FK Drina Zvornik

ŠB.TRN
Kontakt:

Re: FK Drina Zvornik

Post Postao/la ŠB.TRN » 07 okt 2010, 16:24

Naši igrači dobili su nekoliko zutih kartona a utakmica je bila korektna skroz.Ovo za vrijeđanje,to ima svugdje.Ja osobno nisam nista cuo a svaka riječ je se mogla cuti.Šta misliš da igrači ne vrijeđaju suce.Kapetan Drine cijelo vrijeme je pricao sa sucem.Trener s tribine mu je puno puta opsovao,on tu nije gledatelj i mislim da bi ga jos trebalo kazniti.Pomocni trener je isključen radi psovanja,Dere se da ga cijeli stadion cuje,sucu goviri pi cko jedna i jos gore stvari.Trebamo se malo nauciti ponasati,mozda to moze u prvoj ligi proci ali u premijeru ne bi trebalo. ;)

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 07 okt 2010, 16:55

rtm86 je napisao/la:
B o X je napisao/la:
Da znaš šta je sudija govorio igračima vjerovatno bi i ti mislio nešto slično kao i ja, ali nadam se da će se sve ovo uskoro završiti...
Ne znam sta im je govorio, al pretpostavljam. Ako ti znas, napisi da svi vidimo. I razumijem ja da ste vi mislili da, kada udjete u Premijer ligu, da će sve biti savršeno. Da neće biti seljačinskih utakmica i krkanluka kao u Prvoj ligi, da će sve biti sjajno - bajno.
Ali to nije tako, vlada generalno nepravda... Pa sjećam se da sa sam slušao slične optužbe od drugih igrača prije (sjecam se jednom da je sudija psovao igračima - lične uvrede). Upravo zbog takvih stvari se svaki normalan zaljubljenik u fudbal zalaze da se očisti prvo Savez a onda i sve ispod od ljudi koji ovo stanje vide kao priliku da dodju do lične koristi na neposten nacin. I ako negdje ima sanse da se u tome uspije, onda je to liga u kojoj igraju timovi sa sto više različitih "boja" (nacija, vjera, geografija,...). Kada bi se mogla organizovati regionalna liga, ja bih prvi pristao, ali nikada ne bih pristao na nova usitnjavanja i igranje samo sa "našim" klubovima, kao što nerijetko pročitam kod vas.

Što je takmičenje prostorno ograničenije, to je kvalitet lošiji, i tačka. I svako ko je za separaciju bilo kakve vrste nije prijatelj sporta i kvalitete, on je nešto sasvim drugo.

Nadam se da ćete uspjeti ostati u Premijer ligi da zajedno bijete bitku za bolje sporta, ako ne, onda mozda kada se opet vratite i budete prvaci u Prvoj ligi RS-a, situacija bude ljepsa za sve nas. Nadu nemojte gubiti,...

Pozdrav.
Pa to si u pravu skroz, mada iskreno govoreči ni u Prvoj ligi RS nismo prolazili skroz dobro, uvijek su nas sudije zezale ali me stvarno ovo naljutilo, prvo smo žestoko oštečeni u Prijedoru pa sad ovde vrijeđanje na nacionalnoj osnovi ("p***o četnička") i već pomenuto presuđivanje običnog sudije da je Drina već izbačena iz lige ("šta je papci jedni vama je već presuđeno da ispadnete"). Ako je to tako zaista ne vidim razloga onda da igramo dalje nadam se da će ovo klub prosljediti savezu i da se to mora ispitati. Ne bi možda bilo problema da je to obično vrijeđanje (spominjanje majke, oca i slč.) mada je i obično nedopustivo, ipak ovo se mora ispitati.
- Sudijska organizacija mora da reaguje na dijaloge sudija sa igračima, pogotovo kada oni koji dijele pravdu vrijeđaju igrače. Pričom da je neko već donio odluku da je Drina već ispala iz lige i da će suditi kako oni hoće, a ne dijeliti pravdu, navode nas na razmišljanje za koga se igra fudbal. Takvo ponašanje je pogubno za fudbal u BiH - Darko Vojvodić, trener FK Drina.
ŠB.TRN je napisao/la:Naši igrači dobili su nekoliko zutih kartona a utakmica je bila korektna skroz.Ovo za vrijeđanje,to ima svugdje.Ja osobno nisam nista cuo a svaka riječ je se mogla cuti.Šta misliš da igrači ne vrijeđaju suce.Kapetan Drine cijelo vrijeme je pricao sa sucem.Trener s tribine mu je puno puta opsovao,on tu nije gledatelj i mislim da bi ga jos trebalo kazniti.Pomocni trener je isključen radi psovanja,Dere se da ga cijeli stadion cuje,sucu goviri pi cko jedna i jos gore stvari.Trebamo se malo nauciti ponasati,mozda to moze u prvoj ligi proci ali u premijeru ne bi trebalo. ;)
A Darko je takav čovjek, mada mu to ne treba jer i to je loše ali to ja svodim pod "običnim" vrijeđanjem, ipak treba konačno jednom to riješiti i sa sudijama i sa igračima/trenerom, ako treba i disciplinskim gonjenjem. Evo daću primjer kako to riješava FS RS - jedan detalj sa utakmice Sutjeska Foča - Radnik Bijeljina (Prva liga RS), gdje je gostujuči trener Nikola Bala vrijeđao sudiji sve po spisku, kasnije je FS RS ovog trenera kaznio sa tri utakmice nevođenja ekipe Radnika.

FK Drina Zvornik - 66. godina tradicije!

Mirko Vucinic
Kontakt:

Post Postao/la Mirko Vucinic » 07 okt 2010, 17:31

drinin vuk je napisao/la:Za tu utakmicu ja zivim,a mislim i velika vecina Vukova,mozda je nerealno ocekivati,ali mislim da ce tad biti pun broj Vukova sto znaci mozda i do 400 u kopu,tada cemo bar sto se tice navijacke strane pokazati koliko smo ispred Sokolova.Nadam se da ce boravak u ZV proteci u atmosferi kakvu su zasluzili.
Ja prvi nikom ne zelim prijetiti,jer lako je to preko neta,prvi sam protiv nekih budalastina,al kad se sjetim onog gadjanja naseg busa te bjezanja preko livade,te onog kamena kad se igralo finale u kosarci,ne znam kako oni mogu kontat da je sve normalno.
Vidi za one sujevjerne simbolike,utakmica 13. kola.... :lol: :lol: :lol:
Biće opet po pakašu :D
Baklje gore za tebe, naša pesma ori se, plavo-bela boja krvi venama nam protiče...
Oko mene suzavac, Lukavica gori, uvek ćete voleti Sokolovi tvoji !

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 07 okt 2010, 18:36

Po meni kazniti i trenera koji je bio na trebinama ali i pomocnog trenera jer je ono bilo nesto slicno ovome sto sam sada vidio.Naravno kazniti i suca,jer on nema sta igracima psovati.Njegove kazne su kartoni i naravno prijava posle utakmice u zapisnik nekog igrača ako je on njemu psovao.Korektna utakmica ,sudac bezveze djelio kartone,odrađuje posao za neke trece.

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 08 okt 2010, 16:18

Prvenstvenu pauzu zbog kvalifikacionih utakmica nacionalnog tima BiH, fudbaleri Drine iskoristiće da odigraju prijateljski susret sa Vojvodinom, u Novom Sadu, članom "Jelen" Super lige Srbije. Ovim susretom nastaviće se tradicionalno dobri odnosi ova dva kluba.

Utakmica je zakazana za subotu, 09. oktobar sa početkom u 15 časova na stadionu “Karađorđe”.

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 10 okt 2010, 02:04

Prijateljska utakmica: Vojvodina Novi Sad - Drina 1:1 (0:1)

Ekipa Drine iskoristila je ovaj slobodan vikend u Premijer ligi za odigravanje prijateljskog meča sa članom Super lige Srbije i jednim od najboljih ekipa ove zemlje, novosadskom Vojvodinom. Drina već duže vrijeme ima dobre, prijateljske odnose sa Novosađanima, važno je i istaknuti da je ekipa Vojvodine nekoliko puta i materijalno pomogla ekipu Drine, dok je još bila član Prve lige RS, garniturom dresova, fudbalskim loptama itd.

Novosađani su nastupili bez svojih četvorice reprezentativaca: Brkića, Mojsova, Đurovskog i Merebašvilija. Dok je Drina nastupila u kompletnom sastavu. Vojvodina je tokom čitavog meča bila bolji rival i stvarala je dobre šanse, uglavnom preko Kataija i Aboubakara, ipak njih je uspješno zaustavljao golman gostiju, Maksimović. Na drugoj strani, nakon jednog naizgled bezazlenog prekida iskosa sa desne strane, Ćulum je zavrnuo loptu u šesnaesterac, nju niko nije zakačio u gužvi koja se stvorila ispred gola Novosađana i na iznenađenje skamenjenog golmana Kesića odsjela u mreži - 0:1.

Vojvodina je u nastavku krenula sa opasnijim kontrama, uglavnom po desnoj strani preko Stevanovića, koji je zadavao podosta problema odbrambenim igračima Drine. Za razliku od njega, tamnoputi napadač Vojvodine Jaou imao je više sreće, njemu se posrećilo da između trojice čuvara uputi loptu ka protivničkom golu sa 12-13 metara, koja je u 80. minuti susreta sprječila prvi poraz Novosađana od početka ljetnjih priprema - 1:1.

Glavni sudija: Robert Kiš - Čepegi (Novi Sad)
Strelac: Jao u 80. minuti (Vojvodina), Ćulum u 25. minuti (Drina)

Vojvodina: Kesić, Vulićević, Milović, Trajković, Pavlović, Tumbasević, Medojević, Lazetić, Meleg, Katai, Aboubakar. Igrali su još: Smiljanić, Mitošević, Novaković, Stevanović, Jao, Mudrinski, Bilbija, Nestorović, Karan, Ađuru.

Drina: Maksimović, Lazarević, Sredojević, Ćulum, Karvaljo, Ninić, Krezović, Đelmić, Ristić, Obradović, Protić. Igrali su još: Aleksić, Papović, Aćimović, Đerić, Vasić, Mitrović, Jeremić, Lazarević.

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 10 okt 2010, 11:00

B o X je napisao/la:Prijateljska utakmica: Vojvodina Novi Sad - Drina 1:1 (0:1)

Ekipa Drine iskoristila je ovaj slobodan vikend u Premijer ligi za odigravanje prijateljskog meča sa članom Super lige Srbije i jednim od najboljih ekipa ove zemlje, novosadskom Vojvodinom. Drina već duže vrijeme ima dobre, prijateljske odnose sa Novosađanima, važno je i istaknuti da je ekipa Vojvodine nekoliko puta i materijalno pomogla ekipu Drine, dok je još bila član Prve lige RS, garniturom dresova, fudbalskim loptama itd.

Novosađani su nastupili bez svojih četvorice reprezentativaca: Brkića, Mojsova, Đurovskog i Merebašvilija. Dok je Drina nastupila u kompletnom sastavu. Vojvodina je tokom čitavog meča bila bolji rival i stvarala je dobre šanse, uglavnom preko Kataija i Aboubakara, ipak njih je uspješno zaustavljao golman gostiju, Maksimović. Na drugoj strani, nakon jednog naizgled bezazlenog prekida iskosa sa desne strane, Ćulum je zavrnuo loptu u šesnaesterac, nju niko nije zakačio u gužvi koja se stvorila ispred gola Novosađana i na iznenađenje skamenjenog golmana Kesića odsjela u mreži - 0:1.

Vojvodina je u nastavku krenula sa opasnijim kontrama, uglavnom po desnoj strani preko Stevanovića, koji je zadavao podosta problema odbrambenim igračima Drine. Za razliku od njega, tamnoputi napadač Vojvodine Jaou imao je više sreće, njemu se posrećilo da između trojice čuvara uputi loptu ka protivničkom golu sa 12-13 metara, koja je u 80. minuti susreta sprječila prvi poraz Novosađana od početka ljetnjih priprema - 1:1.

Glavni sudija: Robert Kiš - Čepegi (Novi Sad)
Strelac: Jao u 80. minuti (Vojvodina), Ćulum u 25. minuti (Drina)

Vojvodina: Kesić, Vulićević, Milović, Trajković, Pavlović, Tumbasević, Medojević, Lazetić, Meleg, Katai, Aboubakar. Igrali su još: Smiljanić, Mitošević, Novaković, Stevanović, Jao, Mudrinski, Bilbija, Nestorović, Karan, Ađuru.

Drina: Maksimović, Lazarević, Sredojević, Ćulum, Karvaljo, Ninić, Krezović, Đelmić, Ristić, Obradović, Protić. Igrali su još: Aleksić, Papović, Aćimović, Đerić, Vasić, Mitrović, Jeremić, Lazarević.

Sad imate 5 bodova :mrgreen:

"Jao" kud nam ga zabi imali bi 7 :lol:
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 13 okt 2010, 15:22

Drina odigrala solidno prijateljsku s Vojvodinom,iako je Vosa igrala u promjenljivom sastavu,bez nekoliko reprezentativaca. Drina odigrala solidno,ipak Vosa je dosta jaca ekipa tako da ovaj rezultat sa prijateljske ne mora nista znaciti.

Nadati se da se u Tuzli moze do boda,jer realno ono sto do sad je pokazala osim u duelu sa Sirokim i Zeljom Drina ni u jednoj utakmici nije bila podredjena.

Ne znam da li bi se ova utakmica u Tuzli mogla nazvati i presudnom,ali svakako da je sve osim poraza za Drinu dobro,imajuci u vidu da Drini puno ne bjeze 3-4 ekipe a Drina ce imati i laksi raspored...
& $ - & " - & - &
ФСРС

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 13 okt 2010, 19:17

Osmofinale Kupa RS

Crvena zemlja (Nova Ves) - Drina (Zvornik) 1:0 (0:0)

Fudbaleri Drine nisu uspjeli da se plasiraju u četvrtfinale Kupa Republike Srpske. Oni su danas kao gosti poraženi od ekipe Crvene zemlje iz Nove Vesi kod Srpca. Trenutak odluke desio se u 51. minutu, kada je po desnoj strani prošao Kostić, a potom odlično centrirao. Loptu je na nekih 15 metara primio Rađenović i prizemnim udarcem savladao golmana Aleksića. Za Drinu danas nije nastupio kompletan prvi tim što govori da fudbalerima Drine nije toliko stalo do ovog fudbalskog takmičenja, ali ovo nije jedini slučaj, nažalost mnogi klubovi iz Premijer lige BiH i Prve lige RS napuštaju ovo takmičenje s razlogom da od njega nemaju previše koristi. U sledećoj utakmici Drina ide u goste ekipi Slobode iz Tuzle u okviru 10. kola Premijer lige BiH.
Zadnja izmjena: B o X, dana/u 14 okt 2010, 02:27, ukupno mijenjano 1 put.

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 13 okt 2010, 20:25

Hopa cupa slijedi Tuzla. :mrgreen:

Sretno na terenu i da nam dodjete u sto vecem broju na radiliste pod kranove. :mrgreen:
Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 14 okt 2010, 22:54

Urban Batalion je napisao/la:Hopa cupa slijedi Tuzla. :mrgreen:

Sretno na terenu i da nam dodjete u sto vecem broju na radiliste pod kranove. :mrgreen:
Nažalost od našeg gostovanja u Tuzli za sada ništa, iako su obećali da će nam dati odobrenje ipak su se bjednici predomislili...

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 14 okt 2010, 23:16

B o X je napisao/la:
Urban Batalion je napisao/la:Hopa cupa slijedi Tuzla. :mrgreen:

Nažalost od našeg gostovanja u Tuzli za sada ništa, iako su obećali da će nam dati odobrenje ipak su se bjednici predomislili...
Od koga trazite odobrenje za gostovanje,matereti :?: :?: :D :D

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 15 okt 2010, 14:17

Odobrenje dobijamo od FK jer sa njima imamo dogovor o kojem ne bi ovde govorio, to je ipak naša poslovna tajna...

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 15 okt 2010, 16:12

JEDNOM ZA SVAGDA DA SE RAZUMI!

Vukovi kao navijacka grupa bez obzira na rezultate,situaciju u klubu,na odredjene antipatije prema pojedinim igracima,na odredjena neslaganja imaju zelju bodriti svoj klub bez obzira ko je protivnik.
Nazalost ono sto je kljucno,dolazak ne moze prijaviti organima reda navijacka grupa,vec FK Drina tj klub,ljudi iz uprave.Stoga price ovakve i onakve,podjebavanja net navijaca koji nisu stadiona uzivo vidjeli,onih koji su ostarili sjedeci uz kompjuter vrijedjajuci i provocirajuci su smjesna.
Odgovorno tvrdim da bi Vukovi u kolikom tolikom broju isli na svako gostovanje,nakon gostovanja u Prijedoru,iskreno smo se nadali da ce se gostovanja navijaca Drine nastaviti i na svim ostalim terenima.
Kako to nije slucaj,a kako uprava ima neke svoje razloge,mozda su oni finansijski i najvazniji,ne trazi uopste nikakve spiskove i ne zeli se obavezivati u vezi sa putovanjem Vukova.
Nazalost tako je kako je,nadam se samo kao clan Vukova,da ta ista uprava nije zaboravila koje uz njih bio na gostovanjima prosle godine,na gostovanju u Prijedoru,ko je na svakoj utakmici u Zvorniku uz Drinu,isto tako nadam se da ce neki imati sluha,jer kako su navijaci pristali na mjenjanje imena zbog kojekakvih razloga,cak su i to zbog ljubavi prema klubu uradili,iako je dosta momaka posle toga prestalo navijati,uprava se u sadasnjosti ponasa slobodno mogu reci bezobrazno.

Onda ova cuvena prozivanja net navijaca,koji nemaju pojma o znacenju rijeci navijac,oni koji nikad nisu otpjevali pjesmu na stadionu,oni koji uz teletext prate svoje klubove,nadju ovde provocirati. Ne bih ulazio u diskusiju s njima,sam znam da im upravo Vukovi mnogo smetaju,oni su im trn u oku,nazalost njih Vukovi postoje i postojace.

p.s. Drina je kup utakmicu odigrala s drugim timom,a i famozni Mujkanovic je bio starter,moze se pohvaliti da je do Nove godine odigrao jednu tekmu makar ona bila i protiv treceligasa.
& $ - & " - & - &
ФСРС

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 16 okt 2010, 10:27

Po kojem to redu i obicaju klub mora prijaviti vas dolazak,ako nece klub prijvite se sami i ganola odete gdje vam je volja i cejf.

@ vuce ne budi smesan sviju ti....cuj vukovi nekom smetaju i trn su u oku :roll:
1921-2011

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 16 okt 2010, 10:32

Esii TM87 je napisao/la:Po kojem to redu i obicaju klub mora prijaviti vas dolazak,ako nece klub prijvite se sami i ganola odete gdje vam je volja i cejf.

@ vuce ne budi smesan sviju ti....cuj vukovi nekom smetaju i trn su u oku :roll:
Da sam ja na njihovom mjestu ja bih istupio iz lige :mrgreen:
Toliko su jaki da su svima trn u oku,ne mogu da odrade gostovanje,tim im sluzi za nabijanje gol razlike a on prica o nekom komplexu prema Drini i vukovima :roll: :lol:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 16 okt 2010, 14:32

Megamon je napisao/la:
Toliko su jaki da su svima trn u oku,ne mogu da odrade gostovanje,tim im sluzi za nabijanje gol razlike a on prica o nekom komplexu prema Drini i vukovima :roll: :lol:
Pa da nije trn u oku ti na ovu temu ne bi obraćo ni pažnju, jel realno...

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 16 okt 2010, 14:39

Kolko ste odradili gostovanja za ovih 10-11 kola?

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 16 okt 2010, 14:41

B o X je napisao/la:
Megamon je napisao/la:
Pa da nije trn u oku ti na ovu temu ne bi obraćo ni pažnju, jel realno...
:lol:

ko bi onda dolazio,ti i Vuk a 80 000 u Zvorniku :mrgreen:
Adminstraciju je li ti imas komplex od Vukova i Drine,po njegovom razmisljanju ako nesta napises od Drini onda ti je ona odmah trn u oku :roll:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Mirko Vucinic
Kontakt:

Post Postao/la Mirko Vucinic » 16 okt 2010, 14:45

Samo F.K.S !! je napisao/la:Kolko ste odradili gostovanja za ovih 10-11 kola?
Ma kakva gostovanja nisu nijedno ...
Baklje gore za tebe, naša pesma ori se, plavo-bela boja krvi venama nam protiče...
Oko mene suzavac, Lukavica gori, uvek ćete voleti Sokolovi tvoji !

Odgovori

Natrag na “Prva liga RS”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.