Da pojasnim. Posao selektora je da odredi startnih 11. Hoće li utakmicu početi sa sastavom:
---------------------Supić----------------------
-----Mravac----Mikelini----Vasilić----Bunoza
---------------Muratović--------------
kunto, panto i Josip Broz
ili nekim drugim je njegov problem i odluka. Da nije tako, koji će nam onda selektor
@harishp,
ko hvali Baku

Barbarez na štoperu

Na kraju, u BG, ključna tekma, treba nam pobjeda, čovjek opet štoper

Baka "rezultat is real" zaista nije mjerilo ničega, pa ni trenera
Realno, ako pogledamo kakve su se ekipe plasirale na SP ili EP, mi smo MORALI već otići na neko veliko takmičenje.
Ako ništa, sad je (bila) prilika. Sumnjam da ćemo dobiti opet ovakvu "mrtvu" grupu u skorijoj budućnosti. Čast Francuskoj, čast Blanu, ali je ono bila potpuno neuigrana ekipa, za razliku od naše. Nije ovo PES da promijeniš pola ekipe i oni igraju ko da su tu godinama zajedno. Bjelorusi su to iskoristili. Ljudi su imali 1 pobjedu od 10 utakmica.Umjesto da iskoristimo taj strah pa ih barem namučimo, oni nas otresu ko slinu.
Ljudi hvalili Albaniju

Te nisu izgubili 6-7 utakmicu u nizu, te opasni, ovo-ono. Khm, ono je odron od ekipe. Realno. Ono smo morali dobiti. Na Albaniji se dobijaju ili gube kvalifikacije.
Na kraju, mi uzemo bod
Slažem se da imamo nezgodan mentalitet. Isto tako mislim da je posao selektora da balansira. Ne vodi klub, nema utakmicu svakih 7 dana + kup + eventualno Europa. Posao selektora je malo drugačiji. Kad nema euforije da je stvori, kada se stvori previše euforije da je prizemlji

I da odabere igrače koji mu odgovaraju.
Nije do igrača, do selektora je.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna