Prije nego bilo šta napišem moram reći da se slažem sa tvojim postom.kobe24 je napisao/la:Kad sam napisao ovaj post, bio sam ubijedjen da ces mi replicirati.Tracy3McGrady je napisao/la: Nemoj ba Kobe zezati, dobar je Doncic i on će sigurno još napredovati. Snalazi se bolje nego što sam mislio u nba, ali ako fakat misliš da je Musu plafon trenutni Doncic, istog trena neka se vrati u evropu.
Pa Luka igra 30+ minuta i ima svu slobodu, dok nas Musa gdje zadnjih 3 minuta i dotakne 3x loptu. Sačekali da Musa zaigra barem 25 minuta pa ćemo onda porediti sve, ovo trenutno je nemoguće porediti, Luka je igracina a Musa niko i ništa po mnogima...
Ja ne mislim tako, poznavajući Musin karakter i radnu naviku i njegov talenat. Pišemo se aBd za 2-3 godine, bože zdravlja.Ti bas ne bi bio zadovoljan da Musa u svojoj trecoj ili cetvrtoj nba sezoni ima 20 ppg 6 rpg i 4 apg?
![]()
Sve ovo sto si ti napisao je ok i ja se slazem s tobom, ali covjek ne samo da se 'snalazi' tamo, vec doslovno dominira i vodi glavnu rijec na parketu. Iskreno, meni izgleda kao da je vec pet godina u nba. Cinjenica je da ima svu slobodu, ali sam je zasluzan za to i nije mu niko dao tolike minute tek onako, a to sto Dzanan nema ni minute takodjer je sam sebi kriv zbog toga. On ovakav bi u bilo kojoj ekipi igrao 20 minuta, jer je u stanju igrati gotovo podjednako kvalitetno na cetiri pozicije. Naravno, glavni razlog sto Musa ne igra je njegovo tijelo, ali eto i Kurucs je slicne konstitucije, pa se opet uspio izboriti za neke minute. Doncic je vec kompletan kosarkas, koji skoro da nema nijednog nedostatka. Da je malo brzi i eksplozivniji, ja bih se sad u zivot smio kladiti da ce u dogledno vrijeme biti all star nivo (iako sam musliman i ne kladim se, ali da pokusam biti ubjedljiviji). Medjutim, on i tu brzinu dobro kompenzuje mozgom i odlicnom kontrolom lopte, tako da je i bez toga taj all star nivo sasvim izvjestan. S druge strane, nas Musa trenutno ima mnogo stvari koje mora unaprijediti kako bi bio konkurentan na nba nivou. Zato i kazem, ja u njegovoj trecoj sezoni ocekujem da usavrsi sve sto treba i da pokaze svoj puni potencijal.
Trenutno je smijesno povlaciti bilo kakve paralele izmedju njih dvojice. Jedan je izdominirao eurobasket i euroligu, a drugi ni u aba ligi nije bio najbolji. Ok, sad cemo mi traziti izgovore u trenerima, u kompletnoj organizaciji ekipa u kojima su igrali, u tome da je Real stavio fokus na Luku, a Cedevita na Dzanana nije, ali sve su to jeftini izgovori. Ja sam dosad njih dvojicu ovdje 100x ko fol nesto uporedjivao i navlacio na Musin mlin, ali realno oni su trenutno neuporedivi. Dzanan treba maksimalno raditi da ostvari svoje ciljeve (u sto ja ne sumnjam), bez da se u bilo kom smislu uporedjuje sa drugim kosarkasima. Ja bih bio zadovoljan da tamo dostigne nivo jednog Gallinarija (milion puta spomenutog na ovoj temi), sto ne znaci da on ne moze vise od toga (prerano je prognozirati), a Doncic ce po svemu sudeci vec naredne sezone biti bolji kosarkas od njega.
E sad ti statsi jesu dobri kad ga imaš na fantasyu, ali da dominira ne bi se baš reklo. Gubi puno lopti, ekipa ne pobjedjuje sad nešto previše i to su odlični statsi, ali samo za njega. Za ekipu nema neke koristi previše.
Evo da te pitam, šta misliš kakve bi statse Musa imao da igra 30+ minuta i da ima ovakvu slobodu?
Ja mislim da bi bio negdje na 16/5/5, ali i sam znaš kako se tretira top pick a kako neko ko je 25+ ili druga runda.
Jokić je takođe loš bio na početku, Fournier pa i dokazani u evropi Mirza itd... A nećeš mi reci da Mirza ne bi imao 15pts da je igrao 30+ minuta i to u prvoj sezoni.
Da napomenem, Doncic je sila i svaka mu čast, ali činjenica da mu se poklopilo mnogo stvari. Vidjet ćemo kad Musa bude imao i približnu slobodu.