Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Drape
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la Drape » 03 nov 2018, 14:27

Ako ko misli da i Džeko ima prste u tome ko će biti pozvan a ko ne, zbog atmosfere da se ugodi najboljim igračima(što čak i ima smisla), i da uzmemo da on ne želi Izeta u reprezentaciji za šta i nema dokaza, tom istom Edinu je jedan od najbližih igrača Vranješ, što znači da on nema pojma za izabrati prijatelje i dobre karaktere za tim.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 nov 2018, 14:57

Drape je napisao/la:Ako ko misli da i Džeko ima prste u tome ko će biti pozvan a ko ne, zbog atmosfere da se ugodi najboljim igračima(što čak i ima smisla), i da uzmemo da on ne želi Izeta u reprezentaciji za šta i nema dokaza, tom istom Edinu je jedan od najbližih igrača Vranješ, što znači da on nema pojma za izabrati prijatelje i dobre karaktere za tim.
Da se Dzeko i Pjanic pitaju, Hajrovic bi uvijek igrao u reprezentaciji. Tako da je nebuloza to sto neki govore da ga Edin ne zeli u repci.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 03 nov 2018, 15:44

JohnCleese je napisao/la:@babino je klasican primjer bosnje s povrijeđenom sujetom :twisted:

Veze nema sta je posrijedi u bilo kojem slucaju vezanom za reprezentaciju zato sto nema uvid u istu, nije u dodiru jer nije njen djelatnik. Kao sto nisam ni ja niti 99% foruma.
To ga ne sprecava da da se ponasa kao njen nadzornik. Jer ybg fudbal je ipak sporedna stvar na svijetu, tu valjda svako moze pisati/ srati o bilo cemu pogotovo ako nije onako kako taj neko zamislja, jos ako je taj neko iskljuciv... U svakom slucaju degutantno i smijesno u isto vrijeme.

Nadzorni ljudi za selektora su nekolicina ljudi iz saveza, vise formalno. Jedini istinski nadzorni odbor ze selektora jesu njegovi rezultati !

S toga je i smijesno i zalosno davati nekakve minuse selektoru, neke njegove odluke kvalificirati kao neopravdane, spocitavati mu nesto kao gresku samo zato sto neko ko nije ukljucen u proces oko reprezentacije neke stvari vidi drugacije :mrgreen:
Sta je sljedece? Ako nastavi ne pozivati odredjenog igraca i ako trenutno nas drugi golman ne postane prvi onda "smanjiti selektoru vladanje" na sto kraci period pa brze bolje dovesti nekog " normalnog" kao Mesu ???...

Jedno je imati stav o odrednjenoj odluci, igracu ili bilo cemu, to imamo svi, ali sve preko toga je neshvatljivo....
Mnogo dobrog posla se radi i mnogo se vec uradilo za mandata Zutog, samo sto od povrijednje sujete te stvari koje su bazicne i elementarne za trenutni period kroz koji prolazi repezentacija oznacavaju se kao nebitne, a trivijalne stvari se postavljaju kao krupne.
Mr. Wundt, hvala na opseznoj analizi moje licnosti.
izvnjavam se, nece se ponoviti.

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 03 nov 2018, 16:48

Suma summarum kad pogleda se vecina komentara ovdje ne trebamo se stvarno ljutiti kad nam kazu "u srcu Bosna,u glavi fosna",jer nam to i stvarno prilici,cast izuzecima.
Dan tmuran ja mahmuran

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 03 nov 2018, 17:32

Ja sam pratio malo demiroviceve utakmice maksuz dok je bio u spaniji i bas sam se nadao da ce izrasti u veliko ime...prizeljkivao to. Medjutim zaista nemam pojma sta on radi ispred prevljaka i koljica u reprezentaciji.
Prevljak fino igra vec drugu sezonu zaredom, oporavio se i poceo ponovo igrati. Koljic nije neki world class igrac ali makar je u nevjerovatnoj formi i mislim da ove sezone nije zabio samo u jednoj utakmici gol. Ima 14 golova na 13 utakmica. Nije rumunska prva liga nista mnogo losija od francuske druge. Narocito sto i u prvoj ligi francuske ima par bas losih ekipa a da o drugoj ligi i ne govorimo.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 03 nov 2018, 18:54

Kolasinac standardan protiv Liverpoola, ali to nije dovoljno bolji Civic i Nastic. Hej moj majmune od selektora kostat ce nas ovo prvog mjesta.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 03 nov 2018, 19:01

On želi Kolašinca u reprezentaciji tek kad konačno uhvati neki kontinuitet. U zadnje vrijeme je malo povrijeđen, pa malo zdrav, pa onda opet povrijeđen, i on ne želi da ga zove jer se baš poklopio da je konačno zdrav kad igra reprezentacija. Misli da je i njemu potrebnije da ostane i bude potpuno posvećen klubu. U kvalifikacijama računa na njega.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 03 nov 2018, 19:21

Drape je napisao/la:On želi Kolašinca u reprezentaciji tek kad konačno uhvati neki kontinuitet. U zadnje vrijeme je malo povrijeđen, pa malo zdrav, pa onda opet povrijeđen, i on ne želi da ga zove jer se baš poklopio da je konačno zdrav kad igra reprezentacija. Misli da je i njemu potrebnije da ostane i bude potpuno posvećen klubu. U kvalifikacijama računa na njega.
Nema on sta racunat nije Civic igrac koji igra u recimo nekom osrednjem klubu liga petice pa da ga moze zamijenit. Racunat ce kad dobije u Austriji tricu i izgubi prvo mjesto, onako se us*o jer vec krije Sarica i lazira povredu istog, a ovamo prica Austrija nije favorit. Seljacka prica Roberta Prosineckog.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 03 nov 2018, 19:47

Jesi bezobrazan Roberte, evo skoro se zavrsi ovo takmicenje a jos nisi pocastio hejtere teskim porazom. :kafa:

Mislim da je ovdje jedina greska Hajrovic, ali vjerovatno ima on svoje razloge za to. Da je fazon samo izabrati najjace igrace i strpat ih u pocetnih 11, moglo bi pola foruma da se kandiduje za mjesto selektora, ne bi se ljudi skolovali za taj posao. Kolasinac kad udje u kontinuitet ce vjerovatno opet dobiti poziv.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 nov 2018, 23:09

xavi26 je napisao/la: Slazem se, pogotova za Koljica jer dok je Dzeko zdrav apsolutno je nebitno ko mu je drugi napadac. Ono sto je meni cudno je da Robi bio igrac poteza, sto je i Hajrovic, ali on ipak prednost daje trkacima kakvi su Visca i Duljevic..
Vjerovatno zato sto smatra da je nedovoljno dobar igrac poteza.
Robi je bio vrhunski igrac.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 03 nov 2018, 23:16

Đe Izet Žuti?
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 03 nov 2018, 23:20

mire96 je napisao/la:Jesi bezobrazan Roberte, evo skoro se zavrsi ovo takmicenje a jos nisi pocastio hejtere teskim porazom. :kafa:

Mislim da je ovdje jedina greska Hajrovic, ali vjerovatno ima on svoje razloge za to. Da je fazon samo izabrati najjace igrace i strpat ih u pocetnih 11, moglo bi pola foruma da se kandiduje za mjesto selektora, ne bi se ljudi skolovali za taj posao. Kolasinac kad udje u kontinuitet ce vjerovatno opet dobiti poziv.
Pa dobice vjerovatno priliku protiv Spanije,ko da vidim koje ce to skika biti na forumu
Dan tmuran ja mahmuran

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 nov 2018, 23:23

Bazdarevic je pravio najbolje spiskove, vrati se Mehmede :bih:

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 03 nov 2018, 23:44

Goalgetter je napisao/la:Bazdarevic je pravio najbolje spiskove, vrati se Mehmede :bih:
lahko je bilo kad je citao forum
Zarathustra

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 04 nov 2018, 00:39

JohnCleese je napisao/la:Nepozivanjem jednog igraca povrijedio si sujetu pola miliona "selektora" kako u BiH tako i u dijaspori !

Ej Roberte Roberte... :eh:
Eh, nije samo jednog, dvojicu 'preskače' koliko vidim po pisanijama mnogih forumaša: Izeta i "fenomenalnog" Koljića (ah da, tog je vodio u USA i Meksiko...)
Čudi me da Roberta niko ne kritikuje zbog nepozivanja Ahmetovića i Bilbije - ljudi daju gole i to u našoj Premijer ligi (ili što bi kazo Hadžibegić, expert - liZi)
:o
Bosno moja poharana....

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 04 nov 2018, 00:49

Ahmetović ima 33 godine, da ima 23 kao što ima Koljić i da zabija redovno u jačoj ligi onda bi se vjerovatno pričalo o njegovom pozivu. A Rumunjska liga je jača od BiHPL i to dosta.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 nov 2018, 09:46

babino je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:@babino je klasican primjer bosnje s povrijeđenom sujetom :twisted:

Veze nema sta je posrijedi u bilo kojem slucaju vezanom za reprezentaciju zato sto nema uvid u istu, nije u dodiru jer nije njen djelatnik. Kao sto nisam ni ja niti 99% foruma.
To ga ne sprecava da da se ponasa kao njen nadzornik. Jer ybg fudbal je ipak sporedna stvar na svijetu, tu valjda svako moze pisati/ srati o bilo cemu pogotovo ako nije onako kako taj neko zamislja, jos ako je taj neko iskljuciv... U svakom slucaju degutantno i smijesno u isto vrijeme.

Nadzorni ljudi za selektora su nekolicina ljudi iz saveza, vise formalno. Jedini istinski nadzorni odbor ze selektora jesu njegovi rezultati !

S toga je i smijesno i zalosno davati nekakve minuse selektoru, neke njegove odluke kvalificirati kao neopravdane, spocitavati mu nesto kao gresku samo zato sto neko ko nije ukljucen u proces oko reprezentacije neke stvari vidi drugacije :mrgreen:
Sta je sljedece? Ako nastavi ne pozivati odredjenog igraca i ako trenutno nas drugi golman ne postane prvi onda "smanjiti selektoru vladanje" na sto kraci period pa brze bolje dovesti nekog " normalnog" kao Mesu ???...

Jedno je imati stav o odrednjenoj odluci, igracu ili bilo cemu, to imamo svi, ali sve preko toga je neshvatljivo....
Mnogo dobrog posla se radi i mnogo se vec uradilo za mandata Zutog, samo sto od povrijednje sujete te stvari koje su bazicne i elementarne za trenutni period kroz koji prolazi repezentacija oznacavaju se kao nebitne, a trivijalne stvari se postavljaju kao krupne.
Mr. Wundt, hvala na opseznoj analizi moje licnosti.
izvnjavam se, nece se ponoviti.
A on je kao kompetentan da pise analize po forumu i ocjenjuje ljude koji ovdje pisu,
Sto ne mogu na rende kora u p.m. Ti nemas pravo komentarisati javnu licnost a doktor, ekspert ima pravo komentarisati nekog koga u zivotu vidio nije
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 nov 2018, 09:52

damir_82 je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Ma dobro, covjek voli malo slagati to smo se mogli uvjeriti bezbroj puta do sada, a pored toga sto je lazov, za sada ima dobre rezultate u ligi nacija.
Treba ga podrzati svakako jer se cini da zna sta radi. Ocito ima neki razlog sa Dinamom ili Izetom zbog cega se izivljava.
Jedino je Mesa pozivao najbolje igrace koje imamo, ali nije to znao pretociti na teren posebno kada je ostao bez Gilija.
Avaz objavio tekst u kojem se između ostalog kaže:
- Odlučio sam se za iste igrače, a o Kolašincu i Hajroviću razmišljat ću za novembarske utakmice protiv Austrije i Španije - rekao je Prosinečki.
https://sportsport.ba/fudbal/prosinecki ... sku/291795

Na kraju priloženog videa kaže: "... U ovom trenutku ćemo vidjeti za 11 mjesec"

Šta je to slagao bezbroj puta? I gdje je to obećao da će zvati bilo koga? Iz izjava se vidi da prati igrače, a nigdje nije nikome obećao poziv..

Kako misliš ima problem sa Dinamom kad je Gojak tu?

Shvatite jednom da 11 najboljih igrača ne čine nužno najbolju ekipu.. Između ostalog i Mesini pozivi su dokaz za to.. Sarić u poslednjih nekoliko utakmica također..
OK, vratit cu se samo na slucaj razgovori sa Ibisevicem i Lulicem gdje je slagao, pa cu se vratiti na aferu sa Begovicem gdje je opet slagao i sada mu je kao nesto krivina sto pitaju za Izeta a i po ovom otvom avazu i video rekao da ce razmisliti u Novembru.
Pa hajde zuti objasni to razmisljanje, zasto drugog strijelca evropa lige nema i zasto ne treba biti ni na klupi ni u konkurenciji?
Hajde nam daj argumente zasto ga nema?
Hajde stisni ta mu.da ako ih imas pa reci da se ne uklapa i zacepi usta i novinarima i ostaloj javnost. Ali ne, lakse je ovako serendati i uzvracati kontrapitanjima. Robi ima rezultate, ali isto tako ima i bezbroj mana koje ce isplivati kada te rezultati stanu.
Slazem se sa tim da 11 najboljih ne cini najbolji tim, samo zasto je problem to reci u javnosti?
Evo rekao je za Sehica i Begovica i tacka. Zasto je problem reci za Izeta i zasto se jedino nervira oko Izeta. Ovakva nervoza nije bila ni kad je bio sukob sa Begovicem u pitanju.
Sa druge strane Izet se u ovoj poziciji postavlja puno profesionalnije nego selektor i na tome mu svaka cast. Kukavice i dvostruke arsine prezirem pa makar bio najbolji trener na svijetu i imao rezultate.
Ali na kraju krajeva sta ocekivati od ljudi kojima je Safet bio u pravu i za Tinu i za Zukanovca i za Djurica, takvi ljudi brane instituciju selektora bez obzira na boljitak reprezentacije. Vidjelo se kako je tanka linija pada kod Safeta, od heroja do propalice u manje od godinu dana.
Zasto niko od nasih ljudi ne moze da pobijedi svoju sujetu i gleda u interesu reprezentacije, drzave i naroda zasto?
Ovdje se pljuju ljudi koji zele Hajrovica u reprezetnaciji kao dodatni kvalitet, a zauzvrat dobijaju odgovor nije igrao zadnje 3 godine konstatnno, o yebem ti logiku.
Ovdje cu opet istaci forumasa @dubrovnik, koji iako smo imali rasprave zestoke, gleda najbolje za ovu reprezentaciju i drzavu. Jedini je od Tinoljubaca priznao da je pogrijesio i da Tino nije taj kvalitet, ali je to pisao u dobroj namjeri u interesu reprezentacije je branio Tinu, a ne u interesu odbrane bezobraznog selektora.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 04 nov 2018, 10:47

@bhsport, dodaj na to i ovo od neki dan da ce se prije spiska provjeriti stanje sa tri povrijedjena igraca (seo,todor,elva). ne znam ko je provjeravao, selektor ili plasticar, ali da uistinu neko i jeste, morali bi znati da je kolasinac spreman. Igrac koji zaigra u mozda i najtezoj tekmi sezone za klub mora biti spreman i za repku u najbitnijoj tekmi jeseni, koja se igra sa 50% manje intenziteta od ove ligaske.
Da on ima dostojne zamjene za njega, ja bih i razumio a ne ova dva amatera.
Seo tu nije bio nikako, pozovi ga makar i ne igrao, neka je tu, neka osjeti tu fantasticnu atmosferu i sklad nakon kojeg se igracima ne vraca u klubove haha
S druge strane, elva je tu, ne zna se stanje povrede ali kako selektor kaze, doci ce pa cemo vidjetu..pih, kao da je ronaldo u pitanju.

Kazu selektor je tu, njegov posao, on je placen i ko smo mi da komentarisemo...pa majku mu i bakir je tu, legalno izabran, zasto komentarisemo? izabrali smo ga, ima podrsku, zna znanje..
za one koji bi na ovo odgovorili da drzava ne napreduje a robert ima rezultate, ima ih ali ne zaboravimo da nismo briljirali i da je jedna irska imala napadaca u liku naseg bajica barem, mi njih ne bi dobili nijednu tekmu.

Jednostavno nisam zadovoljan nacinom kako se radi, mislim da moze i mora biti bolje. Ostario a radujem se tekmama repke kao nekad dok sam bio tinejdzer, vikende planiram po tekmama dzeke, pjanica i ostalih..
Selektor je tu, radovao sam mu se i navijao za njega u borbi sa amarom, samo nisam ocekivao da ce ovaj raditi sve ono zbog cega sam strahovao od amara haha.

Moze biti i pep himself ali nema toga ko ce mene ubijediti da je jaca ekipa koja ce u becu istrcati sa sehicem, civicem, saricem i viscom od one u kojoj bi ta mjesta zauzeli begovic, kolasinac, krunic i hajrovic.
kakva hemija i klinac:-)

al eto, selektor bira i nase ja da navijamo i podrzavamo, to i radim ali zasto da ne nemam pravo reci ako mi se nesto ne svidja.
idemo mi uzet barem bod u becu pa makar i sa 11 elva u ekipi:-)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 04 nov 2018, 10:57

Vucevich je napisao/la:Ahmetović ima 33 godine, da ima 23 kao što ima Koljić i da zabija redovno u jačoj ligi onda bi se vjerovatno pričalo o njegovom pozivu. A Rumunjska liga je jača od BiHPL i to dosta.
Znam za godine svih igrača, a znam i šta je ironija, zato sam i naveo 'primjere' iako za mene starosna dob nije 'presudna' nego kvalitet igrača i njegov doprinos na terenu.

Međutim, iskreno, bez ironije, ne razumijem toliku halabuku oko Koljića k'o da je "CR7" (mada je mlađi od njega 10 godina) !?
Mlad je, pred njim je vrijeme dokazivanja, pa..
Bio je sa reprezentacijom u USA i Meksiku, i?

Ah, da se vratim na starosnu dob - hm, ja bih i danas pozvao jednog Zlatana Ibrahimovića ili (da malo sanjam ) C.Ronalda... da je to moguće i da sam 'ja selektor'

PS:
Znam kakvi smo i nastojim da poštujem svačije i drugačije mišljenje, ali zaista se pretjeralo u ovom 'seciranju' selektora BiH Roberta Prosinečkog, baš! Istine radi, ni ja se, lično, ne slažem sa njegovim selektiranjem nekih igrača, ali meni je reprezentacija važnija od mog neslaganja a za sada dobro 'stojimo' rezultatski, a na terenu konačno znam kakva nam je taktika i šta je čiji 'zadatak' / pozicija. Malo li je?
Pa čovjek je, falabogu, još živ al' na ovom forumu i temama ispade k'o da je već na stolu u prosekturi! :roll:
Kakve li će pisanije i reakcije biti kad izgubimo, a i to se mora dogoditi? :shock:
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 04 nov 2018, 11:02, ukupno mijenjano 3 puta.
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: zastitaIdentiteta i 12 gostiju.