Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la hurem » 30 okt 2018, 00:17

U ove 4 godine adidas se nije pokazao i zato bih volio da se okusamo s nikeom, nekako su mi unikatniji.
S dr.strane meni ovi novi dresovi i nisu nesto aman, bolji od prethodnih da, ali da su sad nesto aman zaman, jok.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 30 okt 2018, 12:29

Pa Nike bukvalno izbacuje generične dresove, pogledaj SP, samo boje mijenjali.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 30 okt 2018, 17:54

Samo Umbro ili Puma

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 19 nov 2018, 16:39

Mozda je bolje da ovdje postavim pitanje , zna li iko kakve su obaveze ovog supackog ugovora od Adidasa - Mozel mi neko objasnit kakav je ovo supacki ugovor sa ovim Adidasom , nismo mi neka ZLJ repka stalno smo u prvih 30 40 repki sto je reklama , kako ovi mladi i ostali jos igraju u ovim dresovima , da ne pricam o onim supackim bjelim generickim za A selekciju , ustvari u cjelom ugovoru jedino sam zadovoljan sa ovim zadnjim plavim , al niko od ostalih selekcija ih nije dobio . Mislim da bi Nike , a posebno ovi manje izlozeni poput Macrona , i ostalih a cak i Nike bi napravio puno bolji posao . totalno sam razocaran sa Svabama , tretiraju nas ko da smo San Marino
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 19 nov 2018, 17:26

Nadam se Nikeu

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 19 nov 2018, 18:30

PeppermintSA je napisao/la:Nadam se Nikeu
Jesu Zionisticka korporacija al makar bi uradili posao kako treba , mislim sega je da nam nisu tupavo uradili dres koji bi bio totalno unikat za nasu repku po kojim bi se bazirali ostali dresovi , sve sto su uradili je totalno genericko sranje iako je ovaj tamno plavi zadnji dobar fali neki dio koji bi predstavljao jedinstveno nase dresove , kao recimo u Hrvata kockice u Slovenije crte planina , il nes ukomponovano kao zastava al ne genericki samo spojis plavi sorc sa zutim linijama , mislim sranje , od Adidasa za repku koja je tada isla na Svjetsko sam ocekivao vise zaista.....

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 19 nov 2018, 19:00

Mislim da ostaje Adidas i da ce produziti ugovor do EURA
Kvalifikacije bi trebali igrati u ovim dresovima kao i sada
U ovo sam 90% siguran da ce ostati Adidas

U slucaju da ne ostane, mislim da necemo znati novog sponzora prije marta. Pa nije cak isljuceno ni da u martu ove utakmice igramo sa adidasovim dresovima, koje bi zamjenili tek nekad mozda tamo u septembru.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 19 nov 2018, 19:52

Ma ako ikako moze nek bude NIKE. Ljudi toliko dobre dresove prave, da i oni najobicniji jednoboojni izgledaju da ti pamet stane u odnosu na sve druge proizvođače.
=\_1921_/=

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 19 nov 2018, 19:55

JavierBosnia je napisao/la:Mislim da ostaje Adidas i da ce produziti ugovor do EURA

U slucaju da ne ostane, mislim da necemo znati novog sponzora prije marta. Pa nije cak isljuceno ni da u martu ove utakmice igramo sa adidasovim dresovima, koje bi zamjenili tek nekad mozda tamo u septembru.
Sto samo po sebi govori o sposobnosti u savezu , jer stvarno usrana Legea se vise trudila oko nas kad smo bili tek posli isplivavat.Pa 20 000 nas dodje u Austriju to ke ogroman broj ljudi i koliko god mala zemlja sa sirokom dijasporom ozbiljno trziste al reklama je jos vaznija , ozbiljan sponzor se ne bi smio ponasat ovako , genericki dresovi , i to ne za sve selekcije , u 21 i ostali jos igraju u starim . Pa pijaca ugovor , sta su to potpisali. Koliko ja znam nije obnovljen ugovor... Da su pametni i da znaju koliko je vazan dres , kako moze ostavit prepoznatljiv znak u svjetu posebno kad imas rezultate il bi im trazili nes specificno il mjenjaj sponzora , pa barem znamo da bi nas Nike obukao sigurno

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 19 nov 2018, 20:00

paulus je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la:Mislim da ostaje Adidas i da ce produziti ugovor do EURA

Sto samo po sebi govori o sposobnosti u savezu , jer stvarno usrana Legea se vise trudila oko nas kad smo bili tek posli isplivavat.Pa 20 000 nas dodje u Austriju to ke ogroman broj ljudi i koliko god mala zemlja sa sirokom dijasporom ozbiljno trziste al reklama je jos vaznija , ozbiljan sponzor se ne bi smio ponasat ovako , genericki dresovi , i to ne za sve selekcije , u 21 i ostali jos igraju u starim . Pa pijaca ugovor , sta su to potpisali. Koliko ja znam nije obnovljen ugovor... Da su pametni i da znaju koliko je vazan dres , kako moze ostavit prepoznatljiv znak u svjetu posebno kad imas rezultate il bi im trazili nes specificno il mjenjaj sponzora , pa barem znamo da bi nas Nike obukao sigurno
Ma dzaba ti ogroman broj ljudi...jednostavno malo se kupuju dresovi, rekao bi premalo. Ja bas malo raje znam da imaju orginal dres nase repke, ako gledamo dresove nakon brazila.
=\_1921_/=

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 19 nov 2018, 20:04

invincible1921 je napisao/la:Ma ako ikako moze nek bude NIKE. Ljudi toliko dobre dresove prave, da i oni najobicniji jednoboojni izgledaju da ti pamet stane u odnosu na sve druge proizvođače.
Meni najvise smeta odnos koji je kao da smo Lihenstajn , Koliko godina su vec sponzori jos nam nisu orginalan dres napravili. Pa mislis da bi nas Nike il bilo ko drugi poslao na svjetsko u generickim dresovima sami boja grb i linije. Jedinstvena prilika da se predstavis svjetu i ti odes ko na Bozicni turnir

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 19 nov 2018, 20:06

invincible1921 je napisao/la:
paulus je napisao/la:

Ma dzaba ti ogroman broj ljudi...jednostavno malo se kupuju dresovi, rekao bi premalo. Ja bas malo raje znam da imaju orginal dres nase repke, ako gledamo dresove nakon brazila.
Nike trosi 30 % profita na reklamu , ja ne razumjem kako moze bit resko kreitat nes orginalno tako velikoj firmi za Svjetsko , i ne obuc sve generacije u iste dresove ne kontam I sto bi raja imala ove ili one prosle dresove sta je na njima privlaxno ili jedinstveno da ti znas a to je nas dres. Nike se izmanta oko detalja

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 19 nov 2018, 20:17

Stvari su dosta kompleksnije. Eno Nike je sponzor Poljskoj, pa dresovi za SP su im bili nista posebno, nista bolji od nasih sad. S druge strane imas Adidas koji je za fuckin Bjelorusiju odradio neki unikatan dizajn. Ja sam i dalje misljenja da nas savez ne salje nikakve zahtjeve proizvodjacu, nikakve ideje, sve u principu 'daj sta das'. Sa takvim pristupom ces logicno dobiti prvu stvar na koju nalete u skladistu. I Legeini dresovi su bili genericni, jos uz to losije kvalitete.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 19 nov 2018, 20:29

U sportskom, ekonomskom, kulturnom, (geo)političkom i svakom drugom bitnom segmentu na ovoj planeti mi ne postojimo. Što prije to shvatimo biće svima lakše. Kakav unikatan dizajn i ostale gluposti ?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 19 nov 2018, 21:17

Centre forward je napisao/la:U sportskom, ekonomskom, kulturnom, (geo)političkom i svakom drugom bitnom segmentu na ovoj planeti mi ne postojimo. Što prije to shvatimo biće svima lakše. Kakav unikatan dizajn i ostale gluposti ?
slika
Jesu Slovenci neki bitan segment?
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 19 nov 2018, 23:33

paulus je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Ma ako ikako moze nek bude NIKE. Ljudi toliko dobre dresove prave, da i oni najobicniji jednoboojni izgledaju da ti pamet stane u odnosu na sve druge proizvođače.
Meni najvise smeta odnos koji je kao da smo Lihenstajn , Koliko godina su vec sponzori jos nam nisu orginalan dres napravili. Pa mislis da bi nas Nike il bilo ko drugi poslao na svjetsko u generickim dresovima sami boja grb i linije. Jedinstvena prilika da se predstavis svjetu i ti odes ko na Bozicni turnir
Da ali kao sto rekoh nike je tito. Majica nikea je bolja od dresa adidasa.

Da jos dodam kao sto rece neko....mi smo niko i nista
=\_1921_/=

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 19 nov 2018, 23:37

Nike oblači mnogo manje reprezentacija od Adidasa. Samim tim će se više posvetiti pojedinačnim dizajnovima.

Dovoljno je reći da Adidas oblači redom Jemen, Iran, UAE, Maroko, Svazilend, Čad, Kongo, Mauritaniju, Libiju, Sejšele, Somaliju, Sudan, Uzbekistan, Kazahstan, Latviju, Gruziju, Venecuelu itd.

S druge strane, Nike oblači tek nekoliko divljih reprezentacija i to uglavnom one koje nisu članice FIFA-e nego igraju revijalne utakmice - Andaluzija, Gvadalupe, Francuska Gujana isl. Njima ne mora praviti sezonske dresove jer oni odigraju utakmicu svake prestupne godine. Izuzev njih, uglavnom oblači velike ili atraktivne reprezentacije - Francusku, Portugal, Hrvatsku, Englesku, Brazil, SAD, Holandiju, Nigeriju itd. Uz njih, tu je još nekoliko uljeza poput Slovenije ili Turske, koje opet imaju određeni rejting i ne spadaju u kategoriju Čada i Uzbekistana.

Lako se posvetiti dresovima kad oblačiš malobrojni creme de la creme. Haj se posveti kad oblačiš pola Azije i Afrike. Adidas jedino pravi dobre dresove za Njemačku. Ono u čemu Španci igraju je odvratno.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 nov 2018, 00:05

PeppermintSA je napisao/la:Nike oblači mnogo manje reprezentacija od Adidasa. Samim tim će se više posvetiti pojedinačnim dizajnovima.

Dovoljno je reći da Adidas oblači redom Jemen, Iran, UAE, Maroko, Svazilend, Čad, Kongo, Mauritaniju, Libiju, Sejšele, Somaliju, Sudan, Uzbekistan, Kazahstan, Latviju, Gruziju, Venecuelu itd.

S druge strane, Nike oblači tek nekoliko divljih reprezentacija i to uglavnom one koje nisu članice FIFA-e nego igraju revijalne utakmice - Andaluzija, Gvadalupe, Francuska Gujana isl. Njima ne mora praviti sezonske dresove jer oni odigraju utakmicu svake prestupne godine. Izuzev njih, uglavnom oblači velike ili atraktivne reprezentacije - Francusku, Portugal, Hrvatsku, Englesku, Brazil, SAD, Holandiju, Nigeriju itd. Uz njih, tu je još nekoliko uljeza poput Slovenije ili Turske, koje opet imaju određeni rejting i ne spadaju u kategoriju Čada i Uzbekistana.

Lako se posvetiti dresovima kad oblačiš malobrojni creme de la creme. Haj se posveti kad oblačiš pola Azije i Afrike. Adidas jedino pravi dobre dresove za Njemačku. Ono u čemu Španci igraju je odvratno.
Opet...mozda je moje subjektivno misljenje ali nikovi i obicni jednobojni su vrh. Novi zeland na sp je bio nike jelde ?
=\_1921_/=

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 20 nov 2018, 02:10

invincible1921 je napisao/la:
PeppermintSA je napisao/la:Nike oblači mnogo manje reprezentacija od Adidasa. Samim tim će se više posvetiti pojedinačnim dizajnovima.

Opet...mozda je moje subjektivno misljenje ali nikovi i obicni jednobojni su vrh. Novi zeland na sp je bio nike jelde ?
Slažem se u potpunosti

Da, Novi Zeland je Nike. Evo još nekih Nikeovih dresova:

Kina (gostujući):
slika
car insurance for family members

Grčka (gostujući):
slika

Australija (gostujući):
slika

Južna Afrika:
slika

Nigerija:
slika

Indija:
slika

Novi Zeland:
slika

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 20 nov 2018, 10:14

Ja bih volio da samo neko od vas objasi sta bi to trebalo na nasem dresu da se nalazi pa da bude unikatno? Koji simbol koji znak. Stećak? :D
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2, Hansestadt, HariTz, hurem, newton_heath_lyr, TMovac i 25 gostiju.