Uvijek sam govorio da je dobar trener pola ekipe i to se sada pokazalo. U ovim kvalifikacijama, ni u jednoj utakmici se nisam bojao da ćemo primiti gol, da ćemo izgubiti i slično. Nevjerovatno kako je čovjek za kratko vrijeme uštimao ekipu. Atmosfera u ekipi, homogenost na terenu, težnja ka pas igri i bez glupog nabijanja na Džeku kao što je bilo za vrijeme "stručnjaka" Meše. Pa onda vrhunski uigrao odbranu, pa smo tako primili samo onaj jedan bezveze gol protiv Irske u nadoknadi. Ono što je možda i najbolja stvar jeste to što smo s Robijem dobili trenera koji je odličan na taktičkom i pripremnom polju, nije on džaba bio glavni po pitanju taktike kod Bilića onomad.
Totalno promijenjen stil igre.. Nije to ni ona klasična pas igra i samo da udaraju po tome kao mutavi, već se zna odigrati i na duge lopte, na kontre, zna se smiriti lopta, umiriti tempo, zna se napasti kako treba itd. To je ono najbolje što je Robi donio, po meni.
Ubjedljivo najbolja stvar koju sam vidio od njegovog dolaska su ti tzv. blokovi u defanzivi. Evo i večeras se moglo vidjeti kad se naši postave da nemaju protivnici rješenja. Odlična kretnja, blokovi na mjestu, pomjeranje kako treba, presing veoma dobar.
Jedna mala zamjerka Žutom su ove izmjene, ja bi to malo ranije izvršio i mislim da tu malo kasni, ali to je sitnica.
Još jednom kažem, čovjek je veliki majstor i ustati pa reći njegovo ime. Čovjek je toliko gotivan i imao je toliko povjerenja u ovu repku od samog dolaska. Veliki autoritet i vidi se koliko ga igrači poštuju i koliko je bitno da je takav jedan lik trener, odmah se to odrazi na svlačionicu. Mislim da nema igrača koji bi se mogao njemu zamjeriti, jer je lik gotiva samo takva. Samo da ebem familiju svim medijima koji su se prodali i pisali svakakve gadosti o Prosinečkom, a na sva usta hvalili onog žvalju i Ivicinog isprdka. Još će njih zapišavati Robi, još će se oni urina nagutati. Isto tako i ovi miševi tipa onog fanaticosa, koji hinjski pljuje i gura neke svoje interese.
Što se mene tiče, neka zove i Asima Zeca za krilo, ne zamjeram mu ništa. Čovjek je pogodio s Sarićem samo tako, niko se nije nadao da jedan Sarić može igrati u prvoj postavi. Kad bude došlo vrijeme za Hajrovića, Koljića i ostale, dobiće poziv. Dali dva gola i odmah bi se trebali zvati, gluposti.
Svaka čast Žuti, idemo dalje.