Nemaš ti sine pojma.. :lol:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 16 nov 2018, 00:14

Raonffa je napisao/la:
japa je napisao/la:Ova ekipa je kriminalno losa, igraci nase reprezentacije su realno za treceg ili cetvrtog sesira kada pogledas koliko i gdje igraju stoga na tom polju treba cestitati Prosineckom. Ali budimo realni protivnici nisu bili neke sile, reprezentacije koje ne bi velikog takmicenja dugo vidjele da se nije Euro prosirio ali svejedno rezultat je tu. No siguran sam da i pored ovog uspjeha ukoliko ne promjeni ovaj sastav da ova reprezentacija nema sta da trazi protiv nesto renomiranijih ekipa i mislim da nema sanse da ode kroz kvale na Euro, jedino ako nas prosere bas neka slaba grupa.
Nema on šta mijenjati ova 23 igrača, na ovo sve dodati Begovića, Todorovića, Hajrovića, Kolašinca i Prevljaka (od toga bi samo Todor i možda Kolašinac trebali uletiti instant u prvih 11), i to samo gledajući imena, ne ulazim u to koliko ko od njih može odgovoriti Robijevoj taktici i sistemu. Ti od ovoga bolje nemaš, pa možeš se na qurac nasaditi al' boljih nema :)

Austriju i S.Irsku ne možeš potcijeniti nikako, to su ozbiljne selekcije koje su prije godinu djelovale dosta bolje i kompaktnije nego naša reprezentacija. Kroz godinu dana smo došli na njihov nivo, čak smo i bolji od njih, a to znači da dolazimo tik iza fudbalskih velesila Europe + Hrvatska i Švicarska.

Od ovoga nivoa mi teško da možemo bolje, niti je realno da budemo bolji, a ovaj nivo je sigurno dovoljan za rutinski plasman na Euro.
Pa i mislio sam vise na dodavanje nekih igraca. A sto se tice Austirje i Irske to realno nisu ozbiljne reprezentacije, biti bolje od Mesine Bosne i nije neki uspjeh, ovo su limitirane selekcije koje ne bi velikog takmicenja vidjele dugo vremena da se Euro nije prosirio ako cemo biti realni. Stoga se ne treba zalijetati da je ovo nivo za Euro, mislim mozda jeste ako nam najbolji protivnici budu ovakvi ko Austrija i Sj. Irska a siguran sam da ce biti dosta boljih od ovih.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 nov 2018, 00:16

Jadni smo Japa da jadniji ne mozemo biti. Ali i takvi jadni i cemerni uletismo u kremu Evropskog nogometa. Sreca? Mozda ali krema je krema.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 16 nov 2018, 00:17

Nego šta nego sreća, u Džeke iste kopačke ko u Salaha, matematika je jasna.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 16 nov 2018, 00:20

japa je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Pa i mislio sam vise na dodavanje nekih igraca. A sto se tice Austirje i Irske to realno nisu ozbiljne reprezentacije, biti bolje od Mesine Bosne i nije neki uspjeh, ovo su limitirane selekcije koje ne bi velikog takmicenja vidjele dugo vremena da se Euro nije prosirio ako cemo biti realni. Stoga se ne treba zalijetati da je ovo nivo za Euro, mislim mozda jeste ako nam najbolji protivnici budu ovakvi ko Austrija i Sj. Irska a siguran sam da ce biti dosta boljih od ovih.
Ne bih se slozio sa tobom drug. Ako se ne varam, i Austrija i SI su zavrsile na prvom mjestu u svojim kvalifikacionim grupama za EP. Preko ekipa poput Rusije, Rumunije, Svedske. Znaci da bi isli na Euro i da se igralo opet sa 16. Austrija je oslabila od tada, ali je to svejedno solidna ekipa, nimalo za podcijenjivanje.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 nov 2018, 00:21

japa je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Biće jedna bolja, neka iz A divizije (Island i Njemačka/Holandija neće biti, jer dvije najgore trećeplasirane u ligi A idu u isti šešir kao i mi), ostalo je sve lošije od nas, kao najnezgodnije se izdvajaju recimo Srbija, Rumunija i Norveška, ostalo je sigurno osjetno slabije od nas. Tako da ono, mi smo na levelu fudbala koji bi trebao biti dovoljan za plasman na Euro.

A što se tiče Austrije i S.Irske, pa hajmo biti objektivni pa reći da je bilo poprilično teško uletiti na Euro do prije četiri godine, jer od nekadašnjih 16 reprezentacija, manje-više si uvijek imao 10ak sigurnih.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 16 nov 2018, 00:22

dubrovnik je napisao/la:Jadni smo Japa da jadniji ne mozemo biti. Ali i takvi jadni i cemerni uletismo u kremu Evropskog nogometa. Sreca? Mozda ali krema je krema.
Da, odlicna prilika da vidimo Sehica na djelu sa protivnicima koji ce zapravo sutati u okvir gola, jedva cekam :rol: SAmo radi vasih komentara jedva cekam da cujem izgovore.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 16 nov 2018, 00:23

Svaka čast Robiju, pogotovo na odabiru golmana.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 16 nov 2018, 00:24

Robi zvani 'pa ne znam evo, mislim znali smo da ce biti tesko'

svaki put isto :lol:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 nov 2018, 00:24

japa je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Jadni smo Japa da jadniji ne mozemo biti. Ali i takvi jadni i cemerni uletismo u kremu Evropskog nogometa. Sreca? Mozda ali krema je krema.
Da, odlicna prilika da vidimo Sehica na djelu sa protivnicima koji ce zapravo sutati u okvir gola, jedva cekam :rol: SAmo radi vasih komentara jedva cekam da cujem izgovore.
Cekaj, cekaj. Tko ceka taj i doceka. Veselje ce ti biti i vece znajuci da vec godinu dana cekas. U tom se vremenu i cir mogao dobiti.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 16 nov 2018, 00:25

harden je napisao/la:Robi zvani 'pa ne znam evo, mislim znali smo da ce biti tesko'

svaki put isto :lol:
Marš iz svetinje Robi neznalico!
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 16 nov 2018, 00:27

mire, to je bilo prije cetiri godine, to sto su zavrsile ne mora nista da znaci i mi smo zavrsili prvi u kvalama za svjetsko u braizlu pa nas je par mjeseci poslije sutao Kipar...

Raonfa
Niko iz treceg sesira nije osjetno slabiji od nas, igracki je dosta njih i bolje, pogledaj jos jednom sastav BiH po imenima veoma losa ekipa, doslovno imas dva ozbiljna igraca, dva solidna i ostalo debelo ispodprosjecno, pa u prvih 11 nam igraju dva igraca iz drugoligasa od kojih jedan ni u drugoj ligi ne igra.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 16 nov 2018, 00:32

Jel moguće biti ovoliko patetičan :lol:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 nov 2018, 00:32

Daj, banujte ovog smora. Unistio je sve normalno sto se moglo unistiti, i sto je najveci problem, neumoran je. Dosadan u pm.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Hansestadt i 8 gostiju.