FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

1921 !
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921 ! » 12 okt 2010, 19:39

Seyo_TM je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:ispravka: pregovori nisu sa Mercedesom vec sa nekom drugom njemackom firmom, ime neznam, mozda je ona sto se spominjala ... ;) pregovori su tek poceli !
Sport je kontradiktoran u tom tekstu, na pocetku je sponzor "mercedes" pa kasnije se pregovara sa "mercedesom"...uopste se ne pregovara sa njima, nego sa jednom te istom firmom...pregovori nisu tek poceli!!!
Ista firma isti pregovori, samo sto je sada sve blize cilju u odnosu na situaciju do prije 2 mjeseca...da je suplja oko stadiona onda nebi propao/stopirao plan sirenja tj spustanja juga...
dezinformacije dezinformacije

Imamo mi precih briga trenutno...a to je lukmira, pa kup...
valjda cemo izvuci dobar rezultat "tamo" i valjda nas nece sudija priklati sa kartonima, pa da napunimo dolinu protiv borca i onda sunday bloody sunday :mrgreen:
Ma pustite stadion, imamo mi većih briga trenutno. Idemo sad u Stočno Sarajevo uzeti bod(ove), pa ćemo vidjeti šta ćemo dalje.
A dok bagere ne vidim na Grbavici, ne vjerujem u te priče oko stadiona !
Sve moje želje postigao sam s' tobom,pratio te i dao sve,tako male stvari ŽELJO čine život moj sve što trebam pogodak je tvoj...1921 !

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 12 okt 2010, 19:48

Stočno Sarajevo?

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 12 okt 2010, 19:51

pile87 je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:Ja ga ne gotivim uopste,kakav bolan Ceric,nije neki igrac,tacno je da je igrao po hrvatskoj ligi,ali ne treba nam on,bar po meni
pa po onome sto sam cuo neplanski je skroz tu ako se pokaze kao koristan mogao bi i ostati u suprotnom ....
Nikad se ne zna možda tu i bude "materijala" za nas, a ako ne, onda i nije neka žalost, vrijedi pokušati i s njim !
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 12 okt 2010, 19:53

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 12 okt 2010, 19:55

Neprilagodjen je napisao/la:Stočno Sarajevo?
zaboravio cojek slovo I, nemoj zamjeriti. :D

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 12 okt 2010, 19:57

Tri utakmice. Treba nam izuzetna snaga da ih odigramo kako treba. Slavija nije nepobjediva, imati ćemo svojih šansi i moramo iskoristiti jednu od njih. Zna se kako se igra u gostima kod ovakvih ekipa. Onda nam dolazi Borac. Rezultat je u jednu ruku povoljan za nas, ali lako može da postane veoma nepovoljan. Moramo ići na pobjedu. Naći rupe i pobijediti. I onda nam dolaze Njanje. Najlakša tekma od svih ovih :lol: . Šalu na stranu, biće zanimljiva tekma, derbi je derbi, a obje ekipe žele tri boda da se izdvoje na vrh.

A za stadion možemo pričati koliko hoćemo, ali ništa mi nećemo postići. Padao sam ja na te fore i puno se nadao, ali ništa. Mada ovo izgleda kao da nije unaprijed propali projekt, laž. Neću se puno nadati, pa ako bude istine, mogu se obradovati, a ako ne, neću se razočarati. Tako je najbolje :D

Slavija 1-2 Željezničar
Željezničar 3-2 Borac
Željezničar 2-0 Sarajevo

Kako bi ovi rezultati bili super 8-)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 12 okt 2010, 19:58

Dobro bi nam to došlo, da se ta "papirologija" oko Vasilića završi ovih dana pred ove 3 predstojeće.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 12 okt 2010, 20:03

Omar500 je napisao/la:Tri utakmice. Treba nam izuzetna snaga da ih odigramo kako treba. Slavija nije nepobjediva, imati ćemo svojih šansi i moramo iskoristiti jednu od njih. Zna se kako se igra u gostima kod ovakvih ekipa. Onda nam dolazi Borac. Rezultat je u jednu ruku povoljan za nas, ali lako može da postane veoma nepovoljan. Moramo ići na pobjedu. Naći rupe i pobijediti. I onda nam dolaze Njanje. Najlakša tekma od svih ovih :lol: . Šalu na stranu, biće zanimljiva tekma, derbi je derbi, a obje ekipe žele tri boda da se izdvoje na vrh.

Slavija 1-2 Željezničar
Željezničar 3-2 Borac
Željezničar 2-0 Sarajevo

Meni bi bilo odlično i kad bi ova prva bila neriješeno, samo da se niko ne povrijedi i da ne budemo iskartonirani,
pred sljedeće dvije.

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 12 okt 2010, 20:07

ellaxaz je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:Tri utakmice. Treba nam izuzetna snaga da ih odigramo kako treba. Slavija nije nepobjediva, imati ćemo svojih šansi i moramo iskoristiti jednu od njih. Zna se kako se igra u gostima kod ovakvih ekipa. Onda nam dolazi Borac. Rezultat je u jednu ruku povoljan za nas, ali lako može da postane veoma nepovoljan. Moramo ići na pobjedu. Naći rupe i pobijediti. I onda nam dolaze Njanje. Najlakša tekma od svih ovih :lol: . Šalu na stranu, biće zanimljiva tekma, derbi je derbi, a obje ekipe žele tri boda da se izdvoje na vrh.

Slavija 1-2 Željezničar
Željezničar 3-2 Borac
Željezničar 2-0 Sarajevo

Meni bi bilo odlično i kad bi ova prva bila neriješeno, samo da se niko ne povrijedi i da ne budemo iskartonirani,
pred sljedeće dvije.
Nema ne rijeseno -po POBIJEDU u Lukavicu!!!
Razumijes ti mene burazere moj :)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 12 okt 2010, 20:11

Dobro, biće kako ti kažeš ! :lol:
Dabogda ti pogodio a ja bio najsretniji. :lol:

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 12 okt 2010, 20:23

Ma i bod je super , ali može se Slaviji uzeti tri boda.

KARL HAJNC
Kontakt:

Post Postao/la KARL HAJNC » 12 okt 2010, 20:29

Mandrak je napisao/la:Samo treba reci dvije stvari i tu im je kapak : Ismo Lius - konobar i Kuusysi amaterski klub iz finskog gradića pod imenom Lahti :shock: :shock: :o :o :o i oni se nešto smiji zrinjskom koji je izgubio od konobara iz luxemburga, a zaboravljaju kako je kad konobar Ismo ka.ra.
ALI NE ZABORAVLJAMO KAKO SE GURAO AUTOBUS SA PRIPREMA IZ NJEMAČKE JER JE NESTLO BENZINA,NE ZABORAVLJAMO 10 EURA SERGIJE OD JEDNOG NIJEMCA ZA IGRAČE ŽELJE ZA SENDVIĆ DA NE UMRU OD GLADI PRI POVRATKU SA PRIPREMA IZ NJEMAČKE ITD ITD :oops: :oops:

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 12 okt 2010, 20:48

Stadion Fudbalskog kluba Željezničara na Grbavici uskoro bi mogao nositi ime Mercedes Arena.
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Naime, prema pisanju Avazovog Sporta, konstruktori iz Njemačke su iznijeli svoj prijedlog oko izgradnje stadiona. To je da glavni sponzor ovog milionskog projekta bude njemačka fabrika automobila Mercedes, što automstski znači da bi se novi stadion trebao zvati Mercedes Arena.

Nijemci bi u ovaj projekt navodno uložili između 60 i 80 miliona eura. Na sjevernoj tribini bi bio izgrađen hotel sa pet zvijezdica, a na južnoj internat za igrače Željezničara.

Jedini uslov koji traže njemački investitori jeste da im se da koncesija na 35 godina, nakon čega bi FK Željezničar bio vlasnik ovog stadiona.

Također, pomoćni teren stadiona Grbavica bi trebao dobiti novi izgled. Umjesto jednog bila bi dva fudbalska terena, kao i trim staza, a u planu je izgradnja i manjeg hotela.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 12 okt 2010, 20:52

jel istina da Tifa snima novu pjesmu, o Mercedes Areni ;) :lol:

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 12 okt 2010, 21:04

ja nezz kako se npr pitari mogu sprdati o temi o nasem buducem stadionu koji bi se trebao graditi , a oni nemaju ni svoj sadasnji :s

drug

Post Postao/la drug » 12 okt 2010, 21:09

KARL HAJNC je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Samo treba reci dvije stvari i tu im je kapak : Ismo Lius - konobar i Kuusysi amaterski klub iz finskog gradića pod imenom Lahti :shock: :shock: :o :o :o i oni se nešto smiji zrinjskom koji je izgubio od konobara iz luxemburga, a zaboravljaju kako je kad konobar Ismo ka.ra.
ALI NE ZABORAVLJAMO KAKO SE GURAO AUTOBUS SA PRIPREMA IZ NJEMAČKE JER JE NESTLO BENZINA,NE ZABORAVLJAMO 10 EURA SERGIJE OD JEDNOG NIJEMCA ZA IGRAČE ŽELJE ZA SENDVIĆ DA NE UMRU OD GLADI PRI POVRATKU SA PRIPREMA IZ NJEMAČKE ITD ITD :oops: :oops:
ne zaboravljamo mi ništa. Na zvaničnom sajtu imaš pregled klupske historije kroz godine i ponosimo se svakim dijelom...pa i onim ispadanjem jer je u svemu bilo i nešto dobro (u tom slučaju posjeta, smjena generacija, nekoliko godina kasnije polufinale drugog najjačeg takmičenja u evropi).

Lova se nije trošila, nego se uokvirila iz zajebancije. Smiješno jeste, ali ovako kako ti kažeš 100% nije. Bus se nije gurao na povratku iz Njemačke biseru, gurao se na gostovanju Zmaju od Bosne, nedugo nakon rata. Isti taj bus nije klupski, bruka nije naša nego od autoprevoznika uzrokovana siromaštvom u zemlji nakon rata. Ti i ne znaš za taj period jer te nije bilo kod mame ni u planovima. Gurao se da bi se odigrala tekma... bolje se nije imalo ni moglo. Krvavo se radilo, nije se guzovače išlo po Saudijskoj Arabiji ili gdje već po nekim turnejama... Sad pedala, gledaj svoja posla dečko

PS: samire stipu njih

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 12 okt 2010, 21:32

samir_tm87 je napisao/la:ja nezz kako se npr pitari mogu sprdati o temi o nasem buducem stadionu koji bi se trebao graditi , a oni nemaju ni svoj sadasnji :s
to je bila sala jbt, sta sve shvatate zaozbiljno, meni je bas drago da ce napokon jedna klub u BiH imati pristojan stadion, iskreno volio bih da ih imamo vise, u inat susjedima, ali tesko.

samo 35 god. je puno :roll:

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 12 okt 2010, 22:25

Sparkasse i Željo produžili saradnju
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/sp ... i-saradnju
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

BlingBling
Kontakt:

Post Postao/la BlingBling » 12 okt 2010, 22:40

Vojzdra! 1.Danas se brki "nudio" neki napadac!
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!

TheDinoRules
Kontakt:

Post Postao/la TheDinoRules » 13 okt 2010, 01:57

čamac je napisao/la:Nije mi jasno kako rasturajući kadeti izgube od Zrinjskog, a loši juniori pobjede vodećeg Zrinjskog. Ne kontam.

Pile šta je sad s ovim Cerićem. Ima li hljeba u njemu za nas? Ako ima, šta igra frajer?
1. Juniori nisu loši. U ekipi imaju Karića, Pehilja, Đipa, Prutinu. Utakmicu su sasvim zasluženo uzeli. U oba poluvremena su ih nadigrali. Ali razlog zbog kojeg sam ih gledao su Pehilj i Karić. Pehilj ISTI Popović. Fula on nemoguće ali gradi se, razbija, ponekad i zabije. Karić ništa specijalno.
2. Kadeti su bili oslabljeni neigranjem 5-6 standardnih igrača (tako sam čuo iza ograde). I vidio sam da nije bilo onog Hodžića (vjerovatno otišao za repku) i onog golmana (isto repka). I mogu ti reći da naši nisu odigrali nimalo loše. Poveli su pred kraj poluvremena (Zrinjski imao gol priliku, ali kontru istrče naš d. bek i špic i padne go). U drugom poluvremenu opet bili bolji, ali Zrinjski imao 2 šuta sa 30-ak metara. Onaj rezervni golman što je branio je primio ta 2 gola, a ono je morao braniti.

Dalje, što se tiče ovog stadiona. Ova priča se proteže već mjesecima. Ja bi volio da se to uradi, ali uskoro neće sigurno. Ima tu još pregovaranja, detalja i toga sličnog. Bilo je priča i o proširenju juga, pa ništa od toga. Možda se to nije radilo zbog ovoga, ali Bog zna. Ali o tome ne trebamo mi brinuti ;) !

Što se tiče nadolazećih utakmica. Bod u Lukavici bi bio dobar, zatim prolaz u kupu i pobjeda na derbiju. Kad bi ovako bilo, bilo bi extra. Ali treba ići samo od utakmice do utakmice. Seyo (tebe specijalno molim) da se raspitaš za ovu lastu iz Šibenika. Ostaje samo da trenira ili .. !?
U mom svijetu važe moja pravila

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.