La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
- Nail for Real
- Kontakt:
Re: Primera Division (Liga BBVA)
Nije neko mjerilo, ali je Primera statisticki najbolja. A i brate ljepsa za gledanje. Osim ako volite napucavanje lopte.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Nemojmo o ukusima... Jer meni je iskreno EPL bolje, hem što ima i finih poteza, lijepe igre ( zato simpatišem Arsenal ), hem što je stalno trka, zbrka, stalno se nešto dešava... Prilike, akcije... A u Španiji to nije slučaj... Iskreno 

a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
To je vec stvar ukusa zavisi sta ko voli,vec sam pisao o tome na onoj temi Primera vs PL.Ja iskreno vise volim musku igru,sa puno trke,bez nekih prevelikih glumaca gde je veoma bitna snaga.Volim ja pogledati i Primeru kao i svaku ostalu ligu,al' kada vidim kada lik uleti klizeci i promasi igraca a on se valja kao da mu je potkolenicu iskinuo,odmah mi se smuci.Nail for Real je napisao/la:Nije neko mjerilo, ali je Primera statisticki najbolja. A i brate ljepsa za gledanje. Osim ako volite napucavanje lopte.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Nail for Real
- Kontakt:
pa ko ce u ovome uzivat?GunnerS je napisao/la:Nemojmo o ukusima... Jer meni je iskreno EPL bolje, hem što ima i finih poteza, lijepe igre ( zato simpatišem Arsenal ), hem što je stalno trka, zbrka, stalno se nešto dešava... Prilike, akcije... A u Španiji to nije slučaj... Iskreno
nemojmo o ukusima? pa ovdje svako iznosi svoja misljenja i ukuse
ako neces o ukusima, postoji majka statistika

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Opet ti o ukusu... Ja uživam u tome, eto ko... Ako tebi nije fino, nemora značit da nije nikom drugom, uostalom, vidi se o posjećenosti i prodaju prava od EPL-a... Opet ti ponavljam EPL daje 3 DIREKTNA kluba u LP a Španija 2
Sada trebal još statistike...

- Nail for Real
- Kontakt:
STATISTICKI Primera je na 1. mjestu...GunnerS je napisao/la:Opet ti o ukusu... Ja uživam u tome, eto ko... Ako tebi nije fino, nemora značit da nije nikom drugom, uostalom, vidi se o posjećenosti i prodaju prava od EPL-a... Opet ti ponavljam EPL daje 3 DIREKTNA kluba u LP a Španija 2Sada trebal još statistike...
Tottenham dobio za protivnika YB, Sevilla Bragu ( Sevilla koja ne blista ove godine)
U Engleskoj je Chelsea apsoulutni favorit( Man Utd i Arsenal ove godine ipak slabi za Chelsea) a ovamo 4 tima vode bitku, Barca, Real, Valencia i Villareal
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Ovog u Engleskoj jednostavno NEMA nit ce biti. Jako rijetki slucajevi skoro nikako. Jedine skarice koje mi padaju napamet su Bebatovove.
[youtube][/youtube]
Ovog u Engleskoj jednostavno NEMA nit ce biti. Jako rijetki slucajevi skoro nikako. Jedine skarice koje mi padaju napamet su Bebatovove.

Hehe, ti stvarno neželiš da se raspravljaš kako treba, zato dižem ruke...
Ugl. EPL je po rangu FIFA-e prva liga na SVIJETU, htjeo ti to priznat ili ne...
Živio ti meni
Ugl. EPL je po rangu FIFA-e prva liga na SVIJETU, htjeo ti to priznat ili ne...
Živio ti meni

- Nail for Real
- Kontakt:
@GunnerS, vidi sta nam @Paja uradi, zamalo se posvadjasmo 

Ali stvarno sve je do ukusa. Neko voli vise timsku igru gdje nema previse individualizma a neko kada se cesto zna desiti da jedan igrac predribla 4-5 igraca i zabije gol (kao ja) i tako je to.
Ma pusti ti statistiku i sve, vise ce ljudi gledati Real Madrid i Barcelonu nego Arsenal, Manchester ili Chelsea. Glavni razlog je taj sto su Primeru popularizirali Cristiano Ronaldo, Kaka i ostali, a i Barcelona sama po svojoj igri. Danas je sira publika ona koja gleda nogomet zbog takvih zvijezda, a ne zbog toga sto uziva u nogometu.
E sad, kako ko simpatise klubove. Normalno je da ce njemu (@gunners) liga Premiership biti zanimljivija jer nju prati zbog Arsenala, a meni je licno NAile kao i tebi draza i bolja Primera.
UKUS, UKUS, UKUS
E sad sto se tice igraca, najbolji igraci svijeta su upravo u Spaniji. Ima dobrih i jednih od najboljih u Engleskoj, ali niko se iz Engleske ne moze mjeriti sa Xavijem, Messijem, Casillasom i Ronaldom. Opet, tim je vazniji od pojedinaca, pa obe lige imaju nesto po cemu su bolje od druge.
Neki kazu u Engleskoj se uvijek tri-cetiri tima bore za titulu. To nije istina. Uvijek onaj koji je treci zaostaje 7,8,9,10,11,12,13... bodova i dalje. Mozda ste stekli utisak da je to tako one sezone kada je razlika izmedju prva tri bila po jedan bod, ili mozda dva, nisam siguran. I Arsenal se skoro nikad ne bori za titulu. Zadnji put su ligu osvojili kad i Valencia. Uvijek pridju pred kraj prvenstva malo ovim sto su na vrhu i opet se napravi kakva-takva bodovna razlika
E sad, kako ko simpatise klubove. Normalno je da ce njemu (@gunners) liga Premiership biti zanimljivija jer nju prati zbog Arsenala, a meni je licno NAile kao i tebi draza i bolja Primera.
UKUS, UKUS, UKUS
E sad sto se tice igraca, najbolji igraci svijeta su upravo u Spaniji. Ima dobrih i jednih od najboljih u Engleskoj, ali niko se iz Engleske ne moze mjeriti sa Xavijem, Messijem, Casillasom i Ronaldom. Opet, tim je vazniji od pojedinaca, pa obe lige imaju nesto po cemu su bolje od druge.
Neki kazu u Engleskoj se uvijek tri-cetiri tima bore za titulu. To nije istina. Uvijek onaj koji je treci zaostaje 7,8,9,10,11,12,13... bodova i dalje. Mozda ste stekli utisak da je to tako one sezone kada je razlika izmedju prva tri bila po jedan bod, ili mozda dva, nisam siguran. I Arsenal se skoro nikad ne bori za titulu. Zadnji put su ligu osvojili kad i Valencia. Uvijek pridju pred kraj prvenstva malo ovim sto su na vrhu i opet se napravi kakva-takva bodovna razlika
@A_D_O pogledaj malo Arsenalove utakmice, pa Chelsea-ove ove sezone, Man UTD isto tako, kad je igrao CR... Torres u Liverpool-u, ima... da ne nabrajam... I u Španiji samo možeš vidjet od Messia i Ronaldinha ( meni veoma dragog igrača ) il prije od Zizou ( meni najdražeg na svijetu ) ili Rivalda...al to je isto tako dva kluba, Real i Barca...
@Nail, ma pusti ba ludu, ja kažem kako je po meni al i po FIFA sada, nisam rekao da će zauvjek tako ostat, razumiješ ?
@Nail, ma pusti ba ludu, ja kažem kako je po meni al i po FIFA sada, nisam rekao da će zauvjek tako ostat, razumiješ ?
Ovaj zadnji deo,pa i u Spaniji ti je skoro ista situacija,prosle godine 20+ bodova izmedju Reala i Valencie,predprosle 10 izmedju Barce i Reala ako se ne varam,pa nekih 7-8 izmedju Reala i Seville,pa onda je bilo nekih 5 razlike,pa onda ona sezona kada je bilo 12 izmedju Barce i Reala.Brnjoo je napisao/la:Ma pusti ti statistiku i sve, vise ce ljudi gledati Real Madrid i Barcelonu nego Arsenal, Manchester ili Chelsea. Glavni razlog je taj sto su Primeru popularizirali Cristiano Ronaldo, Kaka i ostali, a i Barcelona sama po svojoj igri. Danas je sira publika ona koja gleda nogomet zbog takvih zvijezda, a ne zbog toga sto uziva u nogometu.
UKUS, UKUS, UKUS
Ono sto stoji da su ove lige u 5 deka sto bi narod rekao i da je kvalitet gotovo isti i da odlucuje samo izbor pojedinca kome je koju ligu draze gledati.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
@Devil - pa upravo tako. Ja to nesporim, cak stovise, tvrdim da je to istina, Valencia kao Arsenal - Arsenal kao Valencia, ali stvar je u cinjenici da svi ljubitelji Premiershipa tvrde da to nije tako, i da se u samo u Primeri dva tima bore za naslov. O tome govorim, samo nisam pisao jer sam mislio da se podrazumjeva zbog cega sam pisao samo o Premiershipu.
Znaci nema velike razlike, lige su skoro jednake, ali stvar je ukusa i o tome se ne raspravlja. A kad bi vec stavili tu Bundesligu ili Serie A, nebitno sto su dva tima iz tih liga u maju ove godine na Bernabeu igrali finale Lige Prvaka, onda bi lako glas prevagnuo Primeri ili Premiershipu protiv njih
Znaci nema velike razlike, lige su skoro jednake, ali stvar je ukusa i o tome se ne raspravlja. A kad bi vec stavili tu Bundesligu ili Serie A, nebitno sto su dva tima iz tih liga u maju ove godine na Bernabeu igrali finale Lige Prvaka, onda bi lako glas prevagnuo Primeri ili Premiershipu protiv njih
- -Paja
- Kontakt:
Smijesan komentar smijesne karikature, pa da odma repliciramo i snagom argumenata porazimo ove neznalice zvane fanovi slabasne Primere.Brnjoo je napisao/la:Ma pusti ti statistiku i sve, vise ce ljudi gledati Real Madrid i Barcelonu nego Arsenal, Manchester ili Chelsea. Glavni razlog je taj sto su Primeru popularizirali Cristiano Ronaldo, Kaka i ostali, a i Barcelona sama po svojoj igri. Danas je sira publika ona koja gleda nogomet zbog takvih zvijezda, a ne zbog toga sto uziva u nogometu.
UKUS, UKUS, UKUS
Ako vise ljudi zeli da gleda Real i Barcelonu tj spansku ligu zasto onda najprodavanija i najskuplja tv prava ima Premiership? Zasto najvise novca ljudi placaju da bi gledali Premiership?To da se u Engleskoj ne bori vise klubova za titulu je smijesna konstatacija jedne obicne neznalice cuj razlika izmedju prvoh Chelsija i sedme Aston Ville bila je prosle sezone manja nego izmedju Barcelone koja je bila prva i VAlencie koja je bila treca toliko o tome ko se bori u Spaniji. Arsenal se itekako bori za titulu i da nema problema sa ozlijedama Engleska liga bi bila nezanimljiva jer je cinjenica da smo mi dominantna sila! KAkva je to liga kad je popularizuje jedan igrac hahaha, najbolji igraci su u Premiershipu uostalom tri predstavnika u grupnoj fazi Lige Prvaka naspram Engleska 4 dovoljno govori o kvaliteti te smijesne lige koja najvise podsjeca na skotsku!
Dio Arsenala
- Nail for Real
- Kontakt:
Joj Paja, ima li ijednog tvog posta u kojem nisi ismijao spanski mizerni, dosadni fudbal ( taj dosadni fudbal je osvojio SP sa pola snage)...
Dobro Paja, i sta sad? 

- -Paja
- Kontakt:
Sa pola snage na produzeke i nepostojeci crveni i zicere Robbena hahahahaha ovo samo moze reci smijesni navijac Reala i Spanije. Spanija dominira-Najsmjesnija konstatacija mada bi mogla biti ozbiljna kad bi dodao da dominira u sudackim organizacijamaNail for Real je napisao/la:Joj Paja, ima li ijednog tvog posta u kojem nisi ismijao spanski mizerni, dosadni fudbal ( taj dosadni fudbal je osvojio SP sa pola snage)...

Nista sada moj Brljo kad ostanes bez argumenata povuci se kao mali mis u rupu i ne raspravljaj se kad nemas argumente i kad si intelektualno inferioran.
Dio Arsenala
- Nail for Real
- Kontakt:
I da je sve to tacno, gdje je Engleska bila dok su Spanci igrali finale. Uz TV naravno. Ali ti tada nisi govorio o dominaciji Engleske vec HOLANDIJE! E pa odluci se ko dominira? Arsenal ( engleska uprava) ili Holandija ( ? )
- >Edgecator
- Kontakt:
Engleski fudbal je dosta bolji od španskog,ima jačih ekipa,dok u Španskoj svake godine ili Real ili Barca.Paja je u neku svrhu i u pravu,imala je Španija dosta sreće na SP.Da je Engleska igrala organizovano,a ne onako loše,sigurno da bi oni bili u finalu,ali šta je tu je.
Engleski nogomet dominira
Engleski nogomet dominira
Blue is the colour, football is the game We're all together, and winning is our aim So cheer us on trough the sun and rain 'cause Chelsea, Chelsea is our name !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.