Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 nov 2018, 23:28

Taktika nam je svakako - nadati se da se protivnicka ekipa isfula :D

Ovaj nas sastav je jad i cemer, Kjosevski, Sunjic, Bicakcic, Zukanovic, Civic, Nastic, Cimirot, Zakaric, Kodro, Prcic, Milosevic i Bajic. Kakvi igraci, Bozee :tokralju:
Ako za ove ima mjesta onda svakako ima za Koljica i Hajrovica. Nisu Ronaldo i Ronaldinho ali je svakako ponizenje kada imas 10 panjeva u tih nekih 23, a za ovih par pricas da nisu za ta 23. Realno treba pogledati, nema nikakve logike u pozivima. Svaki selektor ima pravo da poziva koga zeli i za to ce odgovarati ali svi imamo oci.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 02 nov 2018, 23:34

bicakcic je standardan stoper ekipe koja igra ligu prvaka, u formi zivota kao i sunjic i igraju sjajno
za ostalo se mogu sloziti
Zarathustra

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 02 nov 2018, 23:35

rishovski je napisao/la:Ja mislim da se Robertu ne svidjaju odjevne kombinacije Hajrovica... samo to vidim kao razlog..
Sta je gravce nisi vise okarinas? :lolno:
DD

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 nov 2018, 23:56

Moggi je napisao/la:bicakcic je standardan stoper ekipe koja igra ligu prvaka, u formi zivota kao i sunjic i igraju sjajno
Ma dobro odstupanja igrac-dva ali nema logike u ignorisanju Prevljaka, Koljica. Mi kao reprezentacija sa malim fondom igraca moramo neke igrace progurati. Za dosta ovih sa spiska znamo limite, za neke koji nisu sa spiska jos ne znamo koliko daleko mogu dogurati zato ih treba malo pogurati. A ove koji ne mogu vise od igara koje pruzaju niti mogu napraviti vece transfere ostaviti po strani. Ne moraju ni biti bolji ali je lakse trpiti nekog ko je mladji i ko moze jos vise od nekih koji mogu samo nize.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 nov 2018, 00:32

tuzlak1987 je napisao/la:
Moggi je napisao/la:bicakcic je standardan stoper ekipe koja igra ligu prvaka, u formi zivota kao i sunjic i igraju sjajno
Ma dobro odstupanja igrac-dva ali nema logike u ignorisanju Prevljaka, Koljica. Mi kao reprezentacija sa malim fondom igraca moramo neke igrace progurati. Za dosta ovih sa spiska znamo limite, za neke koji nisu sa spiska jos ne znamo koliko daleko mogu dogurati zato ih treba malo pogurati. A ove koji ne mogu vise od igara koje pruzaju niti mogu napraviti vece transfere ostaviti po strani. Ne moraju ni biti bolji ali je lakse trpiti nekog ko je mladji i ko moze jos vise od nekih koji mogu samo nize.
Sve si to imao u mandatu prošlog selektora.. Tonu tih dobrih koji nam trebaju, koji se moraju isprobati, a u suštini zaboravimo osnovne principe..
Reprezentaciju ne treba da čine samo igrači iz nominalno najboljih klubova, već oni koji selektoru trebaju da ostvari rezultat.. Nisu nas usrećili ni Pavlović, ni Milicevic (igrao tada i ligu prvaka), ni Vrancic, ni Susic, ni Anicic itd itd..
Nema tu neke drastične razlike u kvalitetu.. Znamo da imamo dva top igrača, jednog jako dobrog golmana, dobrog lijevog beka sa staklenim nogama, pa eto i jednog liga prvaka/bundesliga stopera sa ništa boljim nogama od pomenutog beka.. Ostalo igrači koji ne odskacu, koji mogu u nekom idealnom scenariju bilo koga dobiti ili od bilo koga izgubiti u obrnutoj situaciji..
Ne znamo mi ni koliko ko od njih može.. Imaš primjer Zahirovica koji nikad nije podbacio u reprezentaciji, a klub nije mogao naći.. Džaba standardni reprezentativac i guranje..
Selektor očito vjeruje ovim igračima, i neće tek tako zvati ove što se o njima piše na sve strane.. Nemamo mi toliko utakmica da se sve to isproba, uigra, da se stvori timski duh, atmosfera.. Vidimo u ovim utakmicama borbenost kakvu dugo nismo vidjeli od naše ekipe.. Vidimo kako se taj manjak kvaliteta nadoknađuje i kako se u suštini treba raditi.. Kad vidiš kojim materijalom raspolazes onda praviš proizvod! Igru gradiš na onome što imaš, a ne forsiras svoju ideju i taktiku igračima koji to ne mogu odigrati..

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 03 nov 2018, 01:51

tuzlak1987 je napisao/la:Taktika nam je svakako - nadati se da se protivnicka ekipa isfula :D
I tako deset utakmica. Sve dok nas jednom Andora ne otrese.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 03 nov 2018, 09:34

Fakat sve, al ne mogu da skontam svrhu igranja sa Spanijom nakon Austije, da je prije te ligaske ko sa Turskom imalo bi neke logike.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 03 nov 2018, 09:45

armin dju je napisao/la:Fakat sve, al ne mogu da skontam svrhu igranja sa Spanijom nakon Austije, da je prije te ligaske ko sa Turskom imalo bi neke logike.
Kao i svaka prijateljska, da proba neke nove kombinacije i igrače a da pri tome vidi kako ćemo se nositi s jednom od najboljih ekipa svijeta.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 03 nov 2018, 11:33

Naprotiv, bolje je sto je Spanija poslije Austrije a ne prije.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 03 nov 2018, 11:51

Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, u razgovoru za "Jutarnji list" govorio je o dosadašnjim rezultatima naše najboje selekcije, a neizbježna tema je bilo i nepozivanje u reprezentaciju Izeta Hajrovića, igrača zagrebačkog "Dinama".

"Zašto vas stalno zanima Hajrović, zašto me stalno pitate o njemu?! Shvaćam ja sva ta guranja. Zdravko Mamić je s druge strane jako zainteresiran za plasman Hajrovića. Neki dan je dao veliki intervju ovdašnjim novinama, pričao je kako "Robi super radi svoj posao", nahvalio me, ali nije mogao da se na kraju ne zapita: "Ali, gdje je tu Izet?"

"Veliki Žuti" se osvrnuo i na odnose među nogometašima koji nastupaju za reprezentaciju BiH.

"Imam grupu igrača među kojima dvojica po svojoj klasi, Edin Džeko i Miralem Pjanić, odskaču, oni su istinske zvijezde. Baš njih dvojica su mi itekako pomogli da se stvori pravi ambijent, pa smo postigli tri pobjede i stekli realne šanse da se plasiramo u elitnu grupu. Sada idemo u Beč, vjerujem da ćemo i tamo ostvariti pozitivan rezultat", kazao je Prosinečki.

dovoljno je procitati ova dva pasusa i da se skonta ono sto neki od nas pisu svo vrijeme, hajrovicev izostanak nema veze sa njegovim fudbalskim kvalitetama. Jucer sam pisao da to moze biti odnos sa dinamom-mamicem, mozda je do dzeke npr...iz ovog se moze zakljuciti da ima i jedno i drugo.
kad jos dodas da ga novinari forsiraju, on tvrdoglav i nece da podlegne pritisku, hajrovic moze slobodno da se oglasi i okonca karijeru u repki, barem dok je robert tu.

Sve u svemu, greska selektora, a vidjecemo hoce li mu nekad izaci na nos ili ne, dok ima rezultate moze sta hoce, samo pitanje je dokle ce. hajmo se svi nadati da to bude barem do drugog kruga na euru:-)

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 03 nov 2018, 11:54

Hajrovic se pati u HNL-u, apsolutno ne dominira, i ja ga ne bi pozvao, pa Zakaric je dosta kvalitetniji.

Vise mu treba zamjeriti za Koljica, jer osim Dzeke tu nemamo kvaliteta.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 03 nov 2018, 12:08

prisonbreak je napisao/la:Hajrovic se pati u HNL-u, apsolutno ne dominira, i ja ga ne bi pozvao, pa Zakaric je dosta kvalitetniji.

Vise mu treba zamjeriti za Koljica, jer osim Dzeke tu nemamo kvaliteta.
pratis li hnl? sumnjam!
da pratis, znao bi da je on skoro nije ni igrao, ukupno 421 minut do sada. Momak je jedan od najboljih igraca dinama ovo ljeto/jesen, ako ne i najbolji.
Prvi sastav dinama do sada je igrao kvalifikacije za ligu sampiona i grupnu fazu evropske lige.
Zakaric je mozda bolji od naseg sefke okica, a od hajrovica, samo u snu, a sumnjam i tu.

kao sto rekoh, izetov izostanak nema veze sa fudbalskim kvalitetama. Covjek pise historiju sa dinamom.

kad je koljic u pitanju, trebao bi dobiti sansu. Doduse imao ju je u ameriKi, blijed je bio do bola.
Sinoc sam probao da gledam prvo poluvrijeme njegove tekme u rumuniji, ono je bio los fudbal do bola, kao da gledam celik na mojoj tv. Brzo sam odustao mada vidim da su se raspucali u drugom poluvremnu sa igracem vise. Mozda su bili u soku zbog one strasne povrede pa je bilo lose dok sam gledao a mozda je liga losa, ne znam.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 03 nov 2018, 12:39

@babino lazes sam sebe. To sto kazes nema nikakve logike. Znaci ne zove izeta radi mamica jer mamic zeli izeta da proda. De nam onda objasni sto je pozvao gojaka? Prvo gojak je mladzi i uz to kvalitetniji igrac na kojem veci novac mozes zaraditi. Da je to tako kako ti hoces da prestavis onda nebi ni gojaka bilo na spisku. Uz to hajrovicu repka ne moze pomoci nikako. Svako o njemu sve zna, odnosno mane i jacine izeta.

Selektor je svakako objasnio sto ga nema jos na spisku...
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 03 nov 2018, 13:33

sve dok selektor ima rezultat zagovornici Hajrovica mogu samo laprdati, ali kada kola krenu nizbrdo, a bojim se da ce se to desiti, onda ce sve te prica oko Hajrovica i imati smisla. I mene niko ne moze uvjeriti da je Duljević bolji od Hajrovica, ama bas niko, pa tako ni selektor..
Volim te Bosno!!!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 03 nov 2018, 13:34

@babino je klasican primjer bosnje s povrijeđenom sujetom :twisted:

Veze nema sta je posrijedi u bilo kojem slucaju vezanom za reprezentaciju zato sto nema uvid u istu, nije u dodiru jer nije njen djelatnik. Kao sto nisam ni ja niti 99% foruma.
To ga ne sprecava da da se ponasa kao njen nadzornik. Jer ybg fudbal je ipak sporedna stvar na svijetu, tu valjda svako moze pisati/ srati o bilo cemu pogotovo ako nije onako kako taj neko zamislja, jos ako je taj neko iskljuciv... U svakom slucaju degutantno i smijesno u isto vrijeme.

Nadzorni ljudi za selektora su nekolicina ljudi iz saveza, vise formalno. Jedini istinski nadzorni odbor ze selektora jesu njegovi rezultati !

S toga je i smijesno i zalosno davati nekakve minuse selektoru, neke njegove odluke kvalificirati kao neopravdane, spocitavati mu nesto kao gresku samo zato sto neko ko nije ukljucen u proces oko reprezentacije neke stvari vidi drugacije :mrgreen:
Sta je sljedece? Ako nastavi ne pozivati odredjenog igraca i ako trenutno nas drugi golman ne postane prvi onda "smanjiti selektoru vladanje" na sto kraci period pa brze bolje dovesti nekog " normalnog" kao Mesu ???...

Jedno je imati stav o odrednjenoj odluci, igracu ili bilo cemu, to imamo svi, ali sve preko toga je neshvatljivo....
Mnogo dobrog posla se radi i mnogo se vec uradilo za mandata Zutog, samo sto od povrijednje sujete te stvari koje su bazicne i elementarne za trenutni period kroz koji prolazi repezentacija oznacavaju se kao nebitne, a trivijalne stvari se postavljaju kao krupne.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 nov 2018, 13:55

xavi26 je napisao/la:sve dok selektor ima rezultat zagovornici Hajrovica mogu samo laprdati, ali kada kola krenu nizbrdo, a bojim se da ce se to desiti, onda ce sve te prica oko Hajrovica i imati smisla. I mene niko ne moze uvjeriti da je Duljević bolji od Hajrovica, ama bas niko, pa tako ni selektor..
Sigurno će kola jednom krenuti nizbrdo, jer krenu i mnogo većim i boljim ekipama od naše, ali izostanak Hajrovica, Koljica ili bilo kojeg od nabrojanih sigurno neće biti razlog za to...
A da li je bolji Hajrovic od Duljevica ne treba biti tema, već prednosti i mane obojice i iskoristivost obojice u ekipi..

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 03 nov 2018, 14:04

Robert tone sve dublje i dublje u svojim opravdavanjima. Ali ako je već tolika baraba da ne poziva u reprezentaciju igrača koji po svim kriterijuma treba biti pozvan, onda treba biti spreman i da će ga stalno pitati o tome, a ne da se buni što ga pitaju u vezi toga. Kad Low nije pozvao onog Sanea na Svjetsko prvenstvo izašlo je 100 000 članaka o tome.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 03 nov 2018, 14:09

babino je napisao/la:Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, u razgovoru za "Jutarnji list" govorio je o dosadašnjim rezultatima naše najboje selekcije, a neizbježna tema je bilo i nepozivanje u reprezentaciju Izeta Hajrovića, igrača zagrebačkog "Dinama".

"Zašto vas stalno zanima Hajrović, zašto me stalno pitate o njemu?! Shvaćam ja sva ta guranja. Zdravko Mamić je s druge strane jako zainteresiran za plasman Hajrovića. Neki dan je dao veliki intervju ovdašnjim novinama, pričao je kako "Robi super radi svoj posao", nahvalio me, ali nije mogao da se na kraju ne zapita: "Ali, gdje je tu Izet?"

"Veliki Žuti" se osvrnuo i na odnose među nogometašima koji nastupaju za reprezentaciju BiH.

"Imam grupu igrača među kojima dvojica po svojoj klasi, Edin Džeko i Miralem Pjanić, odskaču, oni su istinske zvijezde. Baš njih dvojica su mi itekako pomogli da se stvori pravi ambijent, pa smo postigli tri pobjede i stekli realne šanse da se plasiramo u elitnu grupu. Sada idemo u Beč, vjerujem da ćemo i tamo ostvariti pozitivan rezultat", kazao je Prosinečki.

dovoljno je procitati ova dva pasusa i da se skonta ono sto neki od nas pisu svo vrijeme, hajrovicev izostanak nema veze sa njegovim fudbalskim kvalitetama. Jucer sam pisao da to moze biti odnos sa dinamom-mamicem, mozda je do dzeke npr...iz ovog se moze zakljuciti da ima i jedno i drugo.
kad jos dodas da ga novinari forsiraju, on tvrdoglav i nece da podlegne pritisku, hajrovic moze slobodno da se oglasi i okonca karijeru u repki, barem dok je robert tu.

Sve u svemu, greska selektora, a vidjecemo hoce li mu nekad izaci na nos ili ne, dok ima rezultate moze sta hoce, samo pitanje je dokle ce. hajmo se svi nadati da to bude barem do drugog kruga na euru:-)
Cuj 'Mamic je jako zainteresiran za plasman Hajrovica' :rol:. Pa sta ako je? To nema veze sa Mamicem vec sa Izetovim igrama ;)

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 03 nov 2018, 14:15

damir_82 je napisao/la:
xavi26 je napisao/la:sve dok selektor ima rezultat zagovornici Hajrovica mogu samo laprdati, ali kada kola krenu nizbrdo, a bojim se da ce se to desiti, onda ce sve te prica oko Hajrovica i imati smisla. I mene niko ne moze uvjeriti da je Duljević bolji od Hajrovica, ama bas niko, pa tako ni selektor..
Sigurno će kola jednom krenuti nizbrdo, jer krenu i mnogo većim i boljim ekipama od naše, ali izostanak Hajrovica, Koljica ili bilo kojeg od nabrojanih sigurno neće biti razlog za to...
A da li je bolji Hajrovic od Duljevica ne treba biti tema, već prednosti i mane obojice i iskoristivost obojice u ekipi..
Slazem se, pogotova za Koljica jer dok je Dzeko zdrav apsolutno je nebitno ko mu je drugi napadac. Ono sto je meni cudno je da Robi bio igrac poteza, sto je i Hajrovic, ali on ipak prednost daje trkacima kakvi su Visca i Duljevic..
Volim te Bosno!!!

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 nov 2018, 14:26

xavi26 je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
Slazem se, pogotova za Koljica jer dok je Dzeko zdrav apsolutno je nebitno ko mu je drugi napadac. Ono sto je meni cudno je da Robi bio igrac poteza, sto je i Hajrovic, ali on ipak prednost daje trkacima kakvi su Visca i Duljevic..
Nema tu ništa čudno.. Nije izbor za nagradu "Robert Prosinecki" gdje se bira igrač koji podsjeća na njega, već ekipa sposobna da napravi rezultat..
Dio taktike su ti trkači koje on očito koristi na pravi način.. Jedan dobar u igri 1 na 1,drugi dobro koristi dubinske lopte i prazan prostor..
A mi treba da arhiviramo onu golcinu iz Ziline i sa radošću se sjećamo, a pustimo Hajrovica da iznova traži svoje mjesto u ekipi.. Dobro mu ide nakon dugo vremena i nije vrijedno ovolike polemike što ga nema.. Jedan kostur je izgurao ovu Ligu nacija, nadajmo se uspješno, pa ćemo vidjeti šta se sprema za kvalifikacije.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: invincible1921, juka55, Normus90 i 22 gosta.