RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 12 okt 2010, 16:28

mostarski je napisao/la:Ovo je nevjerovatno. Odabir Đonke za direktora jasno ukazuje da su oni što se zovu "Upravni odbor"pobugljeni i oglušili se od javnosti. Da se razumjemo protiv gospdina Đonke zaista nemam ništa lično u amialu Veleža, jer na kraju krajeva čovjek je čitav život policajac pa se kao javna ličnost u sportu i nije imao kad puno isprljati. Međutim, ne treba smetnuti sa uma činjenicu da je javna tajna da je upravo Đonko jedan od glavnih ljudi u mostarskom MUP-u koji je "tijesno saradjivao" sa braćom Ćemalović. Riječ je naravno o "pokrivanju" ili preciznije rečeno o zanemarivanju brojnih sumnjivih radnjih navedenog bratskog dvojca. To uostalom svako ozbiljniji u Mostaru poznaje, pa samim tim onu čuvenu rečenicu Pike Ćemalovića "ja nemam ništa više sa klubom", zaista nakon ovoga moramo sa podsmjehom dočekati. To je zaista priča za malu djecu.
S druge strane, postavljanje Đonke je dobar korak samo u smislu da do sada apsolutno niko nije postojao kao ličnost direktora ili predsjednika. Naravno nakon odlaska Tanovića, pa je u tom kontekstu ovo taj tzv. dobar korak. S druge strane, samo u Veležu može se na mjesto direktora kluba, gdje moraš imati ili sportske ili menadžerske reference, postavljati čovjek koji je čitav svoj život policajac. Mislim da će ovo ući u istoriju kluba, a čak nešto slično se nije dešavalo ni kad je svojevremeno 50 godina Komunistička partija vladala i Veležom i SFRJ.
Osim toga, opšte poznato je da je upravo Đonko bio "jako blizak" sa Safom Oručevićem i njegovom Strankom za BiH. Mada i bez ovoga mi u tom nazovi "Upravnom odboru" još uvijek imamo ljude koji dolaze upravo iz te Stranke poput Milija Huseinagića. Zaista, nakon ovih izbora i takvog rezultatskog debakla te stranke ne samo u BiH, već i u Mostaru pričati o potrebi za njima. Pa valjda je svima jasno da im upravo narod nije dao podršku. Znam sad će neki reći kakve veze imaju stranke, ovo je Velež. Da, nema veze ali u nekom idiličnom svijetlu. Ove stranka uz SDA je upravo stolovala Veležom zadnjih 10-12 godina, a rezultate njihovog rada (bolje reći nerada) upravo gledamo. S druge strane, niti će biti u vlasti, niti će imati neko bitnije javno preduzeće, pa zaista ne vidim logiku kako će pomoći Veležu. Kad su bili u poziciji nisu pomagali, pa kako će sada kad više nemaju iz kojih izvora ni "pomagati". Na kraju krajeva imaju divnu kadrovsku politiku - postaviti smijenjenog policajca na mjesto direktora sportskog kluba. Šta je sljedeći potez ? Uzgoj banana u Hercegovini !!!
Nama jednostavno treba da zavrsi polusezona. Hitno sazivanje Skupštine kluba i zahtjev prema igračkim legendama kluba da preuzmu klub (neko će reći ne može Enver Marić. Nažalost ne može, ali može mjesto njega njegov sin Teo. Pa taj čovjek je normala apsolutno, a normalno da će otac pomoći svojim vezama i znanjem svom sinu). Usvajanje kodeksa kluba, prema kojem ljudi koji su od rata na ovamo bili duze od 2 godine u Veležu ne mogu u taj klub. Pa ne mogu više Ćemalovići ili politički mrtvaci Huseinagić, Džubur, propali direktori poput Ese Pobrića ili Ćame Zuhrića i kvazi političari a obični ugostitelji poput Kade Macića činiti Upravu Veležu. Vidimo li dokle su ga doveli, da nam korak naprijed bude imenovanje smijenjenog policajca, čovjeka koji je zbog prirode svog posla razumljivo čitav svoj život bio na budžetima. Pa kako će on biti menadžer kluba ? Hapsiti po gradu svakog ko neće da dođe na utakmicu.
Mislim da je u ovom trenutku bojkot Red Army pokazao svoju punu svrhu, jer dosta je više amaterizma. Jedina utjeha, ma kako ironična bila, je činjenica da je Đonko za nijansu bolji od nekadašnjeg propalog direktora Veleža, Muje Isovića. Javna je tajna da je čovjek nakon ždrijebanja parova na početku sezone postavio pitanje "kad će ždrijebanje parova za proljetni dio" !!!!!
Velež da li od januara ili od juna trebaju početi voditi neka nova lica, koja nemaju dodrnih tačaka sa naprijed pobrojanim ublehašima i sumnjivim tipovima. Sasvim je nebitno više hoćemo li biti i u Kantonalnoj ligi ili Premier ligi. Ovako i sa ovim ljudima više ne može. Ovo najmanje liči na Velež, a najviše na FK "Bijeli bar", htio to neko priznati ili ne. Žalosno !!!
Nije istina da Djonko nema dodira sa sportom - on je stvorio i vodio Galebice koje su bile prvaci BiH. Znaci on jeste imao dodira sa sportskim klubom i jeste imao iskustva u tome. Plus imao je iskustva sa administracijom policije - i to je takodjer plus. Raskol izmedju njega i OHRa je radi politickih razloga - to nas ne interesuje. Nek ne krade od Veleza, nek dadne svojih 40 sati vrijednog rada svetom klubu - i mi cemo biti ok s njim.

Dalje, pozicija direktora kluba se ne radi o fudbaleru niti o poslu koji mora da vodi fudbaler. Cesto su uspjesni direktori klubova ne-fudbaleri. Direktor kluba mora samo biti dobar menadzer koji ima iskustva sa administrativnim stvarima, finansijskim aspektom organizacije i tako dalje. Djonko nece niti igrat fudbal u crvenom dresu, nit sjedit na klupi a niti odredjivati tim koji ce istrcavati na teren - on ce voditi administraciju kluba (koji moze biti klub penzionera, klub invalida, klub skakaca ili fudbalski klub - sasvim svejedno koji klub za posao koji ce on raditi). Nek je samo dobar s parama i nek vodi klub ka plusu i razvoju - i mi smo ok.

A sad, jeli on raja sa Safom i koliko, stvarno neznam, a sudeci po onom sto si ti iznio - neznas 100% ni ti. Prica ima, i price ce kruziti. Po Mostarskim pricama i zemlja nije okrugla - pa ti razmisli koliko su Mostarske price tacne. Znaci, polako -ima puno ljudi koji su u istoj stranci koju Safa simpatise, sto neznaci nista - mi o Djonki jos neznamo nista.

Djonko, ako nista je novo lice i nema smisla srati po covjeku. Necu reci da je super izbor - ali necu reci ni da nevalja - jer mi to jos neznamo. A saznacemo. Do tada, budimo mudri ali budimo fer - spustimo loptu na zemlju - i nemojmo iznositi ljagu na nekoga o kome stvarno jos nista konkretno ne znamo a nit smo mu dali sansu.

To nije u interesu FK Velez a niti u interesu Rodjenih.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 12 okt 2010, 16:41

E fala bogu, neko normalan konacno...
Mostarac Velezovac, Dzonko nije Safina raja i nije nikad bio....To sto je bio na mjestu komesara policije, je samo zasluga nekakve srece, tj; samo on je imao papire u datom trenutku kad se biralo za komesara, a trebao je biti bosnjak...Kako nije igrao kako drugi kazu, tako mu je brzo i odzvonilo u "MUP-u"...Skinuo ga je Valentin Inzko a sve u talu sa vladajucom strukturom u gradu...Naravno, morao je imati propusta, jer ni Chuck Norris ne bi iskontrolisao svu bandu u ovom gradu istovremeno....Prvi propust i letio je napolje....Ja.ja ima sigurno....
Ne kazem da sam nesto ekstra zadovoljan, ali covjeka znam licno i postujem ga kao covjeka...Kao sportistu opet kazem, znam da je napravio posao sa Galebom...Pretvorio je prilicno malu ekipicu u reprezentativnu ekipu na ovim prostorima sa minimalnim finansijskim sredstvima..Svi znamo kako je tih godina 1997-20ineka, euforija za zenski rukomet bila velika, djeca su masovno isla trenirati i imali su uslove za to...Naravno, sa vremenom se dogodio i rezultat tog programa - Prvakinje BiH.....
Da li moze te organizacijske sposobnosti prenijeti sa relativno malozahtjevnog sporta kao sto je rukomet, na puno finansijski zahtjevniji fudbal, vidjet cemo...Sto se nas tice, mislim da mu trebamo dati podrsku na pocetku, jer bez nje, past ce brze nego sto kazes keks....
Druge nemamo, a ovi sto sanjaju o Bajevicima i Halilhodzima, lijepi im snovi i dalje bili...Samo ne opterecujte nas koji zivimo u stvarnosti, molim VAS.....

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 12 okt 2010, 18:22

MostaracVelezovac je napisao/la:
mostarski je napisao/la:Ovo je nevjerovatno. Odabir Đonke za direktora jasno ukazuje da su oni što se zovu "Upravni odbor"pobugljeni i oglušili se od javnosti. Da se razumjemo protiv gospdina Đonke zaista nemam ništa lično u amialu Veleža, jer na kraju krajeva čovjek je čitav život policajac pa se kao javna ličnost u sportu i nije imao kad puno isprljati. Međutim, ne treba smetnuti sa uma činjenicu da je javna tajna da je upravo Đonko jedan od glavnih ljudi u mostarskom MUP-u koji je "tijesno saradjivao" sa braćom Ćemalović. Riječ je naravno o "pokrivanju" ili preciznije rečeno o zanemarivanju brojnih sumnjivih radnjih navedenog bratskog dvojca. To uostalom svako ozbiljniji u Mostaru poznaje, pa samim tim onu čuvenu rečenicu Pike Ćemalovića "ja nemam ništa više sa klubom", zaista nakon ovoga moramo sa podsmjehom dočekati. To je zaista priča za malu djecu.
S druge strane, postavljanje Đonke je dobar korak samo u smislu da do sada apsolutno niko nije postojao kao ličnost direktora ili predsjednika. Naravno nakon odlaska Tanovića, pa je u tom kontekstu ovo taj tzv. dobar korak. S druge strane, samo u Veležu može se na mjesto direktora kluba, gdje moraš imati ili sportske ili menadžerske reference, postavljati čovjek koji je čitav svoj život policajac. Mislim da će ovo ući u istoriju kluba, a čak nešto slično se nije dešavalo ni kad je svojevremeno 50 godina Komunistička partija vladala i Veležom i SFRJ.
Osim toga, opšte poznato je da je upravo Đonko bio "jako blizak" sa Safom Oručevićem i njegovom Strankom za BiH. Mada i bez ovoga mi u tom nazovi "Upravnom odboru" još uvijek imamo ljude koji dolaze upravo iz te Stranke poput Milija Huseinagića. Zaista, nakon ovih izbora i takvog rezultatskog debakla te stranke ne samo u BiH, već i u Mostaru pričati o potrebi za njima. Pa valjda je svima jasno da im upravo narod nije dao podršku. Znam sad će neki reći kakve veze imaju stranke, ovo je Velež. Da, nema veze ali u nekom idiličnom svijetlu. Ove stranka uz SDA je upravo stolovala Veležom zadnjih 10-12 godina, a rezultate njihovog rada (bolje reći nerada) upravo gledamo. S druge strane, niti će biti u vlasti, niti će imati neko bitnije javno preduzeće, pa zaista ne vidim logiku kako će pomoći Veležu. Kad su bili u poziciji nisu pomagali, pa kako će sada kad više nemaju iz kojih izvora ni "pomagati". Na kraju krajeva imaju divnu kadrovsku politiku - postaviti smijenjenog policajca na mjesto direktora sportskog kluba. Šta je sljedeći potez ? Uzgoj banana u Hercegovini !!!
Nama jednostavno treba da zavrsi polusezona. Hitno sazivanje Skupštine kluba i zahtjev prema igračkim legendama kluba da preuzmu klub (neko će reći ne može Enver Marić. Nažalost ne može, ali može mjesto njega njegov sin Teo. Pa taj čovjek je normala apsolutno, a normalno da će otac pomoći svojim vezama i znanjem svom sinu). Usvajanje kodeksa kluba, prema kojem ljudi koji su od rata na ovamo bili duze od 2 godine u Veležu ne mogu u taj klub. Pa ne mogu više Ćemalovići ili politički mrtvaci Huseinagić, Džubur, propali direktori poput Ese Pobrića ili Ćame Zuhrića i kvazi političari a obični ugostitelji poput Kade Macića činiti Upravu Veležu. Vidimo li dokle su ga doveli, da nam korak naprijed bude imenovanje smijenjenog policajca, čovjeka koji je zbog prirode svog posla razumljivo čitav svoj život bio na budžetima. Pa kako će on biti menadžer kluba ? Hapsiti po gradu svakog ko neće da dođe na utakmicu.
Mislim da je u ovom trenutku bojkot Red Army pokazao svoju punu svrhu, jer dosta je više amaterizma. Jedina utjeha, ma kako ironična bila, je činjenica da je Đonko za nijansu bolji od nekadašnjeg propalog direktora Veleža, Muje Isovića. Javna je tajna da je čovjek nakon ždrijebanja parova na početku sezone postavio pitanje "kad će ždrijebanje parova za proljetni dio" !!!!!
Velež da li od januara ili od juna trebaju početi voditi neka nova lica, koja nemaju dodrnih tačaka sa naprijed pobrojanim ublehašima i sumnjivim tipovima. Sasvim je nebitno više hoćemo li biti i u Kantonalnoj ligi ili Premier ligi. Ovako i sa ovim ljudima više ne može. Ovo najmanje liči na Velež, a najviše na FK "Bijeli bar", htio to neko priznati ili ne. Žalosno !!!
Nije istina da Djonko nema dodira sa sportom - on je stvorio i vodio Galebice koje su bile prvaci BiH. Znaci on jeste imao dodira sa sportskim klubom i jeste imao iskustva u tome. Plus imao je iskustva sa administracijom policije - i to je takodjer plus. Raskol izmedju njega i OHRa je radi politickih razloga - to nas ne interesuje. Nek ne krade od Veleza, nek dadne svojih 40 sati vrijednog rada svetom klubu - i mi cemo biti ok s njim.

Dalje, pozicija direktora kluba se ne radi o fudbaleru niti o poslu koji mora da vodi fudbaler. Cesto su uspjesni direktori klubova ne-fudbaleri. Direktor kluba mora samo biti dobar menadzer koji ima iskustva sa administrativnim stvarima, finansijskim aspektom organizacije i tako dalje. Djonko nece niti igrat fudbal u crvenom dresu, nit sjedit na klupi a niti odredjivati tim koji ce istrcavati na teren - on ce voditi administraciju kluba (koji moze biti klub penzionera, klub invalida, klub skakaca ili fudbalski klub - sasvim svejedno koji klub za posao koji ce on raditi). Nek je samo dobar s parama i nek vodi klub ka plusu i razvoju - i mi smo ok.

A sad, jeli on raja sa Safom i koliko, stvarno neznam, a sudeci po onom sto si ti iznio - neznas 100% ni ti. Prica ima, i price ce kruziti. Po Mostarskim pricama i zemlja nije okrugla - pa ti razmisli koliko su Mostarske price tacne. Znaci, polako -ima puno ljudi koji su u istoj stranci koju Safa simpatise, sto neznaci nista - mi o Djonki jos neznamo nista.

Djonko, ako nista je novo lice i nema smisla srati po covjeku. Necu reci da je super izbor - ali necu reci ni da nevalja - jer mi to jos neznamo. A saznacemo. Do tada, budimo mudri ali budimo fer - spustimo loptu na zemlju - i nemojmo iznositi ljagu na nekoga o kome stvarno jos nista konkretno ne znamo a nit smo mu dali sansu.

To nije u interesu FK Velez a niti u interesu Rodjenih.
...I ja se slazem sa navedenim razmisljanjem da covjeku trebamo dati podrsku i priliku da nesto napravi.Zadovoljan sam sto je novo lice u klubu,sto je dokazani Velezovac i sto nije imo nekih afera sa lopovlukom ili prevarama.Ne znam samo koliko je strucan i sposoban da uradi menadjerski posao ali definitivno mu treba dati punu podrsku,a vrlo brzo ce se vidjeti moze li(i hoce li) nesto da promjeni na bolje.Daj Boze da sve do jednoga novi ljudi udju u upravu Veleza,valjda ce donijeti i neke nove ideje,samo trebamo im pruziti podrsku 8-)
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

black hole
Kontakt:

Post Postao/la black hole » 12 okt 2010, 19:27

široki dolazi po bod(ove) u vrapčiće :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
slomiti nas nisu mogli najjači na svjetu jer smo krvlju branili hrvatsku nam svetu
djed ti je bio ust.ša i ponosi se tim a sad meni kažeš da hanđ.r divizija nje postojala ;)

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 12 okt 2010, 19:29

Sta nosite za uzvrat? :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 12 okt 2010, 19:30

Jedno 5000 KM za sudiju. :mrgreen:
Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 12 okt 2010, 19:33

Znaci mi opet praznih ruka, e dokle vise :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 13 okt 2010, 00:01

Ja sam malo naglo reagovao na izabir Đonke na mjesto direktora jer sam mislio i nadao se da ce se Tana vratit a ne da ce ga zazuzet covijek koji je policajac bio do jucer i to mi je bilo cudno ali opet,ne mislim nista o tom covijeku jer ga znam iz vidjenja i ne zelim da donosim nikakve zakljucke brzo. Vrijeme ce pokazat da li je bio pravi izbor ili nije. Sigurno je vazno da se treba izabrat i novi sef strucnog staba jer smo jedini klub koji nema covijeka skoro ni na jednom mjestu u klubu osim sekretarice. To je zalosno i vrijeme je da domace mudonje pokazu malo vise zanimanja a da neke svoje hirove stave u drugi plan jer ko nam kolo vodi u klubu nije ni cudo gdje smo. Od Pobrica i sl.seljaka pa nadalje ali tako nam je i mozemo se nadat da cemo nesto bolje dobit.
Kad sve ukupno sagledam,zao mi je imena Velez,kluba kojeg do sad pokazano ljudi koji ga vode srozavaju a najmanje je do igraca jer je vjerujem i njima dosta svega. Nemaju primanja nikakvih,nemaju se kome obratit,treniraju svaki dan i kad sagledamo stvari,i igraci su na trosku jer ko nap.ima svoje auto pa dolazi 2 puta dnevno na trening treba mu svaki dan 10 maraka benzina i to je mjesecno 300 maraka a nemaju plata i dr. Znaci,sto je trenutno ostalo od Veleza su igraci,tj.ljudi koji se pojavljuju svaki dan na stadionu njih oko 35.
Zalosno na sta nam je svetinja spala ali zakljucke o radi novog direktora cemo davat kasnije a zelim mu svu srecu

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 okt 2010, 03:09

Jedna stvar je vjerovatna.

Ako je Djonko covjek od obraza i od rijeci - i ako mu obraz nije na prodaju za pare ili bilo kakve usluge - kao bivsi policajac vrlo je vjerovatno da je mudonja - a toga u upravi Veleza vec odavno fali.

I meni je zao da ovo na neki nacin brise Tanovica - jer Tanovic je kvalitet kakvog se Velez nesmije odreci. Nije mozda on najbolja selekcija za direktora - ali Tanovic definitivno mora biti dio Veleza i mora raditi u Velezu (ako cemo sa stanovista interesa kluba). Tanovic je vrijedan radnik - i takvih nije nikad dosta.

E sad ako Djonko bude mudonja vrijedan godina rada u policiji - i ako je upola covjek kakvog dosta raje govori da jeste - onda mozda je Velezu napokon malkice pocelo da svice.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 13 okt 2010, 08:06

Ma da..ali, bojim se, ne mozes nikoga natjerati da dodje u klub, jbg....Svi oni sad vrlo dobro znaju kakav ih posao ceka kad dodju....Najgore sto prva lova koja dodje u klub ce biti vjerovatno "plasirana" u opstanak ove godine, jer svi vrlo dobro znamo kako je "skup" povratak iz druge u Premier ligu....
Ono zbog cega sam skeptican, a tice se Dzonke, je sigurno da on nije omiljen ni najmanje kod ovdasnjih vlasti a pogotovo kod lokalnih bandita....Po mom laickom misljenju, nije problem u pocetku ko ce doci od trenera, bitniji mi je tim ljudi koji ce raditi sa njim na organizaciji svega....
Naravno pored Tane, drugi covjek kojeg bi volio vidjeti u klubu je Edhem Bratic, sigurno najjaci trener mladjih uzrasta ne u BiH, nego i sire...
Ma ne znam stvarno..Znam samo da je Dzonko ozbiljan cojek koji ako se necega prihvati, uradit ce to do kraja, ali opet, dug posao ga ceka i mi to vrlo dobro znamo.....Siguran sam da ce imati komunikaciju sa RA, u to ne sumnjam ni najmanje i nadam se da ce mu izaci u susret...Pa, jbg, onda pomalo da svi upremo, pa dokle dodjemo, dodjemo...Gore od ovoga ne moze biti...

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 13 okt 2010, 09:25

Pozitivno je da u se stvari pocele pomicati sa mrtve tacke u klubu. Mislim da bi odabir mogao biti dobar. Svi mi treba da zasucemo rukave i pomognemo Velezu maksimalno sto mozemo. Najlakse je za tastaturu pa pricati praznu pricu. Prepoznace se sigurno mnogi u ovoj prethodnoj recenici.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 okt 2010, 16:00

carina je napisao/la:Ono zbog cega sam skeptican, a tice se Dzonke, je sigurno da on nije omiljen ni najmanje kod ovdasnjih vlasti a pogotovo kod lokalnih bandita....

Samo da odgovorim na ovaj dio tvog posta - ako Djonko nije omiljen kod ovdasnjih vlasti onda je upravo Djonko ono sto je Velezu odavno trebalo. Mi smo pali kurcu za usi onda kada su nam vlasti poceli odredjivati sudbinu. Velezov napredak je uvijek bio samo onda kad smo mi sami sebi odredjivali sudbinu. Tako da nama i ne treba neko ko je dobrim odnosima s vlastima. Nek taj dio posla odradjuju drugi - direktor kluba mora da odrzava klub kao svoj - a ne kao ogranak neke stranke.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 14 okt 2010, 14:41

Ma slazem se ja uglavnom sa tim, ali gdje druze ima para, a da to ne kontrolise neka stranka? Malo smo mi sami, navijaci i simpatizeri.....I sam sam debelog stava da ne bi smjeli pasti pod niciji patronat, ali bi volio da imamo neke "igrace" koji ce napraviti nekakav modus, da od svih uzmemo pomalo, jbg.....A danas su u Mostaru rijetki oni koji u isto vrijeme vole Velez i imaju para...Imaju ili jedno ili drugo...

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 14 okt 2010, 14:48

Ja cekam da Niksic bude premijer Federacije da nam malo pomogne. Veliki velezovac, vala je vrijeme da neko nakon Dzeme Bijedica dodje na vlast, a da je Rodjeni ;)

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 14 okt 2010, 16:59

black hole je napisao/la:široki dolazi po bod(ove) u vrapčiće :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

;)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

black hole
Kontakt:

Post Postao/la black hole » 14 okt 2010, 19:27

jeli red army prekinuo bojkot utakmica veleža ili još i dalje štrajkaju glađu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
slomiti nas nisu mogli najjači na svjetu jer smo krvlju branili hrvatsku nam svetu
djed ti je bio ust.ša i ponosi se tim a sad meni kažeš da hanđ.r divizija nje postojala ;)

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 15 okt 2010, 01:33

black hole je napisao/la:jeli red army prekinuo bojkot utakmica veleža ili još i dalje štrajkaju glađu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Na sljedecoj utakmici, bit ce isti broj nasih i vasih navijaca.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 16 okt 2010, 15:29

2:1 Okic
Anti Nakarada

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 16 okt 2010, 17:33

Eagles_OldSchool je napisao/la:2:1 Okic

2:5 wagner ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

black hole
Kontakt:

Post Postao/la black hole » 16 okt 2010, 17:43

gavran je napisao/la:
black hole je napisao/la:široki dolazi po bod(ove) u vrapčiće :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

;)
pogodih ja i to uvjerljivo :D :D

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.