Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Hendo
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Hendo » 10 nov 2018, 13:37

Penaltiky je napisao/la:
Hendo je napisao/la:Bolje bi bilo da su napravili koju fabriku za proizvodnju traktora.
Za malina?
Ili ječma.
Kocka je bačena

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 10 nov 2018, 13:40

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 10 nov 2018, 13:42

Hendo je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:
Hendo je napisao/la:Bolje bi bilo da su napravili koju fabriku za proizvodnju traktora.
Za malina?
Ili ječma.
Nema kod nas baš puno ječma. More se srpom a ne traktorom.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 10 nov 2018, 13:42

tuzlak1987 je napisao/la:Treba biti realan pa reci da je Srbija u 1.Svj.r se dobro opredjelila, a ne dobila ga jer im je vojska bila van drzave i razbijena. Vratili su je u Srbiju saveznici.

U drugom Svj.r su Partizanske jedinice krajem 1941. istjerane iz Srbije tako sto im je u najgorem trenutku cetnicki pokret zadao udarac. Tako je sve ostalo i do ulaska Rusa 1944. Jedino sto se u Srbiji desavalo u tom ratu je rezim Nedica koji je uspostavljen. To je bila jedna sasvim normalna drzava pod okupacijom kao i NDH. Sa logorima, a sa druge strane se u Beogradu vodio jedan lijep zivot sasvim normalan sa sportom, otvorenim radiom koji je propagirao nacisticku ideologiju, pozoristem sa Njemackim predstavama, vojskom, vladom. U drugom dijelu drzave smo imali Drazine cetnike koji su mirovali i cekali da vide ko ce pobjediti. Kada su Rusi pobjedili dosli su gore na granicu (nakon sto je Tito dozvolio Rusima da udju u Jugoslaviju u dogovoru sa Staljinom), a Rusi su ih pohvatali i onda predali partizanima. Krajem 1943. su ih i Englezi skontali pa im prestali slati pomoc u naoruzanju i prebacili je partizanima.

Na kraju su se sve te jedinice i Ljoticevci i Nedicevo i Drazini i Djurisicevi nasli u Sloveniji u bjezaniji kao i domobransko/ustaske formacije.

Sto se tice Krajiskih Srba druga je prica bila, bili su utociste za partizane citav rat i dali veliki doprinos. Sto se tice u Srbiji, nad onima koji su to bili vrsena je represija. Cetnici su dominirali i klali citave familije ako im je neko bio u partizanima. Na zasjedanju AVNOJA nije ni bilo delegacije iz Srbije vec delegacija Srba iz Jugoslavije. ASNOS je napravljen tek kada je krajem 1944. oslobodjen Beograd.
Pa da. Npr bilo je par velikih sportskih manifestacija kao recimo ona u Kraljevu ili u Kragujevcu. Ili užička republika. Naravno ne treba zaboraviti ni omiljenu disciplinu Njemaca 100 za jednoga. Bilo je to doba izrazitih sportskih nadmetanja. A sve je počelo sa aero-mitingom 6. aprila iznad beograda. Bio je do jaja.
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 nov 2018, 13:57

LAZARUS2000 je napisao/la: Pa da. Npr bilo je par velikih sportskih manifestacija kao recimo ona u Kraljevu ili u Kragujevcu. Ili užička republika. Naravno ne treba zaboraviti ni omiljenu disciplinu Njemaca 100 za jednoga. Bilo je to doba izrazitih sportskih nadmetanja. A sve je počelo sa aero-mitingom 6. aprila iznad beograda. Bio je do jaja.
Nabaca ti svega i to u razlicitim vremenskim periodima. Jel Uzicka republika bila bar sto se tice grada Uzica partizanska tvorevina ili? Cetnici su i napali prvi Uzice te zarobljene partizane predali Njemcima. Pa su onda istjerali Partizane iz Sandzaka u Bosnu dalje.

Ta prica 100 za jednog je omiljena prica cetnickih simpatizera. Kao nije se moglo, jok trebalo je sjediti u sumi i cekati ko ce pobjediti.

Ja ti pricam o zivotu nakon okupacije u Beogradu. Zivot se nije razlikovao nista od onog u NDH. Bilo je sukoba po Srbiji ali je bio i uskostavljen nacisticki rezim. Bili su otvoreni logori za ratne zarobljenike, komuniste, Rome i Jevreje. Bile su institucije, bila je cetnicka vojska koja je saradjivala sa Njemcima, bilo je pozoriste, bile su sportske manifestacije, svako jutro se islo na posao, komunisti se ismijavali preko radia. Sve kao i u NDH.
Tako da se od 1942 do 1944 nije nista posebno desavalo, rat se prebacio u druge republike. A ti ovdje sve sto si nabrojao je 1941. Od 1942. je perfektno funkcionisala izdajnicka drzava od Nisa do Panceva (bez okupiranih teritorija od Italije, Bugarske i Madjarske). A u dijelovima gdje je nije bilo vlast su imali Drazini cetnici koji su saradjivali sa Italijanima.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 10 nov 2018, 14:05, ukupno mijenjano 1 put.

Ramiy
Kontakt:

Post Postao/la Ramiy » 10 nov 2018, 13:58

Cetnici su 3,14cke bile i ostale
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 10 nov 2018, 14:09

tuzlak1987 je napisao/la:
LAZARUS2000 je napisao/la: Pa da. Npr bilo je par velikih sportskih manifestacija kao recimo ona u Kraljevu ili u Kragujevcu. Ili užička republika. Naravno ne treba zaboraviti ni omiljenu disciplinu Njemaca 100 za jednoga. Bilo je to doba izrazitih sportskih nadmetanja. A sve je počelo sa aero-mitingom 6. aprila iznad beograda. Bio je do jaja.
Nabaca ti svega i to u razlicitim vremenskim periodima. Jel Uzicka republika bila bar sto se tice grada Uzica partizanska tvorevina ili? Cetnici su i napali prvi Uzice te zarobljene partizane predali Njemcima. Pa su onda istjerali Partizane iz Sandzaka u Bosnu dalje.

Ta prica 100 za jednog je omiljena prica cetnickih simpatizera. Kao nije se moglo, jok trebalo je sjediti u sumi i cekati ko ce pobjediti.

Ja ti pricam o zivotu nakon okupacije u Beogradu. Zivot se nije razlikovao nista od onog u NDH. Bilo je sukoba po Srbiji ali je bio i uskostavljen nacisticki rezim. Bili su otvoreni logori za ratne zarobljenike, komuniste, Rome i Jevreje. Bile su institucije, bila je cetnicka vojska koja je saradjivala sa Njemcima, bilo je pozoriste, bile su sportske manifestacije, svako jutro se islo na posao, komunisti se ismijavali preko radia. Sve kao i u NDH.
Tako da se od 1942 do 1944 nije nista posebno desavalo, rat se prebacio u druge republike. A ti ovdje sve sto si nabrojao je 1941. Od 1942. je perfektno funkcionisala izdajnicka drzava od Nisa do Panceva (bez okupiranih teritorija od Italije, Bugarske i Madjarske). A u dijelovima gdje je nije bilo vlast su imali Drazini cetnici koji su saradjivali sa Italijanima.
Sam logora punih srba i masovnih grobnica bio je to divan život. Uvijek me fascinira tvoja glupost. Tako je velika
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 10 nov 2018, 14:13

LAZARUS2000 je napisao/la: Sam logora punih srba i masovnih grobnica bio je to divan život. Uvijek me fascinira tvoja glupost. Tako je velika
Ti izgleda nećeš da pročitaš i da razumiješ šta piše.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 nov 2018, 14:15

LAZARUS2000 je napisao/la:Pa da. Npr bilo je par velikih sportskih manifestacija kao recimo ona u Kraljevu ili u Kragujevcu. Ili užička republika. Naravno ne treba zaboraviti ni omiljenu disciplinu Njemaca 100 za jednoga. Bilo je to doba izrazitih sportskih nadmetanja. A sve je počelo sa aero-mitingom 6. aprila iznad beograda. Bio je do jaja.

Bolje rat nego pakt
Bolje grob nego rob

Pa savezničko bombardovanje Srbije i CG 1944. u kojem su stradale hiljade civila, a koje je naručeno od Druga Tita, Koče Popovića... S druge strane Kardelj nije dao da se Slovenija bombarduje iako je i ona bila okupirana...

Najjače sportske discipline su se dešavale ipak nešto zapadnije, u Jasenovcu. U koji drug Joška nikad nije kročio, recimo. Da ne pominjemo postratne čistke po Srbiji kad su ubijane hiljade...
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 nov 2018, 14:16

Logora punih komunista, Roma i Jevreja koje su tu strpali Srbi i Njemci. Moja glupost? Iz Srbije su istjerani partizani i onda je bilo vise idilicno, nisam nista slagao. Dok je bilo partizana bilo je i borbe. Sada problem je sto je prije svih zbivanja devedesetih napisana neka nova historija 1990. pa to sto Srbi sada velicaju je te ljude i strpalo tu.

Sabirni logor Banjica osnovan je u srpnju 1941., a zatvoren je u rujnu 1944. na prostoru vojarne Jugoslavenske vojske u Srbiji. Logor je imao dvije sekcije u kojoj je jedna bila u nadležnosti Srpske policije, dok je drugi dio bio u nadležnosti Gestapoa. Prvi zatvorenici dovedeni su 9. svibnja 1941 i zatvorenici su bili Židovi, Romi, a od 1941. kada je Beograd proglašen Judenfrei uglavnom protivnici Nedićevog režima, većinom zarobljeni partizani i srpski komunisti. Banjica je bio sabirni i egzekucijski logor. Mnogi zatvorenici iz Banjice bili su prebačeni u druge koncentracijske i radne logore koje su Nijemci držali pod svojom kontrolom u okupiranoj Europi. Broj žrtava procjenjuje se na između 27.000 do 80.000, no broj nikada neće biti poznat zbog toga što je mnogo dokumentacije bilo uništeno 1943., a i mnoga tijela koja su bila pokopana na području logora bila su prebačena na druga mjesta ili su bila uništena.

Koncentracijski logor Crveni Krst poznat i kao Lager Niš, bio je koncentracijski logor tijekom Drugog svjetskog rata, lociran u industrijskoj zoni grada Niša u Srbiji, kojim su upravljali Nijemci. Logor je bio smješten u neposrednoj blizini željezničke stanice "Crveni Krst" u Nišu, u zgradama koje su do okupacije služile kao vojna skladišta. Procjenjuje se da je oko 30.000 zatočenika prošlo kroz ovaj logor, od kojih je 12.000 ubijeno na lokaciji Bubanj. Mnogi drugi zatočenici su prebačeni u logor Sajmište ili druge logore diljem Europe. Žrtve logora su bili simpatizeri pokreta otpora, komunisti, Židovi i Romi. Više od 300 srbijanskih Roma ubijeno je u kampu.[1]
Logor je bio u uporabi od 1941. do 1944., kada su partizani oslobodili Niš.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 10 nov 2018, 14:17

alan_kardec je napisao/la:
LAZARUS2000 je napisao/la:Pa da. Npr bilo je par velikih sportskih manifestacija kao recimo ona u Kraljevu ili u Kragujevcu. Ili užička republika. Naravno ne treba zaboraviti ni omiljenu disciplinu Njemaca 100 za jednoga. Bilo je to doba izrazitih sportskih nadmetanja. A sve je počelo sa aero-mitingom 6. aprila iznad beograda. Bio je do jaja.

Bolje rat nego pakt
Bolje grob nego rob

Pa savezničko bombardovanje Srbije i CG 1944. u kojem su stradale hiljade civila, a koje je naručeno od Druga Tita, Koče Popovića... S druge strane Kardelj nije dao da se Slovenija bombarduje iako je i ona bila okupirana...

Najjače sportske discipline su se dešavale ipak nešto zapadnije, u Jasenovcu. U koji drug Joška nikad nije kročio, recimo. Da ne pominjemo postratne čistke po Srbiji kad su ubijane hiljade...

Kad smo kod čistki https://www.avlija.me/stari-tekstovi/ad ... -focu-1957

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 nov 2018, 14:18

alan_kardec je napisao/la:[ Da ne pominjemo postratne čistke po Srbiji kad su ubijane hiljade...
Ubijane hiljade ne ljudi vec SARADNIKA OKUPATORA.

Isto kao sto je bilo i u Hrvatskoj i BIH. Zasto svi placete za tim zlim ljudima i Hrvati i Bosnjaci i Srbi? Nije niko zaplatio kao narod nakon 1945. vec samo oni koji su imali krvave ruke.

Logika govori da ce pobjednicka strana to uraditi nakon sto se pune cetiri godine njima to radilo. Svaki partizan koji je zarobljen bez obzira jel zlocinac bio ili ne je ubijen, kao i njihove porodice.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 nov 2018, 14:24

alan_kardec je napisao/la:
Nadji popis muslimana u Istocnoj Bosni i Istocnoj Hercegovini prije i nakon rata. I uporedi to sa popisom Srba u BIH prije i nakon rata pa ces vidjeti ko je najvise izgubio. Ne bih da umanjujem nista nikom ali o tome nije nikada bilo price kao o Jasenovcu.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 10 nov 2018, 14:44

Ajao gledaj teme, i aj nađem kad ću mamurat sve tu yebem
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 nov 2018, 14:52

Penaltiky je napisao/la:Kad smo kod čistki https://www.avlija.me/stari-tekstovi/ad ... -focu-1957
Ja, i?
Ne vidim da je neko ovdje negirao četničke zločine bilo gdje, pa i po Istočnoj Bosni. Evidentno je da ih je bilo. I stradale su hiljade od četničke ruke, to je jasno ko dan. Opet, i četnici su stradali kako u ratu, poslije rata još više.
Kad smo kod Drine, treba pomenuti i Stari Brod.

tuzlak1987 je napisao/la:Ubijane hiljade ne ljudi vec SARADNIKA OKUPATORA
To 'saradnici okupatora' je jako širok pojam. Naravno, bilo je mnogo sluga okupatora koji su zasluženo dobili metak, ali su komunjare iskusno u taj pojam strpali i masu ljudi koji sa okupatorima nisu imali nikakve veze. Masa ljudi, intelektualne elite, sposobnih, pametnih ljudi koji su nakon rata dizali glas protiv reformi zbog kojih je sirotinja umirala, ili ljudi koji nisu čak ni bili protiv sistema, ali su u očima crvenih potencijalno mogli biti prijetnja, smaknuti su. Na hiljade. Zašto to negirati? Ako se u Joškino vrijeme moralo ćutati o tome, sad se ne mora.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Ramiy
Kontakt:

Post Postao/la Ramiy » 10 nov 2018, 14:55

Cek ti navijas za cetnike u partizanskim filmovima ili ne?
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

Ljubitelj ponedjeljka, vruce pive, loseg centarsuta i hladne zene.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 nov 2018, 14:58

Ramiy je napisao/la:Cek ti navijas za cetnike u partizanskim filmovima ili ne?

Partizanske filmove ne gledam. Gomila stereotipa, Čak Noris fazona i jeftine propagande.
RIP Adis Selmanović

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 10 nov 2018, 14:58

Osim13 je napisao/la:Ajao gledaj teme, i aj nađem kad ću mamurat sve tu yebem
Treba uzimat opklade ko ce prvi ban dobit

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 10 nov 2018, 14:58

Ne znam sta mi je, izmisljaju mi se historijsji podaci
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 nov 2018, 14:59

MElloo je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:Ajao gledaj teme, i aj nađem kad ću mamurat sve tu yebem
Treba uzimat opklade ko ce prvi ban dobit
jel ramiz u ponudi? kv. 1.01
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 11 gostiju.