FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 12 nov 2018, 16:16

Danas sjednica upravnog odbora na kojoj se odlučuje o Odovićevom statusu.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 12 nov 2018, 16:19, ukupno mijenjano 1 put.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 12 nov 2018, 16:18

Osim13 je napisao/la:Boli me qrtz za armaturu, HOĆU FUDBAL I TROFEJE!!!

ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!
GK Megamix :kafa:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 12 nov 2018, 16:22

braco je napisao/la:Danas sjednica upravnog odbora na kojoj se odlučuje o Odovićevom statusu.
Saopštenje FK Željezničar
Upravni odbor FK Željezničar je na današnjoj sjednici dao maksimalnu podršku šefu stručnog štaba Milomiru Odoviću, od kojeg se očekuje da zajedno sa stručnim štabom konsoliduje stanje u ekipi do kraja prvog dijela sezone i ostvari takmičarske ciljeve.
Nakon konsultacija sa šefom stručnog štaba Milomira Odovića, odlučeno je da se, umjesto dosadašnjeg direktora kluba na tu poziciju imenuje Marko Lešnik, dok će dužnosti komesara za bezbjednost, umjesto Dine Pekica obavljati Sejfudin Tica.

Kada je u pitanju igrački kadar, stručni štab u nastavku sezone neće računati na igrače Denisa Žerića i Almira Ćubaru .

Ostatak ekipe ima zadatak da do kraja prvog dijela sezone časno i pošteno nosi dres Željezničara i ostavi “srce na terenu” za grb i boje Kluba.

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 nov 2018, 16:28

:lol:

Scout1921
Kontakt:

Post Postao/la Scout1921 » 12 nov 2018, 16:32

Sta imaju raspravljati o Odovicu,nije mađionicar.Uletio je tu i pokusao da ispravlja krive Drine sto je neko pogresno pravio tim.Miske je dobar menadzer zna navuci investicije ali sportski dio oko dovođenja trenera i igraca treba nekome boljem prepustiti.Papac je bio veliko ime za reklame.Vranjes kad dođe iz Poljske lige misli da ovdje moze kako hoce i da je on zvijezda ove lige,isto na terminu kad glavni igraci pametuju kako ce igrat,Bekric igra dobro u Zrinjskom jer je htio da pokaze da ima jos nesto od njega slicno kao Bilbija,Todorovic,Kadusic,Stanic.Hajdarevic i Sabanadzovic su igraci koji zele da se dokazu i da se bore za mjesto u ekipi.Po takvima graditi tim,nije svaki omladinac za A tima,ali ima uvijek materijala i jos im dodati neke igrace koji imaju motiva pa sta bude bude,od kvalitete ekipe zavisit ce rezultati

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 nov 2018, 16:34

**** vam mater u **** nađite kakvog Krčmara **** vam **** usrane
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 12 nov 2018, 16:36

slika

:lol: :lol: :lol:
Zadnja izmjena: irfo, dana/u 12 nov 2018, 16:36, ukupno mijenjano 1 put.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 12 nov 2018, 16:36

MocMahale444 je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:kad forumska susa uhvati drzati predavanja covjeku koji namakne brat bratu 4 miliona za stadion....
ta ce on, mi izmislili namicanje.

boze sacuvaj
Vidi pije to vode sto ti pises, samo ako nije tesko odgovori. Sta nam je s igrom ovih godina druze i gdje su trofeji?
problem je atmosfera generalno. problem su licni animoziteti prema Senadu od strane ljudi koji imaju znanje i mogu nam pomoci.
niko od njih mu nije pruzio ruku i ponudio pomoc svojom strucnoscu. ostavili su ga da se sam izbori sa stvarima o kojima realno malo zna, za razliku od onih u kojima je najbolji. cak stavise, pojedini su mu svjesno odmagali. iz tih pojedinacnih i licnih animoziteta su se poceli stvarati razni klanovi, svjesno ili nesvjesno, po kafanama, tribinama, internetu, klubu.... svi su vremenom zauzimali neke svoje pozicije istovremeno se udaljavajuci od one koje nas sve veze, a to je Zeljo. u takvoj situaciji tesko je raditi i ostvarivati dobre rezultate.
po mom misljenju, sve sto se danas desava je plod toga pa i greske koje je Senad napravio za ovo vrijeme. u mojim ocima su one iznudjene.

sto se tice trofeja, mi ih do Amara cestito nismo ni imali. nasa realnost u Yugi je bila od 14og do 8og mjesta uz povremni pad ili uspon. tek nakon rata, i to iskljucivo u periodima kada nas je Amar vodio mi smo imali sjajne sportske rezulate. tako da mi ne mozemo bas ultimativno traziti i zahtjevati trofeje. mozemo ih zeljeti, nadati im se, prizeljkivati ih, stremiti ka njima, ali da nam oni budu ultimatum postojanju, to vec ne ide.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 12 nov 2018, 16:40

za_zivot_cijeli je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:kad forumska susa uhvati drzati predavanja covjeku koji namakne brat bratu 4 miliona za stadion....

boze sacuvaj
Vidi pije to vode sto ti pises, samo ako nije tesko odgovori. Sta nam je s igrom ovih godina druze i gdje su trofeji?
problem je atmosfera generalno. problem su licni animoziteti prema Senadu od strane ljudi koji imaju znanje i mogu nam pomoci.
niko od njih mu nije pruzio ruku i ponudio pomoc svojom strucnoscu. ostavili su ga da se sam izbori sa stvarima o kojima realno malo zna, za razliku od onih u kojima je najbolji. cak stavise, pojedini su mu svjesno odmagali. iz tih pojedinacnih i licnih animoziteta su se poceli stvarati razni klanovi, svjesno ili nesvjesno, po kafanama, tribinama, internetu, klubu.... svi su vremenom zauzimali neke svoje pozicije istovremeno se udaljavajuci od one koje nas sve veze, a to je Zeljo. u takvoj situaciji tesko je raditi i ostvarivati dobre rezultate.
po mom misljenju, sve sto se danas desava je plod toga pa i greske koje je Senad napravio za ovo vrijeme. u mojim ocima su one iznudjene.

sto se tice trofeja, mi ih do Amara cestito nismo ni imali. nasa realnost u Yugi je bila od 14og do 8og mjesta uz povremni pad ili uspon. tek nakon rata, i to iskljucivo u periodima kada nas je Amar vodio mi smo imali sjajne sportske rezulate. tako da mi ne mozemo bas ultimativno traziti i zahtjevati trofeje. mozemo ih zeljeti, nadati im se, prizeljkivati ih, stremiti ka njima, ali da nam oni budu ultimatum postojanju, to vec ne ide.
A otkud licni animoziteti? Dosli onako iz cista mira? Daj ba, cim je doso u klub sa svojim polotronima, poco se ponasat arogantno bahato, ko da su najpametniji, a nije da mu tad nije bila nudjena pomoc, ali tad je mislio da je najpametniji, tek poslije Slavke skonto mogo bi malo od Amara zatrazit pomoc, medjutim zajebe se sto mu ne ode licno vec posalje svoje poltrone koje Amar pomnozi sa nulom, a sad bi kao pruzo ruku kad je u **** pa da ih Amar vadi? E pa ne moze.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 12 nov 2018, 16:50

boze sacuvaj

Ok s nekim stvarima se slazem, jos se mora dodati da su neki "navijaci" pljuvali Misketa kad uradi sta dobro ili lose.
Znaci to je stvar koju nikad nisam mogao skontati.
Mi izgubimo Miske je kriv a sto se igraci tegle po terenu ko prebijene macke, nikom nista.

Njemu treba pomoc, to se iz aviona vidi. Eh sad cudi me da niko n3ce da ponudi tu pomoc. Mora biti problem negdje.

Kazes nasa realnost u Jugi je bila od 8 do 14 mjesta. Sta to treba da znaci? Da je okej biti bez trofeja? I jos btw ovo nije stara Juga nego Bosna i kukuruz liga.

Druze 80% navijaca zeli da se Amar vrati, razlog se zna.
Kako se to nije moglo dogovoriti ranije da zaobidemo sve ove probleme.
Opet ja mislim da Miske nije los i uradio je dosta za klub , hvala ali iskreno raja hoce pehare. To je to.
On je trebao raditi sta radi a sportski dio Amaru i vozdra.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 12 nov 2018, 16:51

let3 je napisao/la:
japa je napisao/la: Pa pogledaj samo onu presicu o izgradnji juzne tribine kaze fino mi imamo 30% i toliko cemo dati pozivamo partnere da nam se pridruze :rol: sto u prevodu znaci trazimo da nam 70% tribine finansira neko drugi bas kao i sve ostalo sto je do sada napravljeno
Tacno.
Za Jug baš tako rece.
U fazonu "mi cemo pokriti 30% troškova"....što bi u prevodu trebalo znaciti - za ostalih 70% nek se tale ponovo navijaci, sponzori, nogometni savez, razni partneri, masoni, iluminati, eskimi, vanzemaljci...boli nas qrac, mi dajemo 30% i to je to.

Ko ne vjeruje nek pogleda onu presicu.

Ali ce zato pripisati sve zasluge sebi, baš kao i za istok. Namazana politika ;) al opet jeftina i provaljena.
Pa to ej isti recept koji je radjen za teren i za istok i sve ovo ostalo, uz bombardovanje u medijima preko botova o velikom Misketu graditelju dobijes to da je od sebe napravio nekog graditelja velikog, to bi mu mozda i proslo da nije ocajan strucnjak za fudbal koji apsolutno veze nema o vodjenju fudbalskog kluba pogotovo ne sportskog segmenta, lik vodi klub kao da je Megamix i zato su rezultati takvi kakvi jesu...

Pa skontaj samo krov na istoku finansira uefa preko saveza, tribinu istocnu nedovrsenu finansirali navijaci, sponzori, opstina najvecim djelom, teren trecinu dao Kanton, trecinu Uefa, trecinu Zeljo, brojace opet uefa i savez haha i kada sve stavis na papir Zeljo ukupno u svemu nije ucestvovao ni 30% a Miske je pokupio sve zasluge. A realno kad skontas ni ovog terena novog ni krova sto ce biti na istoku ni brojaca ne bi bilo da nije Bilino polje suspendovano i da se nije potrefilo da pada kisa tri dana bas na susret sa top selekcijom Belgije na Grbavici pa kada je cijeli svijet se zgrozio nad terenom i stadionom uz neke zvijezde Belgije onda su se digli svi da daju za teren od kantona, opstine pa do saveza :rol: Opet kazem svaka cast prodao im je dobro pricu poklopile su se neke stvari ali svejedno on pojma nema o vodjenju kluba i treba da ide.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 12 nov 2018, 16:53

starigrad je napisao/la:
pa, ti sam, mjeris podrsku na osnovu te 2.000. ostali kao da ne postoje. necu dozvoliti da si u pravu.
ne postoje. nekad su postojali.
onaj koji kuci sjedi dok Zeljo igra na Grbavici nije navijac. to su navijaci rezultata, ljudi, igraca, uprava, trenutaka, euforije... a ne Zeljeznicara!!!

takvi su danas najglasniji, i ovdje na forumu i po kafanama, i na ulici. furaci!
drug, pravo volim janjetinu, ali idem da je jedem gdje sam siguran da je dobra. ne jedem je svuda. volim citati, ali to ne znaci da cu citati sve sto mi dodje u ruke, nego prema mom izboru, pisac i tema koji su mi interesantni. volim pogledati film, sto ne znaci da cu sad gledati "ne okreci se sine", nego, opet, nesto po mom izboru i ukusu.

da ne duljim, trudim se sebi udovoljiti u zivotu i uzivati u istom, shodno mogucnostima. nase utakmice su, duze vrijeme, sve osim uzitak i odlazak na iste postaje mazohizam. na drugom forumu sam vec pisao, jucer nisam bio na tekmi, jer sam operisao koljeno, iz bolnice izasao u petak. i bolje sto nisam, jer zadnjih 10-tak minuta tekme nisam odgledao ni na tv-u, nego prebacio na formulu 1. uz to mi, dok sam gledao tekmu, skocio mi pritisak i dobio temperaturu 38,2. isto tako, nakon one blamaze protiv slavije na grbavici, prije 3-4 sezone, po izlasku sa stadiona sam bacio godisnju za sjever u prvi saht na koji sam naisao.

i ti ces sada reci da ja nisam pravi navijac? da sam neciji poltron, ulizica, placenik...? eh, ja ti ne dajem za pravo da kazes da si bobu veci navijac od mene, niti cu tebi osporiti da si navijac ravan meni. mene interesuje Zeljo kao klub. igra koju gledam na terenu. imam vikendicu, koju sam u dobroj mjeri zapostavio zbog odlaska na Zeljine tekme. ako mi se gleda trava, to mogu radit i na vikendici. znas kako fino mirise frisko pokosena? a, ja nekome platim da mi pokosi oko vikendice, jer ja ne odem tamo zbog tekme. zapostavljam odlazak sa porodicom na te izlete, opet zbog tekme. mislis da je supruzi svejedno i da ne zvoca?

ne interesuje me ni senad i ostatak uprave, ni amar, ni opozicija, ni ko je trener, ni ko su igraci, ni ko je s kim, a ko protiv koga... interesuje me samo Zeljo i ono sto vidim na terenu. sada ne vidim nista dobro i nemam namjeru ici protiv sebe i odreci se zadovoljstva, koje mogu sebi priustiti, naustrb horora koji nam nasi puleni pruzaju.

ziv i zdrav ti meni bio. doci ce bolji dani.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 12 nov 2018, 16:53

slika
ODLAZI!
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 nov 2018, 17:02

boze sacuvaj

Uz duzno postovanje prema napisanom i daleko da oaporavam posao oko stadiona al namako bi on kar.inu moju da nije blizak sa SDA. Istok bi davno bio napravljen bilo je sto ideja i mogucnosti al vlast nije dala iz xy razloga.

Mada opet svaka cast treba mu cestitat za poso oko stadiona ali smijesno je tolike zalsuge licno njemu prepisivati...ispada ko da je on platio iz svog dzepa tribinu
=\_1921_/=

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 12 nov 2018, 17:08

irfo je napisao/la: A otkud licni animoziteti? Dosli onako iz cista mira? Daj ba, cim je doso u klub sa svojim polotronima, poco se ponasat arogantno bahato, ko da su najpametniji, a nije da mu tad nije bila nudjena pomoc, ali tad je mislio da je najpametniji, tek poslije Slavke skonto mogo bi malo od Amara zatrazit pomoc, medjutim zajebe se sto mu ne ode licno vec posalje svoje poltrone koje Amar pomnozi sa nulom, a sad bi kao pruzo ruku kad je u **** pa da ih Amar vadi? E pa ne moze.
u momentu kada je dosao u klub nama su trebale ozbiljne organizacione promjene. nacin na koji smo radili nije bio dobar. to je fakt za sve nas, bez obzira sta mislili o bilo kojoj strani. imali smo rezultate i titule ali smo i pored toga bili u finansijskoj dubiozi. nesto se moralo promjeniti. prvi otpori su poceli upravo tada, kada se pojedinci nisu slagali sa odredjenim potezima i "procedurama" koje su se morale sprovesti. umjesto da snagom argumenata pokusaju uraditi nesto u odnosu na Senadove zamisli, posebno kadrovske, oni su dizali sidra, jedan po jedan, od Dogana pa nadalje.
evo, budi posten, ko mu je pruzio ruku i pokusao da nesto promjeni snagom argumenata!?! niko!
sve te bitke su vodili na licnoj razini, na pogresnim mjestima, od FTV pa preko kafana, kojekavih sala, foruma, medija, tribina....i niti jedna nije vodjena zeljom da Zelji bude bolje nego da se uloga Senada umanji i da se on kao covjek oblati iz ovih ili onih razloga. jedni su zeljeli zadovoljiti vlastiti ego, drugi su ga samo htjeli skloniti kako bi upali u upravljecke strukture i domogli se pecata, treci opet jer su se zeljeli dodvoravati dal ovim prvim dal ovim drugim, cetvrti opet jer su nam prirodni dusmani itd....

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 12 nov 2018, 17:15

starigrad je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
pa, ti sam, mjeris podrsku na osnovu te 2.000. ostali kao da ne postoje. necu dozvoliti da si u pravu.
ne postoje. nekad su postojali.
onaj koji kuci sjedi dok Zeljo igra na Grbavici nije navijac. to su navijaci rezultata, ljudi, igraca, uprava, trenutaka, euforije... a ne Zeljeznicara!!!

takvi su danas najglasniji, i ovdje na forumu i po kafanama, i na ulici. furaci!
drug, pravo volim janjetinu, ali idem da je jedem gdje sam siguran da je dobra. ne jedem je svuda. volim citati, ali to ne znaci da cu citati sve sto mi dodje u ruke, nego prema mom izboru, pisac i tema koji su mi interesantni. volim pogledati film, sto ne znaci da cu sad gledati "ne okreci se sine", nego, opet, nesto po mom izboru i ukusu.

da ne duljim, trudim se sebi udovoljiti u zivotu i uzivati u istom, shodno mogucnostima. nase utakmice su, duze vrijeme, sve osim uzitak i odlazak na iste postaje mazohizam. na drugom forumu sam vec pisao, jucer nisam bio na tekmi, jer sam operisao koljeno, iz bolnice izasao u petak. i bolje sto nisam, jer zadnjih 10-tak minuta tekme nisam odgledao ni na tv-u, nego prebacio na formulu 1. uz to mi, dok sam gledao tekmu, skocio mi pritisak i dobio temperaturu 38,2. isto tako, nakon one blamaze protiv slavije na grbavici, prije 3-4 sezone, po izlasku sa stadiona sam bacio godisnju za sjever u prvi saht na koji sam naisao.

i ti ces sada reci da ja nisam pravi navijac? da sam neciji poltron, ulizica, placenik...? eh, ja ti ne dajem za pravo da kazes da si bobu veci navijac od mene, niti cu tebi osporiti da si navijac ravan meni. mene interesuje Zeljo kao klub. igra koju gledam na terenu. imam vikendicu, koju sam u dobroj mjeri zapostavio zbog odlaska na Zeljine tekme. ako mi se gleda trava, to mogu radit i na vikendici. znas kako fino mirise frisko pokosena? a, ja nekome platim da mi pokosi oko vikendice, jer ja ne odem tamo zbog tekme. zapostavljam odlazak sa porodicom na te izlete, opet zbog tekme. mislis da je supruzi svejedno i da ne zvoca?

ne interesuje me ni senad i ostatak uprave, ni amar, ni opozicija, ni ko je trener, ni ko su igraci, ni ko je s kim, a ko protiv koga... interesuje me samo Zeljo i ono sto vidim na terenu. sada ne vidim nista dobro i nemam namjeru ici protiv sebe i odreci se zadovoljstva, koje mogu sebi priustiti, naustrb horora koji nam nasi puleni pruzaju.

ziv i zdrav ti meni bio. doci ce bolji dani.
postujem i takav stav, medjutim iz moje "navijacke" perspektive je neshvatljiv.
da metaforicno argumentiram. mozda je moj otac pijanac, mozda mi je djetinjstvo uz njega bilo mucno kao i ostatak zivota, ali to nikada nije umanjivalo moju ljubav prema njemu niti zelju da uz njega provodim vise vremena. e tako je sa Zeljom. nisam ga birao, rodio sam se sa njim i valja ga ninati.

mada, kad sve ogolimo, sebi smo si najpreci. cuvaj zdravlje i ostaj mi dobar.
bice bolje!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 12 nov 2018, 17:27

invincible1921 je napisao/la:
Uz duzno postovanje prema napisanom i daleko da oaporavam posao oko stadiona al namako bi on kar.inu moju da nije blizak sa SDA. Istok bi davno bio napravljen bilo je sto ideja i mogucnosti al vlast nije dala iz xy razloga.

Mada opet svaka cast treba mu cestitat za poso oko stadiona ali smijesno je tolike zalsuge licno njemu prepisivati...ispada ko da je on platio iz svog dzepa tribinu
koji "dres" su nosili npr. Kozaric ili Brkovic?
nije do dresa, do sposobnosti i namjera je!!!

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 12 nov 2018, 19:06

Uprava napolje!
💩💩

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 12 nov 2018, 19:18

Komsije , ja vam zelim najbolje , meni sve nes smrdi u cjeloj prici , kad Sarajevo igra dobro Zeljo ima probleme , kad Zeljo igra dobro Sarajevo ima probleme , Iskreno se nadam da ce doci vrjeme kad cemo ove nake klubove od prekuce gurnuti u drugi plan i bit glavni pretenderi za titulu i lip svake god , a i u Evropi se pokaze ko su klubovi sa nekom tradicijom pa makar do tih play off-ova iako mislim da je zaista vrjeme da neko dodje do tih grupa. Ostali se svi sramote.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 nov 2018, 19:21

24 sata prosla nijedan potez, reakcija. Yebo li vas svak sve ko god ima dio u ovom k u kom smo sad.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bvsic, Taree i 26 gostiju.