Knjiga, gradina, sda zelena

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Jeste, opisao si grb bolje od mene.semcho je napisao/la:Joj dobro si, neki dan sam bio u Varesu i na ulazu pregradje Majdan, na autobusnoj ima grb koji sma bas slikao, bili su neki kao Vareški dan - Pekijada... Fin grb... zelena i crvena, Bošnjaci i Hrvati, grb rudnika, rudarstva, predpostavljam planina Zvijezda i Bobovac!?GoRaN je napisao/la:Vareš
Radili smo nesto u Varešu, iskreno svidja mi se mjesto pravo, znam neke raje sam upoznao, sto se tice zena, fine su, zgodne, raja je prijatna onako, da imam nesto parica kupio bi sebi kakvu vikendicu ondje negdje oko grada, cist zrak, planinski, svega satak vremena od Sarajeva, za lov i ribolov mjesto je ekstrica, kad smo radili pored nas je protrcao srndać, i sišao u rijeku Stavnju, imao sam slike negdje, u onoj rijeci ima i ribe...GoRaN je napisao/la:Jeste, opisao si grb bolje od mene.semcho je napisao/la:Joj dobro si, neki dan sam bio u Varesu i na ulazu pregradje Majdan, na autobusnoj ima grb koji sma bas slikao, bili su neki kao Vareški dan - Pekijada... Fin grb... zelena i crvena, Bošnjaci i Hrvati, grb rudnika, rudarstva, predpostavljam planina Zvijezda i Bobovac!?GoRaN je napisao/la:Vareš
Nadam se da se nisi zadržao samo u Majdanu, to je ghetto pravi, dok je gore u gradu već lijepo.Nadam se da si bio i na jezeru, koje je malo apokaliptično, ali zanimljivo za obići.Iznad grada ima nekoliko lijepih lokacija odakle se vidi čitav Vareš, da ne nabrajam sad sve šta se ima za obići, ima Turist Info gdje možeš iznajmiti bicikl i naći sve što te interesuje.Uglavnom, ljudi, priroda, historijski objekti, ekstremni sportovi, i vareški duh koji je opstao je ono što imamo za ponuditi.
Bila je pekijada, a bilo je i ovo prije par dana, mislim da će iduće godine biti milion četverotočkaša:Ako budeš opet dolazio javi se, imamo guzova po tvojoj mjeri.
Baš gledam šta ovo predstavlja... Hvala na informaciji...Penaltiky je napisao/la:Grbovi možda 5-10 opština u državi su heraldički ispravni.
Srbac ima zanimljiv grb, sa slikom Mileta Dodika.
Čiji bi onda grb Tuzla City nosio? Bratunac? Vlasenica? Zvornik?Moggi je napisao/la:klubovi su trebali svi preuzeti grbove ovih opcina, gradova, kao sto je to osijek zamal pa uradio