FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Skver
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Skver » 28 okt 2018, 19:19

ultrasstyle_tz je napisao/la:i opet bi sa iole posten sudjenjem bili 4. na tabeli, 2 ili 3 boda iza treceg i 5 ili 6 od lidera.

kako vi ne shvatate, mi da igramo ko Barselona DZABA JE kad ti NE DAJU.

smijesno je diskutovati o bilo cemu bolan trenutno.

kakva ba igra kad te kolju jucer ili direktno ostecuju na mozda najtezim gostovanjima. ti ne mozes gore i to je to

ne mozes svaki dan biti duplo bolji da bi izvukao bod
Da je tu predsjednik sa mudima i parama vidio bi gdje bi bili, nit predsjednika nit muda, nit para....qarali bi ih sve odreda kao sto smo ih i qarali i sa sudijama kad su ih gurali.....

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 28 okt 2018, 19:27

Skver je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:i opet bi sa iole posten sudjenjem bili 4. na tabeli, 2 ili 3 boda iza treceg i 5 ili 6 od lidera.

kakva ba igra kad te kolju jucer ili direktno ostecuju na mozda najtezim gostovanjima. ti ne mozes gore i to je to

Da je tu predsjednik sa mudima i parama vidio bi gdje bi bili, nit predsjednika nit muda, nit para....qarali bi ih sve odreda kao sto smo ih i qarali i sa sudijama kad su ih gurali.....
jbg opet se vrtimo u krug

ja sam prvi za to , ali gdje nam je jedan takav. Nije se bas red uhvatio oko Slobode. Ne mozemo da nadjemo drugog ni bez para ni bez muda, nece niko da preuzme pa se Senad vuce ovoliko dugo, a kamo li neki sa parama.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 28 okt 2018, 19:48

Madal je napisao/la:
SlobodaTuzla1919 je napisao/la:
HElo je napisao/la:Stvar je u tome da su nama sudije uvijek krive i kad to jesu i kad nisu a realno smo teska kanta od tima.
:thumbup:

@madal a to Sarajevu i Zelji protiv drugih ekipa sudije ne silje? vazda nam je neko kriv, a realnost je da smo losa ekipa trenutno
Pa ne znam jesi li gledao utakmice Goska i Zvijezde na Grbavici npr.
Ispada da ovo sto pisemo za sudije je cista navijacka gdje su uvijek sudije krive. Mozda i jesam previse subjektivan, nije problem ni priznati, evo objasni kako je onaj start Kjosevskog nad Vidovicem nije jedanaesterac, kako je ono na Kosevu faul Smajica, kako je ono u istoj utakmici bio ofsajd?Kako su nas Zrinjski i Sarajevo nadigrali na Tusnju pa zasluzili pobjedu, kako je Zvijezda zasluzila bod u Ugljeviku protiv nas? Kako je Siroki zasluzio da uopste dodje do penala u kupu?

I stvarno ozbiljno pisem, valjda je forum da prodiskutujemo, svako od nas voli Slobodu samo gledamo stvari na drugi nacin. Mozda sam ja previse zaslijepljen pa previse subjektivno gledam na ove sudijske odluke i na igre Slobode dok je realnost drugacija.
Znam samo da smo do sada u prvenstvu odigrali 2 tekme sa Zrinjom, 2 sa Sarajevom te po jednu sa Željom i Širokim. Slovom i brojem smo dali 0 (nula) golova u tih 6 utakkmica. Jesmo oštećeni na Grbavici i na Koševu, ali su nas Zrinja i Sarajevo dobili na Tušnju zbog naših gluposti. Čak je protiv Sarajeva Pršeš trebao dobiti drugi žuti još u 1.pol nakon našeg kornera i "no look" pasa koji je trade mark dotičnog. Utakmica u Ugljeviku je bila IKS ko kuća i ni po čemu nismo zaslužili više. Isto kao što je remi sa Širokim u kupu bio realan i ljudi imali više sreće na penale. Btw, Vukliš sa 5 penala na toj utakmici i penalom na Koševu još uvijek nije pogodio stranu u koju protivnički igrač puca penal. Za one koji su slabi sa matematikom šanse da golman ne pogodi baš niti jednom stranu od 6 penala su 6,66%. Znam da nije ovo tema večeras, ali eto malo zanimljivosti.

Da se razumijemo, Nali svaka čast što je uspio izvući ovo iz ekipe, ali realno postoji pogrešna percepcija da smo mogli mnogo više, ali sam prije da kažem da smo mogli imati i manji bodovni saldo.
tuzlanska Sloboda

fukaroni
Kontakt:

Post Postao/la fukaroni » 28 okt 2018, 20:06

Yimi je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ovi sto pisu protiv Nalica vjerovatno i nisu navijaci Slobode. Ali to ti je taj nas ciganluk, mozda iz Tuzle pisu ali su Podrinjci neki ili teske interesdzije.

Danas smo remizirali sa kantonalcem. Zapamtiti ce historija ko je danas bio Podrinjski gurbo i seljacic, a ko ne. Nece ni ovo vjecno.

Bodove ne gledam previse, mjera nam je opstanak. Mora se raditi vise, trener je tu, kostur koliko toliko. Potreban je dugorocan plan, raspodjela zadataka, pronalazak novca i biti ce bolje dosta.
Nalic je prevara.
Sve ostalo podržavam podrška da se problemi riješe u klubu koji su gomilaju 25 godina.
ti si prevara mrs sa naseg pdfa
fukare

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 okt 2018, 20:08

Skver je napisao/la:

Karali bi mozda ovako kao sto Sloga kara?

fukaroni
Kontakt:

Post Postao/la fukaroni » 28 okt 2018, 20:18

sad protiv krupe nema hadzana vide i saida bice nam ludo
fukare

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 28 okt 2018, 20:33

fukaroni je napisao/la:sad protiv krupe nema hadzana vide i saida bice nam ludo
Hajde za Saida manje više ali bez Hadzanovica i Vidovica nam je mrka kapa. Civic nije ni blizu Hadzana a umjesto Vidovića nemas koga ni ubaciti. Zukic je manjak igrač na terenu.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Teretana
Kontakt:

Post Postao/la Teretana » 28 okt 2018, 20:46

sviunapad1010 je napisao/la:
Hajde za Saida manje više ali bez Hadzanovica i Vidovica nam je mrka kapa. Civic nije ni blizu Hadzana a umjesto Vidovića nemas koga ni ubaciti. Zukic je manjak igrač na terenu.
Ma treba Dinu baciti u vatru od početka.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 28 okt 2018, 21:02

Teretana je napisao/la:
sviunapad1010 je napisao/la:
Ma treba Dinu baciti u vatru od početka.
Ko god bude moraju igrati srčano i na pobjedu pa sta bude. Mada njima gori pod nogama ali i mi nismo u zavidnoj situaciji vise.
Na pobjedu se mora ići.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 28 okt 2018, 23:46

zlajci je napisao/la:
Znam samo da smo do sada u prvenstvu odigrali 2 tekme sa Zrinjom, 2 sa Sarajevom te po jednu sa Željom i Širokim. Slovom i brojem smo dali 0 (nula) golova u tih 6 utakkmica. Jesmo oštećeni na Grbavici i na Koševu, ali su nas Zrinja i Sarajevo dobili na Tušnju zbog naših gluposti. Čak je protiv Sarajeva Pršeš trebao dobiti drugi žuti još u 1.pol nakon našeg kornera i "no look" pasa koji je trade mark dotičnog. Utakmica u Ugljeviku je bila IKS ko kuća i ni po čemu nismo zaslužili više. Isto kao što je remi sa Širokim u kupu bio realan i ljudi imali više sreće na penale. Btw, Vukliš sa 5 penala na toj utakmici i penalom na Koševu još uvijek nije pogodio stranu u koju protivnički igrač puca penal. Za one koji su slabi sa matematikom šanse da golman ne pogodi baš niti jednom stranu od 6 penala su 6,66%. Znam da nije ovo tema večeras, ali eto malo zanimljivosti.

Da se razumijemo, Nali svaka čast što je uspio izvući ovo iz ekipe, ali realno postoji pogrešna percepcija da smo mogli mnogo više, ali sam prije da kažem da smo mogli imati i manji bodovni saldo.
A dobro, sve je stvar percepcije i nacina prezentacije. I sto sam zapeo za sudjenje, jer je jedna stvar izgubiti u Mostaru kad si prije 3 dana dobio na Grbavici, a drugo je izgubiti nakon remija prije 3 dana. I jedna je stvar remizirati sa Slogom ako si proslo kolo uzeo bod/ove na Kosevu, a druga je stvar kiksati nakon poraza u proslom kolu. A da nisu poklopili sudije imali bi te bodove na Grbavici i Kosevu.
Sto se tice Sarajeva na Tusnju, jest Prses zasluzio crveni, isto tako mi nismo zasluzili izgubiti, ako cemo po tim zaslugama. Stisli smo ih sa igracem manje i nisu imali nista od onog gola kojeg smo poklonili. A onaj poklon Vasiljevica kako se sjecam, nije produkt nekvaliteta nego baksuzluka. Ono je cisti primjer baksuzluka i nisam mu imao sta zamjeriti nakon toga. Druga stvar je sto je usrao sa crvenim. Mada opet nisam siguran da li je Vasiljevic bio taj koji je proslijedio loptu napadacu Sarajeva. Ma na kraju nije ni bitno, da je to 1-2 tekme dosad u sezoni pa **** ih, stvar je sto se nama nagomilavaju te tekme i nagomilavaju sudijske greske koje nam ne idu u korist. A suprotnih situacija i utakmica nema.

Mi redovno na svoje dobre dane ne pobjedimo zbog stvari na koje tesko mozemo utjecati, i onda dodje los dan i kiksamo i zato smo npr. upali u ovu ruznu seriju.

I napisati da smo losi, pa nije problem jesmo. Los je i Zeljeznicar a treci su na tabeli i daleko ispred nas. Jednostavno citava liga je odron i ne prihvatam taj izgovor da smo losi. Naravno da jesmo i opet mozemo biti u 4 ekipe lige.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 28 okt 2018, 23:50

Ma jebu nas sudije to ne moze niko porec, ali jebu i druge ekipe pa dobiju. Ova ekipa da nema Nalica bila bi na samom dnu i to je tako. Nikakve sudije, nikakva nesreca.

Nije ostalo jos puno utakmica, strpit se, konsolidovat, pa podrzat Nalu i nadat se boljim rezultatima
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 29 okt 2018, 00:07

ma toliko te jebu da se vise uvukla i tu apatija

covjek u "derbiju" digne zastavicu pa je spusti kod gola, ili skine dres igracu skoro pa nije penal i mi i ne reagujemo

da ne spominjem kad ispred Topuzovica hvata Smajica za vrat i obara, nema ni faula
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 29 okt 2018, 07:07

samo lagano bice to ok :kafa:
kakvo je stanje dobro uzmu i bod :roll:
protiv krupe ne ucekujem nista :beba:

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 29 okt 2018, 07:22

tako je kako je, i ne znam sta treba jos da se desi da pojedinci shvate da nam je ekipa najblaze receno "nako". posto su nasi da ne koristim psovke :lol:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 29 okt 2018, 07:38

Golu Ubiparipa je prethodio ofsajd koji sudija na podignutu za
stavicu pomocnika nije uvazio.

Penal za Slobodu koji nije sviran.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

tuzlacc
Kontakt:

Post Postao/la tuzlacc » 29 okt 2018, 08:40

Da ostavimo na stranu sudije, klanove, licne sukobe itd.

Teska ce utakmica biti protiv Krupe, prvenstveno sto se igra na plastici, sto im automatski daje prednost. Mislim da tu nece biti od koristi snaga i presing, koliko koncentracija i tehnicka obucenost ekipe.
Vjerujem da ce Nala na ovoj utakmici malo izmijesati karte, jasno je i njemu sigurno da neke opcije ne idu pa ne idu. Prije svega tu mislim na Zukica. Smajic ima nekog talenta, ali je potpuno izgubljen i odsutan, ne znam sta se desava?!
Ako protiv Krupe koja je zadnja na tabeli ne ocekujemo nista, ne znam cemu onda da se nadamo.
Nasa pobjeda je neophodna i raealna, o necemu drugom ne treba ni razmisljati!

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 29 okt 2018, 10:17

Treba samo uporediti ovaj prekrsaj na Adzemu i onaj sto je Smajic napravio kod ponistenog gola protiv Sarajeva i sve ce ti samo pokazat.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 29 okt 2018, 12:14

tuzlak1987 je napisao/la: Karali bi mozda ovako kao sto Sloga kara?
Iz ovog sto si napisao, odlicno se vidi koliko znas o fudbalu.....nula bodova. Porediti kada neko igra igra za Slobodu i za neki beznacajni klub bez navijaca sa igracima koji su duplo bolji pojedinacno al sa qrcoboljom kao sto je klub iz Siin Hana je smijesno. Izgleda decko da si zaboravio da se Sloboda prije par sezona borila za titulu do posljedneg kola protiv saveza i kriminalaca i sa trenerom koji je po mom misljenu direktni krivac zasto nismo osvojili titulu i sa covjekom koji je iz blata tu istu Slobodu spasio od onih koji su je htjeli ugasiti pa se kasnije qrcili kao veliki Slobodasi.....mijenjas misljenje ko carape.....

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 okt 2018, 12:46

Skver je napisao/la:
Iz ovog sto si napisao, odlicno se vidi koliko znas o fudbalu.....nula bodova. Porediti kada neko igra igra za Slobodu i za neki beznacajni klub bez navijaca sa igracima koji su duplo bolji pojedinacno al sa qrcoboljom kao sto je klub iz Siin Hana je smijesno. Izgleda decko da si zaboravio da se Sloboda prije par sezona borila za titulu do posljedneg kola protiv saveza i kriminalaca i sa trenerom koji je po mom misljenu direktni krivac zasto nismo osvojili titulu i sa covjekom koji je iz blata tu istu Slobodu spasio od onih koji su je htjeli ugasiti pa se kasnije qrcili kao veliki Slobodasi.....mijenjas misljenje ko carape.....
Borili se jer su se poklopili razni faktori, od toga da je Musemic to dobro ukomponovao do toga da su neki igraci odigrali iznad ocekivanja. Vec naredne sezone kada je doslo dosta pojacanja nismo bili na nivou i Husic je tada i otisao nekada. Kada ce se Husicu desiti da dovede Zebu kojeg svi izbjegavaju, a on odigra daleko vise od ocekivanja, da ima na trzistu Ordagica slobodnog, da ima iz Rusije Ahmetovica, da Sloboda ima golmana kao Pirica, da se pogodi sa Saricem, Iveticem, Kosticem, Stjepanovicem, Veselinovicem i da se sve to ukomponuje u nesto sto izgleda kao EKIPA. Nikada jer nema pojma o fudbalu, uzimaju ga svi lopatom. Jednom se desilo i nikad vise..Vecinom ta njegova dovodjenja i bacanje novca ne rezultiraju nicim. I onda ekipa Slobode koju je ostavio 2015/16 kada je otisao je pokazatelj toga, davao je igracima po 100 hiljada, a na terenu nisu mogli da pobjede Krupu i Mladost. Identicno kao u Slogi sada.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 okt 2018, 12:46

Skver je napisao/la:
Borili se jer su se poklopili razni faktori, od toga da je Musemic to dobro ukomponovao do toga da su neki igraci odigrali iznad ocekivanja. Vec naredne sezone kada je doslo dosta pojacanja nismo bili na nivou i Husic je tada i otisao nekada. Kada ce se Husicu desiti da dovede Zebu kojeg svi izbjegavaju, a on odigra daleko vise od ocekivanja, da ima na trzistu Ordagica slobodnog, da ima iz Rusije Ahmetovica, da Sloboda ima golmana kao Pirica, da se pogodi sa Saricem, Iveticem, Kosticem, Stjepanovicem, Veselinovicem i da se sve to ukomponuje u nesto sto izgleda kao EKIPA. Nikada jer nema pojma o fudbalu, uzimaju ga svi lopatom. Jednom se desilo i nikad vise..Vecinom ta njegova dovodjenja i bacanje novca ne rezultiraju nicim. I onda ekipa Slobode koju je ostavio 2016/17 kada je otisao je pokazatelj toga, davao je igracima po 100 hiljada, a na terenu nisu mogli da pobjede Krupu i Mladost. Identicno kao u Slogi sada.

I sve to bez osjecaja odgovornosti jer on Slobodi nista ne poklanja. On sto tom igracu plati ce nekako vec da Slobodi ostavi na papiru. Znaci on ima novac na racunu, a mi se trebamo prodati za jednu sezonu solidnog fudbala (sto je upitno) i uvaliti u nove dugove? On nije nikakav fudbalski znalac da je nama nesto garantovano. On samo ima novac koji baci na prvog slobodnog fudbalera za kojeg se prica da je dobar.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.