FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Stole iz Bora » 14 okt 2010, 13:30

Neprilagodjen je napisao/la:
E,ovakve price vec ne volim,SBB KBB. Zasto nije "zabio ta tri komada",ili bar jedan, u Szekezsfehervaru kad je vec bio tako dominantan da tvrdi da bi dao tri gola?
To ne moze tvrditi ni Pele,a kamoli Radmilo.
On tvrdi da bi, ti tvrdis da ne bi ali nikad necemo saznati ko je u pravu .. 8-)

Na kraju krajeva, saznaj gdje je ta kuca oko koje se vodi spor pa ga nadji kad dodje u Sarajevo i "udari" sa pitanjima. I ne zaboravi da mu kazes da supljira .. ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 14 okt 2010, 13:36

On je u Zelji dozivio svoj maximum. Kasnije je otisao u Dinamo Z,pa Bayern,ali nigdje nije pokazao nista.Satisfakcija mu moze biti sto je izuzetno mnogo zaradio u tim klubovima. Jednostavno ima takvih igraca,dobrih,ali nisu bili za velike sredine. Znam ih ja dosta.

al_akhisari
Kontakt:

Post Postao/la al_akhisari » 14 okt 2010, 13:47

...ne dirajte u radmila, to mi je bio, nas omiljeni igrac prije rata 8-) ...ko zna koliko sam puta igrajuci s rajom na male il velike, s, cini mi se, 11 na ledjima, nakon sto zabijem, trco okolo deruci se mihajlovicccccc :D

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 14 okt 2010, 13:51

Otprilike nesto kao ti.

Dobar si, ali nisi za velike sredine.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

drug

Post Postao/la drug » 14 okt 2010, 13:54

Neprilagodjen je napisao/la:On je u Zelji dozivio svoj maximum. Kasnije je otisao u Dinamo Z,pa Bayern,ali nigdje nije pokazao nista.Satisfakcija mu moze biti sto je izuzetno mnogo zaradio u tim klubovima. Jednostavno ima takvih igraca,dobrih,ali nisu bili za velike sredine. Znam ih ja dosta.
aha, zado se malo...im'o puno posla u kreaciji novog potpisa. Kartko i oštroumno ;) , svaka ti čast, djeca će za nekih 90 godina imat tvoje gradivo kao lektiru.

Kažeš da nigdje ništa nije pokazao a iz Dinama otiš'o u Bayern :lol: Pa kako će otić u jedan takav klub, a da prethodno ne pokaže da zna i da vrijedi.

Inače, vidi se koliko pratis fudbal. Ovo nije prva Mihajlovićeva izjava na ovu temu. Rekao je da je gledao tekmu protiv Videotona i da se sjeća da je bilo materijala za postizanje golova i da bi on kao napadač sigurno zabio koji gol. Nadji negdje tekmu pa vidi koliko je bilo mrtvih šansi. **** ga, veznjaci ih nisu iskoritili i nije se dalo. Pričat će se uvijek o tom danu.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 14 okt 2010, 14:19

Ko je gled'o tekmu mog'o je vidjeti da smo igrali bez centarfora. Mihajlo možda ne bi urp'o tri, ali bi urp'o onoliko koliko treba za prolaz jer materijala je bilo i za mene, a nje za njega. Ćura je fulo nemoguće. Mi smo se u to vrijeme nadali da će Žvaka igrati centarfora jer on je to mog'o (kasnije u karijeri i dokaz'o), ali kad je tekma počela skontali smo ništa od toga. Švabo je vjerovatno kont'o bitno je da se igra i da ima šansi, a u trpaće valjda neko. Ona ekipa Videotona je pravila ćuda, izbacila United-a, PSG-a, Partizanu petaka uvalila, Reala dobila u Madridu, ali ja sam siguran da smo od njih bili bolji za klasu i da bi ih izbacili pet puta, ali džaba. Nismo imali klupu i zamjenu za Gutu, Odovića i onda još požutjelog Mihajla.
K'o Mihajla nije gled'o na djelu neka ne se.r.e. To je igraćina bila za onu ligu, a sad ga naravno nemaš s kim ni uporediti, ni blizu.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 14 okt 2010, 15:01

Interesantne teme smo se dotakli. Nisam ranije razmišljao o tome,ali sad kad vraćam taj film,zaključujem da skoro nijedan od tih vrhunskih igrača sarajevskih klubova prije rata,nije pružao ni približno kvalitetne partije u svojim novim klubovima,kakve je pružao u Sarajevu. Niko ne može reći da nije dobar igrač,Meša,Radmilo,Škoro,Pašić,Musemić,Baljić i još pedesetak njih,da ih ne nabeajam,ali jedino je možda Sušić pružao i u Evropi igre kao ovdje.Pričam za igrače kojih se ja sjećam,ali od starijih sam čuo da je isto bilo i sa Osimom,Hasetom i tim starijim generacijama.Možda sam nekoga zaboravio. Možda je riječ o mentalitetu,ovdje igraš srcem za raju,a tamo potpišeš prvi ugovor,riješiš egzistenciju i boli te taki.
Ono što je posebno zanimljivo je da to izgleda za ovu mladju gardu ne važi jer ima mnogo igrača koji su tek vani eksplodirali,Elvir Baljić,Štilić,Dzeko....

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 14 okt 2010, 15:12

Drugo vrijeme, drugi uslovi, drugi motivi za razliku od danas...

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 14 okt 2010, 15:14

čamac je napisao/la:Ko je gled'o tekmu mog'o je vidjeti da smo igrali bez centarfora. Mihajlo možda ne bi urp'o tri, ali bi urp'o onoliko koliko treba za prolaz jer materijala je bilo i za mene, a nje za njega. Ćura je fulo nemoguće. Mi smo se u to vrijeme nadali da će Žvaka igrati centarfora jer on je to mog'o (kasnije u karijeri i dokaz'o), ali kad je tekma počela skontali smo ništa od toga. Švabo je vjerovatno kont'o bitno je da se igra i da ima šansi, a u trpaće valjda neko. Ona ekipa Videotona je pravila ćuda, izbacila United-a, PSG-a, Partizanu petaka uvalila, Reala dobila u Madridu, ali ja sam siguran da smo od njih bili bolji za klasu i da bi ih izbacili pet puta, ali džaba. Nismo imali klupu i zamjenu za Gutu, Odovića i onda još požutjelog Mihajla.
K'o Mihajla nije gled'o na djelu neka ne se.r.e. To je igraćina bila za onu ligu, a sad ga naravno nemaš s kim ni uporediti, ni blizu.
Videoton,
zauvijek neispričana priča, Švabin sneni pogled, puuuno stopostotnih zicera, Fićo najbolji strijelac kupa UEFA,
zbunjeni gostujući igrači poslije prolaza u finale...
Imaš puno pravo za sve što kažeš o Radmilu, realno bilo je tu dosta "materijala" za njega...
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 14 okt 2010, 15:18

avlami97 je napisao/la:Samosarajevo je napisao: Sve to stoji ali vi niste Europe od 2003 vidjeli a mi svake godine smo izlazili u skoro uvjek izbacivali jedan klub.

S tim se ne bih složio, jer je Željo te 2003.,2004. i 2005. godine bio drugi i 2010. prvi u prvenstvu BiH i igrao je u Evropi, osim ono kada su nas, ali i Vas kaznili zbog neispunjavanja uvjeta za licenciranje. Završio bih samo sa još jednom konstatacijom, a ona je da je Željo u ovom zadnjem desetljeću, znači od 2001.-2010. godine, Osvojio tri titule prvaka, zatim tri puta bio drugi u prvenstvu, iz čega proizlazi da smo u zadnjih 10 godina, na koje se često pozivate, bili 6 puta ispred Vas na prvensrvenoj tabeli. U tom periodu smo osvojili i 2 KUPa isto kao i Vi, a u tom periodu ste Vi osvojili jedno prvenstvo.
Do mene je,a nisam racunao ovaj zadnji izlazak vec do ove godine.
TI si u ovom slucaju uzeo ono sto vama najvise ide na ruku 2001-2010.Sad ja mogu uzeti period od 2005 - 2010 gdje smo opet mi uspjesni... ?

Ako uzmemo od rata,vi imate 4 titule prvaka ,mi dvije. Vi ste 3 puta uzimali kup a mi 4.Mi smo bolji u medjusobnim omjerima itd...Kad sve se to sabere vi imate jedan trofej vise ali mi smo bolji u nekim drugim gore navedenim i nenavedenim stvarima... ;)

Ne znam da li ces se sloziti sa mnom ali ja mislim da vasu posljeratnu historju krasi period 2000-2004 u kojem ste osvojili sve sto se dalo osvojit ;) Ovo ostali je bilo nako,srednja zalost

I kad smo vec kod ovoga ko je kolko puta bio ispred koga na tabeli. Od sezone 95-96 pa do 2009/2010 mi smo ispred vas bili 8 a vi ispred nas 7 puta. Ako hoces sezone pojedinacno samo se javi ;)
I u slucaju kad ste vi bili ispred nas to je vecinom bilo vi 1 mi 3,vi 2 mi 4, ili tako nesto. Maksimalna razlika ( ne racunajuci ovu vasu zadnju titulu) je bila 3 pozicije izmedju nas(npr 1-4,2-5) dok smo mi ispred vas znali biti i 4-5 pozicija. ;)

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 14 okt 2010, 15:24

Neprilagodjen je napisao/la:Interesantne teme smo se dotakli. Nisam ranije razmišljao o tome,ali sad kad vraćam taj film,zaključujem da skoro nijedan od tih vrhunskih igrača sarajevskih klubova prije rata,nije pružao ni približno kvalitetne partije u svojim novim klubovima,kakve je pružao u Sarajevu. Niko ne može reći da nije dobar igrač,Meša,Radmilo,Škoro,Pašić,Musemić,Baljić i još pedesetak njih,da ih ne nabeajam,ali jedino je možda Sušić pružao i u Evropi igre kao ovdje.Pričam za igrače kojih se ja sjećam,ali od starijih sam čuo da je isto bilo i sa Osimom,Hasetom i tim starijim generacijama.Možda sam nekoga zaboravio. Možda je riječ o mentalitetu,ovdje igraš srcem za raju,a tamo potpišeš prvi ugovor,riješiš egzistenciju i boli te taki.
Ono što je posebno zanimljivo je da to izgleda za ovu mladju gardu ne važi jer ima mnogo igrača koji su tek vani eksplodirali,Elvir Baljić,Štilić,Dzeko....
Znaci da si stariji navijac (nemoj se uvrijediti, ne znam koji drugi termin da upotrijebim). Zasto onda vecinu vremena na ovom forumu provodis svadjajuci se sa ostalim i pisajuci postove u rangu 15ogodisnjaka?
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 14 okt 2010, 15:35

Zato što forum shvatam kao zajebanciju,da malo ubijem vrijeme na poslu,a ne kao nešto preozbiljno.A osim toga,hoću da na neki svoj način ukažem koliko ovo danas ne liči na ono što institucija Željo predstavlja,i to ama baš ni po čemu,osim po navijačima,protiv kojih ne pišem nikad ništa i kojima skidam kapu.

Inače,da vam odmah kažem da Željo taj revanš protiv Videotona uopšte nije odigrao dobro,i da vas lažu. Kad bi se ta utakmica poredila sa današnjim igrama Želje,to bi bila rapsodija,ali kad biste pogledali taj meč protiv Videotona i uporedili ga sa prethodnim mečevima Želje te godine protiv onih bugara 5-1,pa protiv Univerzitatee,Siona ili Minska,vidjeli bi koliko je to protiv Videotona bilo loše.Slažem se da je i pored takve igre,bilo dosta šansi,ali ipak to nije bilo to. Od početka je bio prisutan grč,igrači su bili stegnuti,nije bilo tečne igre...Čak ni rani Fićin gol to nije promjenio. Vjerujte meni,a ne ovima koji pišu da je Željo taj meč odigrao briljantno...Da je Željo igrao bar 70% kao na prethodnim mečevime te sezone ne bi onaj šupak Čuhai ni došao u priliku da presudi onim svojim prvim i jedinim golom u karijeri....
Zadnja izmjena: Neprilagodjen, dana/u 14 okt 2010, 15:41, ukupno mijenjano 3 puta.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 14 okt 2010, 15:35

Ah, taj Videoton, Doživio nisam, ali sam gledao snimke utakmice :roll: . Da čovjek zaplače koliko se šansi propustilo. A u finalu bi možda i Real dobili. A jel se ko sjeća četvrtfinala protiv Ferencvárosa 1972. godine ? Na penale izgubili, ali ne znam mnogo o toj utakmici, pa ako neko zna, neka kaže, interesuje me.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 okt 2010, 16:01

To je ona generacija Katalinski,Becirspahic,Bukal,Spreco,Bratic,Hadziabdic...
Ta generacija je uzela St.Johnsona te godine u Sarajevu 5:0 ako se ne varam,a i protiv Ferencvarosa se odlicno drzala.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 14 okt 2010, 16:32

Kada se sjetim Videotona najurezanije mi je ostala akcija iz koje su Mađari postigli gol, a prethodila joj je valjanje na zemlji kraj zapadne drvene tribine oko centra Zorana Samardžije. Kada sam vidio Samardžiju da se valja pomislio sam da ćemo primiti gol i to se na našu žalost i obistinilo. Prije te utakmice sam vjerovao da će Željo i Inter igrati u finalu, jer je Inter sa Zbignjevom Bonjekom i Karl Hajnc Rumenigeom sa 2:0 kući demolirao veliki Real uz sijaset promašenih prilika. Međutim, Real je prošao dalje, a na Grbavici je poslije primljenog gola zavladao tajac, da bi nakon završetka utakmice zagrmio cijeli stadion dajući ogromnu podršku utučenim igračima. Nije bilo sjeverne tribine, ali koliko me sjećanje služi na zapadnu drvenu tribinu je donesena još jedna drvena tribina i montirana ispod zapadne što je kapacitet te tribine proširilo za još nekih 1.000-1.500 mjesta. Utakmice protiv Univerzitatee i Dinama iz Minska, sam gledao poslije rata na CD-ovima, ali protiv Videotona nisam niti želim. Treba vjerovati da ćemo ako Bog da biti ponovo na tom nivou, a tako se nešto postiže konstantnim uspjesima. Željo je šampion i biće opet.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 14 okt 2010, 16:57

ŽELJO ŠAMPION
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 14 okt 2010, 19:11

avlami97 je napisao/la:Kada se sjetim Videotona najurezanije mi je ostala akcija iz koje su Mađari postigli gol, a prethodila joj je valjanje na zemlji kraj zapadne drvene tribine oko centra Zorana Samardžije. Kada sam vidio Samardžiju da se valja pomislio sam da ćemo primiti gol i to se na našu žalost i obistinilo. Prije te utakmice sam vjerovao da će Željo i Inter igrati u finalu, jer je Inter sa Zbignjevom Bonjekom i Karl Hajnc Rumenigeom sa 2:0 kući demolirao veliki Real uz sijaset promašenih prilika. Međutim, Real je prošao dalje, a na Grbavici je poslije primljenog gola zavladao tajac, da bi nakon završetka utakmice zagrmio cijeli stadion dajući ogromnu podršku utučenim igračima. Nije bilo sjeverne tribine, ali koliko me sjećanje služi na zapadnu drvenu tribinu je donesena još jedna drvena tribina i montirana ispod zapadne što je kapacitet te tribine proširilo za još nekih 1.000-1.500 mjesta. Utakmice protiv Univerzitatee i Dinama iz Minska, sam gledao poslije rata na CD-ovima, ali protiv Videotona nisam niti želim. Treba vjerovati da ćemo ako Bog da biti ponovo na tom nivou, a tako se nešto postiže konstantnim uspjesima. Željo je šampion i biće opet.
Bravo majstore!
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 14 okt 2010, 20:05

samosarajvo je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Samosarajevo je napisao: Sve to stoji ali vi niste Europe od 2003 vidjeli a mi svake godine smo izlazili u skoro uvjek izbacivali jedan klub.

S tim se ne bih složio, jer je Željo te 2003.,2004. i 2005. godine bio drugi i 2010. prvi u prvenstvu BiH i igrao je u Evropi, osim ono kada su nas, ali i Vas kaznili zbog neispunjavanja uvjeta za licenciranje. Završio bih samo sa još jednom konstatacijom, a ona je da je Željo u ovom zadnjem desetljeću, znači od 2001.-2010. godine, Osvojio tri titule prvaka, zatim tri puta bio drugi u prvenstvu, iz čega proizlazi da smo u zadnjih 10 godina, na koje se često pozivate, bili 6 puta ispred Vas na prvensrvenoj tabeli. U tom periodu smo osvojili i 2 KUPa isto kao i Vi, a u tom periodu ste Vi osvojili jedno prvenstvo.
Do mene je,a nisam racunao ovaj zadnji izlazak vec do ove godine.
TI si u ovom slucaju uzeo ono sto vama najvise ide na ruku 2001-2010.Sad ja mogu uzeti period od 2005 - 2010 gdje smo opet mi uspjesni... ?

Ako uzmemo od rata,vi imate 4 titule prvaka ,mi dvije. Vi ste 3 puta uzimali kup a mi 4.Mi smo bolji u medjusobnim omjerima itd...Kad sve se to sabere vi imate jedan trofej vise ali mi smo bolji u nekim drugim gore navedenim i nenavedenim stvarima... ;)

Ne znam da li ces se sloziti sa mnom ali ja mislim da vasu posljeratnu historju krasi period 2000-2004 u kojem ste osvojili sve sto se dalo osvojit ;) Ovo ostali je bilo nako,srednja zalost

I kad smo vec kod ovoga ko je kolko puta bio ispred koga na tabeli. Od sezone 95-96 pa do 2009/2010 mi smo ispred vas bili 8 a vi ispred nas 7 puta. Ako hoces sezone pojedinacno samo se javi ;)
I u slucaju kad ste vi bili ispred nas to je vecinom bilo vi 1 mi 3,vi 2 mi 4, ili tako nesto. Maksimalna razlika ( ne racunajuci ovu vasu zadnju titulu) je bila 3 pozicije izmedju nas(npr 1-4,2-5) dok smo mi ispred vas znali biti i 4-5 pozicija. ;)
zapalo mi je za oko ovo da ste vi bolji u medjusobnim omjerima. prije zadnjeg derbija na grbavici zeljo je vodio za 1 pobjedu, izjednaceno, a na kosevu odigrano 0:0. znaci izjednaceni smo :lol:

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 14 okt 2010, 20:21

za one koji sada barataju medjusobnim skorovima zelje i sarajeva:

odigrano je ukupno 95 prvenstvenih utakmica od 1954. do 2010.
omjer: 29 pobjeda zelje, 37 remija i 29 pobjeda sarajeva, golrazlika 114-117 u korist sarajeva
omjer (1954-1991): 21 pobjeda zelje, 23 remija i 19 pobjeda sarajeva, golrazlika 85-83 u korist zelje
omjer (1994-2010): 8 pobjeda zelje, 14 remija i 10 pobjeda sarajeva, golrazlika 29-34 u korist sarajeva

ukupno je odigrano 15 kup/superkup utakmica od 1954. do 2008.
omjer: 6 pobjeda zelje, 2 remija, 7 pobjeda sarajeva, golrazlika 28-24 u korist zelje
omjer (1954-1979): 1 pobjeda zelje i 2 pobjede sarajeva, golrazlika 8-8
omjer (1997-2008): 5 pobjeda zelje, 2 remija i 5 pobjeda sarajeva, golrazlika 20-16 (utakmica na grbavici 2005. se racuna kao 3-0 u korist zelje nakon prekida koji su izazvali igraci sarajeva)

UKUPAN OMJER SVIH ZVANICNIH UTAKMICA:
1954-2010: 110 35 39 36 142-141
1954-1991: 66 22 23 21 93-91
1994-2010: 44 13 16 15 49-50
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 14 okt 2010, 20:26

ellaxaz je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Kada se sjetim Videotona najurezanije mi je ostala akcija iz koje su Mađari postigli gol, a prethodila joj je valjanje na zemlji kraj zapadne drvene tribine oko centra Zorana Samardžije. Kada sam vidio Samardžiju da se valja pomislio sam da ćemo primiti gol i to se na našu žalost i obistinilo. Prije te utakmice sam vjerovao da će Željo i Inter igrati u finalu, jer je Inter sa Zbignjevom Bonjekom i Karl Hajnc Rumenigeom sa 2:0 kući demolirao veliki Real uz sijaset promašenih prilika. Međutim, Real je prošao dalje, a na Grbavici je poslije primljenog gola zavladao tajac, da bi nakon završetka utakmice zagrmio cijeli stadion dajući ogromnu podršku utučenim igračima. Nije bilo sjeverne tribine, ali koliko me sjećanje služi na zapadnu drvenu tribinu je donesena još jedna drvena tribina i montirana ispod zapadne što je kapacitet te tribine proširilo za još nekih 1.000-1.500 mjesta. Utakmice protiv Univerzitatee i Dinama iz Minska, sam gledao poslije rata na CD-ovima, ali protiv Videotona nisam niti želim. Treba vjerovati da ćemo ako Bog da biti ponovo na tom nivou, a tako se nešto postiže konstantnim uspjesima. Željo je šampion i biće opet.
Bravo majstore!
To je rana koju covjek tesko moze preboljeti,imao sam 23 godine i vjerujte mi sadam dana od tuge i depresije nisam izlazio iz kuce.Nadam se da ce se nekad ako Bog da nesto slicno ponoviti i da cemo u Evropi odigrati tako dobro kao tih godina.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MrkiMedo, NazorUso i 39 gostiju.