Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Džanan Musa
Znaci do sada smo slusali da ce biti bolji od doncica, sada ce "samo" biti bolji od fourniera...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Piaalo se i da nurkic treba da se vrati u evropu da vjezba ledjnu tehnikuKK_Bosna je napisao/la:Znaci do sada smo slusali da ce biti bolji od doncica, sada ce "samo" biti bolji od fourniera...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Jedan napisao da su Udoh i Vesely bolji od Nurkića 

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
A sve to nakon par tekmi ...Rokoko87 je napisao/la:Jedan napisao da su Udoh i Vesely bolji od Nurkića
Da ne kazem da "nikad nece biti nivo teletovica"
Elem, pred musom je dug put i sve zavisi od njega ali i malo od "srece"
Eto preksinoc mu trica iscuri... i ono polaganje to bi biko 7pt i to bi bio vrh .... ali jos se nije navikao na ligu i igrace. Kada je isao u kontru to se osjetilo
Umjesto da sto prije nepadne obruc on je usporio i igrac s ledja mu zalijepi blok.
U evropi mu se to npr ne bi desilo.
Fizicki je mnogo napredovao, ali bas mnogo. Naravno, to ce za posljedicu imati mjesec dva ispadanja lopti, losiji sut i sl ali ce to on vratiti vremenom i ja sam siguran da uz malo srece ce postati zvijezda....jer znam kolki je to radnik, koliko voli kosarku i koliku zelju ima za uspjehom i treningom
Cinjenica je da je musa talentovan, ali i da je trenutno losiji igrac od krampe kurucsa. Ima hiljadu mana koje mora ispraviti, a ljudi ga stavljaju iznad doncica, to vam je realnost?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Trenutno losiji?KK_Bosna je napisao/la:Cinjenica je da je musa talentovan, ali i da je trenutno losiji igrac od krampe kurucsa. Ima hiljadu mana koje mora ispraviti, a ljudi ga stavljaju iznad doncica, to vam je realnost?
Cekaj, ne kontam sta hoces reci. Mi ne znamo status muse trenutno. Em sto je bio s repkom, em sto je ozlijedio se. Uz to, trenutno radi na fizici sto npr doncic ima.
U NBA se stvari mijenjaju jako brzo. Jedan B Lopez u klipersima ima 30 ppg pa onda za dvije sezone bude na 10ppg.
Imas igraca koji su bili top i od njih se ocekivala all star karijera a onda nestanu. Ali imas igraca koji u prvoj, drugoj godini au imali solidnu statistiku ili cak losu, a onda kada se izgrade fizicki, psihickki , rasture.
Giannis Antetokounmpo je dosao kao zgoljo, min na kaoaljku, oko 6ppg ... iduce godine oko 11 , pa onda 16 .... danas je na 28ppg
Sa fiikom koju je imao kad je dosao bas kao i musa ...vrhunac mu je bio 5-6 ppg
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Pa i dalje vjerujem da će biti bolji od Doncica, ali kao što sam pisao za par godina. A ovo za Fourniera je paralela, jer ga neki već vraćaju u evropu, a Fournier je isto počinjao ovako, dok npr Doncic odma pruža odlične partije. Nadam se da razumiješ, ustvari siguran sam da razumiješKK_Bosna je napisao/la:Znaci do sada smo slusali da ce biti bolji od doncica, sada ce "samo" biti bolji od fourniera...
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Latvijac je do sada uglavnom bio povrijeđen, a kad je bio zdrav igrao je za Barcelonu B zajedno sa Nedimom Đedovićem i imali su približne brojke. I onda bude iznenađujuće dobar u NBA
Ta nepredvidljivost kako će se neki igrač snaći u NBA, što se često kosi sa onim što je pokazivao prije je nešto što se stalno dešava. Musa je prošao sito i rešeto već sa Cedevitom i reprezentacijom, da se po tome gleda trebao bi biti puno spremniji za NBA od njega.
Latvijac ima i drugačije prioritete od Muse, još od omladinskih selekcija znao je odbiti poziv u reprezentaciju jer ima pametnijih stvari za raditi tokom ljeta, Musa je i sad u NBA u nekoj mjeri ugrozio svoj status na početku onom blažom povredom protiv Češke.

Latvijac ima i drugačije prioritete od Muse, još od omladinskih selekcija znao je odbiti poziv u reprezentaciju jer ima pametnijih stvari za raditi tokom ljeta, Musa je i sad u NBA u nekoj mjeri ugrozio svoj status na početku onom blažom povredom protiv Češke.
??Pantelija je napisao/la:Trenutno losiji?KK_Bosna je napisao/la:Cinjenica je da je musa talentovan, ali i da je trenutno losiji igrac od krampe kurucsa. Ima hiljadu mana koje mora ispraviti, a ljudi ga stavljaju iznad doncica, to vam je realnost?
Cekaj, ne kontam sta hoces reci. Mi ne znamo status muse trenutno. Em sto je bio s repkom, em sto je ozlijedio se. Uz to, trenutno radi na fizici sto npr doncic ima.
U NBA se stvari mijenjaju jako brzo. Jedan B Lopez u klipersima ima 30 ppg pa onda za dvije sezone bude na 10ppg.
Imas igraca koji su bili top i od njih se ocekivala all star karijera a onda nestanu. Ali imas igraca koji u prvoj, drugoj godini au imali solidnu statistiku ili cak losu, a onda kada se izgrade fizicki, psihickki , rasture.
Giannis Antetokounmpo je dosao kao zgoljo, min na kaoaljku, oko 6ppg ... iduce godine oko 11 , pa onda 16 .... danas je na 28ppg
navodno, kurcus nije igrao za barcelonu jer je htio ici u nba, dakle nisu mu dali igrati... i onda dodje u nba bez tekmi u nogama, odradi predsezonu, zadobije povjerenje trenera i izbori za mjesto u rotaciji... ne znam cemu potcjenjivanje kurucsa, po svemu sudeci, on ce biti solidan nba igrac, nece mahat peskirima kroz karijeru... osim toga, fizicki se bolje nosi s nba igracima nego musa, mrsav je, al je zilavDrape je napisao/la:Latvijac je do sada uglavnom bio povrijeđen, a kad je bio zdrav igrao je za Barcelonu B zajedno sa Nedimom Đedovićem i imali su približne brojke. I onda bude iznenađujuće dobar u NBA :rol: Ta nepredvidljivost kako će se neki igrač snaći u NBA, što se često kosi sa onim što je pokazivao prije je nešto što se stalno dešava. Musa je prošao sito i rešeto već sa Cedevitom i reprezentacijom, da se po tome gleda trebao bi biti puno spremniji za NBA od njega.
cak stavise, citao sam da je kurucs nekada bio projektovan kao pick 1 runde i to negdje sredina 1 runde... na kraju su i on i musa pali iz odredjenih razloga, kurucs jer nije igrao u barceloni, a musa jer nije htio ostati u evropi, vec je htio odmah u nba
za razliku od muse igra odbranu, nije sad neki specijalista za istu, al kennyju atkinsonu koji insistira na tome da mu igraci igraju odbranu, dopalo se to sto je vidio od njega... aktivan je, skace, kupi skokove, ukradene lopte, brz je u tranziciji, napada obruc... nema straha, ima muda, to je takodjer apostrofirao kenny atkinson
vjerujem da ce musa dugorocno biti bolji igrac, no ocigledno je da ce mu trebat vise vremena da se privikne na nba, da ojaca fizicki, popravi odbranu itd... sve ce biti mnogo bolje kad znatno popravi svoju fiziku, a za to ce biti potrebno par godina
Mislio sam na nagli pad, jesnu aezonu jebu brooklin trpao po 30 ppg a onda u sljedecoj ekipi ni pola ... jesnostavno nba je ruletJHam je napisao/la:??Pantelija je napisao/la:Trenutno losiji?KK_Bosna je napisao/la:Cinjenica je da je musa talentovan, ali i da je trenutno losiji igrac od krampe kurucsa. Ima hiljadu mana koje mora ispraviti, a ljudi ga stavljaju iznad doncica, to vam je realnost?
Pantelija je napisao/la:Trenutno losiji?KK_Bosna je napisao/la:Cinjenica je da je musa talentovan, ali i da je trenutno losiji igrac od krampe kurucsa. Ima hiljadu mana koje mora ispraviti, a ljudi ga stavljaju iznad doncica, to vam je realnost?
u klipersima nikad nine igrao nikakav lopez
u nedelju u 22 sata na sk 1 netsi-warriorsi
-
- Kontakt:
Eselamu alejkum. Hoče li ko pratiti Dončiča. Počinje utakmica za par minuta. oohoh ovo je uzitek gledati. Sa druge strani Kawhi , a sa ove mladic from SLovenia
Alejkumusselam;mirzateletovicc je napisao/la:Eselamu alejkum. Hoče li ko pratiti Dončiča. Počinje utakmica za par minuta. oohoh ovo je uzitek gledati. Sa druge strani Kawhi , a sa ove mladic from SLovenia
Pratim ja i bio bih presretan da Musa za 3-4 godine u nba bude na nivou na kojem je Doncic momentalno.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Nemoj ba Kobe zezati, dobar je Doncic i on će sigurno još napredovati. Snalazi se bolje nego što sam mislio u nba, ali ako fakat misliš da je Musu plafon trenutni Doncic, istog trena neka se vrati u evropu.kobe24 je napisao/la:Alejkumusselam;mirzateletovicc je napisao/la:Eselamu alejkum. Hoče li ko pratiti Dončiča. Počinje utakmica za par minuta. oohoh ovo je uzitek gledati. Sa druge strani Kawhi , a sa ove mladic from SLovenia
Pratim ja i bio bih presretan da Musa za 3-4 godine u nba bude na nivou na kojem je Doncic momentalno.
Pa Luka igra 30+ minuta i ima svu slobodu, dok nas Musa gdje zadnjih 3 minuta i dotakne 3x loptu. Sačekali da Musa zaigra barem 25 minuta pa ćemo onda porediti sve, ovo trenutno je nemoguće porediti, Luka je igracina a Musa niko i ništa po mnogima...
Ja ne mislim tako, poznavajući Musin karakter i radnu naviku i njegov talenat. Pišemo se aBd za 2-3 godine, bože zdravlja.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Ma musa ima i nekenodluke .... a drago mi je da se ono desilo. Kakva ba reprez3ntacija kakvi k i p.
Sine uhvati se treningaa, rada. Njega je dobro sjebalo to ayo je odigrao kval. i ako misli da ce mu neko reci hvala, nece
Sine uhvati se treningaa, rada. Njega je dobro sjebalo to ayo je odigrao kval. i ako misli da ce mu neko reci hvala, nece
koji odron od ekipe pleme ti j....
likovi imaju zadnji napad i prednost, i nisu u stanju drzati loptu 10 jeb...sekundi u pm.
bace bunar. da je musu ubacio da je melja, zadrzao bi je u rukama 20sec.
za ovog strucnjaka o doncicu
stav ga u poziciju muse, da sjedi na klupi i da dobije trash 3-4 min bas me interesuje bi li bio bolji od muse
kad poredis nekog s nekim, uslovi moraju biti isti.
likovi imaju zadnji napad i prednost, i nisu u stanju drzati loptu 10 jeb...sekundi u pm.
bace bunar. da je musu ubacio da je melja, zadrzao bi je u rukama 20sec.
za ovog strucnjaka o doncicu
stav ga u poziciju muse, da sjedi na klupi i da dobije trash 3-4 min bas me interesuje bi li bio bolji od muse
kad poredis nekog s nekim, uslovi moraju biti isti.
Kad sam napisao ovaj post, bio sam ubijedjen da ces mi replicirati.Tracy3McGrady je napisao/la: Nemoj ba Kobe zezati, dobar je Doncic i on će sigurno još napredovati. Snalazi se bolje nego što sam mislio u nba, ali ako fakat misliš da je Musu plafon trenutni Doncic, istog trena neka se vrati u evropu.
Pa Luka igra 30+ minuta i ima svu slobodu, dok nas Musa gdje zadnjih 3 minuta i dotakne 3x loptu. Sačekali da Musa zaigra barem 25 minuta pa ćemo onda porediti sve, ovo trenutno je nemoguće porediti, Luka je igracina a Musa niko i ništa po mnogima...
Ja ne mislim tako, poznavajući Musin karakter i radnu naviku i njegov talenat. Pišemo se aBd za 2-3 godine, bože zdravlja.

Sve ovo sto si ti napisao je ok i ja se slazem s tobom, ali covjek ne samo da se 'snalazi' tamo, vec doslovno dominira i vodi glavnu rijec na parketu. Iskreno, meni izgleda kao da je vec pet godina u nba. Cinjenica je da ima svu slobodu, ali sam je zasluzan za to i nije mu niko dao tolike minute tek onako, a to sto Dzanan nema ni minute takodjer je sam sebi kriv zbog toga. On ovakav bi u bilo kojoj ekipi igrao 20 minuta, jer je u stanju igrati gotovo podjednako kvalitetno na cetiri pozicije. Naravno, glavni razlog sto Musa ne igra je njegovo tijelo, ali eto i Kurucs je slicne konstitucije, pa se opet uspio izboriti za neke minute. Doncic je vec kompletan kosarkas, koji skoro da nema nijednog nedostatka. Da je malo brzi i eksplozivniji, ja bih se sad u zivot smio kladiti da ce u dogledno vrijeme biti all star nivo (iako sam musliman i ne kladim se, ali da pokusam biti ubjedljiviji

Trenutno je smijesno povlaciti bilo kakve paralele izmedju njih dvojice. Jedan je izdominirao eurobasket i euroligu, a drugi ni u aba ligi nije bio najbolji. Ok, sad cemo mi traziti izgovore u trenerima, u kompletnoj organizaciji ekipa u kojima su igrali, u tome da je Real stavio fokus na Luku, a Cedevita na Dzanana nije, ali sve su to jeftini izgovori. Ja sam dosad njih dvojicu ovdje 100x ko fol nesto uporedjivao i navlacio na Musin mlin, ali realno oni su trenutno neuporedivi. Dzanan treba maksimalno raditi da ostvari svoje ciljeve (u sto ja ne sumnjam), bez da se u bilo kom smislu uporedjuje sa drugim kosarkasima. Ja bih bio zadovoljan da tamo dostigne nivo jednog Gallinarija (milion puta spomenutog na ovoj temi), sto ne znaci da on ne moze vise od toga (prerano je prognozirati), a Doncic ce po svemu sudeci vec naredne sezone biti bolji kosarkas od njega.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
kobe24 je napisao/la:Kad sam napisao ovaj post, bio sam ubijedjen da ces mi replicirati.Tracy3McGrady je napisao/la: Nemoj ba Kobe zezati, dobar je Doncic i on će sigurno još napredovati. Snalazi se bolje nego što sam mislio u nba, ali ako fakat misliš da je Musu plafon trenutni Doncic, istog trena neka se vrati u evropu.
Ja ne mislim tako, poznavajući Musin karakter i radnu naviku i njegov talenat. Pišemo se aBd za 2-3 godine, bože zdravlja.Ti bas ne bi bio zadovoljan da Musa u svojoj trecoj ili cetvrtoj nba sezoni ima 20 ppg 6 rpg i 4 apg?
![]()
Sve ovo sto si ti napisao je ok i ja se slazem s tobom, ali covjek ne samo da se 'snalazi' tamo, vec doslovno dominira i vodi glavnu rijec na parketu. Iskreno, meni izgleda kao da je vec pet godina u nba. Cinjenica je da ima svu slobodu, ali sam je zasluzan za to i nije mu niko dao tolike minute tek onako, a to sto Dzanan nema ni minute takodjer je sam sebi kriv zbog toga. On ovakav bi u bilo kojoj ekipi igrao 20 minuta, jer je u stanju igrati gotovo podjednako kvalitetno na cetiri pozicije. Naravno, glavni razlog sto Musa ne igra je njegovo tijelo, ali eto i Kurucs je slicne konstitucije, pa se opet uspio izboriti za neke minute. Doncic je vec kompletan kosarkas, koji skoro da nema nijednog nedostatka. Da je malo brzi i eksplozivniji, ja bih se sad u zivot smio kladiti da ce u dogledno vrijeme biti all star nivo (iako sam musliman i ne kladim se, ali da pokusam biti ubjedljiviji). Medjutim, on i tu brzinu dobro kompenzuje mozgom i odlicnom kontrolom lopte, tako da je i bez toga taj all star nivo sasvim izvjestan. S druge strane, nas Musa trenutno ima mnogo stvari koje mora unaprijediti kako bi bio konkurentan na nba nivou. Zato i kazem, ja u njegovoj trecoj sezoni ocekujem da usavrsi sve sto treba i da pokaze svoj puni potencijal.
Trenutno je smijesno povlaciti bilo kakve paralele izmedju njih dvojice. Jedan je izdominirao eurobasket i euroligu, a drugi ni u aba ligi nije bio najbolji. Ok, sad cemo mi traziti izgovore u trenerima, u kompletnoj organizaciji ekipa u kojima su igrali, u tome da je Real stavio fokus na Luku, a Cedevita na Dzanana nije, ali sve su to jeftini izgovori. Ja sam dosad njih dvojicu ovdje 100x ko fol nesto uporedjivao i navlacio na Musin mlin, ali realno oni su trenutno neuporedivi. Dzanan treba maksimalno raditi da ostvari svoje ciljeve (u sto ja ne sumnjam), bez da se u bilo kom smislu uporedjuje sa drugim kosarkasima. Ja bih bio zadovoljan da tamo dostigne nivo jednog Gallinarija (milion puta spomenutog na ovoj temi), sto ne znaci da on ne moze vise od toga (prerano je prognozirati), a Doncic ce po svemu sudeci vec naredne sezone biti bolji kosarkas od njega.